Hoe maak je een lay-out van een huis met één verdieping?

De lay-out van een huis met één verdieping is een cruciale taak. Als je voldoende vertrouwen hebt in je talenten en inspiratie, dan kun je deze taak zelf aan. Anders is het beter om de professionals te vertrouwen die een plan voor het toekomstige huis zullen opstellen, rekening houdend met al uw wensen. Dit artikel zal u helpen beslissen welke optie u moet kiezen. Daarnaast kunt u enkele inspirerende ideeën vinden die bij u passen.

Hoe een project maken?

Als je op zijn minst elementaire technische kennis hebt, kun je in je eentje aan het project werken van een huis met één verdieping. Het voltooide werk moet niet alleen een schematische schets zijn, maar een compleet project met nauwkeurige metingen van alle wanden, plafonds, ramen en deuren.

Nadat u een dergelijk plan hebt voorbereid, kunt u doorgaan met het opstellen van een nauwkeurige schatting. In het geval dat u samenwerkt met een bedrijf dat zich bezighoudt met het plannen van huisjes, heeft u dit nodig pre-contract met haar.

Wanneer u een ruimtevaartproject plant, moet u verschillende belangrijke punten tegelijkertijd in aanmerking nemen. Eerst en vooral de afmetingen van de site zelf berekenen. Het huis moet niet te groot zijn, zodat er een beetje vrije ruimte rond de randen van het perceel is. Dit is vooral het geval als de site is omheind of als u van plan bent om het te plaatsen. In dit geval zal het hek het venster sluiten en de penetratie van licht in de kamer verstoren.

Een ander belangrijk punt zijn de kenmerken van de bodem. Afhankelijk van de locatie waar u het huis bouwt, kunt u bijvoorbeeld de kamer aanvullen met een kelderverdieping.

Plan ook hoeveel kamers je nodig hebt voor een comfortabel bestaan. Hun grootte hangt ervan af. Hoe meer kamers u op één site wilt plaatsen, hoe compacter ze zullen zijn. Er zijn twee opties. Ten eerste kunt u het aantal kamers verminderen en ze ruim laten.In het andere geval zijn het niet de kamers die worden opgeofferd, maar hun grootte.

Als u een huis vanaf nul bouwt op een nieuwe site, dan is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbaarheid van autonome communicatie. In de buurt van het huis moet de snelweg passeren met riolering, gas, watervoorziening en zo verder. In dit geval hoeft u geen extra tijd en geld te besteden om alles zelf uit te voeren. Trouwens, als u van plan bent een privéleiding te installeren, dan moet dit ook worden opgemerkt bij de voorbereiding van het project.

Geen overschot in een privé huis met één verdieping zal de zolder zijn. Het voegt vrije ruimte toe waar het mogelijk is om een ​​speelruimte of eetruimte te maken.

De interne indeling van het huis moet ook worden doordacht, met de kamers, zodat alle huurders zich op hun gemak voelen. Het standaardschema van een eenvoudig huis met één verdieping bestaat in de regel uit een klein aantal kamers. Allereerst is dat zo Een voldoende aantal slaapkamers, eetkamer of hal, keuken en badkamer. Elk van de kamers moet passen bij uw levensstijl. Dat wil zeggen, als je heel alleen woont, heb je geen grote woonkamer nodig.

Slaapkamers moeten zo comfortabel mogelijk zijn en ontworpen voor het juiste aantal huurders. Dus als een paar in een kamer woont, kan het gezellig en klein zijn.Een kinderdagverblijf, ontworpen voor verschillende volwassen kinderen, is het beter om ruimer te maken.

Om ruimte te besparen, doneren veel mensen een kantine. Dit is een kamer die niet in het appartement aanwezig hoeft te zijn. Het is mogelijk om de woonkamer of keuken te gebruiken, waarin u ruimte voor de eethoek toewijst. Over het algemeen is het de eetkamer verbonden met de keuken die overeenkomt met het concept van de meeste Sovjet-appartementen.

Hebben ook vaak te maken met de keuze en bij het maken van een badkamer. Het kan afzonderlijk of gecombineerd zijn. Kies de optie die u beter uitkomt. Iemand wil alles wat nodig is om altijd bij de hand te hebben, en iemand geeft er de voorkeur aan om ruimte te delen. Als u met uw gezin samenwoont, is de tweede optie natuurlijk praktischer, omdat iedereen zijn activiteiten op hetzelfde moment in verschillende kamers kan uitvoeren.

Als je een kleine kamer hebt voor een kleine ruimte, kun je deze gebruiken om een ​​kleine handige opslagruimte te organiseren. In deze ruimte kunt u gerechten bewaren die momenteel niet worden gebruikt, evenals hun provisievoorraden.

Typen en functies

Alle benodigde ruimtes kunnen naar wens worden geregeld, zelfs op een vrij klein gedeelte. Dus een klein huis van 8x8 en een groot gebouw van 10x10 kunnen een uitstekend huis voor een gezin zijn. In elk geval zult u alle voordelen van een huis met één verdieping kunnen ervaren. Te beginnen met het feit dat je het geluid van de bovenverdieping niet kunt horen en eindigt met de eenvoud van plannen en het verkorten van de tijd om het te realiseren. Laten we eens kijken naar verschillende soorten lay-outs, zodat u kunt begrijpen wat u kunt verwachten bij het bouwen van een huis in een klein gebied.

8x8

Een huis van zo'n compacte omvang vereist een bijzonder doordachte aanpak. Het is noodzakelijk om alle kamers zo te hebben dat elke gratis meter wordt gebruikt. Als er een mogelijkheid is, is het beter om het huis aan te vullen met een kelderverdieping. Er zijn niet zo veel bouwmaterialen nodig als de hoofdstructuur.

Zo'n beweging zal de stichting versterken. Daarnaast kunt u daar alle benodigde apparatuur voor watertoevoer en verwarming regelen. Ook zal het mogelijk zijn om een ​​opslagruimte voor hun voorraden toe te wijzen, die een alternatief zal worden voor de opslagruimte.

10x10

Er zijn voordelen aan een grotere kameromvang van 10 tot 10.Zo'n huis is genoeg voor de locatie van een groot gezin. Er is een plek voor meerdere slaapkamers, een keuken en zelfs een kleine eetkamer. Je kunt een dergelijk project ook aanvullen met een kleine stijlvolle zolder, waar het gezin bij goed weer zal lunchen en dineren.

Als na de bouw van het huis vrije ruimte overblijft, dan kunt u ook een handige garage in de buurt hebben. Het zal een goede hulp zijn voor iedereen die niet alleen auto's, maar ook andere transportmiddelen heeft. Bovendien kunnen alle tijdelijk ongebruikte items worden opgeslagen in de garage.

Met een uitstekende doordachte lay-out in een klein huis op de 1e verdieping is er zelfs een plaats voor 5 kamers, het belangrijkste is om de ruimte rationeel te gebruiken en onnodig te kunnen opofferen.

Stijl en ontwerp

Het ontwerp van een privéhuis met één verdieping kan bijna alles zijn. Maar er zijn verschillende populaire ideeën die veel gebruiken. Misschien zullen ze de bron van je inspiratie zijn bij het plannen van een nieuw huis.

klassiek

Klassiek bakstenen huis met een donker dak in leisteen ziet er echt gezellig uit. Zo'n huis zal een uitstekend toevluchtsoord zijn voor een klein gezin.Er mogen geen extra details zijn - eenvoudige vormen, mooie nette ramen en standaard deuren. Alle dingen die worden gebruikt bij de decoratie van zo'n huis moeten eenvoudig zijn.

Daarnaast ziet het er geweldig uit kleine garage of een gezellige omheinde loft. Zo'n klassiek huis met één verdieping is geschikt voor zowel een jong stel dat wil ontsnappen aan het lawaai van de stad als aan een volwassen gezin.

Moderne verfijning

Als de vorige versie van een landhuis te simpel en saai lijkt, kun je een kamer uitrusten met de nieuwste innovaties in de designwereld. Grote transparante ramen bijvoorbeeld bijna de gehele wand of schuifdeuren van gehard glas. De muren van een dergelijke woning kunnen zowel van steen als gepleisterd zijn, zodat alles er esthetischer en moderner uitziet.

Geïnspireerd door de natuur

Als u op het platteland woont, zult u genieten van een prachtig natuurlijk houten huis. Materiaal kan bijna elk materiaal oppakken - het kan een den, eik of een andere soort zijn. Houten binnen en buiten het huis ziet er niet alleen erg stijlvol uit, maar ook met zijn milieuvriendelijkheid.

Hout is van hoge kwaliteit, ademend en creëert een zeer gezellige sfeer in alle kamers.

Mooie interieuropties

Een landhuis met één verdieping moet niet alleen mooi zijn van buiten, maar ook van binnen. Daarom is het belangrijk om tot in de kleinste details over het interieur na te denken en zowel hoogwaardige wandbekleding als meubels en decoratieve kleinigheden te selecteren.

Misschien ziet de beste in een landhuis eruit landelijke stijl. Deze stijl past goed bij de houten voet van het huis. Want land wordt gekenmerkt door eenvoud en een zekere schaduw van rustieke charme. Eenvoudig meubilair van onbehandeld hout, rieten stoelen en metalen onderzetters of lampen aan de kettingen passen perfect in het interieur van zo'n eenvoudig huis.

Ook geschikt voor thuis in het land en Provence stijl. Het wordt gekenmerkt door de bijzondere charme van de Franse provincie - bloemenbehang, lichte gordijnen, tule, gestoffeerde meubels met een houten frame. Het interieur in Provençaalse stijl zal zowel romantische meisjes als echte familiemannen aanspreken.

Als je wilt classic, dan kun je in deze stijl het huis niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit versieren. Klassieke stijl is iets dat altijd in de trend is en er win-win uitziet.In de klassieke stijl, kunt u de woonkamer, slaapkamers en keuken regelen. Voor de woonkamer kunt u kiezen voor een brede bank of vintage fauteuils. De keuken zal geschikt meubilair zijn dat is gemaakt van licht hout, nette tegels en licht parket.

Een slaapkamer in een klassieke stijl ziet er erg goed uit als je er een prachtig bed installeert met een delicate geruite kleur en meubels met opengewerkte decoraties.

Moderne geliefden hoeven niet tegen hun verlangens in te gaan. Stijlvolle, minimalistische kamers zien er niet alleen goed uit in een luxe appartement, maar ook in een gezellig huis. Moderne, Scandinavische stijl, hi-tech - De keuze is groot genoeg en ze zijn allemaal geschikt voor het decoreren van een modern landhuis van kleine afmetingen. Pak het behang in de juiste stijl op, kijk naar verschillende designtafels of eenvoudige laconieke stoelen en zelfs een eenvoudig stenen gebouw op de ene verdieping wordt een uitstekend huis voor een jong stel.

Huis met één verdieping kan op verschillende manieren worden ingericht, besteed gewoon voldoende tijd en aandacht aan de planning en u zult tevreden zijn met het resultaat. Zelfs een klein gebouw kunt u veranderen in een gezellige kamer voor het hele gezin.

We bieden het project aan van een huis met één verdieping en een garage in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer