Kenmerken van het ontwerpproces van landframehuizen

 Kenmerken van het ontwerpproces van landframehuizen

Een framehuis met één verdieping is een geweldige oplossing voor diegenen die graag ontspannen buiten de stad in comfortabele omstandigheden. Om een ​​warme en mooie behuizing met hun eigen handen te regelen en goedkoop kan iedereen.

Voor- en nadelen

Karkasnik is erg populair in alle delen van de planeet.

Het heeft een groot aantal voordelen.

 • Ecologische veiligheid - alleen hoogwaardige materialen worden gebruikt voor de bouw, die worden onderworpen aan grondige tests en testen, en pas daarna worden ze in de uitverkoop.
 • Betaalbare kosten - materialen voor de constructie van huizen op frametechnologie zijn goedkoper dan bakstenen en blokken. Maar het is ook de moeite waard nota te nemen van de besparingen bij het verwarmen van het gebouw.
 • Snelle en eenvoudige installatie - zelfs een persoon kan zelfstandig een huis bouwen zonder de hulp van professionals en speciale apparatuur. Bouwers zeggen dat de constructie van kozijnhuizen slechts de verzameling huizen van de ontwerper is. Als je alle materialen hebt waarmee je een gebouw in zes maanden kunt bouwen.
 • Uitstekende thermische isolatie - thuis houden ze de warmte lang in de kamer en laten ze niet in de kou staan. Energiebesparing hangt direct af van goed gemaakte ventilatie, verwarming van het huis en de afwerking ervan.
 • Bio- en brandwerendheid - hout wordt zorgvuldig bedekt met speciale middelen die het materiaal bestand maken tegen parasieten, insecten en vuur.
 • Duurzaamheid - framehuizen kunnen meer dan 50 jaar meegaan.
 • Mooi uiterlijk - dergelijke ontwerpen zien er geweldig uit op de site en zelfs na een paar jaar behouden ze hun esthetiek.

Naast de voordelen hebben de gebouwen die zijn opgebouwd door frametechnologie verschillende belangrijke nadelen.

 • Als het hout niet wordt behandeld met een speciaal middel, neemt het risico van ontbranding van het materiaal onmiddellijk toe. Daarom is het bij het kopen van hout noodzakelijk om zorgvuldig alle stadia van het drogen en verwerken te volgen.
 • In vergelijking met bakstenen en blokhuizen zijn kozijnhuizen niet zo duurzaam. Maar als u alle bouwvoorschriften en stapsgewijze instructies opvolgt, kunt u zich geen zorgen maken over het feit dat de orkaan het huis zal slopen.
 • Tijdens de bouw moet veel aandacht worden besteed aan het ventilatiesysteem, omdat hout geïmpregneerd met verschillende substanties geen lucht doorlaat. Vergeet de installatie van extra geluidsisolatie niet, het verhoogt het comfort in de kamer.

Stichting installatie

Onder de drie soorten funderingen - kolom, riem, heipaal - is het noodzakelijk om de beste te selecteren. De keuze hangt af van de eigenschappen van de bodem, de hoogte van het gebouw, het klimaat en financiële mogelijkheden. De budgetoptie is een paalfundering. De kolomvormige fundering zorgt voor de duurzaamheid van de constructie - op basis hiervan kan het huis meer dan 100 jaar standhouden.

Bars kunnen zijn van:

 • baksteen;
 • klaar betonblokken;
 • asbestcementbuizen.
asbestcementbuizen
baksteen
betonblok

Asbestcementbuizen kunnen mogelijk de rol van bekisting vervullen, die vervolgens met beton wordt gestort. De diepte waarop de leidingen worden ingebracht, is afhankelijk van de eigenschappen van de grond.

Frame-installatie

Op de reeds bestaande fundering voor extra stabiliteit van het gebouw is een tochtvloer en de onderste kroon van de omsnoering geïnstalleerd. Pas daarna kunt u beginnen met de installatie van het frame zelf, dat zowel van metaal als van hout kan zijn. Experts raden het gebruik van holle balken aan, in dit geval vermindert het de belasting van de fundering aanzienlijk en wordt er geld bespaard. Verticale structurele balken zijn gemonteerd op de hoeken van het huis, kamers, deur en raam openingen op een afstand van niet meer dan 2-3 meter. Zorg ervoor dat u dwarsbalken en -koorden installeert. Als het huis twee verdiepingen telt, moet het frame verder worden versterkt in het gebied waar een trap zal zijn. Raamopeningen zijn ook dwarsbalken gemonteerd.

dak

Het frame van het dak moet zijn gemaakt van lichtgewicht materialen, omdat te massief de ondergrond zwaar belast, wat de stabiliteit en duurzaamheid van het huis nadelig beïnvloedt. Het dak van het huis om te geven kan odnoskatny en duo-pitch zijn. Het tweede type is geschikt wanneer de zolder als woonruimte wordt gebruikt. Deze oplossing is zuiniger dan de constructie van de tweede verdieping.Afhankelijk van het feit of de zolder een woonwijk is, wordt de hoogte van de rand van de dakrand bepaald. De optimale hoogte is maximaal 2, 5 meter.

Planken op de helling worden geïnstalleerd op een afstand van 0,5 tot 1 meter. Om de structuur te versterken is extra dwarsbalk gemonteerd. Pas na de voltooiing van het dakinstallatieproces kan de interne en externe bekleding beginnen. Als er op de zolder woonruimte is gepland, is het aan te raden de dakhelling en het vloerplafond extra te isoleren. Voor buitenbekleding kunt u elk materiaal kiezen: als metaal, dus vellen ijzer en leisteen.

Plafond functies

Na het monteren van het frame, gaat u verder naar de binnenbekleding en installeert u de muren en het plafond. Als het huis twee verdiepingen heeft, wordt een sterk materiaal met een grote dwarsdoorsnede geselecteerd voor de plafondbalken en wordt extra vloer-plafondisolatie uitgevoerd. Vaak wordt voor de plafondbekleding gipsplaat gebruikt, die wordt gekenmerkt door een laag gewicht en lage kosten.

Als u van plan bent om een ​​huis met één verdieping te bouwen, heeft het plafond het volgende nodig:

 • gerande platen, bijvoorbeeld, bekleed of gegroefd materiaal, waarvan de dikte ongeveer 25 mm is, terwijl het het beste is om planken van zachthout te kiezen;
 • vochtbestendige en warmte-isolerende materialen;
 • schuim voor installatie van verschillende elementen;
 • isolatie;
 • vellen hardboard, spaanplaat of gipsplaat;
 • andere noodzakelijke bouwmaterialen en gereedschappen.

Gebruik vochtwerende gipsplaat als u het plafond in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid installeert. Als het ontwerp twee verdiepingen heeft, moet de dikte van de plaat minimaal 30 mm zijn.

Wandconstructie

In de regel zijn de wanden gemaakt van spaanplaat, vezelplaat, gipsplaat of vast dwarshout of planken, die geïsoleerd en voorbereid zijn voor afwerking. De moderne markt biedt kant-en-klare wandpanelen waarin van tevoren een verwarmend materiaal aanwezig is, evenals afwerkingsonderdelen, openingen voor ramen en deuren. De kosten van een dergelijk muurblok zijn aanzienlijk hoger, maar de beoordelingen verdienen ze alleen maar positief en versnellen ook het bouwproces. Maar het is moeilijk om dergelijke blokken zelf te installeren, omdat ze veel wegen.

Bouwisolatie

Installatie van isolatie is vereist in bijna alle fasen van de bouw, behalve de eerste - de opstelling van de fundering.

Ervaren professionals raden aan de volgende materialen als verwarming te gebruiken:

 • geëxpandeerd polystyreen - verschillende betaalbare kosten, maar dit materiaal is niet milieuvriendelijk en ontvlambaar;
 • minerale of steenwol in rollen of lagen - is erg populair omdat het goede eigenschappen heeft;
 • Ecowool met impregnatie van knaagdieren en ontvlambaarheid is meer technologisch, maar kost meer dan andere materialen.
polystyreenschuim
minerale wol
Ecowool

Zelfs als u de duurste en hoogwaardige isolatie gebruikt, vergeet dan niet om vocht- en dampremmende materialen die de warmte in de kamer vasthouden en de levensduur van het huis verlengen.

projecten

Dankzij een grote selectie van verschillende projecten kan iedereen het beste kiezen. De gevraagde maten van huizen zijn 6x6, 6x8 m, maar er zijn ook kleinere constructies - 4x4, 3x4 m. Vaak wordt een standaard project gekozen om te geven - een klein huis met twee kamers en een klein terras. Naast standaardprojecten zijn er ook individuele projecten. Ze worden besteld in een speciaal bedrijf, of je kunt jezelf tekenen. Kies voor een klein gebied een compacte constructie. In huizen waar niemand in de winter zal wonen, is het niet nodig om een ​​ketel of een kachel te installeren.Maar u moet nog steeds voor de isolatie zorgen, het zal het huis in de winter beschermen tegen bevriezing.

De keuze van het project hangt niet alleen af ​​van de voorkeuren van de eigenaren, maar ook van de kenmerken van de site. U kunt kiezen voor een langwerpig of U-vormig huis. Als u een auto heeft, vergeet dan niet om ruimte te laten op het perceel voor een garage of carport. Vaak willen de eigenaren een badhuis op het perceel van de tuin regelen. Het kan onafhankelijk worden gebouwd met behulp van frametechnologie, of u kunt een kant-en-klare constructie bestellen. Als u over alle benodigde tools beschikt, en er is ook een kant-en-klaar project en u hebt op zijn minst een minimaal idee van de frametechnologie, dan kunt u gemakkelijk zelfstandig de bouw van een vakantiehuis aan.

Zie in de video, wat voor grove fouten gemaakt door de meester in de bouw van een frame huis.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer