Het project van een huis met een penthouse van 8x10 m: mooie ideeën voor de bouw

Een huis met een zolder is een praktisch gebouw dat minder omslachtig lijkt dan een klassiek gebouw met twee verdiepingen, maar tegelijkertijd groot genoeg is voor een comfortabel gezinsleven. Om de ruimte thuis te verslaan met een zolder van 8 x 10 vierkant m. kan anders zijn, afhankelijk van de samenstelling van het gezin, interesses en behoeften van elk lid.

Speciale functies

Een huis van 8 x 10 met een extra loft kan veel voordelen hebben. Dat is de reden waarom dergelijke gebouwen de laatste jaren steeds populairder worden.

Bouw een zolder is goedkoper: u kunt besparen op bouwwerkzaamheden, voor decoratie zijn ook minder materialen nodig.Bovendien wordt de zolder niet als een volwaardige tweede verdieping beschouwd, wat gunstig is vanuit juridisch oogpunt.

Tegelijkertijd zijn plaatsen in zo'n huis niet minder dan in een huis met twee verdiepingen. Dus als een zolder is uitgerust, is het mogelijk om enkele excessen te betalen. U kunt bijvoorbeeld een kleedkamer maken, uw eigen kantoor om thuis te werken of een workshop voor het beoefenen van creativiteit. Deze optie is ook geschikt voor grote gezinnen. Kinderen kunnen veilig op zolder blijven en de hele eerste verdieping aan de ouders overlaten.

In zo'n huis is het veel warmer. Allereerst is het gemakkelijker om gas naar de zolder te geleiden dan naar de tweede verdieping. Bovendien gaat de warmte niet door het dak, vooral als deze verder geïsoleerd is. Gelukkig zijn er nu veel manieren om te verwarmen, dus je kunt degene kiezen die meer geschikt is.

Als de zolder apart wordt opgeleverd of eenvoudig als laatste redmiddel wordt uitgevoerd, kan er worden gewerkt zonder de huurders van de begane grond te verdrijven.

En tot slot ziet de zolder er nogal ongewoon uit. Dus daar kun je een soort originele kamer regelen, waarbij je al je verbeeldingskracht toepast.

Naast het enorme aantal voordelen hebben deze gebouwen echter ook hun nadelen.De meeste van hen zijn te wijten aan het feit dat er tijdens de bouw fouten zijn gemaakt. Er is bijvoorbeeld gekozen voor het verkeerde materiaal, sommige technologieën zijn geschonden, enzovoort. Hierdoor kan het koud zijn aan de bovenkant van het huis.

De nadelen zijn de te hoge kosten van Windows. Daklichten, in de regel, zijn een half tot twee keer meer dan normaal. Daarom, besluit om een ​​huis van dit type uit te rusten, moet je voorbereid zijn op extra kosten.

Wees voorzichtig bij het plaatsen van meubels. Je moet in dit deel van het huis geen te zware voorwerpen plaatsen, het is beter om lichte materialen op te nemen.

Dit geldt voor alles, inclusief dakbedekking, meubels en producten die worden gebruikt voor afwerking. Als u de fundering overbelast, kunnen er scheuren op de wanden verschijnen.

Materialen voor constructie

Zolder, zoals elke andere kamer, kan van verschillende materialen worden gemaakt. Deze omvatten hout en baksteen en schuimblokken. Elk van de materialen heeft zowel voor- als nadelen.

Hout dat het meest recent is gekozen. Het feit is dat de hoge ecologische compatibiliteit van gebouwen nu zeer wordt gewaardeerd. De boom voor deze parameter past perfect.Bovendien, het huis met een zolder, gemaakt van hout of logs, ziet er aantrekkelijk uit en dient als een echte decoratie van de site.

Een ander populair materiaal dat tuinders gebruiken is sintelblokken of schuimblokken. Ze zijn niet zo van hoge kwaliteit, maar van hen kun je zo snel mogelijk een huis bouwen. Ze verschillen ook in voordelen zoals een relatief klein gewicht en lage kosten.

Je kunt de eeuwige klassiekers - gebouwd met baksteen - niet negeren. Dit materiaal wordt geassocieerd met degelijkheid en betrouwbaarheid. Bakstenen huizen zijn lang beschouwd als de meest luxueuze en duurzaam. Nu verliezen ze ook niet de populariteit.

Hoewel het bouwen van een huis met een bakstenen zolderverdieping duurder zal zijn dan het bouwen van een lichtgewicht frame van schuimblokken, geven velen nog steeds de voorkeur aan de eerste optie.

Ten slotte is het de moeite waard om de steen te vermelden. Onder andere materialen onderscheidt het zich door duurzaamheid en hoge thermische geleidbaarheid. Als je de rots van je gebouw decoreert, kun je een warme en gezellige kamer krijgen, die niet bang hoeft te zijn voor koud weer.

Aanvaardbare opties zoals een combinatie van verschillende materialen.Een huis kan bijvoorbeeld volledig worden opgebouwd uit een houten frame en vervolgens extra geïsoleerd. In sommige gevallen mansard kamer toewijzen.

projecten

Er zijn veel interessante projecten. De definitieve versie van de lay-out wordt altijd geselecteerd rekening houdend met de eigenaardigheden van een bepaald gezin en is goedgekeurd door de eigenaars.

Huis 8x10 voor een klein gezin

De traditionele optie is een huis met een zolder, waarin zich de woonkamer bevindt. Het kan een slaapkamer zijn voor ouders of kinderen die al bij hun familie wonen. In sommige gevallen leidt de zoldertrap naar buiten, zodat de bewoners vanaf de bovenverdieping anderen niet storen.

Ruimte 10x8 voor creatieve mensen

Als iemand uit het gezin creatieve hobby's heeft, kan de zolder net onder de juiste plaats worden ingericht voor dergelijke activiteiten. In deze ruimte kunt u bijvoorbeeld een workshop regelen. Dus iedereen kan zich bezighouden met creativiteit, niet worden afgeleid door lawaai van buitenaf en hun dierbaren niet storen.

Ook op de tweede verdieping kunt u een naaiatelier uitrusten met een aangrenzende kleedkamer. Genoeg ruimte voor alles wat nodig is. U kunt de kamer bovendien extra versieren met decoratieve elementen.

Prachtige voorbeelden

Bij het plannen van uw eigen huis met een zolder, ziet u foto's van mooi afgewerkte gebouwen. Ze helpen u te oriënteren in welke richting het de moeite waard is om te bewegen, welke optie bij u past. U kunt het ingediende project herhalen of u laten inspireren door kant-en-klare ideeën en iets van uzelf creëren.

  • Licht bakstenen huis. Het eerste voorbeeld is een solide constructie van lichte baksteen, aangevuld met een helder smaragdgroen dak. Deze combinatie van kleuren kan een klassieker worden genoemd. Het huis ziet er stijlvol en netjes uit. Er is niet veel ruimte op de zolder, omdat het dak laag is. Maar er is voldoende ruimte beschikbaar, zodat een familie van meerdere mensen comfortabel op de grond en de bovenste verdiepingen kan zitten.
  • Licht gebouw. Als de eerste optie een echte klassieker is, ziet de tweede er moderner uit. Lichte wanden worden aangevuld met een koffiekleurige bekleding in de vorm van pijpen en kozijnen. Een deel van het dak is beschermd tegen het weer door een balkon en een miniterras dat aan de kamer is bevestigd. Er is dus voldoende ruimte, niet alleen binnenshuis, maar ook buiten. Hierdoor kunnen lange avonden genieten van de schoonheid van de omringende natuur en de frisse lucht.
  • Huis met parkeerplaats. Onder het dak van dit huis is er een plek niet alleen voor alle gezinsleden, maar ook voor een goede auto. Een kleine parkeerplaats is beschermd tegen hitte en regen, zodat deze de garage in ieder geval voor een tijdje volledig kan vervangen.

Het huis zelf is vergelijkbaar met het vorige huis - een lichtere basis, een donkere inrichting en veel groen sieren het gebouw en maken het pittoresker. Onder de zolder werd niet minder vrije ruimte gereserveerd dan onder de benedenverdieping. Daar is het mogelijk om een ​​logeerkamer, een kinderdagverblijf of een werkplaats uit te rusten, dus er is genoeg ruimte voor iedereen. Zo'n huis met een zolder is geschikt voor een jong stel, en voor een groot gezin.

Bekijk het huis 8x10 met zolder, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer