De indeling van het huis is klein van formaat: wat is de moeite waard om op te letten?

Een klein huis zal een uitstekende optie zijn, niet alleen voor het land, maar ook voor permanente bewoning. In dit artikel zullen we kijken naar welke lay-out populair is voor een klein huis.

Functies en voordelen

Nu heel gebruikelijk zijn kleine huizen. Ze zien er aantrekkelijk uit en iedereen binnen voelt het comfort en de gezelligheid van een warm huis.

Overweeg de belangrijkste voordelen van dergelijke gebouwen:

  • Kostenbesparingen. Met compacte huizen kunt u uw gezinsbudget besparen. U hoeft niet veel materialen te kopen om een ​​comfortabel huis te bouwen.
  • Eenvoudige basis zonder wapening. Dit is ook een duidelijk voordeel.
  • De bouw zal niet op tijd worden vertraagd. Daarom kunt u uw project in de minimale tijd voor u uitvoeren en genieten van het leven in een mooi huis.
  • Mensen zullen aangenaam verrast zijn door de kosten van verwarming en airconditioning. Omdat het huis klein is, besteed je niet veel middelen.
  • Makkelijk in onderhoud. Deze belangrijke figuur zal alle ijverige eigenaren waarderen. U hoeft geen groot gebied schoon te maken. Een klein, compact huis is op het juiste moment eenvoudig schoon te maken en schoon te maken, in tegenstelling tot een grote kamer.
  • Stijlvolle optie. Vaak zijn het de mini-modellen die vrij eenvoudig en tegelijkertijd stijlvol en mooi zijn. U kunt een aantrekkelijk interieur van uw huis creëren om niet alleen uzelf maar ook uw gasten tevreden te stellen.
  • Praktisch en duurzaam. Ik gebruik hoogwaardige materialen voor de bouw, u kunt een duurzame en betrouwbare behuizing creëren. Je huis zal je lang van dienst zijn. In dit geval kunt u het meest succesvolle project voor een privé-landhuis creëren, waarvan u op het eerste gezicht zult genieten.

Bouwopties

Er kunnen verschillende opties zijn voor compacte gebouwen. Dit en modellen voor permanente bewoning, met een stijlvol ontwerp van binnen en opties voor een aangenaam tijdverdrijf met het hele gezin.

Als we het hebben over een huis waar je permanent zult wonen, dan zal het meer eisen stellen aan planning en comfort. dienovereenkomstig model moet worden ontwikkeld op basis van hygiënische normen - meer dan twaalf vierkante meter per persoon.

Als dit een privégebouw is, zal deze indicator niet veel belang spelen. Meestal wil elke persoon de parameters van zijn huis kiezen voor het aantal mensen in zijn gezin.

Kortom, een gebied van maximaal honderd vierkante meter is genoeg voor een gezin van vier tot zes personen. In dit geval kunt u creatieve architectuur, balkons, zolder, originele vensters plannen. Je kunt elke decoratie van je eigen huis maken om je daar comfortabel en gezellig te voelen.

Als dit een eenvoudig huis is, dan er moet zorg worden besteed aan de nuttige infrastructuur. Zodat u op een effectieve en aangename manier uw tijd kunt besteden aan uw achtertuin.

lay-out

Allereerst moet de lay-out van een compacte woning handig zijn voor alle gezinsleden. Hier moeten harmonieus gecombineerde woon- en residentiële gebouwen worden gecombineerd. Ervaren ontwerpers adviseren om te bieden een of twee slaapkamersen soms ook meer hal, woonkamer. U kunt dus perfect alle noodzakelijke zones onderscheiden - voor uw eigen recreatie, ontvangst van gasten, enzovoort.

Soms is de hal, om ruimte te besparen, verbonden met de keuken of woonkamer. In deze uitvoeringsvorm krijgt de keuken een kleine hoek toegewezen - 2-3 vierkante meter. Je kunt dit gebied van de hal scheiden met een toog of een gipsplaatpartitie plaatsen.

Vaak wordt de keuken gescheiden van andere kamers gedaan, heeft een deur. De oppervlakte van het gebied is zes tot veertien vierkante meter. Wat betreft de slaapkamer, het gebied bedraagt ​​ook hoofdzakelijk negen of achttien vierkante meter. Dit zal voldoende zijn om alle benodigde accessoires voor de rest te herbergen.

Wat de woonkamer betreft, adviseren deskundigen om eronder te gaan zitten 16-24 vierkante meter. Hier kunt u comfortabel gasten ontvangen, hun familieleden ontmoeten en ook gewoon plezier hebben en plezier hebben voor de tv, bijvoorbeeld. Het toilet wordt geadviseerd om drie of vier vierkante meter te leggen. Maar de badkamer kan iets meer worden toegewezen - vier of negen vierkante meter. 2-6 vierkante meter. m. kan naar de gang worden gebracht.Dit beeldmateriaal is optimaal voor kleine huizen.

Natuurlijk is het nodig om vanuit je eigen huis en je eigen behoeften verder te gaan en je eigen concept te bouwen.

materialen

Eigen woning van klein formaat kan worden gebouwd uit verschillende materialen. Overweeg de eenvoudigste:

  • Boom. Deze grondstof is milieuvriendelijk, wat betekent dat het de gezondheid van uw gezin niet schaadt. Ook houdt dit materiaal perfect warmte vast. Het miniatuurhuis met houten balken is goed verwarmd en biedt een onbelemmerde luchtuitwisseling. Aldus wordt een comfortabel microklimaat gevormd. Er zijn echter ook nadelen, waaronder het mogelijk is om een ​​hoog brandgevaar te signaleren, de noodzaak om actief te zorgen voor natuurlijk hout om alle operationele eigenschappen te behouden.

  • baksteen. Huizen van dit materiaal zullen duurzaam en sterk zijn. Dit materiaal zal u tientallen jaren van dienst zijn. Zo'n gebouw houdt de warmte goed vast, het heeft een hoog niveau van thermische isolatie. Wat betreft de nadelen van dergelijke structuren, dan kunnen ze worden toegeschreven aan de ernst. Daarom zal het meer moeite kosten om een ​​structuur te bouwen.Het constructieproces zelf zal veel tijd kosten.
  • Schuimblokken. Zulke gebouwen zijn betrouwbaar, vorstbestendig, gemakkelijk af te werken. Bovendien kost een dergelijke woning redelijk goedkoop in vergelijking met andere modellen. Deze grondstof is een kruising tussen dure bakstenen en betaalbare framehuizen.

Ontwerptips

Bouw van wat voor huis je ook doet - land, Fins of andere, je moet goed letten op de planning van het huis. Zorg ervoor dat u geduld en nauwkeurigheid toont. Alle berekeningen moeten nauwkeurig zijn, omdat de ruimte klein zal zijn. Identificeer en financiële middelen die u wilt uitgeven aan het creëren van uw eigen huis.

Overweeg de belangrijkste criteria: het aantal mensen dat in het huis zal wonen, het gedeelte van de kamer, de aanwezigheid van kleine kinderen. Bepaal ook of je er lang in zult wonen of het huis tijdelijk zult bezoeken. Om te beginnen is het de moeite waard om het aantal verdiepingen van het gebouw te bepalen en vervolgens hoogwaardige materialen te selecteren die helpen bij de uitvoering van het project. Teken nu een lay-out in de kamers,kies het meest optimale ontwerp van de veranda, bepaal de configuratie van het dak en de dakbedekkingsmaterialen.

Traditioneel is het middelpunt de woonkamer. Tegelijkertijd kan het dienen als een extra bed voor de gasten, een speelkamer voor kinderen. Meubilair is hier beter om praktisch en functioneel te kiezen, zonder de ruimte te vervuilen. Transformers, klapstoelen kunnen een uitstekende optie zijn. Elk element moet de kamer een gezellige en unieke stijl geven. Het centrale deel van de ruimte kan een open haard zijn.

Je moet ook zorgvuldig overwegen en gebruik maken van het schema van de locatie van alle andere kamers en belangrijk voor je kamers. Bijvoorbeeld een keuken. Hier bereidt u voedsel voor het hele gezin. Bij het plannen van de parameters van deze kamer moet het gebied worden gelegd dat nodig is voor huishoudelijke apparaten. Overweeg het proces van kunstmatige of natuurlijke verlichting.

Als u een slaapkamer in een klein landhuis plant, is het beter dat deze klein was. Dit helpt u niet alleen om de kamer gezellig te maken, maar ook aanzienlijk te besparen op verwarming in de winter.

Om te rusten was vol, kunt u een comfortabele kledingkast, bed en andere decoratieve elementen installeren.

U kunt dus met succes een lay-out van uw eigen kleine woning maken. Nu weet je op welke momenten je moet letten. Zorg ervoor dat u een budget kiest voordat u doorgaat met de bouw van het gebouw. Laat je huis je vesting zijn.

Hoe je een project thuis kunt maken, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer