Kenmerken van de lay-out van het huis de grootte van 9 tot 9 m met zolder

Kenmerken van de lay-out van het huis de grootte van 9 tot 9 m met zolder

De verwerving van uw eigen ruimte, de verdere planning en vulling ervan is een belangrijke stap in het leven van elke persoon. De eerste euforie en inspiratie kunnen heel snel snel verdwijnen, maar dit is geen reden om op te geven. Om miscalculaties en mogelijke fouten in de constructie en planning te voorkomen, is het erg belangrijk om te zorgen voor een correcte zonering van de ruimte. Een van de beste oplossingen voor het gebruik van kleine ruimtes is een huis met een mansarde.

De voordelen van constructie

Zolder - een woord dat ons bekend voorkomt uit boeken, en zo zelden wordt gebruikt in het moderne leven. Leefruimte begrensd door schuine wanden, gevormd door de grote koepel van het dak, de zolder waar je kunt wonen.Attic verliest zijn relevantie in architecturale oplossingen in onze tijd niet: of het nu om een ​​privéwoning in een moderne omgeving gaat, een recreatiecentrum in een bergachtig gebied of een landhuis voor gezellige familievergaderingen.

Een huis met een zolder is een geweldige manier om de binnenruimte te optimaliseren door het visueel te vergroten. Dromers of liefhebbers van comfort kunnen interessante ontwerpbeslissingen met de hulp van een ongewone zolderruimte belichamen, terwijl de algehele uitstraling van het gebouw er ook zeer beknopt en ongebruikelijk uitziet. Een ander voordeel is natuurlijk het gebrek aan extra materiële investeringen, aangezien het huis met een zolder slechts een gedetailleerde studie van de planning in de beginfase vereist.

karakteristieke kenmerken

Een zeer ongewoon apparaat thuis met een zolder heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken in de lay-out: het project combineert de karakteristieke kenmerken van een volwaardig gebouw van twee verdiepingen, terwijl het formeel een ruimte met één niveau blijft.

Laten we kijken naar de planning van een huis met een zolder van 9x9 vierkante meter. m:

  • Elk plan begint met een analyse van het gebied en de exacte lay-out van de ruimte van elke afzonderlijke ruimte.
  • Het is belangrijk om rekening te houden met architectonische ideeën en het algehele gewenste uiterlijk van het huis.
  • De volgende fase omvat de planning voor de levering van communicatieruimte: water, elektriciteit, verwarming en gas.

Ladder knooppunt

De moeilijkheid van het plannen van een kleine ruimte is om elke beweging rond het huis zo comfortabel mogelijk te maken en de locatie van objecten is logisch. Het belangrijkste object in het project van een huis met een mansarde is ongetwijfeld een trap. Onderschat het belang van de locatie en de besparingen in de ruimte die wordt besteed niet om de toegang tot het zolderniveau te vergemakkelijken.

De indeling van het huisoppervlakte van 9x9 vierkante meter. m met een mansardedak is niet zo gevoelig voor de locatie van het trappenhuisknooppunt, omdat het een klein percentage van het totale oppervlak van de kamer beslaat en gemakkelijk in het plan van de onderste laag komt. Maar u moet voorzichtig zijn en de locatie van de trap evalueren en de toegankelijkheid ervan analyseren, zelfs als u met typische projecten werkt.

Ladders kunnen gemaakt zijn van compleet verschillende materialen (hout, metaal, steen), maar ook van verschillende vormen. De meest populaire trappen die ruimte besparen, zijn schroef.Ook op de zolderhuizen zijn populaire trappen met een hoge opklimhoek, die ook ruimte spaart, maar deze optie is niet voor iedereen.

daglicht

Er moet ook speciale aandacht worden besteed aan de planning van de verlichting, aangezien de zolderlaag zijn subtiliteiten in zijn apparaat heeft. De gebruikelijke, traditionele vorm van het dak is geschikt voor ramen aan de voorzijde, terwijl de zolderlaag, aan beide zijden begrensd door een schuin dak, niet zo'n mogelijkheid biedt. Daarom is het noodzakelijk om de aankomst van daglicht op het zoldergedeelte te verzekeren.

Een uitstekende oplossing zijn de extra dakramen op het dak. Ramen die in het dak zijn geramd, wijzen het gebouw toe en maken het expressiever. Een alternatief kan ook afzonderlijke hellende structuren met een eigen fronton zijn.

verwarming

Hoe wordt het huis verwarmd: gas, water, vaste brandstof? Het is vooral belangrijk om na te denken over de warmte-inbreng naar de zolderverdieping, omdat deze nogal geïsoleerd en atypisch is qua lay-out.

Paul

Het apparaat van de vloerruimte verschilt ook van de standaard. Als we het gebruikelijke dak en de vloer van de zolderkamer vergelijken, verschilt de intensiteit van de belasting daartussen niet.Daarom wordt de zolder meestal gebruikt als vloerpanelen of balken, wat bijdraagt ​​aan extra ondersteuningsstructuren.

Interieuroplossingen

De standaard lay-out van het huis met een zolder van 9x9 vierkante meter. m bevat voldoende ruimte voor een gezin: twee slaapkamers, een woonkamer, een keuken en een badkamer. De belangrijkste vraag blijft nog steeds over de bovenste laag. Hoe precies de ruimte te gebruiken en welke ruimte er bovenop te plaatsen? Opties kunnen een enorme set zijn. Laten we enkele interessante voorbeelden bekijken.

Moderne woonkamer met de mogelijkheid om gasten te ontvangen, een film te kijken in een vriendelijk gezelschap of een feest te houden. Het biedt een groot aantal zitplaatsen, of het nu om ruime banken of comfortabele zitzakken gaat. Bijkomende voordelen: zachte vloeren en de mogelijkheid om overnachtende gasten te voorzien.

Ingetogen slaapkamer. De mogelijkheid om uw favoriete bibliotheek te combineren met een plek om uit te rusten of zelfs een werkruimte toe te voegen die voldoet aan de behoeften van de bewoners, of het kan een ruime kinderkamer zijn met een zacht tapijt, gevuld met de geest van creativiteit en vrijheid. Goed georganiseerde opslag van speelgoed, kinderboeken en materialen voor creativiteit.Een van de geselecteerde opties zal ongetwijfeld correct zijn, zolang deze maar volledig past bij de eigenaar van de kamer. Plan, droom en vertaal uw ideeën naar de realiteit.

Zie de onderstaande video voor de voor- en nadelen van een huis met een zolderverdieping.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer