Projecten van huizen in de klassieke stijl: ontwerpkenmerken

 Projecten van huizen in de klassieke stijl: ontwerpkenmerken

Het is voor niemand een geheim dat de klassieker altijd in de trend blijft en populair is. En dit betreft niet alleen kleding of accessoires, maar ook woninginterieurs en gevels van gebouwen. Momenteel kiezen veel eigenaren voor hun huizen elegante klassieke prestaties die er echt luxueus en aantrekkelijk uitzien. Vandaag gaan we dieper in op de projecten van huizen in de stijl van permanente klassiekers.

Speciale functies

Zoals altijd, wordt de klassieke stijl van het ontwerp van landhuizen en huisjes erkend als een van de meest gewilde en gewilde.Dit is niet verrassend, want een dergelijke uitvoering van het huis heeft een ongeëvenaarde uitstraling die zelfs de meest geavanceerde en veeleisende mensen kan overwinnen.

Ontwerpers beweren dat tijdloze klassiekers meer geschikt zijn voor ruime en grote huizen of landhuisvilla's. Deze stijltrend, zoals het hedendaagse, hippe neoclassicisme, zorgt voor de aanwezigheid in het interieur van luxe en grote schilderijen, dure vloer- en wandklokken, evenals hoogwaardige en natuurlijke materialen voor decoratie en meubels.

Deze ensembles zijn duur, maar ze zien er geweldig uit en tonen de uitstekende smaak van de eigenaars van het huis.

Bovendien kan het klassieke interieur als onvoltooid worden beschouwd, als er geen details zijn van edele metalen en kunstmatige of natuurlijke stenen. Het is echter de moeite waard om het niet te overdrijven met deze spectaculaire elementen om de situatie niet te overladen en niet smakeloos te maken.

Een onderscheidend kenmerk van klassieke privé-huizen is dat in hun externe en interne ontwerp zijn er altijd veel natuurlijke houtdelen. Zulke materialen worden weinig gebruikt in moderne stilistische stromingen, maar ze zijn onmisbaar in klassieke ensembles.

Het belangrijkste om te overwegen is dat er in dergelijke interieurs geen natuurlijk hout kan worden vervangen. Allereerst gaat het om goedkope producten van gelamineerd spaanplaat, MDF of kunststof.

Een ander onderscheidend kenmerk van klassieke particuliere woningen is dat hun uiterlijk niet prikkelbaar en onnodig bont. In de regel worden in dergelijke gebouwen zowel de binnen- als de buitendecoratie uitgevoerd in neutrale en rustige tonen, zonder het zenuwstelsel van het huishouden en de voorbijgangers te verstoren.

Een mooi en harmonieus landhuis in klassieke stijl maakt veel consumenten bang, omdat het te duur lijkt. Dit is echter een veel voorkomende misvatting. Ja, in dergelijke huizen zijn er veel natuurlijke materialen die niet van een te lage prijs verschillen, maar je kunt een huis organisch en aantrekkelijk organiseren, zonder transcendentale bedragen te besteden. Om dit te doen, moet u zorgvuldig de selectie van meubels en afwerkingsmaterialen benaderen.

lay-out

Er zijn de volgende veel voorkomende soorten prachtige klassieke huizen:

 • Gelijkvloers.
 • Dubbeldekker.
 • Dormer.
 • Met een sokkel.
 • Met een kelder.

Natuurlijk zijn er meer indrukwekkende gebouwen met het meest doordachte en solide plan. Ze kunnen aanwezig zijn en 3, en 4, en meer verdiepingen. In dit geval hangt alles af van de voorkeuren van de eigenaren en hun financiële situatie, aangezien te grote privé-huizen, villa's en huisjes een plezier zijn dat niet iedereen zich kan veroorloven.

buitenkant

Het ontwerp van de gevels van klassieke huizen en huisjes staat bekend om zijn elegantie en elegantie, die niet worden overladen met gedetailleerde en in het oog springende elementen die de pracht en praal van het huis te fel laten zien. Wat betreft de architecturale vormen van dergelijke gebouwen, ze hebben de neiging om te verschillen eenvoud en onopvallend beroep.

In de buitenkant van dergelijke gebouwen worden bepaalde materialen van verschillende kleuren gebruikt.

Simpele, maar aantrekkelijke gevels van particuliere huizen in de klassieke stijl kunnen in geen geval eerlijk geprijsde ontwerpen van polymere materialen, "slechte" kunststof en andere soortgelijke opties van kunstmatige oorsprong ontsluiten.

Dergelijke details kunnen de kosten van het externe beeld van de structuur aanzienlijk verminderen, wat niet "past" bij de karakteristieke kenmerken van de klassieke stijl.

De meest geschikte zijn gevels, waarin componenten zijn van materialen zoals:

 • Natuursteen.
 • Hoogwaardige baksteen.
 • Natuurlijke houten balk.
 • Rond houtblok (of geschuurd rondhout).

Bovendien kunnen de gevels van klassieke gebouwen worden aangevuld met prachtige smeedijzeren details.

Natuurlijk moeten ze niet te veel zijn, anders zal het beeld van de structuur te "zwaar" en grof blijken te zijn.

Gesmede items zijn echter een goede oplossing bij het kiezen van omheiningen van privéhuizen in de kracht van klassiekers. Het kunnen niet alleen elegante sierlijke omheiningen van verschillende hoogtes zijn, maar ook elegante ronde of hoekige poorten met decoratieve verweving en golvende details. In de regel zijn dergelijke betrouwbare composities geschilderd in grijs, donkerbruin, "brons" of zwart.

Deze kleuren zien er contrasterend uit, maar zien er vrij organisch uit naast het klassieke gebouw.

Kleur oplossingen

Zoals hierboven vermeld, hebben klassieke huizen vaak een neutraal en rustig kleurontwerp. Het kan witte, beige, crème, lichte perzik, lichtgele of ivoorkleurige tinten zijn.

Ontwerpers raden aan om meer nobele en representatieve paletten te gebruiken in de buitenkant en het interieur van dergelijke huizen, wat de prijs van hun uiterlijk niet zal verminderen.

Voor deze perfecte niet alleen wit en crème, maar ook een aangename pastel schaal van olijf of lichtblauw.

Deze verf ziet er bijzonder indrukwekkend uit in een ensemble met warme kleuren afwerkingsmaterialen en tuinmeubilair. Zulke combinaties zien er gezellig en gastvrij uit en daarom hebben ze de meeste voorkeur in het ontwerp van een klassiek privéhuis.

Het is toegestaan ​​om te verwijzen naar koele blauwgrijze paletten. Houd er echter rekening mee dat ze moeten worden aangevuld met warme buitenverlichting en details van rustgevende klassieke kleuren (bijvoorbeeld winkels of zuilen), zodat de buitenkant niet al te somber en saai lijkt.

Veel ontwerpers raden het gebruik van gouden tinten in klassieke huizen aan. Vooral harmonieus zien ze eruit, als aanvulling op een vlak en kalm oppervlak. Het kan bijvoorbeeld een elegante combinatie van wit en goud zijn.

In dit geval moet ook moderatie worden gehandhaafd.anders wordt de woning te pompeus en "opschepperig", wat niet helemaal geschikt is voor een echte klassieke stijl.

Interieurontwerp en ontwerp

Als u zich bezighoudt met het ontwerpen van het interieur van een klassiek huis of cottage, moet u zich wenden tot hoogwaardige en milieuvriendelijke interieurartikelen. En het maakt niet uit wie er op het territorium woont - een heel gezin, een jong stel of een persoon. In ieder geval moet het klassieke interieur in een vergelijkbaar huis zo elegant en mooi mogelijk zijn.

meubilair

In het aantrekkelijke klassieke interieur is er in de regel een zeer elegant en verfijnd meubilair met golvende en gebogen vormen, dat de subtiliteit en harmonie van de populaire stilistische richting laat zien.

Dergelijke charmante functies worden niet alleen gezien in de armleuningen of de rugleuningen van de banken, maar ook in de poten van de tafels en stoelen, de details van de open haard (indien aanwezig) of de kop van het bed. Zulke elegante elementen verzachten het interieur en maken het gastvrij en gezellig.

Bijzonder fraai en harmonieus gebogen meubilair kijkt in een ensemble met brede kolommen, waardoor het interieur een speciale stijl en luxe heeft.

In de regel is klassiek meubilair uitgerust uitzonderlijk hoogwaardige en duurzame bekleding gemaakt van natuurlijke stoffen. Het meest te verkiezen voor deze ensembles zijn fluwelen "koninklijke" doeken die zo aangenaam mogelijk aanvoelen. In een vergelijkbare stijl, woninginrichting gemaakt van natuurlijk hout ziet er perfect uit. Er kunnen gekerfde details in aanwezig zijn, maar ze mogen niet in overvloed zijn, zodat het ensemble niet al te uitgebreid lijkt.

Veel eigenaren worden geconfronteerd met het feit dat moderne technologie absoluut niet in het klassieke interieur past en er sterk uit is. Dit bederft natuurlijk vaak het ensemble. Maar dit probleem kan op een vrij eenvoudige manier worden opgelost. Tegenwoordig verkopen de winkels speciale frames met uitgesneden inserts die op het apparaat worden geplaatst, waardoor het een onopvallend "beeld" wordt.

Wat betreft de kleuren van meubels, hier moet u zich houden aan de standaard klassieke paletten. Het wordt niet aanbevolen om voorkeur te geven aan te lichte en gevarieerde schalen. Het is beter om rustiger ontwerpen van pastel en delicate tinten te kopen. Niet slecht in dergelijke ensembles kijken en objecten van natuurlijke houttinten van verschillende tonaliteit. Ze kunnen zowel ondoorzichtig als gevernist zijn.

U kunt de klassieke ruimte effectief verslaan met behulp van een luxe grote kroonluchter van brons of verguld metaal met kristallen details.

Het wordt echter aanbevolen om dergelijke verlichtingsapparatuur alleen te gebruiken als de kamer een groot oppervlak heeft en hoge plafonds heeft. Anders lijkt de ruimte nog kleiner en smaller.

textiel

In een harmonieus klassiek en neoklassiek interieur wordt speciale aandacht besteed aan textiel. Dit geldt ook voor tule, gordijnen, stoffering, decoratieve kussens en zelfs behang op basis van textiel. Volgens de ontwerpers, Alle vermelde onderdelen moeten van de hoogste kwaliteit zijn.. Bovendien moet textiel worden gecombineerd met meubels en decoratie in de kamer.

Je moet niet kiezen voor te bonte en contrasterende stoffen. Materialen met dierlijke prints (zebra of luipaard) zullen bijvoorbeeld organisch voorkomen in zeldzame klassieke ensembles, dus wees voorzichtig met hen. Niet te groot en een elegante afdruk is misschien wel aanwezig. Het belangrijkste is dat de schaduw en stijl passen in het interieur.

Interieurartikelen

De klassieke stijl vereist een goed geselecteerde decorelementen. Zonder hen zal de situatie onafgemaakt en eentonig zijn. Voor verschillende kamers in een privé huis of cottage passen verschillende interieur items. Bijvoorbeeld:

 • vloer- en tafelvazen ​​gemaakt van duurzaam keramiek, elegante kandelaars met reliëfpatronen en ornamenten, grote vloerklokken of wandklokken, panelen en schilderijen voor muren, beeldjes en beeldjes van verschillende groottes zien er geweldig uit in een woonkamer of studeerkamer;
 • In de slaapkamer kiest elke eigenaar zelf decoratieve elementen, omdat dit gebied tot een puur persoonlijke ruimte behoort. Meestal plaatsen mensen echter kandelaars, beeldjes, verschillende metalen, glazen of porseleinen beeldjes, evenals decoratieve pleister van hout in een klassieke setting;
 • in de keuken speelt decor een ondergeschikte rol. Ontwerpers wordt geadviseerd om een ​​klein vaasje met verse bloemen op het tafelblad te plaatsen. Het decor zal de juiste gerechten zijn van hoogwaardige materialen. Het moet niet achter de blinde deuren van de kasten worden verborgen, maar achter de glazen deuren worden geplaatst.

Prachtige voorbeelden

Goedkoop klassiek middenklasse huis kan kleine afmetingen hebben en slechts 2 verdiepingen. Buitenmuurafwerking kan bestaan ​​uit houten panelen die in een grijsgroene tint zijn geverfd en het is toegestaan ​​om het dak af te werken met donkergroene of grijze tegels. De site en de veranda moeten worden ingericht met een lage witte houten omheining. Het lijkt een woning discreet, maar zeer zorgvuldig en esthetisch.

Een chique huis in de stijl van een klassieker of neoklassiek kan veel ramen hebben, reliëfdetails van de muren en zelfs dure uitstekende kolommen langs beide muren vanaf de voordeur. Vaak zien deze gebouwen eruit als echte kastelen of aristocratische landgoederen. Kolommen erin kunnen zich uitstrekken van de eerste naar de tweede verdieping, gelegen nabij de ingang. De externe versiering van dergelijke gebouwen wordt vaak aangevuld met subtiele details van stucwerk, lage stenen hekken en prachtige fonteinen bij de ingang.

In de volgende video kun je kennismaken met het project van het huis in een klassieke stijl.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer