Hoe de binnendeuren van de deurkruk te demonteren?

Tegenwoordig wordt bijna elke binnendeur compleet gemaakt met zoiets als een deurkruk. En dit gaat niet over een conventionele handgreep, bijvoorbeeld een ronde handgreep, waarvoor u eenvoudig kunt opnemen, maar over een mechanisme waarmee u de deur kunt openen en sluiten en, indien nodig, in de gesloten positie kunt houden, ondanks de inspanningen om deze te openen. Een dergelijk mechanisme is bijvoorbeeld een grendel met een slot. Omdat de werking van de deuraccessoires versleten is en elke handgreep gewoon breekt.

Vandaag zullen we praten over hoe het te demonteren en te ontmantelen.

Functies van verschillende ontwerpen

Om te beginnen zullen we vertellen over ontwerpen van deurgrepen en hun kenmerken.

 • De eerste categorie die we beschouwen is - stationaire modellen. Dit is de meest voorkomende oplossing voor binnendeuren. De vergelijkbare accessoires worden nu praktisch niet toegepast. Is dat aan de deuren geïnstalleerd in de dagen van de Sovjet-Unie, die sindsdien niet zijn gemoderniseerd. Ja, en in woonwijken wordt het meestal niet gebruikt. Uiterlijk ziet eruit als een beugel. Er zijn twee soorten van een dergelijk model. Het verschil tussen hen is dat ze eenrichtingsverkeer of transversaal kunnen zijn.

Als we het over de laatste hebben, dan op lange schroeven die 2 handvatten bevestigen, die aan verschillende kanten van het deurblad worden geplaatst - een tegen de ander.

Zo'n handvat is heel gemakkelijk verwijderd - draai gewoon de bouten los die dit ontwerp bevatten. Zulke meubels kunnen in letterlijke zin een stuiver genoemd worden, omdat het een minimale prijs heeft. Ja, en het heeft geen zin om het te repareren, omdat ze het niet begrijpt.

 • De volgende optie is duw constructie. Een dergelijke beslissing over de structuur zal iets moeilijker zijn. Het handvat is een product van het hefboom-type: de werkelementen zijn, als gevolg van de as, verbonden met het slotmechanisme. Sommige varianten van dit type zijn bovendien uitgerust met een vasthoudorgaan dat het grendeldeel vergrendelt.

Een dergelijk handvat kan worden gedemonteerd met een schroevendraaier met een smalle steek. Overigens kan zo'n handvat een slot hebben met een metalen kern.

 • Een ander ontwerp om op te noemen is - draaibare model. Het heeft veel verschillen met de bovenstaande opties, die in de vorm en ontwerpkenmerken zijn. Het algemene werkingsprincipe is hetzelfde als dat van andere modellen.
 • De volgende versie van de overwogen accessoires voor binnendeuren - pen met socket. Dergelijke pennen hebben een ronde vorm en kunnen, afhankelijk van de versie, worden gesorteerd met behulp van verschillende algoritmen. Ze verschillen in de manier waarop het decoratieve element wordt bevestigd. De bolvorm is erg handig tijdens het gebruik. Dergelijke modellen worden ook knoppen genoemd.

   Over het algemeen is er, zoals u kunt zien, een groot aantal deurgrepen voor binnendeuren. Elk type heeft zijn voor- en nadelen, terwijl tegelijkertijd het algoritme voor de demontage ongeveer hetzelfde zal zijn.

   Vereiste hulpmiddelen

   Om de deurgreep te demonteren, moet u een bepaald gereedschap bij de hand hebben. Ongeacht het type, kan het enkele verborgen elementen bevatten en onderdelen die niet altijd met behulp van gewone apparaten kunnen worden uitgetrokken.

   Om deze reden zou u de volgende lijst met hulpmiddelen bij de hand moeten hebben:

   • een hamer;
   • schroevendraaier;
   • boor en een reeks boren met een kroon;
   • een potlood;
   • priem;
   • gon.

   Hoe te demonteren en te verwijderen?

   Het is vrij eenvoudig om de deurgreep te demonteren als u de bovengenoemde gereedschappen heeft, evenals weinig theoretische kennis van de structuur van dit mechanisme.

   Hiertoe moet u de volgende stappen uitvoeren.

   • Ondersteun en maak de deur stevig vast, zodat deze zich in een vaste positie bevindt.
   • Nu moet u de flens van het decoratieve type wrikken en iets wegtrekken. Daaronder zijn bevestigingsmiddelen die moeten worden losgeschroefd.
   • Er is een speciale pen op de flens van het drukgedeelte, dat stop en veerbelast is. Druk in met een schroevendraaier. In de draaibare versie bevindt deze zich meestal in de behuizing. Om daar te komen, moet je een sleutel of een priem insteken. Als het niet mogelijk was om het te onderzoeken, dan moet de flens worden gedraaid totdat deze de pen raakt.
   • Nu moet je op de pin klikken en tegelijkertijd het ontwerp van de hendel vertragen.
   • Draai nu de bouten bevestigingsmiddelen los.
   • Scheid de binnenkant van het element van buitenaf, verwijder het handvat en de flens van een decoratief type.
   • Als de vergrendeling moet worden verwijderd om te worden vervangen of gerepareerd, draait u de schroeven los waarmee deze aan de zijkant van het deurblok is bevestigd en verwijdert u de staaf en vervolgens het mechanisme zelf.

   Bij het monteren van accessoires op een andere positie, is het beter om deze niet in onderdelen te demonteren. Het is eenvoudig te bevestigen aan de deurstructuur, maar in omgekeerde volgorde.

   Vertel nu rechtstreeks over de demontage van elke categorie handvatten.

   • Laten we beginnen met het stilstaande, die geen drukhoofdtelefoon heeft en niet is uitgerust met een slot van het tapgattype. Om zo'n hendel los te schroeven, hebt u een kruiskop of een platte schroevendraaier nodig. Als alternatief kunt u een schroevendraaier gebruiken. Verwijderen moet beginnen met het losdraaien van de schroeven waarmee het mechanisme is bevestigd.

   Als er decoratieve items zijn, moeten deze eerst worden verwijderd. Terwijl u de bouten losdraait, moet u de reactieonderdelen aan de achterkant van het mes vasthouden. Als dit niet gebeurt, kan de structuur eenvoudig uit het canvas vallen en vervormen.

   Opgemerkt moet worden dat de bevestiging een- of tweezijdig kan zijn, respectievelijk, het ontwerp kan anders worden gedemonteerd, wat betekent dat het noodzakelijk is om dit van tevoren te regelen.Wanneer alle bouten zijn verwijderd, moet de hendel voorzichtig van het deurblad worden verwijderd met behulp van een platte schroevendraaier. Plaats in plaats van de oude pen een ander mechanisme of hetzelfde ontwerp, maar met nieuwe onderdelen.

   • Als lead Speech over het demonteren van een knop met een socketdan is het nodig om te verduidelijken dat het woord "socket" meestal een mechanisme betekent dat het vergrendelen van het slot mogelijk maakt met behulp van een kleine sleutel aan één kant, die niet wordt gebruikt aan de andere kant. Aan de andere kant is er een speciaal lam. In deze situatie zal de demontage van het mechanisme worden uitgevoerd volgens het volgende algoritme:
    1. maak eerst de schroeven los die de pads vasthouden en voer aan beide zijden een decoratieve functie uit;
    2. draai de schroeven los die het mechanisme aan beide kanten verbinden;
    3. het handvatontwerp wordt uitgetrokken en het resterende deel wordt verwijderd;
    4. haalde het slotmechanisme eruit.

   Als de hendel moet worden gerepareerd of als een onderdeel moet worden vervangen, moet u de afzonderlijke elementen volledig demonteren en de oorzaak van de storing vaststellen. Het is noodzakelijk om zorgvuldig toe te zien op de veiligheid van alle kleine structurele elementen,anders, als ze verloren zijn, is het eenvoudigweg onmogelijk om het mechanisme terug te monteren.

   • nu laten we het hebben over het demonteren van een knopknop. Om dit element uit het deurblad te verwijderen, worden meestal de volgende stappen uitgevoerd.
    1. Bevestigingsbouten aan één kant van de deur.
    2. Het mechanisme wordt gedemonteerd door speciale gaten.
    3. Demontage van de extra retourplaat is bezig. Om dit element te demonteren, trekt u het simpelweg naar uw kant.

   Demonteerbare knop wordt bevestigd met behulp van de meest eenvoudige schroeven voor bevestigingsmiddelen. Dit mechanisme is gemaakt met de verwachting dat later geen reparaties zullen worden uitgevoerd, maar een nieuw onderdeel zal eenvoudigweg worden aangeschaft, dat in de plaats zal komen van het oude handvat.

     • Push-opties. Meestal worden ze gebruikt in plaats van beslissingen te veranderen. Dit komt door het feit dat ze duurzaam zijn en zeer gemakkelijk te gebruiken en te repareren zijn. Demontage wordt als volgt uitgevoerd:
      1. draai eerst de schroeven los waarmee de decoratieve stof van het patchtype is bevestigd, die de functie van kleven vervult;
      2. na deze zorgvuldige bovenzeildoeken zijn verwijderd, gelegen aan beide zijden;
      3. bouten van bevestigingsmiddelen worden losgeschroefd en structurele elementen van een ronde vorm bevinden zich aan beide zijden van het deurblad;
      4. het blijft alleen over om de reciproke balk en het slot zelf te openen, waarna je ze uit de pasgleuven trekt.

     Hoe te repareren?

     Vaak repareren de deurklink wordt uitgevoerd in de volgende situaties:

     • het handvat loopt vast en draait hard;
     • de hendel na het drukken niet naar de normale positie beweegt;
     • de hendel valt naar beneden en de basis is niet beschadigd;
     • de tong beweegt niet wanneer erop wordt gedrukt.

     In de regel is de oorzaak van deze fouten slijtage, evenals het wissen van onderdelen als gevolg van constant gebruik. Om deze reden is het noodzakelijk om periodiek de onderdelen van het slot en het mechanisme te smeren, om alles van vuil te reinigen. Tijdens het smeren schuift het product zo dat de vloeistof gelijkmatig op alle elementen en onderdelen valt. Als de hendel losraakt, moeten de bevestigingen worden gecorrigeerd en vastgedraaid.

     Soms is het nodig om accessoires van een deur van een ingang of een interieur van ijzer te repareren. Als we het over de binnendeur hebben, wordt de reparatie of vervanging van het mechanisme meestal uitgevoerd wanneer de hendel eruit valt.

     Dit gebeurt als u armaturen van slechte kwaliteit gebruikt, waardoor de borgring zou kunnen breken of uitvallen.

     Voor de uitvoering van reparatiewerkzaamheden dient u de volgende stappen uit te voeren.

     • Maak de basis los van het deurblad.
     • Kijk naar de staat van de borgring. Als de ring is verschoven, moet de positie worden aangepast. Als het gebroken of gebroken is, moet het worden vervangen.

     Ook wordt de reparatie van de hendel uitgevoerd, als na opening de fittingen niet in de gebruikelijke positie komen. De oorzaak van het probleem is de offset of breuk van de spiraal.

     Om de helix te vervangen, zijn de volgende stappen vereist:

     • het apparaat demonteren;
     • verwijder het beschadigde onderdeel en vervang het;
     • nu is het noodzakelijk om de bevestiging uit te voeren met behulp van een vergrendelmechanisme;
     • het ontwerp is op de deur gemonteerd.

        Als de veer barst, kan deze onafhankelijk van een klein stuk staaldraad worden gemaakt. De staaf moet worden verhit tot een fel rode kleur op het vuur en vervolgens worden ondergedompeld in water. Daarna kan het worden toegepast.

        Hoe de deurknop met uw eigen handen te repareren, zie de volgende video.

        Comments
         auteur
        Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

        Inkomhal

        Woonkamer

        slaapkamer