Handgrepen voor aluminium deuren: kenmerken, types en selectieregels

Aluminiumstructuren begonnen in het midden van de twintigste eeuw op grote schaal te worden gebruikt en zijn tegenwoordig vrij gewoon. Aangezien een vroeger aluminiumprofiel vrij duur was, werden dergelijke deuren zeer zelden gebruikt bij de bouw van woonhuizen. Tot op heden is de situatie radicaal veranderd. Het is de moeite waard de kenmerken van de keuze van handgrepen voor aluminium deuren, hun types en de basisregels voor selectie te overwegen.

Speciale functies

Accessoires voor aluminium deuren moeten noodzakelijkerwijs duurzaam en praktisch zijn, omdat dergelijke ontwerpen vaak worden gebruikt op plaatsen met hoge wendbaarheid. Voor aluminium toegangsdeuren kunt u een handvat van hetzelfde materiaal oppakken, omdat deze niet alleen duurzaam is, maar ook vrij licht.

Tegenwoordig zijn handgrepen voor deuren van aluminium gemaakt van roestvrij staal. Ze worden vertegenwoordigd door een grote verscheidenheid aan maten en vormen. De modellen zijn niet alleen ontworpen om de deurstructuur te sluiten of te openen, maar hebben ook een decoratieve functie.

Hun aantrekkelijke uiterlijk siert de deuren, waardoor ze origineel, stijlvol en ongewoon zijn.

Deurgrepen voor de structuren van hun aluminiumprofielen kunnen duwen of stationair zijn. Het belangrijkste verschil is dat bij gebruik van een handgreep van het vaste type de deur bijkomend moet worden aangetrokken of juist moet worden weggeduwd. Push-type producten helpen om de deur te openen door te draaien of te drukken.

Het is belangrijk! Handgrepen voor aluminium deuren moeten worden verschoven naar de zijkant van de vulling, omdat het profiel een kleine breedte heeft. Het gebruik van een recht handvat, dat is ontworpen voor glazen deuren, is ten strengste verboden, omdat door het openen van de deur de hand kan vastlopen op het profiel van het deurkozijn, wat tot schade aan de borstel kan leiden.

verscheidenheid

Vandaag is er een vrij brede selectie van modellen voor aluminium deuren te koop.U kunt de beste optie kiezen, niet alleen vanuit het functionele doel, maar ook rekening houdend met persoonlijke wensen.

Er zijn dergelijke soorten handgrepen voor aluminium deuren:

 • bracket is een eenvoudige optie met een vouw in twee vlakken;
 • trapezium - zo'n pen is bijna hetzelfde als een beugel, maar het is al gepresenteerd als een trapezium;
 • g-vormig - zo genoemd omdat zijn vorm op deze letter lijkt;
 • hendel "C" is een optie, gebogen in één vlak.

nietjes

De greepbeugel is gebogen in twee vlakken, daarom wordt het gekenmerkt door het gemak van de bediening en neemt het ook weinig ruimte in beslag. Voor de montage van dit model worden twee bases gebruikt, die elk aan een kant van het deurblad zijn gemonteerd. Het slot heeft een vergrendelingsrol. Handvatclip met verschillende belangrijke voordelen.

 • Langdurig gebruik. De nietjes zijn meestal gemaakt van een metaallegering die aluminium bevat. Daarom zijn dergelijke modellen duurzamer dan puur aluminium handgrepen.
 • Weerstand tegen plotselinge veranderingen in temperatuuromstandigheden. Nieten is niet bang voor hoge luchtvochtigheid en snelle temperatuurwisselingen,omdat het is bedekt met een extra beschermlaag, wat het product een stijlvolle uitstraling geeft.
 • Een brede selectie kleuren. Als u het RAL-systeem gebruikt, zijn de meest populaire tinten van dergelijke pennen een bruine en een witte achtergrond.
 • Praktisch en gemakkelijk in gebruik. Met behulp van een hendel kunt u de deur eenvoudig sluiten en openen.
 • Minimaal risico op breuk. Een dergelijk handvat is bijna onmogelijk te breken, omdat het ontwerp geen bewegende delen bevat. Ze zijn behoorlijk stevig op het deurblad gemonteerd.
 • Groot aantal formulieren. Omdat aluminium buizen worden gekenmerkt door flexibiliteit, kunnen ze een flink aantal vormen krijgen, zelfs de meest ongewone en originele variaties.

bar

Deze handgreep voor aluminium deuren is ook veel gevraagd, omdat er de mogelijkheid is om de afstand tussen bevestigingsmiddelen aan te passen. Het wordt gekenmerkt door gemak en veelzijdigheid. Dankzij de doorlopende bevestiging op het juiste web, is het monteren van het handvat in de vorm van een handleuning betrouwbaarder en duurzamer. In de toekomst is het mechanisme niet vatbaar voor razbaltyvaniyu. De stuurstang vestigt de aandacht op de ergonomie en het interessante ontwerp.

Dankzij de lange versie van het product kan iedereen, ongeacht de hoogte, gemakkelijk de deur openen.

materialen

Aluminium deurgrepen zijn vaak gemaakt van roestvrij staal. Rechte offset-modellen worden meestal van dit materiaal gemaakt. Ze trekken de aandacht van een mooie verschijning. Velen geven de voorkeur aan de locatie van de handgreep op een hoogte die vergelijkbaar is met de hoogte van de deurstructuur. Aluminium versies worden meestal gebruikt voor binnendeuren. De meest voorkomende kleur is wit.

Roestvrijstalen modellen hebben de volgende voordelen ten opzichte van conventionele aluminium opties:

 • verhoogde sterkte en betrouwbaarheid van het product;
 • eenvoudige installatie;
 • milieuvriendelijk materiaal;
 • weerstand tegen corrosie;
 • aantrekkelijk uiterlijk.

    Omdat aluminiummodellen lichtgewicht zijn, worden vaak naast hun andere metalen ook hun metalen gebruikt, waardoor ze een meer praktische en duurzame legering vormen. Meestal zijn dergelijke producten gemaakt van ronde buizen. De diameter is 28 mm. Deze optie is niet alleen handig om in uw hand te houden, maar het heeft ook een complete en ergonomische uitstraling.

    Tips voor het kiezen van handgrepen voor aluminium deuren wachten op u in de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer