Een deurklink kiezen met een grendel voor binnendeuren

Aan het einde van de reparatiewerkzaamheden binnenshuis is een van de laatste fasen de keuze van handgrepen voor binnendeuren. Dit is een cruciale stap, omdat ze niet alleen toegang tot de ruimte bieden, maar ook een decoratieve functie vervullen. Als u dit element kiest, moet u rekening houden met de mogelijkheden ervan, evenals met het ontwerp van zowel de deur zelf als de kamer als geheel. Voor dit soort deuren is de greepgrendel relevant.

classificatie

De deurhendel met een grendel kan worden verdeeld in ondersoorten volgens verschillende kenmerken. Onder hen zijn het type constructie, de vorm van de basis en het materiaal waaruit het product is gemaakt. Voordat u rechtstreeks naar de selectie van de handgreep gaat, moet u vertrouwd raken met de functionele kenmerken van elk van de gepresenteerde typen. Deurgrepen met een grendel voor een binnendeur kunnen van verschillende typen zijn.

 • deurkrukken zijn de meest eenvoudige en veelgebruikte. Het mechanisme zelf lijkt op een tong met een plak aan het einde. Om de vergrendeling te openen, moet u aan de knop draaien, de omgekeerde actie wordt bereikt met behulp van een veermechanisme. Op sommige producten installeert u speciale sloten en kunt u ook opties met toetsen overwegen.
 • Rolschoot is een roller die in de groef is bevestigd. Deze optie wordt vaak gebruikt door de eigenaren van het pand waar de kinderen zijn. Dit komt door het feit dat de hendels geen grendels hebben en, indien nodig, gemakkelijk te openen zijn.
 • Magnetische vergrendeling werkt door magneet aantrekking tot metaal. De vergrendeling wordt geactiveerd op het moment dat de hendel wordt gedraaid of in het geval dat de pen beweegt.

Voor toiletdeuren of een badkamer is een ideale optie.

En ook de vergrendelingsknoppen kunnen worden verdeeld volgens het principe van het mechanisme dat daar is geïnstalleerd. Ze kunnen draaien en duwen. Het is de moeite waard om hun verschillen te bekijken.

hefboom

Het handvat bevat 2 hendels, evenals een stang.Op het moment dat er een impact is op een van de hefbomen, wordt het mechanisme geopend waarin de tong van de tong zich bevindt. Deze optie wordt meestal gekozen door consumenten. Dit is te wijten aan het feit dat er allereerst geen problemen zijn tijdens de werking van de constructie. Het volstaat om een ​​beetje moeite uit te oefenen, op het handvat te drukken en de deur gaat open en op dat moment kun je niet alleen je hand gebruiken, maar ook bijvoorbeeld je elleboog.

De deur is echter zeer veilig bevestigd, zonder de hendel in te drukken, kan deze niet worden geopend. Bovendien falen dergelijke structuren zelden. Het mechanisme werkt stil. En ook moet worden opgemerkt dat het bereik van dergelijke fittingen vrij breed en gevarieerd is, gepresenteerd in een verscheidenheid van kleuren en verschillende ontwerpversies, dus er is bijna geen probleem voor klanten om te kiezen, het is gemakkelijk om het model te kiezen dat in elk geval nodig is.

Over de tekortkomingen van dit type kan echter niets worden gezegd. Consumenten zeggen dat dergelijke pennen gemakkelijk kunnen worden gevangen en geraakt, maar deze nadelen overlappen gemakkelijk voordelen.

draaiend

Dit apparaat biedt ook een flap-tong.Het handvat heeft een bolvorm. Wanneer het handvat draait, wordt de vergrendeling geopend en keert vervolgens terug naar de oorspronkelijke positie wanneer deze wordt losgemaakt door middel van een veer. Dit ontwerp is niet zo comfortabel in gebruik als het vorige, omdat de draai alleen met de hand kan worden uitgevoerd, wat problemen kan veroorzaken als het bezet is of bijvoorbeeld gewond is.

Zo'n model als een knop wint aan populariteit. Het is een handvat van een ronde of ovale vorm, met ingebouwd slot. Het verschil met het model van het zwenktype is dat in dit geval het nodig is dat de installatie een gat in de binnendeur zelf trekt, waarin het mechanisme zal worden geplaatst. Het sleutelgat bevindt zich in de meeste gevallen aan beide zijden, sommige modellen hebben eenrichtingsvergrendelingen en pluggen.

Onder de voordelen is het noodzakelijk om de veiligheid van de draaiknoppen te noteren. Omdat ze ovaal van vorm zijn, is het veel problematischer om gewond te raken wanneer contact niet lukt dan in het geval van producten met scherpe randen.

Dit geldt vooral voor gezinnen met kleine kinderen.

Het assortiment is zeer breed, divers ontwerp geeft de koper de mogelijkheid om het handvat voor elke smaak te kiezen. Accessoires kunnen hebben van glas, steentjes en andere elementen die het mogelijk maken om de kamer te versieren, geef het elegantie en individualiteit. Bovendien is het slotmechanisme zo gemaakt dat de deur zowel van buiten als van de binnenkant van de ruimte kan worden gesloten. Nu voor de gebreken.

Een van de nadelen is ongetwijfeld enig ongemak tijdens het gebruik, omdat u de deuren alleen kunt openen door het handvat met uw hand te draaien. Evenals de consumenten merken dat ze vaak geconfronteerd worden met het probleem van blokkering van het slot, dat wordt bediend door te scherpe bewegingen.

Montage basis

Er zijn 2 vormen van de basis, die worden gebruikt bij het bevestigen van de deurgrepen met een grendel. Overweeg hun significante verschillen.

 • Socket. De basis kan worden gemaakt in de vorm van een ovaal of een vierkant, andere modellen zijn uiterst zeldzaam. Handgrepen die op deze manier zijn gemonteerd, dienen zowel voor het sluiten van binnendeuren als als een decorelement. De keuze van het vergrendelingsmechanisme is niet moeilijk.
 • Planck. In het geval van een riem, is het raadzaam om structuren te kiezen die een vergrendelingsmechanisme bevatten. Een afzonderlijke selectie van het slot kan bepaalde problemen voor de koper veroorzaken. Sommige modellen hebben speciale gaten waar u het slot kunt plaatsen. Dergelijke vormen van fundering zijn geschikt voor mensen die het pand verder willen beschermen tegen hacking, maar er mag niet worden vergeten dat dit geen ernstig obstakel kan zijn. De balk is minder functioneel dan de socket, maar is vaak geschikt voor specifieke modellen.

Productiemateriaal

De moderne markt is een model van deurklinken voor elke smaak, maar de meeste kopers letten erop van welk materiaal het product is gemaakt. Fabrikanten bieden items die zijn gemaakt van verschillende materialen.

 • Metal. Dit materiaal is zeker een leider in de bouwmarkt. Modellen kunnen worden gemaakt van koper, brons en staal en van aluminium, messing en metaallegeringen. Allereerst waarderen consumenten dergelijke producten vanwege hun rijke uiterlijk en lange levensduur. Sommige modellen kunnen een coating hebben, bijvoorbeeld van chroom, en metalen zoals koper en brons zullen hun kleur en glans onthullen vanwege de beschermende laag die erop is aangebracht.Onder de tekortkomingen kan worden vastgesteld dat het handvat bijna altijd koud blijft.

Als het product is gemaakt van een legering en de coating is niet erg goed gemaakt, bestaat het risico dat het snel zal uitvallen en het uiterlijk in dit geval mogelijk onbruikbaar wordt.

  • Boom. Houten handgrepen zijn klassiekers van het genre. In de meeste gevallen worden ze gekozen als de deur zelf gemaakt is van fineer of hout. In dit model kan behoorlijk extravagant worden gemaakt, ze zijn vaak versierd met ingewikkeld houtsnijwerk en ongebruikelijke inzetstukken, waardoor je een optie voor een ander interieur kunt kiezen.
  • Glass. Dit is meer een kantooroptie, maar wordt vaak gebruikt bij het ontwerpen van appartementen. Dergelijke handgrepen zijn kwetsbaarder dan andere modellen, maar tegelijkertijd zien ze er duur en ongebruikelijk uit. Sommige modellen hebben misschien een vrij hoge prijs.
  • Plastic. Dit is het meest voorkomende materiaal bij het kiezen van deurgrepen voor appartementen. Het heeft de laagste prijsklasse, maar kan tegelijkertijd kwalitatief worden gefabriceerd, waardoor het voor een lange tijd kan worden gebruikt. Je kunt vaak plastic deurgrepen vinden door producten van steen, leer, glas of hout na te doen, terwijl ze een aanzienlijk verschil hebben met natuurlijke materialen.

  Zie de volgende video over het installeren van de deurgreep met een vergrendeling.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer