Het proces van het vervangen van de deurgrepen

Een belangrijk detail van elk deurontwerp is de handgreep. We gebruiken het dagelijks om de deur te openen en vervolgens te sluiten. Constante mechanische spanning en druk op dit element van de deurstructuur na verloop van tijd kan leiden tot breuk. Trouwens, deurgrepen vallen vaker vast. En als dit gebeurt, is het nodig om een ​​vervanging te maken.

Algemene oorzaken van storingen

Gebruik meestal voor de voordeur slechts twee soorten handvatten. Er zijn drukproducten die dienen voor de noodzakelijke controle van de grendel in het slot, en er zijn stationaire handgrepen, waarvan de taak is om te helpen bij het openen van de deur.

De gemakkelijkste manier om met vaste handgrepen om te gaan, omdat alle soorten beschadigingen meestal neerkomen op gewone mechanische schade.Dergelijke handgrepen repareren werkt niet, u kunt het probleem oplossen door het te vervangen door een nieuw exemplaar. Reparaties worden niet uitgevoerd, aangezien stationaire handgrepen voornamelijk als één stuk worden geproduceerd.

Maar drukknoppen kunnen iets meer problemen opleveren. En eerst moet je het type schade bepalen en pas daarna reparaties uitvoeren. Overweeg de belangrijkste soorten storingen.

 • Het handvat is er niet meer, maar het onderdeel dat de deur naar de deur vasthoudt, blijft op zijn plaats. Dit probleem kan gemakkelijk worden opgelost in ongeveer 15-20 minuten. Gewoonlijk geeft een dergelijke storing een slechte productie van het product aan.
 • Er kan een vierkant barsten in het handvat, waardoor de vergrendeling niet opengaat. Dit kan gebeuren als de fabrikant bij de vervaardiging van siline gebruikt. Dit materiaal is vrij fragiel en breekt af van constante zware belastingen.
 • De grendel reageert niet en beweegt niet, dat wil zeggen, deze gaat niet open vanwege steken of slijtage van het vierkant, maar al extern, dat de verbindingsfunctie van twee handgrepen aan beide zijden vervult en de grendelrotatie verschaft. Het vierkant zelf slijt zelden, dus dit soort schade wordt toegeschreven aan geïsoleerde gevallen.
  • Kortom, de grendel reageert niet meer en gaat niet open als de lengte van het vierkant duidelijk niet genoeg is, dat wil zeggen, het is een fout tijdens de installatie en de nalatigheid die wordt getoond tijdens de installatie. Het vierkant zal in dit geval uiteindelijk in de richting van de hendel bewegen, en de andere hendel, die zonder blijft, stopt met het openen van de grendel. Het is eenvoudig om dit type storing te bepalen: de hendel werkt aan de ene kant van de deur, maar niet aan de andere kant.
  • Heel vaak is er een razbaltyvaniye van de basis- en draaihendel. Dat wil zeggen, het handvat begint door te buigen, waardoor het uiterlijk van de deur als geheel negatief wordt beïnvloed. De reden voor het openen van de hendel wordt de uitgerekte terugstelveer, die met de tijd eenvoudigweg niet volledig zijn directe functies kan uitvoeren. Dit type probleem kan ook ontstaan ​​door het "likken" van de randen van het binnenste vierkant dat het handvat vasthoudt. Met een korte staaf kunnen zich ook problemen voordoen, omdat het hele knooppunt niet volledig correct werkt.
  • Het kan nodig zijn de hendel voor de voordeur te vervangen wanneer de onderkant van het product van het canvas valt. Dit kan gebeuren door slechte kwaliteit of onjuiste bevestiging van het paneel met schroeven in plaats van bouten.Dit leidt op zijn beurt tot het breken van de gaten en het volledig of gedeeltelijk wissen van de draad. Trouwens, als de deur te strak is, kan het handvat ook vallen. Constante overbelasting van de bevestigingsconstructie bij het sluiten van de vleugel kan ook leiden tot breuk.

  Soms moet de deurknop worden vervangen om redenen van het optreden van lelijke slijtage die het esthetische uiterlijk bederft. Het uiterlijk van de deur moet bijvoorbeeld worden gehandhaafd in commerciële vestigingen, zodat potentiële klanten hun mening over het bedrijf niet bederven.

  opleiding

  Het is heel goed mogelijk om de hendels op de metalen deur aan de ingang onafhankelijk te vervangen, op voorwaarde dat rekening wordt gehouden met de volgende factoren.

  • Eerst moet een nieuwe pad met hendels worden geselecteerd, waarbij de gaten voor de bouten volledig samenvallen met de vorige versie. Om de fitting te maken, moet je de oude kopie demonteren, zodat het gemakkelijker is om te beslissen in de winkel.
  • De vorm van het deurklinkontwerp kan samenvallen en de bouten van het product kunnen van lengte verschillen. Dit moet ook worden overwogen bij het kopen van een nieuw exemplaar. Het moet geschikt zijn voor dekvloer tot een bepaalde dikte van het deurblad.Als de nieuwe bevestigingsmiddelen iets minder lang zijn, moeten er oude worden gebruikt voor de installatie. Hetzelfde kan worden gezegd over de plaat, die wordt gebruikt om de extra klep te draaien, meestal bevindt deze zich aan de binnenkant van de deur.
  • Als er informatie beschikbaar is over de modelnaam en de fabrikant van de deurgrepen die in eerste instantie zijn geïnstalleerd, is het veel gemakkelijker om een ​​nieuw exemplaar te vinden.
  • Wanneer u een nieuwe pen selecteert, moet u ook onthouden dat ze zowel rechts als links zijn. Om dit te verhelpen, zal het niet werken, moet je teruggaan naar de winkel en het product wijzigen.
  • Als het slot is uitgerust met een extra klep, moet het handvat een speciale gleuf hebben met een schakelaar ervoor.
  • Kleur en design zijn belangrijke keuzefactoren. De deur met het handvat moet harmonieus worden gecombineerd.

  Deze eenvoudige tips helpen u bij het maken van de juiste keuze, wat de latere vervanging van de deurkruk aanzienlijk zal vergemakkelijken.

  Zelfvervanging

  Voordat u de oude hendel demonteert en een nieuwe instantie installeert, moet u de schuif openen en de sleutel uit het sleutelgat verwijderen. De verzonken bout waarmee de draaihendel is bevestigd, wordt met een zeskant losgeschroefd.Dit verborgen knooppunt bevindt zich helemaal onderaan, in het midden onder de bocht van het handvat.

  Daarna kunt u doorgaan met het afrollen van alle bouten, die tegen de deurgreepplaten worden gedrukt. Het zal dus blijken om elk van de partijen consequent te verwijderen. Als het vierkant van een nieuw exemplaar korter is, kunt u een herschikking van de staaf uit de oude structuur uitvoeren, vlak voordat u het installeert, moet u het controleren, er mogen geen gewiste randen zijn. Bevestig daarna de plaat zodat de klep normaal kan worden gedraaid.

  Om het handvat van de structuur van de deur van het appartement te vervangen, moet u een deel van de buitenkant van het canvas invoegen. Identiek detail is bevestigd aan de achterkant van de vleugel en voert de koppeling uit met bouten. Zwenkhendel bevestigd aan het uitstekende vierkant. Nadat de installatie is voltooid, moet u de hond controleren: beweegt deze met behulp van de hendel van de deurhendel, keert deze later eenvoudig terug naar de oorspronkelijke positie. Als u tijdens de installatie een druppel motorolie gebruikt en de vergrendeling smeert, neemt de levensduur van de hele eenheid als geheel toe.

  Het blijkt dat het verwisselen van het handvat in de ijzeren deur niet al te moeilijk is en daarom kunt u het altijd zelf doen, zonder de hulp van specialisten.In feite kunt u alles repareren, het belangrijkste is om het ontwerp van het apparaat en het principe van de werking ervan vóór reparaties te begrijpen.

  Zie de volgende video hoe u de hendel op de voordeur installeert.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer