Twee verdiepingen tellend huis met zolder: prachtige projecten

Zolder is een zolder aangepast voor woonruimte. Eerder werd de zolder gebruikt om niet erg noodzakelijke dingen op te slaan, maar nu proberen ze om elke ruimte met meer aandacht te gebruiken. Voor de eerste keer bood de Franse architect François Mansard aan om de zolder opnieuw op zolder te bouwen. Tegenwoordig kunt u met de hulp van de zolder vette en interessante ontwerpoplossingen maken.

Speciale functies

Huizen met twee verdiepingen en een zolder zijn een zeer populaire optie voor het plannen van een woonhuis. Het huis met een zolder heeft een toonbare en luxe uitstraling. Daarnaast vergroot de zolder de woonruimte en wordt de zolder gebruikt. En als u ook een kelder met een zolder ontwerpt, zal de ruimte niet alleen groter worden, maar zal het huis als bijna drie verdiepingen worden beschouwd.Een van de voordelen hiervan is dat ten koste van een dergelijke structuur zal het huis met drie verdiepingen niet bereiken.

Het standaard huis met 2 verdiepingen en een zolder heeft de volgende indeling: op de eerste verdieping zijn er gemeenschappelijke ruimtes (keuken, eetkamer, woonkamer, gang) en op de tweede verdieping bevinden zich slaapkamers, kinderkamers en badkamers.

Zolder kan worden gebruikt als een recreatiegebied of werkplek, zoals meestal het geval is met creatieve mensen.

Voor de bouw van de zolder is het erg belangrijk om lichtgewicht materialen te gebruiken, om de fundering van het huis niet te overbelasten. Als de basis overbelast is, kunnen zich scheuren vormen. Schuimbeton of gasbeton, poreus keramiek en frame-shield panelen worden vaak gebruikt voor het bouwen van muren. Deze materialen belasten niet alleen de fundering, maar verminderen ook de bouwtijd en -kosten.

Het is mogelijk om verschillende soorten materialen tegelijkertijd te gebruiken, bijvoorbeeld schuimbeton en baksteen. Interne partities worden meestal gemaakt van gipsplaat.

De belangrijkste voordelen van het bouwen van een zolder zijn als volgt:

 • aanzienlijke toename van de vrije ruimte;
 • vereist geen hoge kosten;
 • verhoogt de isolatie van de onderste verdiepingen van het huis;
 • representatieve looks en past in elke stijl.

Helaas zijn er ook nadelen:

 • Zolderramen zijn duurder dan gewone ramen en vereisen een speciale installatie;
 • het is noodzakelijk om te voldoen aan bepaalde bouwtechnologieën en zorgvuldig geselecteerde materialen.

projecten

Om een ​​gebouwd huis betrouwbaar en gemakkelijk te maken, is het bij de ontwerpfase noodzakelijk om alle kenmerken van het gebouw in overweging te nemen:

 • Als de zolder wordt voltooid naar een reeds bestaand huis, dan is het in de eerste plaats noodzakelijk om de muren te versterken - dit zal de vernietiging van de basis voorkomen.
 • Zolderhoogte van vloer tot plafond moet minstens 2,5 m zijn.
 • De hoeveelheid vrije ruimte is afhankelijk van het type dak. Het "kapotte" dak zal ongeveer 90% van de ruimte toevoegen, een dak met dubbele helling - met 67%. Om een ​​100% toename van het oppervlak te bereiken, moet het dak minstens 1,5 m worden verhoogd.
 • Het is noodzakelijk om de locatie van ramen, meubels, trappen, scheidingswanden te overwegen.
 • Vergeet de kenmerken van klimaat en bodem niet.

De meest populaire zijn de projecten van het huis, verbonden met de garage. Het voordeel van deze optie is dat in dit geval, in afwezigheid van verwarming in de garage, het nog steeds veel warmer is dan wanneer het apart zou worden geplaatst. Bovendien. U kunt rechtstreeks vanuit het huis de garage in.

Als de oppervlakte van het huis het toelaat, kunt u een terras bouwen met toegang tot de zolderverdieping. Vanaf daar kunt u genieten van een prachtig uitzicht, bij warm weer zal het terras dienen als een plek om te ontspannen.

Met een gebrek aan ruimte kan worden beperkt tot een balkon of een veranda.

Tegenwoordig wordt steeds vaker schuimbeton gebruikt om hokken te bouwen. Het is gemakkelijker en goedkoper, terwijl het niet minder presteert dan klassieke materialen als baksteen. Schuimbeton heeft bepaalde voordelen:

 • brandwerendheid;
 • sterkte;
 • weerstand tegen ongunstige weersomstandigheden;
 • hoge mate van thermische isolatie;
 • vermindering van tijd en moeite tijdens de bouw door grote blokken en hun lichtheid.

Een van de tekortkomingen die de aandacht verdient:

 • de behoefte aan goede waterdichting;
 • het leggen wordt uitgevoerd op speciale technologie;
 • de behoefte aan een solide basis;
 • behoefte aan extra thermische isolatie.

Kant-en-klare typische projecten zijn populair. Voor een dergelijk gebouw wordt dit meestal gekenmerkt door dergelijke afmetingen:

 • 6x6 m;
 • 9x9 m;
 • 10x10 m;
 • 8x10 m

Voor dergelijke kleine gebieden zoals 4x8 of 2x6 m, is het beter om het project te bestellen, zodat de experts de vrije ruimte, die zo klein is, op de juiste manier afvoeren.Op zo'n territorium is het mogelijk om niet meer dan 2 slaapkamers te maken.

De indeling van het huis 9x9 in de cirkels van specialisten wordt als klassiek beschouwd. Met deze lay-out kunt u de vrije ruimte optimaal gebruiken. Meestal op de eerste verdieping is er een keuken, een woonkamer, een badkamer en een slaapkamer, en op de tweede verdieping zijn er twee slaapkamers of een slaapkamer, een badkamer en een studeerkamer.

Bij het kopen van een project, is het erg belangrijk om aandacht te besteden aan de aanwezigheid van communicatiebedrading, waaronder:

 • voeding - alle stopcontacten en draden moeten op hun plaatsen worden verdeeld;
 • verwarmingssysteem - welke batterijen worden gebruikt en waar te zijn, wat zal worden gebruikt om het huis te verwarmen;
 • watervoorziening systeem;
 • afvoersysteem.

     Bovendien het project moet informatie bevatten over het dak, zijn vorm, hellingen. Dit is erg belangrijk, omdat het dak van de zolder anders is dan dat van een gewoon huis. Een grote rol wordt gespeeld door thermische isolatie, het is noodzakelijk om het juiste materiaal en de dikte van de isolatie te kiezen.

     Het daksysteem moet goed worden ontworpen, dat bestand is tegen zware belastingen en tegen slechte weersomstandigheden.

     Tips voor gevelontwerp

     Er zijn verschillende interessante en gemeenschappelijke gevelontwerpopties:

     • Gevel gemaakt van glas - ideaal voor buitenhuizen met prachtige landschappen. Een transparante gevel lost het probleem van weinig licht in de kamer op.
     • Voltooiing van het terras of balkon - deze ontwerpen zien er altijd goed uit, vooral als je ze met bloemen in potten toevoegt. In het warme seizoen kunnen ze worden gebruikt voor recreatie. Het belangrijkste in een dergelijk project is respect voor proportionaliteit.
     • Combinatie van afwerkingsmaterialen - combinaties van verschillende materialen lossen ontwerpproblemen op. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat massieve en donkere materialen geschikt zijn voor lagere verdiepingen, en lichtere en lichtere materialen voor hogere vloeren.

     De meest voorkomende combinaties van materialen zijn:

     • decoratieve steen en gips;
     • stenen (baksteen) en houten panelen;
     • baksteen en natuurlijk hout;
     • natuursteen en afgeronde stam.

     Om de gevel met hout te bedekken, zult u hoogstwaarschijnlijk speciale apparatuur moeten gebruiken. De voegen van het dak en de wanden vereisen een hoogwaardige afdichting.

     Voor de zolder, kunt u kiezen voor ramen met een onregelmatige vorm, zodat ze beter opgaan en overeenkomen met het totale ontwerp. Gebruik voor decoratie vaak planten en bloemen.Van de gewone klimplanten is klimop vooral populair, maar het is de moeite waard om in gedachten te houden dat het veeleisend is om te zorgen.

     Met bloemen is het iets eenvoudiger - voor hen kun je containers of potten combineren met het ontwerp. Het is ook nodig om rekening te houden met de verlichtingsgebieden van het huis, omdat sommige bloemen veel zonlicht nodig hebben, en andere - in minder.

     Prachtige voorbeelden

     Dit ontwerp is een voorbeeld van een ingetogen en beknopte stijl, gemaakt 'onder de boom'. Vanaf de zolder is er toegang tot een ruim en zonnig terras, waaronder een veranda.

     Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de locatie van de garage. Dit type constructie is handig en praktisch, omdat de garage direct vanuit huis toegankelijk is en tegelijkertijd niet koud is. De zolder is voorzien van een klein balkon en niet-standaard ramen, bij de ingang van het huis is er een veranda.

     In dit voorbeeld is er ook een veranda en een terras met een zolder, maar met één verschil - de decoratie van de gevel is "onder de steen" gemaakt

     Dankzij de brede en hoge ramen ontvangen de ruimtes in huis voldoende licht. Er is een kleine veranda en het ontbreken van een terras wordt gecompenseerd door een niet-standaard vorm van dakbedekking.

     En dit is een voorbeeld van een mooie combinatie van een stenen begane grond met een houten zolder, gemaakt in lichte tinten. De garage is volledig verbonden met het huis.

     De bijzonderheid van dit ontwerp is dat de zolder met andere vloeren één gemeenschappelijk dak heeft. Dit is te zien in het hoge venster aan de linkerkant. Het terras is gebouwd in een gebogen vorm, de garage is verbonden met het huis.

     Zie de volgende video voor informatie over het verwarmen van de zolder met minerale wol.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer