Projecten van huizen met een zolder tot 100 m2

Veel mensen bouwen penthouses in landhuizen. Zulke gebouwen passen perfect in bijna elk huis en vergroten het bruikbare gebied. Tot op heden zijn er een groot aantal ontwerpprojecten voor de inrichting van zolderkamers. Dit artikel zal u vertellen hoe u een woonhuis met een zolder tot 100 m2 kunt ontwerpen.

Speciale functies

Momenteel zijn de meest populaire huizen met één verdieping gemaakt van baksteen of hout. In de regel hebben dergelijke gebouwen een kleine omvang (maximaal 100 m² M.). Daarom suggereren experts vaak dat eigenaren van dergelijke gebouwen zolderruimte bouwen om de woonruimte te vergroten.

Allereerst is het belangrijk om bij het regelen van het zoldergebied aandacht te besteden aan het isolatieproces, omdat dergelijke gebouwen meer worden beïnvloed door de externe omgeving.

Een van de beste opties voor dakisolatie is glaswol.

Dit materiaal heeft een aantal belangrijke positieve eigenschappen:

 • lage kosten;
 • milieuvriendelijkheid;
 • hoge weerstand tegen branden;
 • mogelijkheid om warmte vast te houden.

Glaswol heeft echter enkele nadelen:

 • de aanwezigheid van fragmenten van glasvezels;
 • complexiteit van gebruik (bij het werken aan isolatie);
 • de noodzaak om een ​​krachtig ventilatiesysteem te installeren.

Een ander materiaal dat geschikt is om de zolder te verwarmen is minerale wol. Volgens veel professionele bouwers is dit een van de beste opties. Dit type product is een enorm gedeelte met vezels geperst.

Minerale wol heeft een aanzienlijk aantal voordelen:

 • vergemakkelijken;
 • installatiegemak;
 • uitstekende geluidsisolatie;
 • veiligheid;
 • duurzaamheid;
 • waterdichtheid;
 • brandwerendheid.

Tot de negatieve punten van de builders behoren:

 • dampafgifte van sommige schadelijke harsen;
 • verlies van positieve eigenschappen na sterke bevochtiging;
 • frequent afstoffen.

Speciale aandacht wordt besteed aan de oprichting van huizen met zolder.Alleen door een kwaliteitsfundament te maken, kunt u uw huis veilig en beveiligd maken.

Tegenwoordig kunnen experts verschillende opties aanbieden voor het regelen van dergelijke redenen:

 • pile;
 • band;
 • tegel;
 • zuilvormige.

stapel

Meestal wordt dit type gebruikt voor de bouw van particuliere huizen, gelegen op een te zachte grond of op scherpe hellingen. Dit type fundering is een grote stapel. Ze worden rechtop in de grond gedreven. Vergelijkbare ontwerpen zijn gemaakt van asbest, gewapend beton of hout.

lint

Volgens veel bouwers is dit specifieke type fundering de meest geschikte optie voor huizen met een zolder. Vaak wordt dit type fundering ook gebruikt voor gebouwen met meerdere verdiepingen, omdat de tape-constructie vrij grote belastingen kan weerstaan. Deze basis is een massieve gewapende betontape ingebed in de grond.

Tegels

Dit type fundament is een van de duurste. De meeste experts beweren echter vol vertrouwen dat de kwaliteit van zo'n stichting de hoge geldwaarde ten volle rechtvaardigt. Deze soort heeft een speciale sterkte en hardheid.Het is een superpositie van verschillende grote platen van gewapend beton.

zuilvormig

Het is belangrijk op te merken dat dit type fundering alleen geschikt is voor kleine lichte gebouwen. Dat is de reden waarom de kolomvormige basis wordt gebruikt voor particuliere huizen met zolder is vrij zeldzaam. Dit type heeft het uiterlijk van houten constructies opgelegd op kleine betonnen of gewapend betonnen pilaren.

materialen

Tot op heden presenteert de bouwmarkt een enorme hoeveelheid verschillende materialen die geschikt zijn voor het creëren van privéwoningen met een zolder.

De meest populaire zijn:

 • houten balk;
 • CIP-panelen;
 • schuimblokken;
 • gas silicaat blokken;
 • baksteen.

Houten balk

Momenteel worden bij de vervaardiging van dit materiaal moderne technologieën gebruikt, met behulp waarvan extra belangrijke eigenschappen (hoge thermische isolatie, vochtbestendigheid) aan de staaf worden gegeven.

Meestal worden voor een vergelijkbare basis coniferen gebruikt. Vaak, om producten gebruikt variëteiten van Canadese hout te maken, die zich onderscheidt door de hoge kwaliteit en geweldige uitstraling. Details worden aan de framestructuur toegevoegd.

CIP-panelen

Dit materiaal wordt verkregen door twee OSB-panelen met elkaar te verbinden. Veel ontwerpers vieren het mooie uiterlijk van een dergelijk ontwerp. Het is ook de moeite waard om op te merken dat u met dergelijke basiskennis de lay-out van uw huis en zolder op uw verzoek kunt maken. Borden van dit type zijn eenvoudig te installeren, je kunt ze zelf installeren.

Schuimblokken

Veel bouwers beschouwen dit type materiaal het meest geschikt voor privéwoningen met een zolder. Onderdelen gemaakt van schuimblokken zijn milieuvriendelijk en goedkoop. Opgemerkt moet worden dat dit soort producten een goede sterkte en hardheid heeft, en met de juiste installatie zal een dergelijke basis zijn esthetische kwaliteiten vertonen.

Gas silicaat blokken

Dit materiaal is vrij sterk en betrouwbaar, dus wordt het vaak gebruikt voor huisverbetering. Tijdens de constructie van gas silicaat worden blokken in een bepaalde volgorde op elkaar gelegd. Maar tegelijkertijd adviseren ontwerpers vaak om de buitenkant van het gebouw te maken met behulp van andere coatings, omdat gasbeton geen mooi uiterlijk heeft.

baksteen

Zo'n raamwerk komt het meest voor bij consumenten.Tegenwoordig vindt u op de markt van bouwmaterialen een grote verscheidenheid aan baksteenproducten. Elk van hen zal niet alleen verschillen qua kleur, maar ook qua structuur. Het is ook vermeldenswaard dat dit materiaal met recht een van de meest duurzame kan worden genoemd.

projecten

Tot op heden hebben ontwerpers een aanzienlijk aantal projecten ontwikkeld voor huizen met zolderkamers. Experts geloven dat zelfs met een klein gebied van 100 vierkanten iedereen zijn huis prachtig en op een originele manier kan versieren.

Ook wordt aan bouwers vaak geadviseerd kleine terrassen aan de huisarrangementen toe te voegen, die de site een "schil" geven en het gebied visueel uitbreiden.

Vaak zie je in de projecten van dergelijke gebouwen een apart kleuraccent op het bovenste deel van het gebouw. Veel eigenaren zenden een zolderzone uit met een lichtere of donkerdere tint dan de primaire kleur. Zolderruimte kan ook worden ingericht met decoratieve steen. Er moet aan worden herinnerd dat het onmogelijk is om de zone te overladen met ontwerptechnieken, anders zal het ontwerp smaakloos zijn.

Vaak vind je in projecten van landhuizen met zolder ook grote panoramische ramen.Ze kunnen de ruimte visueel vergroten en de kamer een interessante blik geven. Een soortgelijke receptie zal ook in staat zijn om het interieur van het gebouw te versieren.

Prachtige voorbeelden

Effectief op uw land zal eruit zien als een bakstenen huis met een donker dak (bruin, donkergrijs). Ramen en een zolderbalkon kunnen in dit geval het beste in het wit worden uitgevoerd. Stappen kunnen worden afgewerkt met decoratieve steen.

Het ziet er geweldig uit en het huis, gemaakt in lichtgrijze of beige schaduw. Tegelijkertijd is het rendabeler om het dak en de ramen donkerder te maken (oranje, bruin). De basis van het gebouw kan in een andere kleur worden gemaakt of met decoratieve elementen worden versierd.

Hoe dit project thuis kan zijn, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer