Projecten van het huis van schuimblokken met een mansarde: de subtiliteiten van ruimtelijke ordening

Velen dromen van hun eigen huis, tekenen in de verbeelding een klein familienest. Een ruime keuken, een lichte woonkamer, een respectabel kantoor, een praktische werkplaats, een lichte speelkamer, gezellige slaapkamers - en het huis waar je van droomt, is samengesteld in een solide gebouw van schuimblokken. Dit materiaal onderscheidt zich door zijn positieve prijs en praktische eigenschappen, en stelt u daarom in staat om een ​​ruime warme woning met een zolder tegen lage kosten te bouwen.

Speciale functies

Schuimblokken met een zolder zijn vaak te zien in voorsteden. De toenemende populariteit van dit soort huizen is gemakkelijk te verklaren. Het materiaal dat wordt gebruikt voor de bouw is opmerkelijk vanwege de opmerkelijke eigenschappen en de zolder maakt het mogelijk om extra vierkante meters uit te snijden voor actief residentieel gebruik.Dankzij een grote verscheidenheid aan standaardprojecten kunt u een optie kiezen voor de meest comfortabele woning, en als er nog geen dergelijke optie is, kunt u altijd een individuele bestelling plaatsen voor de ontwikkeling van projectdocumentatie en constructie.

Bouwmateriaal is gemaakt van cellulair schuim.

In essentie bestaan ​​de blokken uit cement, water, zand en een schuimmiddel, waardoor de zeer gesloten poreuze structuur wordt gevormd. Zoals te zien is aan de samenstelling, is er hier niets dat giftige dampen kan afgeven.

Vanwege de poreuze structuur, evenals de indrukwekkende afmetingen van de bouwelementen (met een minimum aan naden), wordt het meest comfortabele microklimaat gehandhaafd in huizen die zijn gemaakt van schuimblokken. In de winter - niet koud, in de zomer - gaaf! Speciale investeringen in de thermische isolatie van muren van dit soort gebouwen vereisen geen.

In de werking ervan zijn de huizen met schuimblokken zeer onpretentieus. Ze zijn niet bang voor rot en branden, omdat ze resistent zijn tegen dergelijke negatieve effecten. Een eenvoudig onopvallend grijs gebouw van schuimblokken kan altijd worden vermomd met een afwerkingslaag - schilder- of decoratieve afwerkingsmaterialen, zodat de esthetische vraag ook wordt opgelost.

De indeling van huizen met een zolder impliceert het gebruik van extra ruimte op de zolder - het belangrijkste is dat de vloeren van de bovenste woonvloer betrouwbaar en duurzaam zijn. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het dakframe, de hitte en de waterdichting. Een goed gemaakt dak zal meer dan een decennium meegaan, en een slecht dak zal veel geld ophalen om zijn gebreken te elimineren.

Zolder - dit is een mezzanine, zolder, geschikt voor het leven.

De beslissing om de zolder te regelen wordt vaak ingegeven door het feit dat er geen mogelijkheid is om een ​​extra verdieping te makenen de ruimte voor het leven is noodzakelijk. De bovenste kamers zijn zeer specifiek, met schuine wanden. Bij sommige mensen, vooral kinderen, maken dergelijke muren een psychologisch onderdrukkende indruk. Los het probleem van de beperkende ruimte gedeeltelijk op door extra speciale vensters te installeren. Ze kosten duur, maar ze betalen volledig voor het panoramische uitzicht op de sterren, dat opent na hun installatie.

project

Typische projecten van zolderhuizen van het schuimblok zijn meestal de volgende maten: 6x6, 8x8, 8x10, 10x10 meter. Er zijn ook andere variaties - 7 bij 8, 6 bij 10, 9 bij 12 meter en andere.De vorm van het schuimhuis kan zowel vierkant als rechthoekig zijn. Andere vormen, in de regel, impliceren een individueel project met een niet-standaard lay-out.

Voor de bouw van een klein zomer landhuis is het logisch om het project 6x6 te gebruikenen voor een groot gezinshuis zijn de optimale opties voor huizen 10x10 meter, maar over het algemeen is 8x8 meter voldoende voor de 'gemiddelde' cel van de samenleving. De "vulling" van elk project is de locatie en het aantal kamers, omdat het van plan is dat het een doorslaggevende rol speelt bij het kiezen van een project.

In de projecten van kleine huizen van 6 bij 6 meter zijn in de regel de volgende ruimtes: op de eerste verdieping - een keuken met een gecombineerde woonkamer (deze kan worden gescheiden, maar dan zijn de kamers klein), misschien ook een vestibule en een stookruimte; op de tweede (zolder) verdieping bevinden zich slaapkamers (één, twee of drie; hoe meer kamers, hoe kleiner hun oppervlakte).

Trappen, om de toch al kleine ruimte niet te eten, kunnen naar buiten gebracht worden.

In huizen met een oppervlakte van meer dan 50 pleinen neemt het aantal kamers toe - vooral als het project een kelderverdieping betekent. Daarna worden alle "kantoor" -kamers, zoals de stookruimte en de badkamer, naar beneden verplaatst, waardoor de ruimte voor woonkamers wordt vrijgemaakt: de keuken, de woonkamer,studeerkamer of slaapkamer op de eerste verdieping en een paar kamers op de tweede verdieping.

Standaardprojecten 8 bij 8, minder vaak 7x8, 8x9, 9x9 meter worden beschouwd als de beste opties voor een gezin van 3-4 personen. Zo kunnen bijvoorbeeld in het huis 8 tot 8 op de eerste verdieping dezelfde keuken en woonkamer (volwaardig, van elkaar gescheiden) worden geplaatst, een studeerkamer of slaapkamer, een vestibule, evenals een ruime hal met een kleedkamer. Op de zolder kan een extra badkamer en twee of drie kamers worden geplaatst. Het gebied van dit soort huizen kan ongeveer 120 vierkante meter zijn. m.

Projecten van grote huizen lijken alleen op papier enorm, kant-en-klare gebouwen zien er erg compact uit. 100 vierkanten van de eerste verdieping bieden, naast de keuken vanuit de woonkamer, een complete badkamer en toilet, evenals een extra kamer. Een trap leidt naar verschillende slaapkamers, die ook zijn uitgerust met complete badkamers.

En er zijn projecten van typische huizen, die de aanwezigheid van een ingebouwde garage of bad impliceren.

Hun afmetingen kunnen verschillen, bijvoorbeeld 5.6x9.4, 6 bij 8, 7x9, 8 bij 10 meter. Ondanks het feit dat deze kamers niet-residentieel zijn, zijn ze zeer functioneel en praktisch. Dankzij de zolder zijn er extra meters, dus de "schuilruimte" van deze kamers wordt volledig door de bovenste verdiepingen betaald.

Exterieur afwerking

Bij het ontwerpen van typische mansard-huizen is de buitendecoratie meestal al opgenomen in het turnkey-bouwservicepakket. Het omvat echter vaak alleen schilderen of stukadoorswerk. Deze afwerkingsoptie heeft het bestaansrecht, vooral als het huis een landhuis is, maar er zijn steeds vaker gebouwen met verschillende materialen bekleed.

Huizen van dit type zien er veel voordeliger uit dan alleen geschilderdBovendien bevinden de meeste gebouwen in Rusland zich in gebieden met barre klimatologische omstandigheden, zodat de buitenkant niet alleen esthetisch het huis siert, maar het ook beschermt tegen buitensporige condensatie, vocht, temperatuurschommelingen.

Als geen verdere uitbreiding van de ruimte wordt gepland door de bouw van extra uitbreidingen, bijvoorbeeld veranda's of baden, U kunt een laatste blik gunnen aan huizen met schuimblokken met behulp van:

  • geventileerde gevelsystemen (gevelbeplating, baksteen, blokhut, golfkarton, porseleinsteengoed);

  • geconfronteerd met steen, decoratieve baksteen, tegel;

  • polystyreen of polystyreen met een dikte van 150 mm, bedekt met pleister;

  • gips;

  • schilderij;

  • evenals een gecombineerde afwerking, bijvoorbeeld, zal het hoofdgedeelte worden gepleisterd en zal de bodem worden bekleed met steen.

binnenland

Modern interieurontwerp kan worden gemaakt in het strenge, canonieke raamwerk van stijl, en kan contrasteren en alle mogelijke regels vernietigen. Mandenhuizen met schuimblokken zijn een speciaal geval, omdat er een specificiteit is waarmee rekening moet worden gehouden.

  • De eerste is type huizen zelf. Het is zeer zeldzaam om een ​​mansardedak in de stad te zien - behalve in de buitenwijken. Dergelijke huizen behoren tot gebouwen die mensen dichter bij de natuur brengen, dus in kant-en-klare interieurs zie je hier vaker stijlen als dorp, platteland, de Provence, eclectische chalets. De interne situatie met al zijn uiterlijk benadrukt: dit is geen stad, maar een rustig vredig gebied in een landelijke stilte.
  • De tweede is ontwerpkenmerken van de bovenverdieping. De belangrijkste vraag heeft betrekking op de penetratie van daglicht - als dat niet genoeg is, zullen de schuine wanden, in combinatie met onvoldoende verlichting, het gevoel van een soort donkere kamer creëren in plaats van een gezellige hoek. Als het probleem van het daglicht met succes is opgelost door speciale beeldvensters, is het logisch om na te denken over het frame van dit ontwerpelement.

Het plaatsen van omvangrijke en hoge objecten, met name kasten, langs de muren kan problematisch zijn, omdat schuine wanden dergelijke kansen niet bieden.

Er is echter altijd een uitweg, en als opslag gewoon nodig is, kunnen modulaire of ingebouwde meubels worden gebruikt om individuele formaten, open schappen en rekken waarop manden en heldere dozen kunnen worden geplaatst, te helpen.

De beslissing om kasten te gebruiken als scheidingswanden tussen kamers zal helpen de belasting op de vloer te verminderen. Vanwege de technische kenmerken op de zolderverdiepingen wordt het niet aanbevolen om zware en dikke muren te bouwen - alleen gipsplaatafscheidingen of vergelijkbare lichtgewichtconstructies.

Op de zolderhuizen zie je vaak lichte, luchtige, romantische en heldere interieurs. In de decoratie van de muren zie je natuurlijke materialen (hout, steen), op bedden, banken, fauteuils is er een groot aantal textiel, terwijl de ramen niet zijn opgemaakt. Structurele elementen (houten balken) kunnen niet worden gesloten, maar dienen als decoratief ornament, dat bovendien de ruimte in zones verdeelt.

Tips en trucs

De beslissing om een ​​volwaardige woonruimte uit de zolder te maken, stelt je in staat om antwoorden op veel vragen te vinden, maar het vereist ook een grondigere selectie van alle componenten. De voorkeur gaat uit naar lichtgewicht materialen en meubels die niet leiden tot scheuren in muren en funderingen.

Het gebied van het gebouw, of preciezer gezegd, het aantal kamers erin, is een zeer belangrijke kwestie die wordt beslist in de fase van selectie of ontwikkeling van een project.

Gewoonlijk doen kamers precies hetzelfde als leden in het gezin.

Verplicht element in het huis zal de trap zijn. Als er niet zoveel pleinen in het huis zijn, kan deze op straat worden geplaatst en wanneer het plein het toelaat om in het huis te worden geïnstalleerd, dan is het noodzakelijk om zoveel mogelijk over de locatie na te denken - het mag de ruimte niet verbergen. Het is ook rationeel om de ladder te gebruiken als een extra opslagplaats - daaronder kan vrij compact een massa van een grote verscheidenheid aan kasten en schuifsystemen worden ondergebracht.

Als het project van het huis een kelder biedt, dan kun je daar alle technische gebouwen, of het nu een badkamer of een stookruimte is. Hiermee wordt woonruimte vrijgemaakt.

Als de opgerichte structuur een aanzienlijk oppervlak heeft (meer dan 100 vierkanten), moet bij de planning van het huis rekening worden gehouden met de aanwezigheid van sanitair op de zolderverdieping.

In kleine huizen is belangrijke isolatie - de aanwezigheid ervan is eenvoudigweg noodzakelijk voor de organisatie van de vrede van alle gezinsleden.

In woningen met permanente bewoning is zeer belangrijk verwarmingssysteemDaarom is de aanwezigheid van een stookruimte (meestal in de buurt van de keuken) zeer wenselijk.

Een heel belangrijk punt in het ontwerp is dat deel van de zolderverdieping met de grootste hoogte. De hoogte moet minstens de helft van de lengte van de kamer zijn, anders kan het gevoel van een dichte zolder niet worden vermeden.

Ramen naar de zolderverdieping is een dure, maar zeer terechte aankoop. Hun prijs is te wijten aan een speciaal bevestigingsmechanisme, maar de installatie van dergelijke ramen is noodzakelijk, omdat extra daglicht nooit overbodig is.

Prachtige voorbeelden

Foto's van echte mansardedames, gemaakt volgens standaardontwerpen, onderscheiden zich door een verscheidenheid van stijl en zijn niet zonder enige pit. Ontwerpers zijn dol op dit soort huizen vanwege de daken met complexe vormen en ramen, die van bovenaf uitkijken.Degenen die zich via hun huis willen uitdrukken, kunnen altijd gebruik maken van de service van een individuele opdracht, waarin de complexe architectuur van het gebouw wordt belichaamd.

In de volgende video vindt u meer informatie over het bouwen van een huis met schuimblokken en over de voor- en nadelen ervan.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer