Project van een huis van 8 bij 6 m: opties voor lay-outs

 Project van een huis van 8 bij 6 m: opties voor lay-outs

Huizen van 6x8 meter worden beschouwd als de meest populaire type gebouwen in de moderne bouw. Projecten met dergelijke afmetingen zijn erg populair bij ontwikkelaars, omdat ze het landgebied kunnen opslaan en een kans bieden om comfortabele woningen te maken met een uitstekende planning. Deze gebouwen zijn goed geschikt voor kleine en smalle gebieden, ze kunnen worden gebruikt als een huisje, als een volwaardige woonoptie.

Voor de bouw van dergelijke huizen worden verschillende bouwmaterialen gebruikt en dankzij een correct opgesteld plan kunnen niet alleen een woonkamer, meerdere slaapkamers, een keuken gemakkelijk in miniatuurgebouwen worden ondergebracht, maar is er ook voldoende ruimte voor het regelen van een stookruimte, kleedkamer en badkamer.

Ontwerpkenmerken

Gelijkvloers gebouw

Het project van een huis van 8 bij 6 meter met één verdieping wordt meestal gekozen door koppels of kleine gezinnen, van wie de woning veel ruimte niet nodig is. Meestal zijn in dergelijke gebouwen hoofdkamers, een bad en een stookruimte.

Veel eigenaren sluiten ook af met het apart bouwen van een terras of een veranda, waardoor een elegante plek voor een zomervakantie wordt verkregen.

Huis met één verdieping is erg populair, omdat het een aantal voordelen heeft, waaronder:

  • Mooie verschijning.
  • Snel bouwproces.
  • De mogelijkheid om het gebouw op de grond te plaatsen.
  • Landoppervlak opslaan.
  • Lage stookkosten.

Om de isolatie van het pand te verbeteren en de verlichting te verbeteren, is het aan te bevelen om alle kamers naar het zuiden te plaatsen. Als het gebouw zich in de windzone bevindt, moet u dikke beplantingen planten en het aantal vensters verminderen. Hetzelfde geldt voor het terras, het is het beste om een ​​plaats te nemen aan de zuidkant, en voor de badkamer en keuken op oostelijke of noordelijke locatie.

De interne lay-out is volledig afhankelijk van het aantal mensen dat in het huis woont.

Traditioneel ziet een project er als volgt uit:

  • Woonkamer. Ze krijgt niet meer dan 10 m2. Om het gebied rationeel te gebruiken, is het aan te raden om de woonkamer te combineren met de keuken, waarna je een kamer krijgt met een grootte van 20-25 vierkante meter. m.
  • Badkamer. Een goede optie zou een gecombineerde ruimte met een toilet en een bad zijn. Dit vereenvoudigt het arrangement, bespaart u bij het afwerken.
  • De slaapkamer. Als u één kamer plant, kan deze tot 15 m2 groot worden gemaakt, voor een project met twee slaapkamers moet u twee kamers van elk 9 m2 toewijzen.
  • Boiler room. Het wordt meestal naast het toilet of de keuken geïnstalleerd. De stookruimte kan maximaal 2 vierkante meter beslaan. m.
  • De gang. Omdat het huis klein is, zal de lengte en breedte van deze kamer moeten worden verminderd.

Om de schone afmetingen van het gebouw te vergroten, moeten de wanden buiten worden geïsoleerd. Tegelijkertijd moeten hydro- en thermische isolatie soepel en zonder gebreken worden uitgevoerd, anders is extra uitlijning nodig, waardoor het effectieve oppervlak wordt verkleind. Vaak, om de ruimte uit te breiden, maken ze projecten van huizen zonder gang. In deze voorstelling wordt de ingang van het gebouw rechtstreeks in de keuken of woonkamer uitgevoerd. Wat betreft de gang, dan kan het een kleine plaats toegewezen krijgen en dichtbij de deur gelegen zijn.

Huis met twee verdiepingen

Gezinnen die buiten de stad wonen, kiezen liever voor projecten met gebouwen van twee verdiepingen. Om een ​​ruimte van 8x6 m goed te organiseren, wordt de gebruikelijke indeling gebruikt, waarbij de woonkamer, keuken en toilet zich op de eerste verdieping bevinden en de tweede verdieping als slaapkamer, studie en badkamer wordt gebruikt. Daarnaast kan het gebouw worden uitgerust met een balkon.

Prachtig ziet er 2 verdiepingen tellende huis uit een bar, het kan zowel een frame als een reveil hebben. Tegelijkertijd zal een houten huis niet alleen de architectonische esthetiek verrukken, maar ook zorgen voor een goede thermische isolatie van de kamers.

De planning van dergelijke gebouwen mist ook een corridor, waardoor er meer vrije ruimte wordt verkregen en de zonering van de ruimte wordt vereenvoudigd. Conventioneel is het gebouw verdeeld in een actieve en passieve zone: de actieve keuken en de hal bevinden zich, en de passieve is bedoeld voor de badkamer en slaapkamer.

Daarom is het op de eerste verdieping aan te raden om een ​​plek te reserveren voor rust, een woonkamer en een eetkamer, hier kunt u comfortabel gasten ontmoeten en speciale evenementen houden.

Wat betreft de tweede verdieping, is het geschikt voor het organiseren van persoonlijke ruimte, dus het wordt vaak gebruikt om een ​​of meer slaapkamers te huisvesten.

Tijdens het plannen van de kamers is het belangrijk om een ​​gunstige locatie van de badkamer te bieden, deze moet toegankelijk zijn vanaf zowel de eerste als de tweede verdieping. De eetkamer, keuken en woonkamer kunnen worden gecombineerd tot één ruimte, waarbij visuele zonering wordt uitgevoerd met behulp van meubels en verschillende afwerkingsmaterialen. Er zal dus een illusie van grote ruimte gecreëerd worden. Tegelijkertijd is het wenselijk om de keuken dicht bij de badkamer te plaatsen, waardoor het mogelijk is om dezelfde communicatie in twee kamers te gebruiken.

De hoofdversiering van het gebouw zal dienen als een trap.Daarom is het aanbevolen om de structuur naast de gang te installeren om deze extra te markeren tegen de algemene achtergrond van het interieur. Op de tweede verdieping, naast de slaapkamers, kunt u ook een kinderdagverblijf plaatsen.

Als het gezin alleen uit volwassenen bestaat, wordt in plaats van een kinderdagverblijf de indeling van een studeerkamer aanbevolen.

Op de tweede verdieping bevindt zich een goede geluidsisolatie, waardoor u rustig kunt werken en volledig kunt ontspannen.

Met zolder

Een privéhuis van 8x6 meter met een zolder wordt niet alleen beschouwd als een uitstekende huisvestingsoptie, die oorspronkelijk kan worden ingericht, maar ook als een voorbeeld van een economisch type constructie, die aanzienlijke besparingen in constructie- en afwerkingskosten mogelijk maakt.Zolderruimte in dergelijke gebouwen kan worden gebruikt als een woonkamer, waardoor de mogelijkheden van planning toenemen.

Meestal op de eerste verdieping is er een grote keuken-woonkamer en een hal, en op de tweede - een slaapkamer. Het project van een huis van 8 tot 6 m2 is goed omdat het voorziet in een groot aantal woonkamers, een prachtige hal met een trap en een extra verdieping. Als de bovenste kamer in de winter niet wordt gebruikt, moet deze worden gescheiden door een dichte deur die het gebouw op betrouwbare wijze tegen koude luchtstromen beschermt.

Er zijn veel projecten van een huis met een zolder, maar in elk van hen wordt de hoofdruimte beschouwd als een hal, het fungeert als een centrale kamer van waaruit je in een zone van constructie kunt komen. Vaak is de hal verbonden met de woonkamer, wat resulteert in een grote en ruime kamer.

Deze optie is geschikt voor gezinnen die vaak op bezoek komen.

Bovendien is deze indeling erg handig: de familie verzamelt zich aan een grote tafel en dan kunnen alle bewoners comfortabel ontspannen in zijn kamer.

Meestal worden in dergelijke huizen twee ingangen gemaakt en kun je via de zijtrap de keuken in. Dit vergemakkelijkt het schoonmaken, omdat al het vuil van de straat in slechts één ruimte blijft. Een geschikt project met een aparte ingang naar de keuken en voor eigenaren die groente en fruit in de tuin willen telen, dus alle verse producten gaan rechtstreeks naar de snijtafel. Voor jonge gezinnen die van plan zijn om in de toekomst kinderen te krijgen, is het noodzakelijk om in het huis niet alleen de aanwezigheid van een slaapkamer, maar ook een kinderkamer, speelhoeken te bieden. Het doet geen goed pijn een klein sportterrein.

Huizen van 8x6 meter kunnen worden voorzien van kleine blikjes en als u een Frans balkon installeert, wordt het een origineel onderdeel van de woonkamer. De kamer onder de kleedkamer in het gebouw wordt toegewezen aan de persoonlijke discretie van de eigenaren, in de regel, de oppervlakte van het huis kunt u het uitrusten met een grootte van maximaal 2 m2, waar de meest noodzakelijke kast meubels gunstig gelegen is. Het project van dergelijke woningen voor een gezin bestaande uit drie personen voorziet in de verplichte aanwezigheid van een keuken, een hal en een woonkamer. In dit geval kunnen alle bovenstaande kamers verder worden gezoneerd. Om het huis een gezellige uitstraling te geven, is het aan te raden een kleine veranda te bevestigen.

Verschillende projecten van huizen met zolder kunnen worden bekeken in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer