Tekeningen en constructieschema's van huizen met één verdieping uit hout

Hoe eenvoudig deze of die variant van het bouwen van een huis ook mag lijken, er zijn veel potentiële problemen en slechts subtiliteiten waarmee rekening moet worden gehouden. Bij de bouw van gebouwen met een hoogte van een verdieping heeft een aantal functies. Wanneer een balk wordt gebruikt, wordt een andere specificiteit toegevoegd die niet kan worden genegeerd.

Speciale functies

Huizen met één verdieping van een bar hebben een uitzonderlijk belangrijk kenmerk - ze zijn gemaakt van elementen van strikt vaste lengte, die in principe niet willekeurig kunnen worden veranderd. Alleen een rationeel snijschema en een zorgvuldige benadering van de lay-out van onderdelen stellen ons in staat om de situatie enigszins te corrigeren. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de standaardlengte van het hout dat uit de zagerij wordt gehaald, zal worden weggenomen en dat er meer moet worden besteed aan de zomen.

Als een van de wanden kleiner wordt gemaakt, moet het resterende hout worden gebruikt bij de bouw van andere vliegtuigen om verspillende kosten te voorkomen. Daarom werkt de gebruikelijke aanpak, volgens welke de algemene toename in oppervlakte het gemakkelijker maakt om alle benodigde voorwerpen te plaatsen, hier niet.

Houten gebouwen van hout beginnen, als ze hun totale oppervlakte overmatig vergroten, op een bijenkorf te lijken. Als je een heel lang hout koopt, moet je het nog snijden en voorzichtig met de resten werken. De rationale lengte van de balken die in het plafond worden gebruikt, varieert van 450 tot 550 cm. De precieze waarde is afhankelijk van de diepte van het frame en het type materiaal dat wordt gebruikt. Dientengevolge is het noodzakelijk om een ​​gedetailleerd schema op te stellen voordat het werk begint, en op een zodanige manier dat niet het kleinste deel daarna zal veranderen.

Begin te werken met de vorming van een schaalmodel van het huis, zonder rekening te houden met het materiaalverbruik voor de kerf. Het is dus veel gemakkelijker om een ​​competente lay-out te vinden, door verschillende opties te gaan.

Later wordt het model verplaatst naar papier en in de tekening moet het al geschilderd zijn:

 • totale wanddikte;
 • geproduceerde zomen;
 • geplande residuen van het materiaal;
 • totaal display;
 • consumptie van bosgrondstoffen.

  De reactie van partities op veranderingen in vochtigheid en luchtverwarming moet worden gesynchroniseerd met de rest van het gebouw. De houten balk met een minimale dikte van 5 cm voldoet optimaal aan deze eis. Om de installatie van de deurblokken correct te laten verlopen, moet de dikte van de scheidingswanden minimaal 10 cm bedragen, deze waarde omvat niet de afwerkingslaag.

  Zoals altijd leiden vensters naar de helderste kant (bijna altijd naar het oosten of het zuiden).

  Zorg ervoor dat u nadenkt over de locatie van bestaande en voorgestelde gebouwen in de toekomst, zelfs tijdelijk of seizoensgebonden. Het bouwen van een bouwplan betekent het achterlaten van een reserve ruimte om tuinpaden te vormen. Meestal worden de gevels van huizen en aangrenzende gebouwen op dezelfde lijn geplaatst, uitzonderingen zijn uiterst zeldzaam. Er moet voor worden gezorgd dat de grootte van alle structuren die worden gebouwd evenredig is. Pas wanneer al deze momenten zijn uitgewerkt, is het zinvol om de doelidentiteit van individuele ruimtes te bepalen.

  projecten

  Bar-vormige houten huizen zijn nu veel populairder dan klassieke producten in de vorm van blokhutten.Zelfs goede kwaliteit en warmte zijn net zo goed als moderne technologieën correct worden gebruikt. Toch moet er veel aandacht worden besteed aan de keuze van een geschikt materiaal. In de meeste gevallen is een woonhuis voor permanente bewoning gebouwd van naaldhout.

  Bij de meeste projecten wordt gebruik gemaakt van grenen, wat superieur is aan:

  • vuren - op visuele schoonheid;
  • spar - door sterkte;
  • lariks - door eenvoudige verwerking en belasting van de fundering;
  • ceder uit Siberië - tegen de totale kosten van gezaagd hout.

  Ontwerpen begint met een algemene tekening of een modelfoto van de versie die u leuk vindt. (uitleg kan worden ingevoerd). Schets van een huis, ofwel een zomerhuisje, ofwel een stedelijk huisje of in een vakantiehuisje, moet zo gedetailleerd mogelijk worden gemaakt, dit zal het werk van ontwerpers en vervolgens bouwers vereenvoudigen. In een groot gebouw (10 bij 10 of 9 bij 12) is het mogelijk om twee slaapkamers tegelijk te plaatsen, een extra opslagruimte en de sanitaire unit te verdelen zonder de onderdelen ervan te comprimeren. Er moet aandacht worden besteed aan de locatie van de stookruimte en de wasserette thuis; in het huis van moderne verantwoordelijke mensen biedt bijna altijd een site voor de sportschool.

  Huis project 10x10
  Huisproject 9x12

  Zelfs in huizen met afmetingen van 6 tot 4, kan men een geschikte hoek uitkiezen, als het zeer nauwgezet is om de organisatie van de ruimte te benaderen of de vorming van een zolder te overwegen. Om uw werk te vergemakkelijken, moet u na het kiezen van de locatie en de functionaliteit van de kamers gangen opstellen die iedereen in staat stellen hun leven gemakkelijker te maken. Afzonderlijke delen van de tekeningen zijn verbonden, en dus wordt een voorlopig schema verkregen. Als het benodigde beeldmateriaal te groot is en niet in een klein huis van 6 x 4 past, moet u actief de ruimte van de tweede of kelderverdieping gebruiken.

  In kleinere structuren vormen spiraalvormige trappen het vaakst.

  Huisproject 6x4
  Woningproject 6x4 met zolder

  Het klassieke huis met 1 verdieping kan worden uitgerust met een onverwarmde zolder. Voor de constructie van een landhuis, die alleen op seizoensbasis wordt gebruikt, is deze optie economisch verantwoord. Op de tekeningen wordt elke verdieping afzonderlijk ingevoerd, dat wil zeggen dat er, samen met het algemene plan, een vloertekening moet zijn.

  Als de ontwikkelaar dergelijke documentatie niet verstrekt, is dit een goede reden om zijn werk ten minste grondiger te controleren.Een 10 x 10 veranda in een blokhut kan een of meerdere gevels omvatten. Gezien de eigenaardigheden van het Russische klimaat, zijn oplossingen met grote panoramische ramen rond de omtrek niet overal acceptabel.

  Woningproject 6x4 met zolder
  Huis project 10x10 met terras

   Op het open terras maken ze gebruik van versieringsbalustrades, waarvan de hoogte varieert van 100 tot 150 cm boven de vloer. Als alternatief kan een soortgelijke lift van een staaf worden gebruikt, van waaruit een patroon zorgvuldig wordt gesneden. Open extensies in het huis 7 tot 8 kunnen voorzien zijn van beglazing, het helpt de kamer te beschermen tegen neerslag. Het daktype wordt individueel gekozen, rekening houdend met de eigenaardigheden van het gebied en de ontwerpnuances. In de meeste gevallen wordt het zadeldak van het geveltopontwerp boven de 9 x 9 en 10 bij 10 m-constructies geïnstalleerd.

   Reling 100 cm
   Huisproject 7x8
   Huis dakplan
   9x9 dakplan
   10x10 dakplan

   Het voordeel is duidelijk: De installatie wordt uitgevoerd zonder speciaal gereedschap en het materiaal is relatief goedkoop en betrouwbaar gedurende een lange tijd. Het dak van de heup wordt relatief zelden gebruikt, omdat de apparatuur moeilijk en duur is, soms de inzet van specialisten vereist.Maar in termen van betrouwbaarheid en stabiliteit na installatie, heeft zo'n schema geen gelijk. Bovendien wordt het beschouwd als de meest aantrekkelijke in termen van "uiterlijk" en is bestand tegen zelfs sterke windstoten.

   Bar-vormige huizen met een garage zijn zo gepland dat de ingebouwde of ingebouwde parkeerplaatsen het koudste deel van het huis van buitenaf beschermen.

   Belangrijk: dakconstructies moeten licht worden gemaakt, omdat het draagvermogen van de muren relatief zwak is. Overmatige belasting leidt bijna onvermijdelijk tot vervorming van zowel vertragingen als spanten. Zorg ervoor dat u de waarschijnlijke overbelasting van de structuur berekent. Het spantensysteem wordt geassembleerd dankzij de vooraf voorbereide groeven en projecties. Monteer vervolgens de zijstangen van de bovenste rij, want hun bundels gebruiken een balksectie van 15 x 10 cm

   constructie

   Bouw je eigen huis met één verdieping van een bar kan vrij eenvoudig zijn. De meeste professionals raden aan hiervoor een straal van 150 x 150 mm te gebruiken, maar als het doel is om werknemers te redden en te weigeren, kunt u één gezicht verkleinen tot 100 mm. Bij het kiezen van een geschikte basis voor een blokhut, moet u zich concentreren op de instructies van de gespecialiseerde literatuur.Maar dit betekent niet dat u de informatie die is ontvangen van buren en van de vorige eigenaren van de site, kunt negeren. Als het risico van deiningen klein is en het water diep onder de houten ligt, kunnen zelfs lichte steunen in het huis worden geplaatst.

   150h150mm
   100x150 mm

   Het met de hand met de hand kneden absorbeert te veel tijd, het is veel praktischer om een ​​goedkope betonmixer te gebruiken. Meer dan eens kopen is in een bepaalde tijd gerechtvaardigd. Bij het gieten van het oppervlaktegedeelte van de tape is het vereist om een ​​oplossing met een grotere dikte te gebruiken en een verstevigingsframe te installeren. De kroon van het hout is vastgemaakt met houten pennen, om geld te besparen, je kunt er zelfs voor zorgen dat de planken die overblijven van de vorige constructie (maar mogelijk van duurzamer hout). Alle openingen van de kronen zijn gevuld met speciale verwarmingselementen.

   Hier moet je kiezen voor duurdere en praktische oplossingen (kant-en-klare rollen), of voor geldbesparend en arbeidsintensief veenmos. Voor de vorming van deurposten is vereist om alleen even staven aan te brengen, bij voorkeur - zonder een enkele knoop. Bij het uitvoeren van dit werk loont het de moeite om zich te concentreren op de eenvoudigste technologie, omdat niet elke houtbewerkingsprofessional in staat is om volwaardige recepten te ontwikkelen. Gebruik de werkbank om de behandeling van hout gemakkelijker te maken.

   De eerste kroon is gemaakt "in de helft van de boom", voor het werk is het nodig om cirkelzagen te gebruiken. Gebruik een ijzerzaag als de diepte niet genoeg is. Het achterwege laten van de kloven tussen de elementen is redelijk, ze laten je toe om producties te organiseren. Door ze op een bepaalde hoogte boven de grond te plaatsen, wordt de ventilatie-efficiëntie verhoogd. Voeringset omdat na het rotten van de planken de vervanging gemakkelijker zal zijn dan voor de stang van de onderste randen.

   Tips en trucs

   Ongeacht het gekozen houttype, moet u alleen het materiaal gebruiken met de laagst mogelijke vochtigheid. Gelijmd hout is veel winstgevender en praktischer dan de onvoorbereide versie. Wat heel goed is, niet alleen is het gemakkelijker om er uit te bouwen, maar ook neerslag is uitgesloten. Bij het nemen van het gebruikelijke niet-voorbereide hout, zijn de dozen met deuren en ramen voorzien van speciale groeven, waardoor een uniforme diepgang wordt verkregen.

   Bij het bestellen van commerciële bouw- en ontwerpdiensten moet maximale aandacht worden besteed aan de voorbereide documentatie.

   Mooie opties

   De stijl van het blokhut hoeft niet in de geest van het chalet te zijn. Hier is een van de goede lichtprojecten. De beige muren begunstigen schaduw uitstekend rood dak.De veranda en de gang erachter verdelen de woning in twee ongeveer gelijke delen. Een daarvan is gereserveerd voor huisvesting, de andere - voor technische behoeften, die op zijn minst te zien zijn aan de grootte van de ramen.

   De kleuren van de delen van het ontwerp worden op deze foto nader toegelicht. Het lichtgrijze dak met mooie vorm komt overeen met de gevel, versierd met elegante niet-standaard elementen. Door het dak over de buitenste contouren van het huis te plunderen, kunt u een geïmproviseerd terras creëren. De veranda is laag en de kleur van de muren is opzettelijk ingehouden. Hier is de benadering enigszins anders: in plaats van een complexe vervlechting van gevelelementen, wordt een kruisvormig steunelement gebruikt.

   Het kalme witte hout van het grootste deel van de structuur wordt aangevuld door een visueel elegante leuning langs de randen van het geïmproviseerde terras. Diepblauwe dakbedekking op twee hellingen is het belangrijkste kleuraccent bij deze beslissing. En hier zijn de muren en het dak in één kleur gemaakt. Maar de gevel, hoewel hij weer onder de dakconstructie naar voren wordt geduwd, is eleganter. Zelfs de regenpijp trekt de aandacht; de donkere frames van de vensters harmoniseren visueel met de nog donkerdere decoratie van de kelder, de kleur van de treden op beide veranda's is hetzelfde.

   Zie de volgende video om te leren hoe je een huis bouwt aan de hand van een balk.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer