Typen en functies van de bediening van handgrepen voor kunststof deuren

 Typen en functies van de bediening van handgrepen voor kunststof deuren

Kunststof deuren, die al lang in ons land worden gebruikt, zijn een moderne en betrouwbare manier om panden af ​​te bakenen. Geen enkele deur kan echter zonder een handvat. Handgrepen voor deuren van PVC moeten met speciale zorg worden geselecteerd. U moet dus rekening houden met het directe doel van de deur en de locatie ervan, evenals met de beoogde reeks functies die het zal uitvoeren. Het is de moeite waard om in meer detail te bekijken aan welke andere kenmerken aandacht moet worden geschonken bij het kiezen van accessoires, welke soorten structuren er bestaan ​​en waarvoor ze zijn bedoeld.

Speciale functies

Een kunststof deurklink is geen luxe, maar een noodzaak. Om zijn missie volledig te kunnen vervullen, moet deze de volgende kenmerken hebben:

  • functionaliteit (sommige modellen kunnen niet alleen de functie van handvatten uitvoeren, maar ook een slot bevatten);
  • ergonomie (gemak en comfort zijn nogal belangrijke indicatoren, omdat je dit element altijd zult gebruiken);
  • Naleving van het ontwerp (wat je ook zegt, maar het handvat mag geen accentelement van het interieur zijn, integendeel, het moet zijn onopvallende detail worden).

Bovendien moet worden opgemerkt dat de handgrepen zelf, ondanks het feit dat ze zijn ontworpen voor een kunststof deur, van verschillende materialen (kunstmatig of natuurlijk) kunnen zijn gemaakt. Deze eigenschap moet ook goed opletten bij het kiezen en kopen van accessoires.

species

Tegenwoordig biedt de bouwmarkt een groot assortiment handvatten die zijn ontworpen voor deuren die zijn gemaakt van PVC. Het is de moeite waard de meest populaire variëteiten te overwegen.

stationair

Dergelijke structuren hebben geen enkel verband met constipatie, dus worden ze meestal gebruikt voor het volledig of gedeeltelijk openen van de deur. Deze soort is verdeeld in drie subgroepen.

  • De beugel is voornamelijk bedoeld voor toegangsdeuren. Een dergelijk model is vaak te zien in winkels en supermarkten, winkelcentra, bioscopen en andere openbare plaatsen. Bovendien wordt een vergelijkbare optie vaak gebruikt in kantoorruimte.
  • Shell. Deze modellen kunnen van metaal of aluminium zijn. Hun hoofdrol is de uitvoering van de deur vanaf de straatkant.
  • Petal. Deze pen is vergelijkbaar met de vorige versie, maar is alleen beschikbaar in plastic vorm.

beweegbaar

Dit is de tweede grote groep, die verschillende subgroepen bevat. Het belangrijkste verschil tussen bewegen en stilstaan ​​is hun vermogen om hun positie in de ruimte te veranderen.

  • Duw eenzijdig. Deze versie is ontworpen voor installatie in de kamer, meestal bevestigd op de balkondeuren of deuren naar het terras. Met dit model kunt u de deur sluiten met een sleutel op het slot, maar slechts aan één kant. Soms worden deze handgrepen geleverd met anti-hacking-systemen en verschillende sloten.
  • Duw bilateraal. Dit model is perfect voor binnendeuren. Het kan worden uitgerust met een sleutelgat met een sleutel.
  • Handgrepen voor balkondeuren. Een andere bilaterale optie, waarvan de buitenste handgreep vrij smal is, die voornamelijk werd gedaan om ruimte te besparen.

Naast deze modellen zijn er nog andere opties. Dus het draaien van modellen en het hanteren van bouten en knoppen zijn populair. Vaak hebben deze opties een grote functionaliteit en combineren ze verschillende kenmerken tegelijk.

Hoe te kiezen?

Er zijn verschillende criteria waar je goed op moet letten voordat je een pen koopt. U moet dus rekening houden met de locatie van de deur waarop het handvat wordt geïnstalleerd. Als deze deur een binnendeur is, dan kunt u de meest eenvoudige en standaardoptie kiezen, verstoken van beveiligingssystemen. En het moet ook worden opgemerkt dat het voor binnendeuren, naast de deur naar de badkamer, gebruikelijk is om een ​​dubbelzijdige handgreep te installeren, die het mogelijk maakt om de deur zowel van binnen als van buiten te openen. Anders moet u (als u de hendel op de deur die eruit gaat installeren) nadenken over beveiligingsmaatregelen. Misschien moet u een hendel kopen die een slot erin bevat en is uitgerust met een anti-inbraak- of antivandalensysteem.Bovendien moeten hendels die op de toegangsdeuren zijn geïnstalleerd kenmerken hebben die hen beschermen tegen de schadelijke effecten van de omgeving, in het bijzonder - ze moeten luchtdicht zijn.

Een andere belangrijke factor is de behoefte aan luchten. Als een dergelijke behoefte bestaat, is een schaalhandvat of een bloemblad nuttig. Let bij het kiezen van accessoires ook speciaal op de gebruiksaanwijzing, die de fabrikant aangeeft. Dit is nodig om te voorkomen dat u een product van lage kwaliteit of nepproducten koopt. Welk type handvat u niet zou kiezen, zorg ervoor dat deze slechts aan één kant kan worden gedemonteerd. De deurhendel mag niet van de achterkant verwijderd kunnen worden. Wanneer alle functionele problemen zijn opgelost, moet aandacht worden besteed aan de uiterlijke kenmerken, namelijk het ontwerp van de pen. Fittingen moeten passen bij de deur en passen in het algemene ontwerp van de kamer. Het is geen geheim dat zelfs kleine, slecht gekozen onderdelen de algemene indruk van de kamer kunnen bederven.

Aanbevelingen voor gebruik

Allereerst moet u ervoor zorgen dat de hendel correct is geïnstalleerd.Om dit te doen, is het tijdens het fixeren noodzakelijk om de instructies strikt te volgen. Nadat het is geïnstalleerd en in gebruik is genomen, moet u de staat ervan nauwlettend volgen. Als er problemen optreden (u merkt bijvoorbeeld dat de deur niet dicht bij het einde komt vanwege onjuist functioneren van de hendel), moet u deze onmiddellijk repareren. En ook moet ervoor worden gezorgd dat het handvat goed aansluit op de deur en niet opflakkert. Als dit gebeurt, moeten de fittingen worden aangepast (meestal wordt hiervoor een kruiskopschroevendraaier gebruikt).

Als de kern van het handvat is gebroken (dit geldt voor modellen die zijn uitgerust met een slot), moet u deze onmiddellijk vervangen. Probeer de accessoires niet te repareren - ongeoorloofde introductie in het mechanisme kan nog grotere problemen met zich meebrengen. Bovendien is het belangrijk om het onderdeel zorgvuldig en zorgvuldig te hanteren - trek of trek de hendel niet scherp. Dergelijke agressieve acties kunnen de integriteit schenden. Dus, de keuze van accessoires voor de deur - het is vrij tijdrovend, maar tegelijkertijd een belangrijk proces. U moet zich laten leiden door verschillende criteria, waarvan functionaliteit de belangrijkste is.

Zie de onderstaande video om de enkelzijdige hendel op tweezijdig te wijzigen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer