Indeling van een huis van 6 bij 8 meter met een zolder: we verslaan elke meter met voordeel

Onlangs zijn veel burgers van plan om een ​​huis te kopen of een huisje buiten de stad te bouwen. Dit is tenslotte frisse lucht en communicatie met de natuur, en verse, biologische groenten en fruit die door henzelf worden verbouwd. Daarom, als je een klein plot koopt, moet je het rationeel gebruiken. Bijvoorbeeld om een ​​klein huis van 6 bij 8 meter te bouwen met een prachtige loft.

Room functies

Het plannen van zo'n huis zal wat tijd kosten en zal de eigenaars plezier doen met het creëren van een familienest met hun eigen handen. Huis 6 tot 8 is eenvoudig te plaatsen in een klein gebied.

Het is compact, neemt niet veel ruimte in, maar biedt tegelijkertijd ruimte aan alles wat nodig is voor een comfortabel leven in een familie.

Door de grootte van een dergelijk huis kan worden vergeleken met een klein stadsappartement.Binnen zal perfect passen en accommodaties die kunnen worden geplaatst op de zolder, en bijkomend, gelegen in de kelder. Een beetje buiten zal hij in alles passen, zodat elk gezinslid tevreden is.

Voor- en nadelen

Bij het plannen van een huis met een zolder, moet u rekening houden met alle voor- en nadelen van het gebouw. Dit zal helpen om de functionaliteit en het doel van elke kamer duidelijker te definiëren.

Het bouwen van zo'n huis heeft meer voordelen dan nadelen. Ten eerste bezet het huis 6 tot 8 een klein gebied, dat toeneemt als gevolg van de zolderverdieping. Bij de betaling van onroerende voorheffing wordt slechts één verdieping in aanmerking genomen: de zolder is een reguliere zolder en wordt niet als een woonkamer beschouwd. Ten tweede maakt een dergelijke constructie het vanwege de kleine omvang mogelijk om te besparen op het leggen van de fundering en het bouwen van muren, en het gebruik van moderne materialen stelt u in staat om in de kortst mogelijke tijd een huis met een zolder te bouwen.

Het maakt niet uit hoeveel u een ideaal huis wilt bouwen, hij heeft nog steeds nadelen. Een gebouw met een zolder is geen uitzondering op deze regel. Wanneer u van plan bent om zo'n huis te bouwen, moet u rekening houden met de helling van de muren en het plafond van de zolderverdieping.Wanneer u meubels koopt, moet u lage modellen kopen die passen bij de grootte van de kamer. Het niveau van warmteoverdracht in dergelijke huizen is te hoog, dus er is behoefte aan thermische isolatie van de zolderkamer en de installatie van het verwarmingssysteem.

De keuze van materialen voor constructie

Het assortiment bouwmaterialen is erg breed. Voor muren - het is een baksteen, schuimblokken, framepanelen. Voor vloeren - houten balken. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, waarvan u zich bewust moet zijn voordat u uiteindelijk over de keuze beslist.

baksteen

Verscheen al lang op de bouwmarkt en is niet onderdoen voor andere materialen in kwaliteit. Het is vrij duurzaam, is niet bang voor slechte weersomstandigheden, vuur en heeft een goede geluidsisolatie. Bovendien ziet gevelsteen er mooi uit in het interieur van de site.

Schuimblokken

Dergelijk materiaal als schuimblokken, praktischer en goedkoper dan bakstenen. Muren met het groeien heel snel. Het huis van schuimblokken heeft een hoge thermische isolatie, wat belangrijk is.

Zulke muren worden nooit bedekt met schimmels.

montuur

De constructie van wanden van framepanelen trok veel fans.De populariteit van het materiaal is te danken aan het feit dat de montage ervan een kleine hoeveelheid tijd kost. Fabrieken produceren afgewerkte onderdelen, met behulp waarvan, volgens het principe van de ontwerper, in een week een huis wordt gevormd. Framewanden hebben een goede thermische isolatie. Voor het afwerken van het huis passen alle materialen.

hout

Een ander milieuvriendelijk materiaal is een houten balk. Er is veel vraag naar de constructie van huizen 6 tot 8. Zo'n huis vereist geen extra thermische materialen. Het ziet er geweldig uit op elke site. De constructie ervan zal enige tijd duren, ongeveer twee tot drie weken.

Hoe zou de situatie kunnen zijn?

Nadat u hebt besloten om een ​​huis met één verdieping en een zolder te bouwen, kunt u niet alleen geld besparen, maar ook schoonheid en comfort creëren. Het is onmogelijk om zo'n groot huis te bellen, maar een volwaardige familie kan er gemakkelijk in worden ondergebracht. Om iedereen comfortabel te laten zijn, moet je een plan maken, rekening houdend met het budget en de vereisten van de eigenaar.

Als het huis één verdieping heeft en het gezin uit drie personen bestaat, dan kan de zolder worden gebruikt voor de uitrusting van een ligplaats. Op de eerste verdieping moet u de keuken uitrusten, nadat u bent doorgegaan waardoor u in de badkamer komt, de tweede slaapkamer en woonkamer, die dankzij vele ramen veel licht zal hebben.

De volgende optie is met een terras, uitgaan waar men eenheid met de natuur voelt. Als je zo'n huis binnengaat, sta je meteen in een kleine gang, waar je een tweedeursgarderobe voor bovenkleding en een klein kastje onder schoenen kunt zetten. Vervolgens is er een grote en zeer lichte kamer waar u een bank en een kleine tafel kunt plaatsen. Direct erachter is een keuken gecombineerd met een eetkamer en met een grote tafel in het midden van de kamer, dan een badkamer. Slaapkamers kunnen rechts van de hal worden geplaatst. En boven is een logeerkamer voor het bezoeken van vrienden.

7 foto

Voor een gezin met kinderen is een tuinhuis van 6 bij 8 met een loft de beste combinatie. Op de eerste verdieping kunt u een slaapkamer voor ouders plaatsen. En op zolder - voor kinderen, waar ze niet alleen kunnen slapen, maar ook kunnen spelen, zonder iemand te storen.

Beneden, in de buurt van de slaapkamer, is het aan te raden om de woonkamer en keuken te plaatsen met een eetkamer, waar het hele gezin aan een grote tafel zal vergaderen. Om de ruimte uit te breiden, kun je een veranda maken.

Als het gesloten is, is het de moeite waard om er een woonkamer van te maken en in plaats daarvan een extra slaapkamer uit te rusten.

Als de zolder een volwaardige tweede verdieping is, dan kunt u op de eerste de woonkamer, badkamer en keuken uitrusten, en boven - twee of drie slaapkamers. Een grote voor ouders en twee kleinere voor kinderen.

Mooie voorbeelden voor inspiratie.

Tegenwoordig is het huis van 6 tot 8 met een zolder een van de meest populaire onder de bevolking. Immers, als je alle zones op de juiste manier organiseert, kun je je droom thuis krijgen. Hier zijn enkele mooie voorbeelden.

De eerste optie is een lichte constructie met donkere houten balken. Huis met een loft past perfect in het landschapsgedeelte. In dit huis zou een gezin met kinderen kunnen wonen. Door de aanwezigheid van een ruim terras aan de voorkant van het huis kunnen kinderen er op elk moment van het jaar op spelen.

De eerste verdieping en de zolder zijn in dezelfde stijl gemaakt. Het hele huis is gebouwd in moderne stijl - witte muren zijn organisch gecombineerd met een donkere afwerking. Het midden van het huis is afgezet met bruine panelen die natuurlijk hout imiteren. Aan de zolder is een klein wit balkon bevestigd. Daar kunt u genieten van thee en genieten van de omgeving.

Het tweede voorbeeld wordt gepresenteerd in lichtere kleuren. Mooie kolommen ondersteunen een groot balkon gemaakt van hetzelfde materiaal. Dak - meer aflopend. Daarom kan op de zolder slechts één kamer worden ondergebracht, bijvoorbeeld een gast. Het gehele perceel is geplaveid met tegels. Het heeft een parkeerplaats.

Samenvattend kunnen we zeggen dat goed geplande huis 6x8 m met een zolder, je kunt heel erg ergonomische ruimte krijgen, en de kamer warm en gezellig maken.

Het project van het huis van een bar 6 op 8 met een mansard staat in de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer