Huizen met twee bouwlagen: tekeningen en ontwerpdiagrammen

 Huizen met twee bouwlagen: tekeningen en ontwerpdiagrammen

Het huisvestingsprobleem verliest zijn relevantie in ons land niet. Voor veel gezinnen komt het eerst. Een alternatief voor een duur appartement kan dienen voor de bouw van een houten huis in de buitenwijken. De meest populaire zijn frame huizen. Bij de installatie van soortgelijke objecten worden nieuwe technologieën en kwalitatieve materialen gebruikt.

Speciale functies

Er is een groot aantal projecten van woongebouwen, gebaseerd op een houten frame. Brede herkenning ontving twee frame-huizen met twee verdiepingen. In Rusland zijn er in de meeste gebieden ijzige winters,huizen met twee verdiepingen voldoen volledig aan de eisen en normen en kunnen volledig worden gebruikt voor de koudste seizoenen. Het frame is de basis van dergelijke huizen.

Er zijn twee soorten frames:

 • Platform. Deze weergave heeft betrekking op de gefaseerde constructie van het object. De voordelen omvatten het feit dat het eenvoudig te installeren is en een minimumaantal geprefabriceerde elementen heeft.

Het werkalgoritme is als volgt:

 • de overlappingen zijn verzameld aan de basis van het huis, het zijn gidsen die het hele frame van het huis zullen bevatten;
 • vervolgens beveiligde rekken van de eerste verdieping;
 • overlapping van de eerste verdieping, die de basis voor de tweede zal zijn;
 • rekken van de tweede verdieping worden geplaatst, overlappingen worden samengesteld, wat ook de vloer van de zolder zal zijn.
 • Pass-through. Om de through-frame-methode te implementeren, is veel meer inspanning vereist. Via rekken worden op bepaalde intervallen met andere knooppunten op een zodanige manier gefixeerd dat er geen vervorming is. De rekken zelf worden zonder onderbreking door het gehele frame op het dak geplaatst.

Heel vaak wordt de voorkeur gegeven aan framehuizen door mensen die onder de indruk zijn van de klassieke stijl, wanneer de ondersteunende structuren de basis vormen voor het interieur.Het frame is gemaakt van hout, dat vast is bevestigd met stalen ankers of bouten. De wanden van het gebouw zijn bekleed met speciale platen (DSP). Alle houten elementen worden behandeld met antiseptica en primers die zorgen voor brandbestendigheid en bescherming tegen insecten. Bedrijven, professioneel bezig met de bouw van dergelijke objecten, geven een garantie van 40-50 jaar.

Framehuizen met twee verdiepingen hebben dergelijke voordelen als:

 • in het ontwerp van een twee verdiepingen tellend kozijn huis legde de voordelen die niet in stenen gebouwen. Bij dergelijke faciliteiten is veel minder warmte en ventilatie nodig;
 • vanuit ecologisch oogpunt kan het frame-huis een maatstaf worden genoemd, omdat het is gemaakt van een materiaal dat geen gifstoffen bevat;
 • brandveiligheidsproblemen worden op het juiste niveau opgelost: het hout wordt behandeld met een speciale primer, het is bestand tegen hoge temperaturen;
 • efficiëntie bij de constructie van het object (3-4 maanden);
 • lage kosten

De lijst is verre van compleet, omdat er een aantal technische kenmerken zijn die dergelijke objecten aantrekkelijk maken voor veel eigenaren.

De factoren die de werking van een frame-object beïnvloeden zijn als volgt:

 • de kwaliteit van de materialen die voor de wanden worden gebruikt;
 • warmte-isolatie gebruikt;
 • type bouwtechnologie.

De nadelen van framehuizen moeten het volgende omvatten:

 • het ventilatiesysteem moet op een constructieve manier goed doordacht zijn;
 • om het risico van kortsluiting tot nul te verminderen, moet u de bedrading correct uitvoeren;
 • Geluidsisolatie is ook een belangrijke factor, dus bij het bouwen moet u speciale aandacht aan deze factor besteden;
 • in de tussenruimten moet een remedie voor muizen en kakkerlakken worden geplaatst, omdat er een kans is dat ze verschijnen.

projecten

Huizen met twee verdiepingen van het frametype zijn erg in trek in Rusland, met name in dergelijke formaten:

 • 10x10 m;
 • 9x9 m;
 • 7x9 m;
 • 6x8 m;
 • 8x10 m;
 • 8x8 m
10x10
9x9
6x8
8x10

Voor hen zijn er typische tekeningen die gemakkelijk te vinden zijn op internet. Vaak geoefend opties bij het nemen van het hoofdproject en afgerond door de huiseigenaar voor hun behoeften. Ontwerpen wordt vaak besteld in een bouwbedrijf dat zich bezighoudt met de constructie van framehuizen.Het totale oppervlak van een dergelijke behuizing varieert van 50 tot 120 m² of zelfs 150 vierkante meter. Het dak is meestal gemaakt van materialen zoals metaal, leisteen of onduline.

Het framehuis in twee verdiepingen biedt voldoende ruimte. Als u wilt, kunt u een uitbreiding van het hoofdgebouw maken: een terras of een veranda van de grootte 6 bij 8 m of 6 bij 12 m. Vaak in frame huizen op de tweede verdieping vindt u erkers die naar de gevel worden gedragen. Deze lichtgewicht structuren worden gebruikt als een veranda, gemaakt in zowel zomer- als winterversies. De basis van de erker kan een metalen kanaal of een houten balk zijn. Het is de moeite waard om sommige projecten in meer detail te bekijken.

Frame twee verdiepingen tellend huis 8x8 m

Er zijn veel aanpassingen aan frame-huizen van dit formaat. De totale oppervlakte van het gebouw is ongeveer honderd vierkante meter, waarvan de bruikbare ruimte 68 vierkante meter is. meter, dat is genoeg voor een gezin van 4 personen. De ondergrond kan van tape of van betonblokken zijn. Onlangs is het vaak mogelijk om ook een paalfundering te vinden, die niet inferieur is qua sterkte en levensduur aan een betonnen basis.

De voordelen van de paalfundering zijn als volgt:

 • het is niet nodig om een ​​half jaar te wachten tot het materiaal krimpt, zoals het geval is bij een stripfundering;
 • de installatie van palen duurt 1-2 weken, hun kosten zijn lager dan het gieten van de fundering uit beton.

Traditioneel, de eerste verdieping herbergt een keuken en bijkeuken, op de tweede verdieping zijn er meestal ontspanningsruimten en een woonkamer. Exterieurafwerkingen zijn toegestaan, gevarieerd.

Huis met twee verdiepingen 6x6 m

Een dergelijk object is een oppervlakte van 65 vierkante meter. m.

Het kan dergelijke premissen worden gepresenteerd:

 • huishouden;
 • kleedkamer;
 • kinderen.

Huisgrootte 6x4 m

Het bereik van 6x4 m heeft een minimum aan kamers. Het nuttige gebied binnen het object is ongeveer veertig vierkante meter. Op de grond bevinden zich de bijkeuken, de keuken en de woonkamer. De tweede verdieping is meestal gereserveerd voor gebouwen zoals een slaapkamer, een kinderkamer en een woonkamer. De ondergrond is meestal gemaakt van gewapend beton.

Het raamwerk is gemaakt van 10x10 cm hout, de overlappingen zijn balken van 12x15 cm en buiten is een huis ommanteld met OSB. De isolatie van de buitenmuren van de 1e en 2e verdieping is gemaakt van Isobox-basaltplaten met een dikte van 20 cm.De structuur is buiten afgewerkt met gevelbeplating, en binnen de muren en scheidingswanden zijn ommanteld met duig en gipsplaat.

DIY-gebouw

Stapsgewijze instructies voor de bouw van het huis is logisch om te differentiëren in verschillende stadia.

 • Voorbereidende en ontwerpwerkzaamheden. De site moet worden schoongemaakt en hellingen identificeren. Nadat de niveau-grond gereed is, begint de opmaak volgens het vooraf goedgekeurde plan. Nauwkeurigheid moet worden gehandhaafd zodat in de toekomst het object geen vervormingen en vervormingen van de wanden waarneemt.
 • De stichting. Het gewicht van het framehuis is relatief klein en de belasting op de grond is verwaarloosbaar. Als het huis zich bevindt in een vallei met veel vocht, is het verstandiger om een ​​heipaal te bouwen. Vaak maken de stichting van gewapend beton platen, omdat het goedkoop is, gekenmerkt door veelzijdigheid, duurzaamheid en duurzaamheid. Soms worden platen gebruikt als basis voor een betonnen vloer, wat extra bronnen bespaart bij installatie op de vloer. Als het object zich op een heuvel bevindt, kunt u ook een lint maken met een enigszins verzonken fundament.
 • Paul. Vloeren kunnen zowel van beton als van planken en planken zijn. Als de fundering tape is, dan is de betonnen vloer gemaakt van lichtgewicht geëxpandeerde klei, die niet duur is. Als de vloer volledig houten is gemonteerd, moet een harnas worden gemaakt van een hout van 10 x 15 of 15 x 15 cm. De keuze van de grootte van het hout hangt af van de dikte van de muur en de grootte van de ruimte tussen de palen. Hoe groter de afstand tussen hen, hoe dikker het hout zou moeten zijn. Vaak gebruikt hout 150x150 mm of 150x200 mm. Door de bundel te binden, kunt u de belasting gelijkmatig over het volledige vlak van de vloer verdelen, de stijfheid ervan versterken en het extra frame van het object versterken. De eenvoudigste stap is om het logboek te herstellen. De afstand tussen hen wordt bepaald door hun parameters. Er zijn speciale tabellen waarin alle normen in detail zijn beschreven. Een verwarmer wordt gelegd tussen de geleiders, die in een dampdichte folie moeten worden gewikkeld.
 • De muren. Eerst moet je bepalen wat de hoogte van de muren zal zijn. Als hun hoogte 3 meter zal zijn, worden de verticale rekken gemaakt van 285 cm. De afstand tussen de rekken wordt bepaald door de parameters van de isolatie van de plaat. Als de isolatie bestaat uit technische watten, dan is deze 1,8 cm minder gemaakt, zodat de installatie door de isolatiemethode wordt uitgevoerd.Rekken worden gemonteerd met behulp van metalen hoeken, die worden geschroefd met schroeven. Tussen rekken in de verplichte volgorde worden jumpers gemaakt. Veel hangt af van verschillende parameters. Hoeveel springers er moeten worden neergelegd, moet in goede staat worden bepaald. Bij het monteren van de constructie is het noodzakelijk om een ​​loodlijn en een goed niveau van twee meter te gebruiken. Deze tools zijn eenvoudig en effectief, ze laten geen verticale hulplijnen afwijken. Nadat de racks zijn geïnstalleerd, wordt de bovenste rand gemaakt, hetzelfde board wordt gebruikt als voor de vloer. De bovenste leidingen zijn verplicht, omdat hierdoor de nodige stijfheid wordt gecreëerd, waardoor de verticale geleiders niet in verschillende richtingen kunnen "lopen" als ze worden belast. Het afdekken van het huis buiten OSB-vellen geeft ook het gehele frame extra stijfheid. De geleiders van de interne scheidingswanden worden gebruikt als extra verstevigingsribben.
 • Dakbedekking. Als het frame correct is gemaakt, kost het installeren van het dak niet veel moeite. De dakkeuze hangt af van de kenmerken van elk project en de persoonlijke voorkeuren van de klant.Platte daken zijn niet erg populair in Rusland, omdat er in de winter veel sneeuw ophoopt, wat een overmatige belasting oplevert. De meest populaire zijn duo-pitch of single-pitch daken. De hellingshoeken daarin kunnen van 10 tot 47 graden zijn.

Er moet aan worden herinnerd dat de aanwezigheid van extra hellingen de installatie bemoeilijkt.

De optimale hellingshoek van het dak hangt af van het materiaal waaruit het is gemaakt:

 • professionele vloeren - vanaf 11 graden;
 • leisteen - van 12 tot 58 graden;
 • euro leisteen (ondulin) - vanaf 7 graden en hoger;
 • keramische tegels - 12-58 graden;
 • polymeertegel - 17-62 graden;
 • gordelroos - vanaf 11 graden zonder de maximale helling te begrenzen;
 • metalen tegel - van 17 graden.

verwarming

Basaltplaten zijn een zeer effectieve en goedkope isolatie. Het wordt gebruikt om te werken op muren en muren, vloer, dak en de ruimte tussen verdiepingen.

Prachtige voorbeelden

     Typische fabrieksassemblage van twee verdiepingen in een kozijnhuis is een klassieke optie.

     Het framehuis van meer dan 100 vierkante meter met een balkon ziet er stijlvol en elegant uit.

     Het framehuis met twee verdiepingen en de aanwezigheid van een openhaard oogt charmant.

     Hoe je een framehuis uit een bar bouwt, zul je in de volgende video leren.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer