Manieren om de huisgrootte 6x9 m te plannen

 Manieren om de huisgrootte 6x9 m te plannen

Tijdens de bouw van een privéwoning vragen velen zich af hoe ze een nuttige ruimte van het gebouw kunnen plannen. Laten we overwegen mogelijke projecten van plannen voor een huis van 6 bij 9 vierkante meter.

Speciale functies

De indeling van het huis moet zodanig zijn ontworpen dat het hele gebied wordt gemaximaliseerd. Dan kunt u in het kleinste gebouw alles wat u nodig heeft voor uw gezin onderbrengen, zodat de kamers in het dagelijks leven zo comfortabel mogelijk zijn.

Grootte van het huis 6x9 vierkant. m wordt meestal toegeschreven aan de economy class, net als voor een privéhuis - het is vrij bescheiden afmetingen. Hoewel, als we zo'n woning vergelijken met een standaard tweekamerappartement waar de meesten van ons wonen, lijkt het huis niet zo kleinomdat het gebied iets groter zal zijn dan het standaard tweekamerappartement.

materialen

Particuliere huizen van 6 tot 9 vierkante meter. m. zijn gemaakt van verschillende materialen.

balk

Hier kan het gebruikelijke logboek op de oude manier worden gebruikt, waaruit de schors eenvoudig wordt verwijderd. Dergelijke woningen zijn in de oudheid gebouwd. Het zijn gebouwen met één verdieping en zijn gemaakt in de vorm van een vijfmuur - dat wil zeggen, ze bestaan ​​uit vijf muren. Ze verdelen het huis in twee kamers - een keuken en een woonkamer, waarvan er een een doorgang is.

Nu steeds vaker gebruikt gekalibreerd logboek. Het heeft de juiste vorm van cilinders, dergelijke huizen zijn gemakkelijk en snel te monteren. Woningen van boomstammen kunnen een verdieping of twee verdiepingen van het type Europese chalets hebben.

Dit materiaal wordt beschouwd als milieuvriendelijk, veilig voor de gezondheid. De muren houden de hitte perfect, laat het niet uit. Op hetzelfde moment en in de zomer in zo'n huis is het niet warm. Het creëert een thermos effect.

Het nadeel van deze woning is dat de boom gemakkelijk wordt ontstoken en dat in geval van brand je huis volledig zal branden. Ook in het bos kun je verschillende beestjes krijgen en bederven. Bovendien kan natuurlijk hout rotten door constante blootstelling aan vocht.

hout

Onlangs worden er steeds vaker framehuizen gebouwd. Ze zijn gebaseerd op hout van natuurlijk hout. De muren zelf zijn gemaakt van schilden. Voor deze doeleinden, met behulp van houten duig, panelen van platte leisteen en andere materialen. Tussen de buitenste en binnenste muren lag een isolatielaag. Meestal wordt URSA-materiaal als zodanig gebruikt, dat uitstekende thermische isolatie-eigenschappen heeft en volkomen veilig is.

De nadelen van zo'n huis zijn hetzelfde als die van een blokhut. Bovendien kan de muis in de ruimte waar de kachel is gelegd beginnen en zijn holen daar met een broed organiseren. Ze zijn nogal problematisch om zich daar terug te trekken.

baksteen

Dit is een vrij duur materiaal, maar voldoet ook aan alle veiligheidseisen voor de menselijke gezondheid. Bakstenen huizen zijn duurzaam en betrouwbaar. Ze zijn niet bang voor vocht of vuur. Ze kunnen niet buiten worden bijgeknipt en dus zien ze er mooi uit. Bakstenen muren "ademen", daarom is het in het huis van dit materiaal niet warm in de zomer en in de winter is het niet koud. Ook baksteen zorgt voor een hoog niveau van geluidsisolatie. Het rot niet, insecten eten het niet, knagen geen muizen.

blokken

Onlangs een behoorlijk populair materiaal voor de bouw van particuliere huizen. Dit komt door het feit dat de blokken vrij groot zijn, maar tegelijkertijd vrij licht, de woningen ervan snel worden gebouwd, met een minimale verspilling van cementmortel en arbeid.

Aanvankelijk waren de blokken niet van zeer hoge kwaliteit en stortten ze snel in onder invloed van zonlicht, dus moesten ze onmiddellijk worden afgedekt met een beschermende coating in de vorm van eurolining of gips.

Nu heeft dit materiaal een redelijk hoge kwaliteit. Het wordt goed verdragen door blootstelling aan ultraviolette straling. Maar de huizen van de blokken zijn niet warm genoeg en hebben een goede geluidsgeleiding, dus de buitenmuren vereisen aanvullende isolatie en geluidsisolatie.

Soorten huizen en mogelijke indelingen

Ondanks de verscheidenheid aan materialen, is het huis 6x9 vierkante meter. m kan van drie soorten zijn.

Gelijkvloers

Dit is de eenvoudigste structuur, met een plaatsing op één niveau van alle gebouwen, met een totale oppervlakte van 54 vierkante meter. Dit huis is behoorlijk zuinig in het regelen van de verwarming, riolering en andere voorzieningen.

Hier is het voldoende om slechts één badkamer te plannen, zodat u slechts één watertoevoer en rioolwater kunt hebben.

Voor het verwarmen van een dergelijke woning is het voldoende om een ​​kachel of een open haard te installeren, met aangesloten radiatoren, en een ketel met een kleine capaciteit zal ook geschikt zijn. Hier kun je zelfs zonder een pomp, omdat de waterdruk voldoende is om zo'n kleine ruimte te verwarmen.

Aangezien het woongebied vrij klein is, is het het beste om de standaardaanbevelingen te gebruiken.

Eerst en vooral moet u beslissen over de locatie van residentiële en niet-residentiële gebouwen. Dus voor de slaapkamer, keuken en woonkamer is het beter om de zuidelijke kant van het gebouw te kiezen, dan zullen uw kamers maximaal worden verlicht door de zon en kunt u besparen op elektriciteit.

Om ervoor te zorgen dat de kou niet direct in de woning valt, is het aan te raden de zogenaamde luifel of tamboerijn uit te rusten. Maar deze kamer kan worden gebruikt. Het is meestal uitgerust onder de gang, daar een kledingkast en een plank voor schoenen te plaatsen. Vergeet niet dat tussen het huis zelf en de vestibule een goed sluitende deur moet zijn, dan kunt u de warmte zoveel mogelijk in huis houden.

In zo'n klein huis kun je geen vierkante meters verspillen, een grote hal of veel gangen organiseren.Hier zou alles behoorlijk compact moeten zijn.

Meestal kunt u met een huis op één verdieping de woonkamer, keuken, een of twee slaapkamers, een badkamer en een vestibule plaatsen.

Hier zijn enkele voorbeelden van verschillende lay-outs.

  • Hier wordt voorgesteld om de woonkamer, slaapkamer en keuken van dezelfde grootte van 12,3 vierkante meter te maken. Wat betreft de woonkamer, de keuken bevindt zich aan de ene kant, de slaapkamer en de woonkamer aan de andere kant. De badkamer bevindt zich direct aan de gang. Deze lay-out is zeer geschikt voor mensen met een pensioengerechtigde leeftijd, die niet zoveel gasten hebben, zodat ze in een kleine woonkamer kunnen worden geplaatst. Bovendien kunt u in deze lay-out altijd de kamer onder een andere slaapkamer veranderen en gasten meenemen in een redelijk ruime keuken.
  • In deze uitvoeringsvorm, zoals nu in de mode, wordt de keuken gecombineerd met de woonkamer. En ruimte is toegewezen voor twee kleine slaapkamers. Tegelijkertijd is de gang vrij klein, waardoor het alleen mogelijk is om een ​​kleine headset te plaatsen waar het mogelijk is om de buitenkleding en schoenen te verwijderen.
  • De optie met een doorloop woonkamer is ook heel toepasselijk. Hier kunt u een keuken in een aparte kamer toewijzen of deze combineren met een woonkamer, met een vrij grote kamer.
  • Als u twee aparte slaapkamers, een woonkamer en een keuken nodig heeft, dan kunt u deze indeling gebruiken. Hier hebben alle kamers bijna dezelfde afmetingen - ongeveer 8 vierkante meter. m.
  • Als u een klein landhuis wilt uitrusten, kunt u er zelfs een kleine sauna in plaatsen. Het is best handig. Het plan van een dergelijk huis is vergelijkbaar met de eerste optie, alleen de keuken en woonkamer bevinden zich aan de ene kant ten opzichte van de hal, en de doucheruimte met een stoomkamer aan de andere kant. U verdeelt het huis dus duidelijk in een residentiële en niet-residentiële zone, waardoor het gemakkelijk te bedienen is.

met twee verdiepingen

Zo'n huis bestaat uit twee verdiepingen met rechte muren en een horizontaal plafond.

Het gebied van het gebouw met twee verdiepingen is verdubbeld en is 108 vierkante meter. m. Dit huis is al geschikt voor een groot gezin. Hier kunt u verschillende aparte slaapkamers selecteren, de eetkamer maken en studeren.

Hier kan de lay-out als volgt zijn:

  • De indeling van de eerste verdieping is bijna hetzelfde als het gebouw met één verdieping, alleen in de hal is er een trap en de badkamer bevindt zich eronder. Op de tweede verdieping zijn er twee redelijk ruime slaapkamers.In deze indeling wordt aanbevolen om een ​​kinderkamer op de begane grond te plaatsen. Het is veiliger voor kinderen die kunnen spelen en van de trap kunnen vallen.
  • Ook hier lijkt de begane grond op een huis met één verdieping, waar u een keuken en een woonkamer kunt combineren, als u dat wilt, door een moderne studio te maken. Drie kamers bevinden zich aan de bovenkant. Deze optie is goed voor een groot gezin, vooral als er drie generaties in het huis wonen en er kinderen van verschillende geslachten zijn. Er is een mogelijkheid voor iedereen om een ​​aparte ruimte toe te wijzen. Of in een van de slaapkamers om een ​​kantoor uit te rusten voor werk of een workshop voor creativiteit.

Een voorbeeld van een huis met twee verdiepingen van 6 * 9 meter biedt uitzicht op de video.

Huis met zolder

De indeling van het huis met een zolder verschilt niet veel van een structuur van twee verdiepingen. Het enige dat in aanmerking moet worden genomen is dat de kamers op de tweede verdieping iets kleiner zijn in oppervlakte dan de eerste. Dit komt doordat de binnenzijde van de dakschuine kanten genivelleerd is met verticaal geplaatste wanden en in de gevormde Vorishes worden de opslagplaatsen meestal geplaatst.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer