Subtiliteiten van het ontwerp van kozijnhuizen

Momenteel zijn er veel computerprogramma's voor het onafhankelijke ontwerp van kozijnhuizen. Er zijn ontwerpbureaus en ontwerpspecialisten die alle projectdocumentatie voorbereiden voor de framestructuur van uw keuze. Maar in ieder geval, voordat je verder gaat met het ontwerpproces, is het nodig om een ​​aantal vragen over je toekomstige huis te beantwoorden. Uw troost en die van uw familieleden, die er vele jaren in zullen leven, hangt ervan af.

Speciale functies

Het hele ontwerpproces kan worden onderverdeeld in drie fasen: voorontwerpwerk (opstellen van technische specificaties), het ontwerpproces zelf en projectgoedkeuring. Laten we elk stadium in detail bekijken en de functies in elk stadium behandelen.

Pre-project werk (technische taak)

Om te beginnen is het nodig om algemene informatie te verzamelen en details uit te werken over het toekomstige project van een kozijnhuis.

Het is noodzakelijk om met alle toekomstige bewoners van het huis de eisen en wensen voor de toekomstige structuur te coördineren. (het aantal verdiepingen, het aantal en het doel van de kamers, de locatie van de kamers, de verdeling van de ruimte in zones, het aantal ramen, de aanwezigheid van een balkon, terras, veranda, etc.) Het gebied van het gebouw wordt meestal berekend op basis van het aantal permanente bewoners - 30 vierkante meter per persoon + 20 vierkante meter voor economische zones (gangen, hallen, trappen) + een badkamer van 5-10 vierkante meter + een stookruimte (op aanvraag van gasdiensten) 5-6 vierkante meter.

Bezoek het stuk grond waar het gebouw zal worden gevestigd. Bekijk de topografie en verken de geologie. Het is noodzakelijk om te leren over de aanwezigheid van waterlichamen, ravijnen en bossen rondom. Zoek uit waar de hoofdcommunicatie loopt (gas, water, elektriciteit), of er toegangswegen zijn, welke kwaliteit ze hebben. Kijk waar en hoe gebouwen zich in de buurt bevinden. Als de plots niet allemaal zijn opgebouwd, vraag je de buren welke huizen ze gaan bouwen, wat hun locatie zal zijn.Met dit alles kunt u de toevoer van communicatie naar het toekomstige huis op de juiste manier plannen, comfortabeler om ramen en deuren, opritten te regelen.

Bij het ontwerpen van een kozijnhuis is het belangrijk om te overwegen waar de ramen van verschillende vertrekken worden verzonden. Het is bijvoorbeeld beter om slaapkamerramen naar het oosten te richten, aangezien de zon bij zonsondergang de in slaap vallen niet hindert.

Om boetes en sloop van de toekomstige structuur in verband met overtredingen te voorkomen, moet u bekend zijn met de regelsdie de vereisten voor de constructie regelen (de afstand tussen het hek en het gebouw, de afstand tussen aangrenzende gebouwen, enz.). Afhankelijk van de seizoensgebondenheid van het gebruik van de toekomstige structuur, moet u beslissen wat het zal zijn: voor de zomer of het hele jaar door. Dit is belangrijk bij het berekenen van werkzaamheden aan de isolatie van het huis zelf, het ontwerp van verwarming. Als er twee of meer verdiepingen zijn, is het mogelijk dat verwarming alleen op de eerste verdieping nodig is en de tweede alleen in het warme seizoen.

De bouw van een één verdiepingen tellend, maar groot huis kost meer dan één die twee verdiepingen van hetzelfde gebied zal zijn, met ongeveer 25%, aangezien een huis met één verdieping een groter souterrain en dakoppervlak vereist en de lengte van de communicatie toeneemt.

Het is noodzakelijk om onmiddellijk te beslissen of de veranda of het terras naast het gebouw, het type fundering bepalen en of er een kelder zal zijn. De bouw van een huis met een kelder vereist aanvullend onderzoek van de site naar de pasvorm van grondwater. Te dicht bij hun pasvorm kan absoluut de mogelijkheid om een ​​huis met een kelder te bouwen, uitsluiten. En zonder een kelderverdieping, kunt u een gebouw bouwen met behulp van een heipaalfundament, wat in sommige gevallen de bouwkosten zal drukken. De kosten van apparatuur kelder zijn ongeveer 30% van de bouwkosten van het hele gebouw.

Bepaal welk materiaal het huisframe hoort te zijn: hout, metaal, gewapend beton, enz. Tegenwoordig zijn er veel opties op de markt voor de bouw van huizen met houten kozijnen, maar in sommige regio's is het vrij duur, dus is het rendabeler om huizen te bouwen, bijvoorbeeld van schuimblokken.

Bepaal het type frame - het is meestal dubbel of volumetrisch. Het hangt af van het bouwgebied, de gemiddelde wintertemperatuur en ook of het huis bestemd is voor permanente bewoning of seizoensgebonden gebruik. Aan het einde moet je kiezen hoe je toekomstige huis eruit zal zien.

Al deze punten zijn erg belangrijk voor een hoogwaardig ontwerp van het gebouw. Duidelijke en doordachte beslissingen zullen u geld en tijd besparen. Als gevolg van de bouw van het huis zal blijken warm, comfortabel en duurzaam.

ontwerp

Zoals eerder vermeld, zijn er veel computerprogramma's voor het ontwerpen van huizen, bijvoorbeeld Google SketchUp, SweetHome. Maar dit proces kan ook worden uitgevoerd op een regulier schoolblad in een cel of een vel ruitjespapier met een potlood en een liniaal op een schaal van 1: 1000, d.w.z. 1 mm op het schema komt overeen met 1 m op een plot / grond. Elke verdieping van het toekomstige huis (kelder, eerste verdieping, etc.) wordt op een apart vel papier uitgevoerd.

Fasen van het project.

 1. Teken de grenzen van de site. In overeenstemming met de schaal zetten we het plan op alle objecten van de site die overblijven na de bouw van het gebouw vanwege de onmogelijkheid of onwil van de overdracht (bomen, putten, boerderijgebouwen, enz.). Bepaal de locatie in overeenstemming met de kardinale punten, de locatie van de toegangsweg naar de toekomstige structuur.
 2. Teken de contouren van het huis. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de huidige juridische documenten, stedenbouwkundige normen en voorschriften tijdens de bouw van woningen.
 3. Als er een toekomstige kelderstructuur binnen de contouren van het huis is, schetsen we de locatie van de kelder, ventilatieramen, deuren en trappen. Experts raden aan twee uitgangen vanuit de kelder te ontwerpen: de ene naar de straat, de andere naar de eerste verdieping van het huis. Dit is ook een veiligheidseis.
 4. We starten het project op de eerste verdieping. We hebben binnen de schetsruimtes, de badkamer, de loodgietersunit, de keuken en andere bijkeuken. Als de constructie van de tweede verdieping is gepland, is het noodzakelijk om een ​​trap op de schets te plaatsen. Het is beter om een ​​badkamer en keuken in de buurt te hebben voor een gemakkelijke communicatie.
 5. Pas deuropeningen toe met een verplichte aanduiding van waar de deur zal openen (binnen of buiten).
 6. We hebben vensteropeningen die de afmetingen aangeven, rekening houdend met de wensen van de verlichting van het pand.

Het is aan te raden voorbijgangerkamers te vermijden, omdat dit het comfort vermindert. Vergeet niet dat het in het reeds gebouwde huis nodig zal zijn om meubels mee te nemen. Smalle kronkelende gangen of steile trappen kunnen dit proces bemoeilijken. Maak ook plannen voor alle verdiepingen van het toekomstige huis.Badkamers en sanitaire voorzieningen zijn rationeler om onder elkaar te vinden om onnodige kosten voor het fokken van communicatie te voorkomen, evenals problemen tijdens de werking en reparatie in een reeds voltooid huis.

  Bij het ontwerpen van de zolder en het dak is het basisprincipe eenvoud. Allerlei kapotte daken tijdens het wonen in de afgewerkte constructie zullen u veel problemen bezorgen (het vertragen van de sneeuw en als gevolg daarvan het lekken van het dak, enz.). Een eenvoudig dak, geen exotische kinks, is een garantie voor betrouwbaarheid, vrede en comfort voor u en uw gezin.

  Bij het ontwerpen van uw toekomstige woning moet u niet vergeten dat alle technische gebouwen aan de noordkant van het gebouw moeten worden gebouwd. Dit bespaart aanzienlijk op ruimteverwarming. Het wordt ook aanbevolen om een ​​muur van het gebouw volledig zonder ramen te laten of er moeten smalle vensters worden geïnstalleerd voor een natuurlijke verlichting van de trappen die de verdiepingen met elkaar verbinden - zo kan de warmtewisseling in de kamers worden geregeld. Het wordt vaak aanbevolen om dit te doen in gebieden met sterke wind in de winter of bij het bouwen van een huis in open gebieden (steppen, velden, enz.).

  goedkeuring

  Na coördinatie van het project van het huis met alle huurders is het noodzakelijk om het aan deskundigen te laten zien.Het gebouw zelf kan worden ontworpen rekening houdend met esthetische waarneming en comfort, maar planning en goede communicatie kan alleen worden gedaan door een gekwalificeerde specialist.

  Er zijn voorschriften voor projecten waarin alle eisen voor het leggen van communicatie in woongebouwen worden gegeven. Regelingen voor de levering en locatie van water-, gas-, ventilatie-, elektriciteits- en rioleringssystemen moeten ook in de projectdocumentatie worden opgenomen.

  De kwestie van ventilatie moet speciale aandacht krijgen. Slecht ontworpen ventilatie tijdens periodes van temperatuursveranderingen leidt tot het ontstaan ​​van schimmels en schimmels, wat slecht is voor de gezondheid van de mensen die in het huis wonen.

  Door het project te coördineren met een specialist, zorgt u voor een comfortabel verblijf in een reeds gebouwd huis. En nog belangrijker, als u een gebouw in de kadastrale kamer registreert, moet u een pakket documenten overleggen, inclusief het project van het huis. Als de projectdocumentatie niet voldoet aan de regelgevingsdocumenten, zal het uiterst moeilijk zijn om het huis te registreren, het is zelfs mogelijk dat het nodig zal zijn om de locatie van communicatie opnieuw op te bouwen of te wijzigen, wat onnodige problemen en extra kosten zal creëren.

  Houten mini-karkassen met een sauna of een garage op zich kunnen in verschillende maten worden gemaakt:

  • 6x8 m;
  • 5x8 m;
  • 7x7 m;
  • 5x7 m;
  • 6x7 m;
  • 9x9 m;
  • 3x6 m;
  • 4x6 m;
  • 7x9 m;
  • 8x10 m;
  • 5x6 m;
  • 3 bij 9 meter, etc.

  Prachtige voorbeelden

  Een gezellig huis met twee verdiepingen en een kleine veranda is geschikt voor een gezin van drie. Het project heeft drie slaapkamers, twee badkamers met sanitair. De eerste verdieping heeft geen scheidingswanden tussen de woonkamer en de keuken, waardoor de ruimte breder en ruimer wordt.

  Het ruime huis is geschikt voor een gezin van 2-3 personen. Externe aantrekkelijk uitzicht op het huis stelt niet teleur en de locatie van de kamers.

  Ongebruikelijk mooi huis. Van de gevel lijkt het erop dat er drie zijn, maar dit is een ruim huis onder het zadeldak.

  Halfronde glazen veranda en grote openingen van de ramen op de begane grond - het hoogtepunt van dit huis.

  tips

  Ongeacht of u zelf uw toekomstige woning ontwerpt of contact opneemt met de experts, het is noodzakelijk om alle mogelijke tekortkomingen in de afgewerkte structuur en ontwerpfouten te onderzoeken. Dit is een nogal omslachtig proces dat tijd kost om informatie te verzamelen, alle opties te bestuderen en de gekozen optie met de familieleden te coördineren.

  Kies een voltooid huisproject waarvan u denkt dat het het meest overeenkomt met uw ideeën over het toekomstige huis en dat al is gebouwd. Het is goed als dit huis een jaar in bedrijf is geweest en mensen er constant in leven.

  Vraag de huiseigenaar om te praten over de voors en tegens van het leven erin. Past het aantal ramen, deuren bij hem, is er een comfortabele trap, is het comfortabel om in zo'n lay-out te leven en wat moest hij opnieuw doen in het eerste jaar van zijn leven, en welke miscalculaties moest hij accepteren. Antwoorden op deze vragen zullen uw werk vereenvoudigen.

  Haast je niet om het project te doen en je eigen handen te bouwen. Bestudeer eerst de bouwplaats in verschillende seizoenen. Zie hoe lang het water gaat na het smelten van sneeuw en na zware regenval.

   Als je dit huis kunt zien, zorg er dan voor dat je het gebruikt. Leer hoe het meubilair is gerangschikt, of het handig is om naar binnen te gaan, of het ruim is in een dergelijke woning, of de plafondhoogte voldoende is, of de trap comfortabel is. Het komt vaak voor dat het idee van een comfortabel huis op papier helemaal niet samenvalt met de essentiële ideeën van comfort.

   Moderne bouwtechnologieën maken het mogelijk om gebouwen het hele jaar door te bouwen. Je moet je niet haasten en meteen een constructie maken als je een project hebt gemaakt. U kunt een belangrijk punt missen dat in de toekomst niet kan worden veranderd zonder ingrijpende ingrepen. Het huis is immers gebouwd met de verwachting dat het minimaal 30 jaar zal blijven bestaan ​​en het is erg belangrijk dat het comfortabel en betrouwbaar is.

   Als u nog steeds besluit om het ontwerp van een kozijnhuis aan specialisten toe te vertrouwen, kiest u het bedrijf dat het volgens uw tekening zal bouwen. Dit bespaart geld, omdat de kosten van het project worden afgetrokken van de kosten van het bouwen van een huis bij het aangaan van een bouwcontract. Bovendien weet u tijdens alle ontwerpstadia de kosten van de bouwwerkzaamheden van het bedrijf en kunt u het project tijdens het proces aanpassen, rekening houdend met uw financiële mogelijkheden.

   In de volgende video leer je meer over framehuisprojecten.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer