Varianten van de lay-out van een gelijkvloerse woning van 12x12 m

 Varianten van de lay-out van een gelijkvloerse woning van 12x12 m

De lay-out van een gelijkvloers huis van 12x12 vierkante meter biedt echte ruimte voor creativiteit. Inderdaad, in zo'n ruimte zal het heel erg passen. De woning wordt een uitstekend toevluchtsoord voor een groot gezin, hier zal voor iedereen een aparte gezellige hoek zijn. En om een ​​dergelijk gebied zo rationeel mogelijk te maken, moet u een gedetailleerd project van het huis zorgvuldig overwegen.

Vandaag zullen we het hebben over verschillende opties voor het plannen van een huis met één verdieping.

Kenmerken van het ontwerp van een grote structuur

Om alle vrije ruimte in zo'n huis zo efficiënt mogelijk te gebruiken, is het belangrijk om een ​​groot aantal doorgangskamers te voorkomen.En ook om de vorming van nutteloze hoeken te elimineren.

Er moet ook aan worden herinnerd dat een structuur met één verdieping veel praktischer en interessanter kan zijn als deze wordt aangevuld met een zolder, garage of kelderverdieping.

Interessante opties

We geven een aantal specifieke opties voor het plannen van een huis van 12 bij 12 vierkante meter:

Huisplan met drie slaapkamers

Dit is een geweldige optie voor gezinnen met kinderen. Aan de ene kant van het gebouw (beneden of boven) is er een badkamer en toilet, een hal, een keuken en een eetkamer, en een stookruimte, indien nodig. Aan de andere kant - slaapkamers, kinderspeelkamer, kledingkast.

Je kunt het huis ook aanvullen met eventuele uitbreidingen. Dit kan een gezellige veranda, garage of carport zijn. Evenals een bad of zwembad.

Huisproject met zolder

Deze optie voorziet in de toewijzing van een groot gebied onder de logeerkamer, dat ook als eetkamer kan worden gebruikt. Deze kamer heeft een oppervlakte van 15 vierkante meter.

Aangezien het gebied van het huis vrij groot is, kan het gemakkelijk passen in vier of zelfs vijf slaapkamers.

Bijvoorbeeld 3 - in het grootste deel van het huis, en nog 2 - op de zolder. Op dezelfde manier kun je de badkamers verdelen, een beneden en de ander op zolder.Vervolgens moet de locatie van de andere kamers worden gekozen. Er is naar eigen goeddunken een kantoor, een keuken, een hal, een kledingkast en een stookruimte.

Een verdieping gebouw met kelder

De eigenaardigheid van dit type lay-out is de extra verdieping onder het hoofdgebouw. Natuurlijk is het huis 12 bij 12 vierkante meter. m redelijk ruim.

De kelder biedt u echter de mogelijkheid om alle bedrijfsruimten naar de benedenverdieping te verplaatsen. En op de top verlaten alleen woonkamers. Dit maakt de ruimte veel comfortabeler en overzichtelijker. Dus, in de kelder is het redelijk om de stookruimte, wasplaats, berging te plaatsen. In het grootste deel van het gebouw is er een inkomhal, een gang, een keuken en een aparte eetkamer, een woonkamer en drie slaapkamers.

Dit zijn niet alle opties om een ​​huis 12x12 meter te plannen. Wees niet bang om te experimenteren en je zult een uniek en zeer gemakkelijk thuis krijgen.

In de volgende video wacht u op tips voor een hoogwaardige ontwerpplanning van een privéwoning.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer