Huis met twee verdiepingen van 7x7 m: interessante lay-outs

De vraag naar privéwoningen met twee verdiepingen neemt van jaar tot jaar toe. Meestal wordt een gemeenschappelijke ruimte geplaatst in het onderste deel van het gebouw en in het bovenste gedeelte - persoonlijke ruimtes en sanitaire voorzieningen. Maar er zijn een aantal subtiliteiten die moeten worden overwogen bij het ontwerpen van een dergelijke structuur.

Speciale functies

Het huis met twee verdiepingen van 7 bij 7 m onderscheidt zich door een aantal voordelen, waaronder we allereerst kunnen noemen:

  • De mogelijkheid om verschillende bouw- en afwerkingsmaterialen te gebruiken.

  • Een grote verscheidenheid aan toegestane afmetingen van het gehele gebouw en de afzonderlijke delen ervan.

  • De mogelijkheid om extra faciliteiten te introduceren die niet in de oorspronkelijke versie van het project waren.

Daar, waar het nodig is om te leven, niet alleen in de zomer, is het logisch om een ​​steen te gebruiken, die het niveau van thermische isolatie radicaal verhoogt.

Opties, voor- en nadelen

Een heel goed idee is het huisje, compleet met garage. Hiermee kunt u de hoeveelheid bezette ruimte drastisch verminderen met dezelfde efficiëntie van gebruik, en naast uw oorspronkelijke stijl, als u een ontwerper uitnodigt. In tegenstelling tot een gebouw met één verdieping, is het in dit geval mogelijk om niet alleen een terras, maar ook een balkon te vormen. Er zullen veel meer mogelijkheden zijn om de ruimte in de woning zelf te versieren.

Aan de andere kant moet er rekening mee worden gehouden dat de kosten voor het bouwen en onderhouden van een huis hoger zullen zijn. Deze tekortkoming wordt geëlimineerd door het feit dat de herontwikkeling van de kosten van het werk afneemt.

Typische projecten

De indeling houdt in de meeste gevallen in dat de ingang zich aan dezelfde kant bevindt als de veranda. Omwille van meer gebruiksgemak en veiligheid bij gebruik thuis in de wintermaanden, uitrusting garderobe gangkamer. Alleen daarvan kun je naar alle andere kamers gaan of naar buiten gaan. Gastenkamer kan naast de keuken worden gemaakt. Een beetje verder om de badkamer te regelen, en direct vanuit de woonkamer om de trap naar de tweede verdieping toe te rusten.Het bovenste gedeelte van het huis is bedoeld voor slaapplaatsen en een rustruimte; Het terras kan ook tijdens het warme seizoen worden gebruikt.

In een andere uitvoeringsvorm is het huisje uitgerust met een paar portieken, één daarvan is de voordeur, de andere leidt naar de keuken.

Deze verdeling van de ruimte is aantrekkelijk omdat:

  • Op de binnenplaats kunt u een ruimte creëren die niet toegankelijk is voor externe waarnemers voor persoonlijk gebruik;

  • Er is een extra uitgang in geval van breuk (vastlopen) van het slot of een extreme situatie, waarbij het pad naar de hoofdingang wordt afgesloten;

  • Het is mogelijk om een ​​miniatuurtuin, een spelcomplex voor kinderen, een tennisbaan of een zwembad in de omgeving te organiseren.

Dit zijn slechts de basisopties voor het plannen van een ruimte in een huis met 2 verdiepingen. In de praktijk kunnen ze veel meer zijn. Houd bij het kiezen altijd rekening met zowel financiële momenten, beschikbaar territorium, tijd nodig voor de bouw en stilistische momenten.

Het gebied van een huis met twee verdiepingen met zijden van 7x7 mag meer dan 100 vierkante meter bedragen, terwijl voor een gebouw met één verdieping van dezelfde afmetingen slechts 49 vierkante meter groot is. m. Daarom zal zelfs een gezin van vijf personen in een cottage met twee verdiepingen geen speciale problemen ondervinden.

De bouw van dergelijke woningen is ondertussen relatief eenvoudig en goedkoop.

De originele stap - het wissen van grenzen tussen verdiepingen. Het plafond in de keuken en de woonkamer is alleen, onder het kapiteel dak. Het huis is uitgerust met een draaitafel die naar de zolder leidt, daaronder is er een mogelijkheid om in de sauna te plaatsen.

Het is handig om bij de ingang van het huis niet alleen een hal te voorzien, maar ook plaatsen voor opslag van schoenen, ski's, fietsen. Zelfs als niemand van jullie het "stalen paard" gebruikt en niet met sneeuw door de sneeuw snijdt, met de tijd kan alles veranderen. Ja, en veel gasten zullen blij zijn met dit kenmerk.

In de woonkamer (een beetje verder), moeten gestoffeerde meubels worden gebruikt in combinatie met een tafel die u in staat stelt om een ​​comfortabele vergadering te hebben, een serieus of romantisch gesprek zonder uw persoonlijke ruimte binnen te dringen. In deze uitvoeringsvorm bevindt de keuken zich links van de woonkamer en om ruimte te besparen, gebruik je hoekige en compacte meubels, lichtgewicht versies van huishoudelijke apparaten.

Welk materiaal om te kiezen?

Huizen van 7 bij 7 meter kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, die elk hun eigen voordelen en zwakheden hebben. Schuimblokken zijn milieuvriendelijk en duurzaam, houden perfect warmte vast en beperken vreemde geluiden.Huizen uit een bar dienen lange tijd en mechanisch sterk, ontwerpen op basis van houtblokken overtreffen ze met behoud van warmte en esthetische eigenschappen, hoewel ze duurder zijn. Het stenen huis met twee verdiepingen oogt nobel, betrouwbaar, bestand tegen de meeste externe invloeden en heeft een minimaal risico op ontsteking van kapitaalpartities. De uiteindelijke keuze hangt af van welke van deze parameters voor u het meest waardevol is.

Wat zijn de kosten?

Het is absoluut onmogelijk om de kosten nauwkeurig te voorspellen, met slechts één project. Immers, zelfs een specifieke bouwplaats heeft invloed op de uiteindelijke prijs. Het kan nodig zijn om de fundering te verdiepen, de site te draineren, de thermische bescherming te vergroten, de seismische veiligheid van het huis te vergroten. Veranderingen in materialen, verhoudingen, extra goedkeuringen hebben ook invloed op de uiteindelijke kosten van het voltooide huis.

De tweede verdieping in de vorm van een penthouse heeft de voorkeur als het bouwperceel erg klein is. Dan is de woning duidelijk verdeeld in dag- en nachtdelen. Met dit ontwerp kunt u ook energie en warmte besparen. Het ontwerpproject moet rekening houden met de vermindering van de beschikbare ruimte als gevolg van de hellingen van het dak en het gebruik van zoldermuren, ter compensatie van dit effect.

Over wat de kenmerken van de constructie van het logboek zijn en hoeveel het gaat kosten, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer