Mooie projecten van huizen met één verdieping met een plat dak

 Mooie projecten van huizen met één verdieping met een plat dak

Bewoners van de post-Sovjet-ruimte associëren dapper een plat dak met torenhoge typische huizen. Het moderne architecturale denken staat niet stil, en nu zijn er veel oplossingen voor particuliere huizen en huisjes met een plat dak, die er niet minder interessant uitzien dan hellende gebouwen.

Speciale functies

Het gelijkvloerse huis met een plat dak heeft een stijlvolle en moderne uitstraling. In principe worden dergelijke ontwerpen op een speciale manier gestileerd, waarbij de richting van minimalisme of hightech wordt gekozen. Traditionele stijlen voor gebouwen met een dergelijk dak zullen niet werken, aangezien het pas onlangs dat deze daken behoorlijk werden geslagen, daarom zou een van de klassieke lijnen er hier belachelijk uitzien.

Van bijzonder belang is hoe het dak zal worden gebruikt: hetzij voor het beoogde doel, of als een extra buitenterraslaag. Het is noodzakelijk om van tevoren over dit onderwerp te beslissen om een ​​projectplan correct op te stellen.

materialen

Voor de constructie van huisjes met 1 verdieping met een plat dak worden verschillende materialen gebruikt, maar er moet rekening mee worden gehouden dat ze niet allemaal geschikt zijn voor het Russische klimaat. In de winter valt er bijna overal in Rusland een grote hoeveelheid sneeuw, wat de belasting op het platte dak enorm verhoogt. Daarom kun je geen muren van licht maken en niet sterk genoeg materialen. In dit opzicht passen de populaire frame-gebouwen niet, maar er is nog een snelbouwoptie.

Verschillende materialen voor vloeren en wanden. Als praktisch alle duurzame soorten (monoliet, baksteen, hout) geschikt zijn voor de wanden, moet u voor het dak het type bouwmateriaal zorgvuldiger kiezen.

Gewapende betonplaten

Holle of platte platen van gewapend beton worden in de moderne constructie voor vloeren gebruikt. Ze zijn sterk genoeg om het gewicht van een plat dak te dragen.

Borden hebben veel positieve eigenschappen:

 • sterkte;
 • duurzaamheid;
 • goede geluids- en thermische isolatiekenmerken;
 • installatiesnelheid;
 • weerstand tegen corrosieve verschijnselen.
8 foto

Het grootste nadeel van het materiaal is dat het alleen in standaardformaten wordt geproduceerd, hiermee moet zelfs bij het maken van een project rekening worden gehouden. Versterkte betonnen platen zijn alleen geschikt voor vloeren in het huis met een versterkte fundering.

Decking

Voor overlappingen wordt een speciaal golfkarton gebruikt, dat een drager wordt genoemd. Net als de vorige versie is het perfect om als plat dak te leggen. Carrier geprofileerd is erg populair, vooral vanwege de lage kosten. Dit materiaal is veel minder dan al het andere. De lage prijs weerhield hem er echter niet van zichzelf te vestigen als een duurzaam en veelzijdig materiaal dat uitstekend bestand is tegen de zware belastingen waaraan een plat dak wordt blootgesteld.

De geprofileerde vloer weegt veel minder dan gewapende betonplaten en is daarom optimaal geschikt voor het maken van platte daken in een gemiddeld klimaatgebied met weinig neerslag inwintertijd.

Monolithisch beton

Dit materiaal wordt vrij vaak gebruikt voor vloeren vanwege de complexiteit van de installatie. Hier moet je eerst het mengsel maken, waarna je het kunt vullen. Dit is alleen mogelijk door echte professionals. Er moet echter worden opgemerkt dat monolithisch beton als plat dak perfect wordt benut, maar alleen op voorwaarde dat de productie- en installatietechniek volledig is nageleefd.

Moderne huizen met één verdieping en een plat dak zijn niet gebruikelijk om uit traditionele materialen te bouwen. Hiertoe zijn moderne ontwikkelingen die bestand zijn tegen een barre winter- en zomerse hitte het meest geschikt. Tegelijkertijd is het gemakkelijk om ermee te werken en de constructie zelf kost niet veel tijd.

SIP- of sandwichpanelen

In de catalogus van elk zichzelf respecterend bouwbedrijf zijn er typische projecten van huizen met één verdieping met een plat dak van CIP-panelen. Houd er rekening mee dat het het beste is om cottages van dit materiaal te bestellen. Constructie vereist naleving van een speciale technologie, dus een beginner die met sandwichpanelen werkt, kan moeilijk zijn.

Over de verdiensten van paneelwoningen gesproken,Hun lage thermische geleidbaarheid en hoge geluidisolerende eigenschappen kunnen worden opgemerkt. De bouw kost veel minder dan baksteen. Tegelijkertijd speelt ook de afwijzing van het schuine dak een belangrijke rol.

Plat dak

We zijn allemaal gewend platte daken alleen te zien in gebouwen met meerdere verdiepingen in Sovjetbouw. Onder velen is er een perceptie dat dergelijke daken saai zijn, en een echt huis moet alleen worden uitgerust met een schuin dak. In het licht van recente architecturale ontwikkelingen kan men met deze overtuiging argumenteren, vooral als we ons de vele voordelen van dergelijke daken herinneren.

Het is onmogelijk om niet te vermelden dat huizen met één verdieping met een plat dak alleen in de moderne richting gestileerd zullen worden. Het platte dak zelf ziet er futuristisch uit en u moet deze vrije ruimte gebruiken.

voordelen

Onder de voordelen van platte daken zijn er veel kenmerken.

 • Eenvoudige installatie. Een plat monster dak kan in een recordtijd worden voltooid.
 • Betrouwbaarheid. Als u het dak op de juiste manier ordent, kan het een groot gewicht weerstaan. In dit geval is het repareren van een dergelijke constructie veel gemakkelijker uit te voeren dan het truss-systeem te repareren.
 • Uitstekende thermische isolatie. Ongeacht welk type van platte dakconstructie werd gekozen, het zal perfect de warmte binnen in huis houden.
 • Goedkoopte. In vergelijking met hellende, platte constructies zijn veel goedkoper in termen van materialen en tijdverbruik.
 • Eenvoudige installatie van apparatuur. Antennes, airconditioners en verschillende servicecommunicaties in het vliegtuig zijn veel gemakkelijker te vinden dan op een helling.
 • Een interessante blik. Als het huis zelf is ingericht in de stijl van "minimalisme", dan zal een laconiek dak zonder helling de algehele look perfect aanvullen.
 • Extra ruimte. Indien gewenst kan het dak worden versterkt en worden gebruikt om ruimte te creëren voor een speeltuin, tuin of recreatiegebied. Sommigen maken hier zelfs een zwembad.

tekortkomingen

Er zijn niet veel minnen, maar toch zijn ze dat wel.

 • Hoe goed het dak ook is, er is altijd een kans dat het zal lekken. In het geval van een plat ontwerp, neemt het risico vele malen toe, omdat het wordt blootgesteld aan zware belastingen vanwege het feit dat de sneeuw niet schuift.
 • Als u van plan bent om de hoes voor uw behoeften te gebruiken in de winter, zult u handmatig de sneeuw en vorst moeten verwijderen.
 • De constructie van het dak van een vlak monster moet worden uitgevoerd met volledige inachtneming van de technologie, anders bestaat het risico dat het lekt of de lading niet ondersteunt en instort.

species

Dekbedden zijn opgedeeld volgens verschillende criteria, waaronder de wijze van gebruik en het type legmateriaal. In de regel spreekt de naam van elk van de kenmerken voor zich.

Bij wijze van gebruik

Daken worden geëxploiteerd en onbenut.

Operabele daken zijn daken die niet alleen als dak worden gebruikt, maar ook als extra ruimte om tijd door te brengen. Hier worden versterkte systemen gebruikt, waardoor niet alleen zware apparatuur op het dak kan worden geplaatst, maar zelfs om een ​​'groene hoek' te organiseren, grasvelden, bloemen en zelfs bomen planten. Het uitrusten van een dergelijke constructie kost behoorlijk veel, en het is belangrijk om van tevoren in het project uit te leggen aan welk gewicht het dak zal worden blootgesteld.

Niet-gebruikte daken zijn veel goedkoper vanwege het feit dat ze niet verder moeten worden versterkt en voorzien van waterdichtheid. Het enige waar u op moet letten - sneeuwladingen, die in de winter aan het dak worden blootgesteld.

Meestal wordt het afgeraden om op dergelijke daken te lopen, daarom is het noodzakelijk om alles te berekenen zodat het dak de sneeuwlaag weerstaat zonder dat het regelmatig wordt gereinigd.

Op type legmateriaal

Verschillen klassiek, inversie en ademend dak.

Klassieke types worden meestal gebruikt bij het ontwerpen van onbenutte daken. Dit komt door het feit dat ze een lagere weerstandscoëfficiënt hebben voor belastingen. Vocht of mechanische stress kan rampzalig zijn voor deze daken.

Lay-outlay-outs voor lay-outs zien er als volgt uit (van boven naar beneden):

 • bovenste afgezet materiaal (waterdichting);
 • lager opgebouwd materiaal (waterdicht maken);
 • dekvloer (indien aanwezig);
 • isolatie;
 • dampschermlaag;
 • overlap.

Zodoende wordt een onbeschermde waterdichtmakende laag snel onbruikbaar.

Het inversiedak ziet er precies het tegenovergestelde uit, wat kan worden begrepen aan de hand van de naam:

 • ballast (grind, steenslag of ander zwaar materiaal);
 • dampscherm;
 • hydrofobe isolatie;
 • waterdicht maken;
 • beschermend substraat (primer);
 • overlap.

Dergelijke platte daken hebben een lange levensduur en zijn optimaal geschikt voor daken in gebruik.

Zowel klassieke als inversiestructuren kunnen ademen. Ze zijn uitgerust met beluchters of deflectors om extra ventilatie te bieden, omdat er geen opening is tussen het platte dak en het huis, zoals het geval is met schuine daken.Dit leidt tot onvoldoende luchtuitwisseling, daarom is de organisatie van het ventilatiesysteem zo belangrijk.

project

Bij het opstellen van een huis met één verdieping en een plat dak is het uiterst belangrijk om goed op het type dak te letten. Hier is het dak het belangrijkste onderdeel. Russische bedrijven zijn nog niet zo lang geleden in een vergelijkbaar ontwerp betrokken, dus neem contact op met alleen geverifieerde agentschappen.

Dit is een van de zeldzame gevallen waarin het project alleen door professionals zou moeten worden gedaan. U kunt op uw beurt alleen de locatie van de kamers bepalen en precies aangeven hoe u het dak bedient en of u helemaal van plan bent. Het zal hiervan afhangen welke fundering zal worden gelegd, van welke dragende muren zal worden gemaakt.

Prachtige voorbeelden

Voorbeelden van mooie huizen met één verdieping, geïmplementeerd door professioneel opgestelde projecten, worden gepresenteerd in de fotogalerij.

 • Een plat dak is niet altijd exploiteerbaar. Soms wordt het alleen gebruikt als onderdeel van het algemene ontwerpconcept. Let op het kenmerkende van alle platte daken: ze hebben allemaal borstweringen.
 • Het gelijkvloerse huis in moderne stijl past perfect in het minimalistische omringende landschap.Ondanks het feit dat velen zulke huizen als "dozen" beschouwen, kan men niet ontkennen dat ze er interessant en origineel uitzien.
 • Op het dak van een huis met één verdieping en een plat dak, kun je bijna alles organiseren. Na een gazon te hebben vernield, hebben de eigenaren het huis deel van het omringende landschap gemaakt en tegelijkertijd de nadruk gelegd op een milieuvriendelijke stijl.
 • Een interessant project van een huis met één verdieping en een garage zal de eigenaar van meerdere auto's bevallen. Wanneer er behoefte is aan hun accommodatie, is de garage wat u nodig heeft. De plaats die wordt gegeven voor de bouw van een uitbreiding kan worden gecompenseerd door het organiseren van een dakterras.
 • De goedkoopste van alle huizen met één verdieping met een plat dak zien er erg saai uit, maar het is de moeite waard om te onthouden wat hun kosten zijn, wat het uitdrukkingsloze uiterlijk compenseert. In de regel is de prijs van een dergelijk huis 3-4 keer minder dan voor een klein huisje met een hellend systeem. Voor grotere besparingen kunt u zonnepanelen op het dak plaatsen.
 • Een houten bakstenen huis oogt modern en traditioneel, een beetje in landelijke stijl. Dit werd bereikt door donkere materialen voor het dak te gebruiken dan voor het hele huis.Door het platte dak ziet het huis er luchtiger uit dan wanneer de schuine constructie werd gebruikt.

In deze video zullen we ons concentreren op de bouw van een plat dak voor een huis met één verdieping.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer