Handgrepen voor toegangsdeuren van verschillende typen

 Handgrepen voor toegangsdeuren van verschillende typen

De noodzaak om de juiste handgrepen voor de toegangsdeuren te kiezen, vloeit voort uit de eigenaren van stadsappartementen en de eigenaren van particuliere huizen. Complicerend aan het proces is dat accessoires met een insteekslot voor metalen en plastic structuren vrij grote verschillen hebben. Zo worden messing knoppen voor Chinese deuren vaak standaard door fabrikanten geïnstalleerd, maar ze voldoen niet altijd aan de eisen van kwaliteit en veiligheid. Om erachter te komen welke versie van de deurhardware elk huis in een fort kan veranderen, zal een gewogen benadering van de keuze helpen bij de aanschaf van dergelijke componenten.

Apparaat en soorten accessoires

Alle soorten handgrepen voor de voordeur zijn verdeeld in een gat (met slot) en overhead, ze worden vaak geleverd met extra componenten in de vorm van bouten of andere vergrendelingsmechanismen.

Te koop kunt u meestal de volgende opties vinden.

  • "Schimmel" - is een optie die visueel weinig verschilt van een knop, maar zorgt voor een hoge slijtvastheid en duurzaamheid. Het heeft geen draaimechanisme, het is op een gelegde manier gemonteerd. Het wordt gebruikt voor het openen en sluiten van metalen deuren.
  • Beugel. Oppervlakversie van het ontwerp, exclusief ontworpen voor gebruik als element voor het openen van de deur. Het heeft geen sluitmechanisme, kan op een of eenzijdige manier worden gemonteerd.
  • Druk op de hendel Dergelijke accessoires worden geleverd met een falev-grendel - een in de deurvleugel ingebouwd insteekelement. Wanneer u op de hendelknop drukt, wordt het uitstekende element uit de groef gehaald. Vergrendelingen in dergelijke producten kunnen standaard worden geïnstalleerd. Maar je kunt een optie vinden zonder sluitmechanisme. Opties voering die is opgenomen in het ontwerp, kan zowel solide als afzonderlijk zijn. In het eerste geval is het noodzakelijk om rekening te houden met een aantal aanvullende parameters, inclusief de middenafstand.In de tweede, het handvat wordt alleen gebruikt voor het openen van de deur, neemt niet deel aan de werking van het vergrendelingsmechanisme.
  • Aan de bar. Het wordt beschouwd als een soort drukproducten. Het kan worden aangevuld met een externe voering, op voorwaarde dat deze niet deelneemt aan de vergrendeling van de deur. In sommige modellen zijn er blokkers tegen het ontgrendelen van de deur met een sleutel. In combinatie met het slot moeten de ontwerpopties bijzonder zorgvuldig worden geselecteerd.
  • Bal of knop. Het combineert het drukknopprincipe en de werking van een draaimechanisme dat het sluitapparaat opent of sluit. Decoratieve messingproducten van dit type zijn wijdverspreid. Bij de entreestructuren is de toepassing ervan mogelijk zonder een grendel of op de deuren die in hulpruimten zijn geïnstalleerd.

materialen

Wanneer u een materiaal kiest voor een betrouwbare en duurzame deurkruk, moet u letten op de klassieke en duurzame roestvrij metalen, die een voldoende lange levensduur van het product bieden. Een van de meest populaire opties hier zijn koper. Non-ferrometaal heeft een aantrekkelijk uiterlijk en lijkt op meer edel brons of platina.Bovendien biedt het mogelijkheden voor eenvoudig onderhoud van de externe aantrekkelijkheid van de handgreep, vereist het geen toepassing van extra decoratieve coating. Messing fittingen zijn lichtgewicht en duurzaam genoeg om zwaar gebruik te weerstaan.

Aluminium en legeringen op basis daarvan (siline) onderscheiden zich door een laag gewicht en een betaalbare prijs. Maar tegelijkertijd zijn de handvatten van een dergelijk metaal niet sterk genoeg en kunnen ze met een lichte mechanische actie hun oorspronkelijke kenmerken verliezen. Het materiaal wordt onder andere gemakkelijk vervormd, vooral na de overgedragen thermische effecten.

Staal (gewoon, chroom of roestvrij) is de meest voorkomende variant van de basis voor de vervaardiging van deurgrepen. Zelfs producten gemaakt van ferrometalen zijn duurzaam en betrouwbaar, maar vatbaar voor corrosie. Roestvrij staal is verstoken van deze tekortkomingen. Bovendien is het gemakkelijk bestand tegen veranderingen in vochtigheid en temperatuuromstandigheden, zonder de oorspronkelijke kenmerken te verliezen. Chromium biedt extra externe aantrekkelijkheid, biedt bescherming tegen externe invloeden.Ook kan koolstofstaal diverse opties hebben voor decoratief spuiten - onder goud, zilver, brons.

Koper is een klassieke oplossing voor buitenhuizen. Zulke pennen hebben meestal een doordacht ontwerp en prestatienummers van de factuur. Omdat het non-ferrometaal zacht genoeg is, kan het tijdens het gebruik vervormen. Daarnaast vereist koper zorgvuldig onderhoud - na verloop van tijd vervaagt het, wordt het bedekt met een patina.

Smeedijzeren producten worden als exclusief beschouwd en hebben zelden de functie van constipatie of bout. Het materiaal heeft een hoge weerstand tegen externe invloeden, maar is behoorlijk massief en vereist de keuze van een geschikte basis voor bevestiging.

Indeling naar doel

Niet alleen de materiaalkeuze is belangrijk bij het kiezen van deurbeslag. Het is even belangrijk om te kijken naar het type basis waarop het product is gemonteerd. Als we bijvoorbeeld alle moderne soorten deurstructuren beschouwen, kunnen we vol vertrouwen beweren dat het vrij moeilijk is om een ​​handvat voor hen te kiezen.

Deurgrepen voor metalen toegangsdeuren moeten sterk genoeg zijnom de kracht te weerstaan ​​die wordt gegenereerd door de massa van de stalen baan. Hoe zwaarder de ingangsgroep zal zijn, des te groter moeten de voorzieningen zijn. Voor een ijzeren deur gebruikt in combinatie met een klassiek houten blad, zal een minder massieve handgreep het doen. Het maakt vaak gebruik van eenvoudige overheadopties of duwen met een grendel. In het bijzonder trok de aandacht van producten van de Chinese industrie. Vanwege de kleine dikte van het metaal zijn de goedkoopste fittingen erop gemonteerd, wat een van de belangrijkste indicatoren is voor een slechte productkwaliteit.

Voor kunststof deuren en de bijbehorende handgrepen zijn meestal gemaakt. Producten gemaakt van PVC vereisen een zorgvuldige bediening, harmonieus gecombineerd met het totale ontwerp van het object.

Roestvrij stalen deurconstructie is bestand tegen de meest intensieve werking, is niet bang voor weer en klimaatveranderingen. Het uiterlijk ervan is echter behoorlijk moeilijk om te diversifiëren. In tegenstelling tot klassieke staalconstructies, is roestvrij staal minder geschikt voor decoratieve verwerking.

Installatie van aluminium deuren vereist het gebruik van geschikte hardware. Het moet vrij licht en duurzaam zijn om een ​​hoge functionaliteit te garanderen. Hier is het gebruik van gecombineerde opties met een vergrendelingsmechanisme gebruikelijk. De pen zelf is vaak een factuur. Het is belangrijk om te begrijpen dat de producten zelf gemaakt van aluminium geen hoge duurzaamheid hebben en meestal worden geïnstalleerd als een element van veiligheid bij de ingang van commerciële gebouwen of in landhuizen met panoramische ramen. Hier is het absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het handvat het ontwerp niet afbeeldt, in harmonie met het totale ontwerp van de gevelgroep.

Tips meesters

Bij het selecteren van deurgrepen voor de ingangsgroep, is het erg belangrijk om aandacht te besteden aan een dergelijke indicator als de kwaliteit van producten. Er moet aandacht worden besteed aan een aantal belangrijke nuances.

  • Het doel van de deurstructuur. Input wordt behoorlijk actief gebruikt en vereist daarom het gebruik van de meest functionele versie van accessoires. Hier is de duwbeugel uitgerust met een dagschoot de beste keuze. Een eenvoudiger decoratieve beugel is op de achterdeur geïnstalleerd.
  • De kwaliteit van het geselecteerde product. Het oppervlak van het metaal mag geen spaanders en krassen, defecten of ruwheden bevatten. Wanneer ze beschikbaar zijn bij de aankoop is het beter om te weigeren.
  • De aanwezigheid van een decoratieve coating. Geschilderde producten moeten een uniforme verdeling van de buitenlaag hebben, zonder slijtage en openingen. Verfkwaliteit is belangrijk. Het moet hittebestendig zijn, bestand tegen een daling van de atmosferische temperaturen.
  • Het werk van mechanismen. Het moet gaan zonder onnodig piepen, jammen. U moet het vergrendelingselement tijdens het kopen controleren om onaangename ontdekkingen in de toekomst te voorkomen.
  • De prijs van het product. Als de deurklink onnodig goedkoop is, moet u niet verwachten dat deze lange tijd zal dienen en garandeert u de woning volledige veiligheid. Een goedkoop mechanisme zal worden gemaakt van onderdelen van dubieuze kwaliteit en zal niet in staat zijn om het gewenste niveau van comfort in werking te verschaffen. Geef de voorkeur aan betere opties in de prijsklasse van 2000 roebel en hoger.

Gezien alle tips en aanbevelingen zal het maken van de juiste keuze bij het kopen van deurgrepen veel eenvoudiger zijn. Alle basisparameters zijn eenvoudig te controleren bij de verkoper. En omdat u de technische aspecten van de keuze kent, hoeft u zich geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van de gebruikte fittingen.

Een overzicht van de verschillende deurgrepen vindt u in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer