Mooie projecten van huizen met één verdieping van cellenbeton

Huizen van gazoblokov vandaag - een van de meest populaire opties voor plattelandsontwikkeling. Ze zijn geschikt voor permanente bewoning en voor de zomer - als een probleem. Zo'n brede distributie is eenvoudig uit te leggen - cellenbeton is goedkoop, gemakkelijk te gebruiken en heeft tegelijkertijd een goede thermische isolatiekwaliteit.

Het is mogelijk om zowel een huis met één verdieping als een huis met twee verdiepingen te bouwen vanuit een gasblok en zelfs een 'anderhalf' huis met een zolder. In de cellenbeton huizen op verzoek van de eigenaar zal een sauna, garage en / of kelder worden ondergebracht.

Ontwerpkenmerken

Cellenbeton wordt lichtcellulair beton genoemd. Het wordt verkregen uit een mengsel van cement of kalk, silicazand, aluminiumpoeder en water. De chemische reactie waarbij aluminiumpoeder en kalk binnenkomen, veroorzaakt de evolutie van gassen, waardoor een poreuze structuur wordt gecreëerd in het blok, verdeeld in gelijke verhoudingen.

Vanwege hun poreuze structuur hebben gasbetonblokken de volgende eigenschappen:

 • goede thermische isolatie;
 • lage ontvlambaarheid en hoge brandwerendheid - 70 minuten;
 • uitstekende geluidsisolatie;
 • vorstbestendigheid - van 50 tot 100 cycli;
 • de accumulatie en conservering van warmte, waardoor een constante luchttemperatuur in huis wordt gehandhaafd;
 • het opslaan van materiaal en mortel voor het leggen vanwege het vlakke en gladde oppervlak van de gasblokken;
 • lange levensduur - tot 100 jaar;
 • eenvoudige materiaalbehandeling.

Naast projecten van andere bouwmaterialen zijn huizen van gasbeton onderverdeeld in gebouwen van economie, middenklasse en businessklasse.

De eerste groep bevat de meest goedkope opties voor constructie. In de regel hebben we het in deze situatie niet over de tweede verdieping, het maximum dat past in het budget is de zolder.

Het oppervlak van dergelijke gebouwen is ongeveer 20-30 vierkante meter. meter. Daarom kan een dergelijk huis op een groot zomerhuisje een gastenverblijf worden, samen met het 'hoofdhuis' waarin de eigenaren wonen. Als de site klein is en het budget beperkt is, kan de constructie van gasbeton wel eens een datsja worden waar de eigenaren de zomer probleemloos zullen doorbrengen.

Gemiddeld bedragen de kosten van dergelijke structuren 300 tot 400 duizend roebel.

Zolder, hoewel niet beschouwd als een volledige verdieping, kan het gebied van het huis aanzienlijk uitbreiden. Meestal zit het erin dat ze een slaapkamer hebben, die het mogelijk maakt om de woonkamer beneden te maken, gecombineerd met een keukenblok, een ruime badkamer en een hal. Op hetzelfde moment voor de bouw van de zolder niet zo veel kosten als voor de bouw van de tweede verdieping vereisen, hebben geen behoefte aan een versterkte basis.

De projecten van cellenbetonwoningen in de middenklasse (met één verdieping en geen zolder) worden ontwikkeld met een oppervlakte van maximaal 50 vierkante meter. meter. Ongeacht of er een zolder is of niet, de kosten van het project zullen ongeveer 900 duizend roebel bedragen.

Nogmaals, als er een zolder is, is het mogelijk om de slaapkamer en de kinderkamer erin te plaatsen (als er kinderen in de familie zijn).

Wat de begane grond betreft, aangezien het gebied vrij groot is, kunnen we twee opties voor het gebruik van de ruimte overwegen:

 • twee of drie grote kamers (woonkamer, keuken / eetkamer en kamer op verzoek van de eigenaars - een biljartkamer, een fitnessruimte, een studeerkamer);
 • vier tot vijf kleine kamers.

Als u van plan bent om permanent in het huis te wonen, moet u een technische ruimte (boiler room) voorzien.

Vergeet niet dat een veranda aan het huis kan worden bevestigd en dat er een eetkamer in kan worden geplaatst. Wat is er leuker dan een kopje thee drinken, naar een bloeiende tuin kijken?

Wat betreft cellenbetonwoningen van een businessklasse, deze projecten zijn buitengewoon comfortabel, dit zijn volwaardige huisjes. Hun kosten zijn van twee miljoen roebel en meer, en het gebied is minstens 80-90 vierkante meter. m.

Luxe huisjes met ruime kamers:

 • slaapkamers;
 • de keuken;
 • aparte eetkamer;
 • blok voor hulpvoorzieningen (ketelhuis, provisiekamer);
 • een woonkamer, mogelijk met een erker;
 • kleedkamer;
 • kantoor;
 • badkamers en toiletten, eventueel met een sauna;
 • begane grond met standaard plafondhoogte;
 • extra kamers, afhankelijk van de wensen van de eigenaar, een garage voor een of twee auto's, een verwarmde veranda, een serre met een wintertuin.

Het huis is voorzien van een zomerterras buiten met een barbecue. Kortom, de vlucht van de verbeelding van de eigenaar kan alleen worden beperkt door zijn budget. De rest - er zijn geen obstakels om het huisje van je dromen te bouwen van cellenbeton.

Met dit materiaal kunt u huizen bouwen van alle genoemde comfortklassen in de zuidelijke regio's, op de middelste rijstrook en in het noorden. Cellenbeton is compatibel met elk type verwarming - kachel, open haard, ketel.

Bovendien is het sterk genoeg om er twee verdiepingen huizen van te bouwen. Dat is de reden waarom het zo veel wordt gebruikt bij de bouw van landhuizen.

Een basis kiezen

In vergelijking met andere bouwmaterialen zijn cellenbetonblokken eenvoudig. Het is om deze reden dat huizen van cellenbeton niet de bouw van een complexe en dure basis vereisen. De enige voorwaarde is dat de fundering correct moet worden berekend. Aangezien de muur van cellenbetonblokken een stijve, niet-plastic constructie is, zal deze barsten als de fundering wordt samengedrukt.

Het type fundering wordt bepaald door de kwaliteit van de bodem en de parameters van het huis zelf te analyseren. Kleinschalige huizen zijn gebouwd van cellenbeton - maximaal 3.

De meest geschikte funderingstypes voor dergelijke gebouwen zijn:

 • band;
 • monoliet;
 • palen;
 • zuilvormige.

De duurste van het bovenstaande zal de eerste en de tweede zijn. Ze vereisen een grote hoeveelheid zowel wapening als beton en dit brengt kosten met zich mee voor zowel de financiering als de bouwtijd.

Daarom, als u niet veel werk en financiële middelen wilt investeren in de constructie van de stichting, is het beter om u te richten op de kolom-lintversie. Dit helpt besparen op kachels aan de basis van uw huis.

Er zijn echter situaties waarbij alleen een tape-basis kan worden gebruikt om een ​​huis te bouwen. Als de grond bijvoorbeeld zanderig, deinend en gevoelig voor verschuivingen is. Ook is de tapestichting nodig waar wordt aangenomen dat de plaatsing van de basis ondiep is - vanaf 60 cm.

  Meestal wordt een monolithische basis gelegd waar grondwater zich hoog op het oppervlak bevindt. Platenbases zijn in rib verdeeld en eindeloos.

  Als er geen verstijvingen op de platen zijn, neemt de sterkte ervan af en een dergelijke basis kan worden gebruikt voor een kleine structuur - een berging of een schuurtje. Voor structuren op grotere schaal is het beter om een ​​monolithische plaat met een geringe diepte te nemen met verstevigingsribben.

  De eigenschappen zijn als volgt:

  • wanneer de grond bevriest, integriteit behoudt, niet uitzakt of barst;
  • hoog draagvermogen;
  • bestand tegen vervorming bij het verplaatsen van de grond.

  Deze eigenschappen van de monolithische basis zullen toelaten om er niet alleen één, maar twee en drie verdiepingen tellend huis van cellenbeton te bouwen. Maar het is noodzakelijk om rekening te houden dat dit type basis niet de apparatuur van de kelder toelaat, bovendien is het geen budget.

  Stapel- en kolomfunderingen zijn veel economischere opties, omdat het materiaalverbruik veel minder is, het gemakkelijker te bouwen is en beide geschikt zijn voor moeilijke bodems.

  De installatie van beide palen en pilaren wordt langs de omtrek van het gebouw op een gestippelde manier uitgevoerd. Uitsparingen voor de pilaren worden van tevoren voorbereid.

  Verder dat de pilaren, dat de palen bovenop zijn verbonden door een grillage - een integraal horizontaal frame van gewapend beton. Functies van de grillage - in de uniforme verdeling van de belasting op de palen / palen en ze te combineren in een naadloze structuur. Over de grillage en de bouw van het huis.

  Als de grond zwak, bevroren, deinend of onder water is, kan de paalfundering ook worden gebruikt, maar de palen moeten van een speciaal type zijn - schroef. Dan hoef je het land niet eens te egaliseren.

  De voordelen van de paal- en kolomfunderingen zijn:

  • het vermogen om ze op elk moment van het jaar te plaatsen;
  • het ontwerp van het huis op een dergelijke basis is minder en komt gelijkmatig voor;
  • de grillage verbetert de stabiliteit van de structuur.

  Ribbon foundation is beter geschikt voor huizen met twee of drie verdiepingen.

  Het is onwenselijk om cellenbeton te gebruiken voor de fundering van het huis, omdat dit materiaal nogal fragiel en niet waterdicht is, kan grondwater het gemakkelijk vernietigen.FBS (fundamenteel blok van vaste stof) met een gewicht van ongeveer 3 centers is geschikt voor stripfunderingen.

  De tape basis met ondiepe verdieping is geschikt voor huizen zonder kelder. Als een kelder nodig is, moet de basis worden verzonken, met een standaarddiepte van ongeveer 150 cm. Als algemene regel geldt dat de greppel 20 cm dieper dan het niveau van bevriezen van de grond moet worden geplaatst.

  De breedte van de greppel wordt telkens afzonderlijk berekend en is afhankelijk van hoeveel het gebouw weegt. Wanddikte is een andere parameter waarmee rekening moet worden gehouden bij het berekenen van de fundering. Daarom moet de breedte van de basis de breedte van de muur met 10 cm overschrijden. De muur bevindt zich in het midden van de geul en aan elke kant van de greppel blijft 5 cm ruimte over.

  Om de draagkracht van de bodem in de regio waar de constructie onderweg is te achterhalen, kunt u contact opnemen met zowel het internet als de specialisten van de ontwerpworkshop. Als u weet in welk type bodem de constructie is gepland, is dit gemakkelijk te achterhalen.

  tekeningen

  Het project van een één verdieping tellend huis van cellenbeton kan, als je wat vaardigheden hebt, jezelf ontwikkelen of hulp vragen aan de relevante specialisten.

  Als u van plan bent om een ​​gebouw uit de economy of middenklasse te bouwen met een oppervlakte van 8 bij 10, kunnen de berekening en tekening alleen worden ontwikkeld.

  In het geval dat u "zwaaide" op een 10x10 luxe cottage met een oppervlakte van 100 sq. M. meter of zelfs meer - 150 vierkante meter. meter is het beter om professionals te helpen. Aangezien het huis van een dergelijk gebied niet goedkoop is, moet je niet proberen te sparen voor zijn project, omdat dit het plan is op basis waarvan jouw droom zal worden vervuld.

   In overeenstemming met de geldende voorschriften, moet een huis van cellenbetonblokken met een hoogte van "één" als volgt worden opgesteld:

   • muurblokken moeten worden gebruikt in omstandigheden waarin de vochtigheid niet hoger is dan 75%;
   • buitenmuren moeten vorstbestendig zijn - F25 of hoger, en voor kamers met een hoge luchtvochtigheid - niet lager dan F;
   • verticale en horizontale naden mogen niet dikker zijn dan 1-2 mm;
   • de kleefstofoplossing die wordt gebruikt voor metselwerkwanden moet een waterhoudend vermogen van ten minste 98% hebben, evenals een druksterkte van - 10 MPa;
   • dragende buitenmuren moeten een aanbevolen breedte van 600 mm hebben en zelfdragende buitenmuren - vanaf 300 en hoger;
   • metalen elementen die in de constructie worden gebruikt, zijn gemaakt van roestvrij of geanodiseerd staal;
   • Vloerplaten in de kelder of op de tweede verdieping moeten een diepte van aanslag hebben van 120 tot 150 mm.

   tips

   Vaak is een persoon, die de aankondiging "huizen van kant-en-klare gasblokken" heeft ontmoet en ziet dat de kosten laag zijn, gelukkig en gelooft dat er een uitweg is gevonden. Maar dit is niet altijd het geval, vooral in gevallen waarin materiaal van slechte kwaliteit wordt gebruikt voor de bouw van dergelijke huizen.

   In de meeste gevallen produceren dergelijke bedrijven cellen van cellenbeton zelf, die niet voldoen aan de productietechnologie. Het materiaal blijkt niet te voldoen aan de eisen voor cellenbeton en is vaak zelfs ongezond.

   Productievoorwaarden voor handwerk verminderen de materiaalkosten, maar deze schijnbare besparingen kunnen dure reparaties tot gevolg hebben.

   Daarom moet je om te beginnen geïnteresseerd zijn in de kwaliteit van het materiaal, de aanwezigheid van certificaten van overeenstemming met GOST en welke documenten de ontwikkelaar heeft.

   Een van de projecten van een huis met één verdieping en een zolder van cellenbeton, zie de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer