Ontwerp project van het huis: ontwerp en lay-outfuncties

Een woonhuis is niet alleen een goede optie voor huisvesting, maar in tegenstelling tot kleine appartementen biedt dit enorme kansen voor het maken van ontwerpprojecten. Dankzij moderne decoratietechnieken kunt u vanuit elk huis een mooi, gezellig en praktisch "nest" maken voor het gezin. Een groot deel van een dergelijke behuizing zal u in staat stellen ruimtes te versieren met verschillende functionele doeleinden, en de correct gekozen stijl zal de smaak en voorkeuren van de eigenaars op een speciale manier benadrukken.

Om een ​​slimme woning een esthetische uitstraling te geven, moet je veel werken aan hun reïncarnatie, denk goed na over alle details van het ontwerp en maak je eigen individuele wensen aan het project.

Speciale functies

De hoofdtaak bij het ontwerp van een landhuis is het rationeel gebruik van de ruimte, omdat het in de toekomst ervan zal afhangen van de leefbaarheid.Daarom moet bij de planning in de eerste ontwerpfase niet alleen rekening worden gehouden met standaardkamers zoals een inkomhal, keuken, slaapkamer, kinderkamer, maar ook extra rustruimten.

Om dit te doen, wordt aanbevolen om een ​​privéhuis, een sauna, een zwembad en een biljartzaal uit te rusten, en een sportruimte met fitnessapparatuur zal ook niet tussenbeide komen.

In de regel worden alle nieuwe gebouwen gekenmerkt door een groot oppervlak, hoge plafonds en ruime ramen, dit is hun belangrijkste kenmerk, maar soms is er behoefte aan een visuele uitbreiding van de kamers.

Om dit op te lossen en de uitstraling van het huis naar moderne ontwerpstandaarden te brengen, moet u de volgende stappen uitvoeren:

 • Kies een licht palet voor het interieur. Dit geldt vooral voor de muren en het plafond. De vloer kan worden gemaakt in donkere en meer contrasterende tinten.
 • Vul de kamer met een glanzend en glad oppervlak. Het ziet er goed uit in grote kamers, meubels gemaakt van transparante materialen. Bijvoorbeeld, modules gemaakt van plastic of acryl zijn mooi opgelost in het totale ontwerp.
 • Gebruik een lineair of spot verlichtingssysteem.Een dergelijke verlichting zal niet alleen het licht in de kamer gelijkmatig verdelen, maar ook helpen om bepaalde delen van de ruimte te bestemmen.
 • Neem in het project een open lay-out op. De ruimte wordt dus ruimer en voert veel meer functies uit.

Een onderscheidend kenmerk in het ontwerp van huizen is het maximale gebruik van natuurlijke thema's. Tegelijkertijd moeten in het interieur van de kamers natuurlijke materialen worden gevonden, niet alleen in meubels en decoratie, maar ook in de vorm van textieldecoratie.

Met natuurlijke tinten kunt u een gezellige en ontspannen omgeving creëren in de kamers, zodat u kunt ontspannen en tijd kunt doorbrengen met de gasten.

Daarnaast moet het ontwerpproject van het huis zo worden ingericht dat één kamer meerdere functionele zones tegelijkertijd kan combineren.

Meestal doen ze het als volgt:

 • Combineer eetkamer, keuken en woonkamer. Een dergelijke organisatie maakt goed gebruik van het gebied mogelijk en verdeelt de ruimte harmonieus in zones. Prachtig uitziet keuken-studio of gang, soepel draaien in de eetkamer.
 • Geplaatst in de thuisbibliotheek van de slaapkamer en op de werkplek.
 • In huizen met een ladder-ontwerp rusten mini-kantoren uit.

Projectcreatie

Voordat u begint met het bouwen van een woonhuis en het ontwerp van het ontwerp moet uitvoeren, moet u het ontwerp uitvoeren. In dit geval kunt u kant-en-klare projecten kopen of ze zelf maken. Het is vermeldenswaard dat het voor grote huisjes en kleine huisjes belangrijk is om allereerst een plan op papier te maken, omdat het dankzij precieze tekeningen en formaten mogelijk is om de exacte kosten van werk en materiaal te berekenen.

Projectontwikkeling is afhankelijk van de volgende indicatoren:

 • Het doel van huisvesting. Het moet bepalen welke functies de constructie zullen uitvoeren. Als dit een zomerhuisje is, dan zal de planning niet bijzonder moeilijk zijn. Wat betreft het huis waarin de familie het hele jaar door zal wonen, moet het ontwerp op een verantwoorde manier worden genomen: neem extra gebouwen op de site, bouw een garage, zorg voor een waterput en voer de nodige communicatie uit.
 • Het aantal inwonende gezinsleden. Het aantal kamers hangt af van hun aantal, evenals de noodzaak om kamers voor gasten te regelen.
 • De locatie van het land. Voor een afgelegen gebied, eenvoudige, beknopte ontwerpen zullen doen.als het huis aan het begin van het dorp ligt, moet de architectuur er als volgt uitzien: een originele gevel, een prachtig landschap.

Alle documenten over de planning van woningen beginnen met de ontwikkeling van een schets, die de "schets" bevat voor de plaatsing van kamers en de stijl van de ruimte. Ook in het plan zijn alle gegevens vastgelegd over de bouwplannen, het aantal verdiepingen, de buitengevel, het dak.

In de schets moet dwars- en lengtedoorsnede van het huis worden weergegeven.

Daarna kunt u beginnen met het ontwerpen van het architectuurplan, het schrijft de exacte locatie van de deuren, ramen, de helling van het dak en het uiterlijk van de fundering voor. Het resultaat is een driedimensionale tekening met het ontwerp van de wanden, waarbij balken, lateien, vloertrappen en truss-systemen worden getekend.

Geen constructie start zonder een technisch rapport. Dat wil zeggen, watervoorziening, ventilatie en riolering, evenals elektrische bedrading en verwarming worden toegevoegd aan een eerder voorbereid plan voor het toekomstige huis. Afzonderlijk, in het plan maken de installatie van het systeem van bescherming van de behuizing. De laatste hand in zo'n moeilijk proces zal de ontwerpkeuze zijn.Kies hiervoor de kleur en het materiaal voor decoratie binnen en buiten het gebouw, de stijl van de decoratie van de kamers, de locatie van het meubilair.

stijl

Ongeacht de grootte van een landhuis, de eigenaren moeten altijd comfortabele omstandigheden hebben om te wonen en te recreëren. Immers, wat is er mooier dan een weekend in de sfeer van thuiscomfort bij de openhaard of genieten van de sterrenhemel in het prieel. Om privé-appartementen echt een paradijs voor het gezin te maken, moeten ze oorspronkelijk worden ontworpen.

Tegenwoordig is design in moderne, etnische en klassieke stijl erg populair., voor elk van de bovengenoemde gebieden wordt gekenmerkt door zijn variëteiten en functies in de decoratie, decor. Daarom kan in het klassieke interieur gebruik worden gemaakt van oudheid, barok, classicisme, in het moderne - minimalisme, hi-tech, modern en in de etnische stijl - de Provence of het land.

 • Voor woningen met één verdieping kiest u meestal de richting country muziek. In dergelijke kamers moet mooi vervaardigd en houten meubilair worden geplaatst, veel stoelen. Als decor worden ingeweven paden, geborduurde kussens, beschilderd keramiek en bloemstukken gebruikt.De muren kunnen worden versierd met verschillende stillevens, panelen en op de tafels geplaatste vazen. Bij de decoratie van de muren is het wenselijk om natuurlijke kleuren te kiezen en afzonderlijke inzetstukken uit steen of hout te maken.
 • Als een huis buiten de stad een oppervlakte heeft van 200 vierkante meter. m en meer, een uitstekende optie voor het ontwerp zal zijn klassieke stijl. Maar dit type ontwerp moet alleen worden gekozen als de eigenaar van het huis zich comfortabel kan voelen, omringd door enorme kolommen, stucwerk en omvangrijke meubels. Wat betreft het kleurenpalet, is het aan te raden lichte binnenmuren te maken en textielbehang of decoratieve pleister te gebruiken om ze af te werken. Het plafond kan worden gedecoreerd met houten panelen en de vloer is gemaakt van keramische tegels "onder de natuursteen". Daarnaast moet het huis open haard worden geplaatst en een grote klok met bladgoud.
7 foto
 • Richting modern goed geschikt voor alle soorten gebouwen, variërend van een klein landhuis en eindigend met chique huisjes. Het belangrijkste kenmerk van dit ontwerp is de minimale belasting van het interieur, dat wil zeggen dat in de kamers alles eenvoudig en comfortabel moet zijn.Daarom kun je in de decoratie geen dure houtsoorten, kristallen kroonluchters en veel goud gebruiken. Om kamers met comfort te vullen en hun ruimte "licht" te maken, is het noodzakelijk om matte en spiegeloppervlakken te gebruiken.
7 foto

Kleuren en prints

Het belangrijkste onderdeel van elk ontwerp is de juiste kleurenkeuze, dit geldt voor zowel de afwerking van de woning als het gebouw van buitenaf, terwijl elke kamer een eigen kleurontwerp heeft. Bijvoorbeeld, voor een woonkamer is het het beste om een ​​blauwe kleur of de tinten ervan te kiezen, het ziet er goed uit binnenshuis en kan gemakkelijk worden aangevuld met alle composities.

Groen wordt beschouwd als de beste optie voor een slaapkamer en een kinderkamer, het harmonieert niet alleen met felle kleuren, maar accentueert ook prachtig het meubilair tegen de algemene achtergrond van het interieur.

9 foto

Niet slecht zal in het huis kijken en een gele achtergrond, die kan worden gecombineerd met bruin en wit. Rood heeft in de regel de voorkeur van actieve mensen, omdat het je niet toestaat om je volledig te ontspannen en tot rust te komen in de kamer. Daarom wordt de rode tint aanbevolen om in het ontwerp alleen in de vorm van afzonderlijke inserts te gebruiken.De meest voorkomende optie in de decoratie van het pand is wit en het hele palet van de tinten. Het past niet alleen goed bij andere tonen, maar stelt je ook in staat om de ruimte visueel uit te breiden, creëert een rustgevende atmosfeer.

8 foto

Als de kamer is gepland om de muren af ​​te werken met behang, moet u bij het kiezen van deze ruimte ook rekening houden met de textuur van de coating. Bijvoorbeeld, reliëfdoeken kunnen worden gecombineerd met twee of drie kleuren, en vloeiende achtergronden zien er beter uit in monochrome kleuren. Een contrasterende achtergrond met een kleine lettertjes is de originele keuze voor een landhuis. Voor zonering slaapkamers voor werk en bed ruimte, ontwerpers vaak bordeaux wallpapers gebruiken.

7 foto

Kinderkamer neemt een aparte plaats in in het ontwerp, omdat het niet alleen met smaak moet zijn uitgerust, maar ook om het kind te behagen. Heldere kleuren worden gebruikt voor deze kamer, de muren zijn gedecoreerd in blauw of groen. In dit behang is het wenselijk om monochromatisch te zijn, omdat in de kamer en dus genoeg heldere elementen in de vorm van zacht speelgoed. Als een jongen in het huis woont, moet zijn ruimte in blauwe, blauwe of paarse tinten worden gerangschikt.Wat de meisjes betreft, het is geschikt voor hen een lichtgroene, gele en roze toon.

Modern design biedt een combinatie van verschillende tinten. Het ziet er ongebruikelijk grijs, beige en bruin uit op een witte achtergrond. In de woonkamer, waar een plek is om boeken te lezen, is het aan te raden om de muren groen of geel te schilderen.

Welnu, in de badkamer wordt een combinatie van wit en zwart als een win-win beschouwd.

Mooie voorbeelden en opties

Een landhuis moet een ideale plek zijn voor een gezin om in te wonen, daarom moet het interieur dichter bij de natuurlijke stijl worden gebracht. Probeer het beste uit hout, glas en metaal te halen. Om dit te doen, moeten de wanden bedekt zijn met decoratieve gipsen of houten panelen, en de vloer moet uit de array worden gekozen. Het volgende huisontwerp kan als een mooi voorbeeld dienen:

 • Woonkamer. De muren moeten worden bedekt met wit pleisterwerk, bedekt met hout en een gemonteerd plafond met een mat oppervlak. Het hoofdonderwerp van het interieur in deze kamer is een open haard. Het meubilair in de kamer moet asymmetrisch worden gerangschikt, waarbij wordt gekozen voor deze lage constructie van natuurlijk hout.Binnen wordt op deze manier een huiselijke sfeer gecreëerd die zorgt voor goede familieavonden en gastvrije gasten.
 • Kitchen. Een massieve houten eettafel, kleine stoelen en een oud buffet passen perfect in het interieur. Originele toevoegingen aan de inrichting zijn samovar, calico-gordijnen voor de ramen, rieten tapijten, geborduurde handdoeken en geverfde borden. Tegelijkertijd moet het meubilair worden gekocht in een eenvoudige vorm en in lichte tinten. Muren kunnen worden geplakt met behang van pasteltinten en op de vloer liggen keramische tegels met imitatie van graniet.
 • De slaapkamer. Het ontwerp van deze kamer moet op zo'n manier worden geregeld dat de sfeer van romantiek in de kamer heerst. Daarom zal een groot eikenhouten bed een centrale plaats innemen in de kamer: nachtkastjes met lampen zullen goed op de zijkanten worden geplaatst. Naast het versieren van de slaapkamer zal helpen de rieten van hout decor. Boven het bed zien de originele hangende planken eruit, die elegant vazen ​​met lavendel, kaarsen en kleine manden aanpassen. In dit geval zijn de vloer en het plafond van de slaapkamer het beste versierd met hout.

Als de woonkamer met een trap is opgenomen in het project van het huis, dan moet deze worden aangevuld met de juiste stijldetails. Aan de zijkanten van het ontwerp kunt u bijvoorbeeld grote vazen ​​met bloemen plaatsen.Om het interieur harmonieus te maken, is het raadzaam houten composities op de wanden boven de trap te hangen.

Zie de volgende video over hoe je een ontwerpproject thuis kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer