Mooie projecten van huizen met twee verdiepingen van schuimblokken

Huis met twee verdiepingen is een geweldige oplossing voor een klein stuk grond. Hij zal niet veel nuttige ruimte uit het stuk grond "pakken" en het gezin in zo'n gebouw zal niet overvol zijn. Als het belangrijkste bouwmateriaal bij de bouw van het huis, kunt u schuimbeton gebruiken. De constructie ervan vereist geen sterk funderingsapparaat en kan in korte tijd worden voltooid.

Voors en tegens

Het feit dat de schuimblokken vaak worden gekozen voor de constructie van huizen, is niet verrassend.

Dit materiaal heeft veel voordelen.

 • Vanwege het feit dat de grootte van de blokken groot is, vordert de constructie van de muren zeer snel.
 • Dit materiaal kan eenvoudig worden verwerkt. Het kan worden gesneden met een gewone ijzerzaag.
 • Het gebruik van schuimblokken vereist geen zware bouwmachines. De blokken zijn vrij licht. Een volwassene kan ze alleen optillen.
 • Het leggen van de wanden van deze componenten is niet bijzonder moeilijk.
 • De prijs van schuimblokken is aanzienlijk lager dan de kosten van vele andere bouwmaterialen.
 • Met een competente benadering van de bouw van het huis van schuimblokken zal een zeer lange tijd dienen.
 • In zo'n gebouw is het altijd warm vanwege het hoge gehalte aan luchtbellen "in het lichaam" van elk blok.
 • Schuimblokken zijn veilig in ecologische en vuurzin, daarom zijn ze voor de constructie van woningen zonder angst gekozen.
 • Dit materiaal heeft goede geluidsisolerende eigenschappen, zodat vreemd geluid de bewoners niet hindert tijdens de werking van het gebouw.
 • Schuimbeton is goed gecombineerd met andere bouwmaterialen, wat grote kansen biedt voor architecturale creativiteit.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de tekortkomingen van het materiaal.

 • Door de poreuze structuur absorberen schuimblokken vocht. Een blok verzadigd met water kan breken bij bevriezing. Daarom vereisen de schuimblokwanden een hoogwaardige buitenafwerking, waardoor ze niet alleen een esthetisch uiterlijk krijgen, maar ook betrouwbaar worden geïsoleerd van water.
 • Om de schuimblokken lang te huisvesten en comfortabel te houden, hebben de wanden isolatie nodig.

ontwerp

Projecten van huizen met twee verdiepingen van schuimbetonblokken verschillen in een grote verscheidenheid. Afhankelijk van de site die je hebt, kun je een gebouw kiezen van 6 bij 9, 10 bij 8 of 7 bij 12 meter. Het project kan typisch of individueel zijn.

Om te beginnen met het bouwen van een huis met uw eigen handen, moet u beslissen welk stuk land zal worden gebruikt voor de bouw. De projectdocumentatie geeft duidelijk aan welk deel van het land zal worden opgebouwd en wat er onder de tuin en de tuin zal blijven. Dit is belangrijk vanuit een juridisch oogpunt.

Ook is het noodzakelijk om de oriëntatie van het gebouw in de ruimte te bepalen. Het is wenselijk dat de ramen van de meest bezochte kamers aan de zuidkant liggen. Besteed aandacht aan de organisatie en de ingang van het gebouw. U moet ook het probleem van het aansluiten van hulpprogramma's oplossen.

Niet het laatste onderwerp - zorgen voor de veiligheid van huis en land. De architectuur speelt hier een belangrijke rol. Als de site goed wordt bekeken vanuit de ramen, draagt ​​het al bij aan de gemoedsrust van de huurders.

Het type fundering dat in het project is opgenomen, is afhankelijk van het niveau waarop het grondwater zich onder de locatie bevindt. Als de afstand tot het water minder dan twee meter is, is het beter om een ​​plakfundering in het project te leggen.Als de afstand tot het grondwater meer dan drie meter bedraagt, is het gemakkelijker om een ​​verzonken tapebasis aan te brengen.

Een gebouw met twee verdiepingen in het ontwerpproces is beter om onderscheid te maken tussen woonwijken en hulpstukken. Bijvoorbeeld in een huis van 150 vierkante meter. m moet geen lange gangen en moeilijke overgangen plannen. Bedrijfspanden gemakkelijker om onmiddellijk de plaats ergens in de kelder of op de eerste verdieping te bepalen. Dus het zal gemakkelijker zijn om communicatie met hen te brengen.

Een belangrijke taak is om de grootte van het huis in het ontwerp duidelijk te bepalen. Hierop zal niet alleen het comfort van een bepaald gezin afhangen, rekening houdend met zijn grootte en behoeften, maar ook de kosten van het onderhoud van het huis, te beginnen met het betalen van belastingen en het eindigen met nutsvoorzieningen.

Iemand kan bijvoorbeeld van het project van een 8x8-gebouw houden. Dit kan een compact huis zijn, waarvan de woonoppervlakte niet meer dan 80 vierkanten bedraagt. Voor een gezin van vier is dit voldoende. Voor een groter gezin is het beter om je te concentreren op plannen voor huizen van 9x9, 8x10 of 10x10.

De tweede verdieping kan een gebruikelijke constructie hebben en kan worden gemaakt in de vorm van een zolder. Het huis met kleine afmetingen is soms een aanvulling op het terras.Dan is het comfort enorm verbeterd, omdat deze uitbreiding erg ruim kan zijn.

Meestal in de twee verdiepingen tellende gebouwen op de begane grond is er een keuken, een woonkamer en aanvullende faciliteiten zoals een badkamer en bijkeuken. De tweede verdieping wordt vaak toegewezen onder de slaapkamers. Er zijn echter veel planningsopties in het huis. De installatie van een badkamer vereist bijvoorbeeld bepaalde technische trucjes, maar het is onwaarschijnlijk dat iemand zichzelf dit huishoudelijke gemak op de tweede verdieping in een groot huis zal ontzeggen.

Afwerkingsopties

Als de binnenhuisinrichting van een blokhuis met schuim alleen afhangt van de smaakvoorkeuren van de eigenaren en de mogelijkheden van hun portemonnee, dan vereist de buitenkant ervan dat aan bepaalde regels met betrekking tot de eigenschappen van de schuimblokken zelf wordt voldaan. Omdat dit materiaal niet supersterk is en water sterk absorbeert, moet het geïsoleerd worden van invloeden van buitenaf. Exterieurafwerkingsmaterialen mogen de schuimblokken niet "belemmeren". Tegelijkertijd zijn ze verplicht om herhaaldelijk herhaald invriezen te weerstaan ​​en hun visuele aantrekkingskracht te behouden. De afwerkingslaag moet ook bestand zijn tegen verschillende soorten mechanische actie - wrijving, schokken, enz.d.

Soms wordt gevelsteen gekozen als de buitenafwerking voor huizen met twee verdiepingen uit schuimblokken. Het is zo ingedeeld dat er tussen de muur en de afwerklaag een opening is die voor ventilatie van de muren zorgt. Ook in deze ruimte kun je isolatie installeren, dan zal het huis warmer en comfortabeler zijn.

De afwerking in baksteen voorkomt dat regen en sneeuw de muren van het schuimblok binnendringen en beschermt deze tegen mechanische invloeden en extreme temperaturen. Met zo'n afwerking zal het huis veel langer meegaan. Maar het moet beseffen dat voor al deze voordelen veel geld zal moeten betalen.

Ook voor de aankleding van zo'n huis kun je een natuursteen kiezen. Deze optie moet van tevoren worden voorzien, omdat een dergelijke voering een brede en sterke basis vereist. Een huis met een stenen gevel ziet er erg aantrekkelijk uit (een groot aantal ontwerpmogelijkheden). Tegelijkertijd worden de wanden op betrouwbare wijze beschermd tegen de gevolgen van neerslag, temperatuurdalingen, enz. Als de gevelwerken echter slecht worden uitgevoerd, kan na enige tijd gedeeltelijke reparatie nodig zijn als gevolg van het afpellen van de steen uit de schuimbetonnen blokken.

Voor bekledingen kunnen worden gebruikt en gevel tegels. Het zal de muren beschermen tegen de negatieve invloed van de omgeving. In dit geval kan het uiterlijk van het gebouw van alles zijn, omdat de texturen en kleuren van de tegels zeer divers zijn. Het nadeel van het gebruik van deze voering is dat deze interfereert met de beweging van lucht in de schuimblokken en de belasting op de fundering aanzienlijk verhoogt. Tegelijkertijd kunnen de kosten van de tegel zelf niet klein worden genoemd.

De budgetoptie is om gips te gebruiken. Het beschermt goed schuimbeton, zonder in conflict te komen met zijn mechanische eigenschappen. Tegelijkertijd zijn er ook nogal wat opties voor het ontwerpen van gebouwen.

Om een ​​huis te pleisteren, moet je echter over bepaalde kennis en vaardigheden beschikken en over de nodige hulpmiddelen beschikken. Met een competente benadering van zakelijke gips dient ten minste tien jaar, maar als de regels van de toepassing ervan worden geschonden, zal reparatie zeer binnenkort nodig zijn.

Prachtige voorbeelden

Een blokhut van 8 bij 8 met een ingebouwde garage en een bekleding van rode baksteen ziet er zeer indrukwekkend en ontoegankelijk, maar compact uit. Kleine ramen maken zo'n structuur geschikt voor de ruwe natuurlijke omstandigheden in de noordelijke regio's van Rusland.Op een typisch Russisch landhuis zal zo'n huis er vrij organisch uitzien.

Een huis met twee verdiepingen met een zadeldak met lichte pleisterwerk en afgewisseld met witte met baksteen bedekte percelen ziet er elegant en luchtig uit. Omgeven door groen, geeft een dergelijke structuur de indruk van een fantastisch, knus huis, de droom van elke gastvrouw.

Huis van schuimblokken kan de meest ingewikkelde vorm krijgen, succesvol gecombineerd met een garageblok. De gestuukte wanden van wit en grijs zijn prachtig gecombineerd met steenfragmenten op de gevel. Het huis ziet er erg knap uit.

Bekijk de draft van een huis met 8 verdiepingen van 8x8, gebouwd van schuimblokken, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer