Project van een huis met een afmeting van 8x10 m: succesvolle varianten van de indeling van de ruimte

 Project van een huis met een afmeting van 8x10 m: succesvolle varianten van de indeling van de ruimte

Ieder van ons droomt van ons eigen huis. Natuurlijk, na krappe appartementen, wil iedereen een ruime woning met grote kamers en veranda's. Maar voordat u de grootte van het gebouw kiest, moet u beslissen wat het doel van dit huis is. Dit kan een vakantiehuisje of de hoofdbehuizing in de stad zijn. Een belangrijke factor is het aantal mensen dat er in moet worden geplaatst.

Aan alle basisvereisten wordt voldaan door een huismaat van 8 bij 10 m². m. Dit gebied zal voldoende zijn om te leven in een comfortabele omgeving. Tegelijkertijd zal de ruimte ruim en comfortabel zijn.Momenteel zijn er regelgevingsdocumenten die de basisvereisten voor het plannen van een woongebouw van 8 per 10 vierkante meter specificeren. Ze zijn ontworpen voor gemak, efficiëntie van voedingssystemen en veiligheid voor de gezondheid van de mens.

Kenmerken van planning

Vrijstaand huis in tegenstelling tot het appartement heeft zijn eigen kenmerken. Dit geldt ook voor de algemene bepalingen waarmee tijdens de bouw rekening moet worden gehouden, en de zonering van de gebouwen.

Algemene principes:

 • Je kunt niet meteen in de warme kamer komen. Dit verhoogt de stookkosten. En in het koude seizoen zal de binnendringende koude lucht bij het openen van de deur ongemak veroorzaken. Om dit niet te laten gebeuren, moet je een vestibule maken. En het is beter als het deel uitmaakt van het hoofdgebouw en niet verbonden is met een aparte ruimte. Als u van plan bent om een ​​deel van de ruimte voor een overdekte veranda toe te wijzen, is de vestibule niet vereist.
 • De woonkamer moet centraal staan. Vaak wordt het gecombineerd met een keuken om de ruimte te vergroten. Dan komt de zonering van de ruimte naar voren.
 • Voor elk gezinslid moet een apart bed worden verstrekt.Als dit een landhuis is, kunt u de slaapkamers verdelen in volwassenen en kinderen (apart voor jongens en apart voor meisjes).
 • Voor de grootte van het huis 8x10 vierkant. m genoeg één badkamer en badkamer. Ze zullen worden gecombineerd of gescheiden, het hangt alleen af ​​van je verlangen. Een alternatief voor het bad kan als douche dienen, waardoor er ruimte wordt bespaard. Als de woning twee verdiepingen zou moeten hebben, dan is op de tweede laag ook zo'n premisse noodzakelijk.

zonering

Eerst moet u beslissen op welke plaats van de site uw woning zal worden gevestigd. Van dit zal afhangen van de lay-out, en een betere regeling van ramen en ingang. Het is beter wanneer de ramen in de slaapkamer op het oosten gericht zijn, in de woonkamer op het zuiden en in de keuken op het westen.

Bereken vervolgens voor hoeveel mensen een plan moet worden ontworpen. Op basis hiervan berekent de specialist het vereiste aantal slaapkamers. Vergeet de logeerkamer niet, als u 's nachts vaak bij familie en vrienden verblijft. Op uw verzoek kan de architect een gebouw ontwerpen met geïsoleerde kamers of met een minimum aan scheidingswanden. Dit laatste vergroot de ruimte en geeft het een bepaald gemak en vrijheid.Dit is vooral het geval als u van plan bent om de kamer als een landhuis te gebruiken.

Een belangrijk punt is het aantal verdiepingen in het huis. Vaker is het een structuur van één verhaal, twee verdiepingen. U kunt de optie overwegen met een kelder of zolder.

Layout opties

Overweeg de meest succesvolle lay-outopties die nodig zijn, afhankelijk van het gekozen aantal verdiepingen van de structuur. Immers, hoe meer lagen, hoe groter het gebied van de ruimte en hoe gemakkelijker het is om alle benodigde ruimtes in het huis in te delen.

Gelijkvloerse gebouwen

In de oudheid waren huisjes met één verdieping erg populair, die sliepen in de vroege jaren 90 van de twintigste eeuw. Op dit moment is er een tendens in de groei van de vraag naar modellen met één verdieping. Dit komt door de economie en het comfort van dit soort gebouwen.

Overweeg een van de meest succesvolle opties voor het plannen van het ontwerp van 8 bij 10 vierkante meter. m:

 • Eerst moet je alle woongebieden selecteren: slaapkamer, woonkamer, keuken, eetkamer. Het is noodzakelijk om de afmetingen van alle kamers uit te werken en het resterende gedeelte op te splitsen in extra zones: stookruimte, hal, badkamer en toilet.
 • Dit model is ontworpen voor één slaapkamer, maar indien nodig kunt u de hal en de stookruimte verkleinen en een deel van de woonkamer oppikken voor de tweede slaapkamer. In dit geval zou het passend zijn om de woonkamer met de keuken te verbinden.Dit geeft de ruimte meer vrijheid en het ontwerp zal er moderner uitzien.
 • Het huis kan worden bevestigd garage. Eén muur van het huis zal dienen als de muur van de garage. Daarom zullen de kosten van de constructie afnemen. In de ruimte waar een auto staat, kunt u ander transport opslaan, of het nu een fiets is of een kinderwagen. Voor meer comfort is het beter om direct vanuit huis de uitgang naar de garage te nemen. Dan is het niet nodig om het huis te omzeilen om erin te komen.
 • Alle nutsruimten kunnen worden overgebracht naar de begane grond. Dit zal de leefruimte vergroten. Ook in de kelder kunt u een zwembad, een lounge met een pooltafel, een kleedkamer of een speelkamer voor kinderen regelen. En op de woonverdieping is het mogelijk om extra slaapplaatsen te creëren voor alle gezinsleden.

De volgende voordelen van enkeldeksmodellen kunnen worden opgemerkt:

 • Compactheid. Voor gebouwen met 1 verdieping van 8x10 vierkante meter. m heeft minder ruimte nodig dan voor dubbeldekkers van dezelfde grootte. Dit bespaart kostbare ruimte op een klein stuk land.
 • Functionaliteit met een goed ontwerp blijft op een hoog niveau.
 • Lagere bouw- en onderhoudskosten.U zult veel minder bouwmaterialen nodig hebben voor de constructie en dan kunt u aanzienlijk besparen op energierekeningen.
 • Moderne ontwerpers bieden veel ongebruikelijke ontwerpopties voor dit soort woningen.
 • Bouwtijd besparen. Voor de bouw van gelijkvloerse gebouwen kost het veel minder tijd om meer verdiepingen te bouwen. Dit geldt met name voor gezinnen die geen andere woning hebben of die druk zijn in "odnushki".

De nadelen zijn een relatief klein aantal kamers, dus het gebouw met één verdieping is 8 x 10 sq. M. m geschikt voor een klein gezin.

Zie in de video hoe het project van een huis met één verdieping moet worden geïmplementeerd.

Met zolder

Dergelijke huizen zijn een uitstekend alternatief voor de gebruikelijke modellen met één verdieping. Op de zolder kunnen 2 slaapkamers en een badkamer worden geplaatst, waardoor de ruimte op de eerste verdieping wordt uitgebreid. Huis met een loft geschikt voor gezinnen die meerdere slaapgedeeltes nodig hebben.

Het verschil tussen de eerste verdieping bij het plannen met de zolder is de noodzaak om de trap uit te rusten naar het tweede niveau. Dit "steelt" een beetje ruimte. De ladder kan in de woonkamer of hal worden geplaatst.De laatste optie is succesvoller als je meer geïsoleerde recreatiegebieden wilt hebben.

Ook kun je op het eerste niveau alleen een badkamer zonder badkamer maken (deze wordt meestal op de tweede verdieping geplaatst). Een huis met een loft zal u toelaten om een ​​extra 2 volledige ruime slaapkamers te creëren. Het is ook mogelijk om de kelder uit te rusten, waar alle nutsruimtes worden overgebracht. Dan is er voldoende ruimte voor een gezin van 5-6 personen.

Op de zolderverdieping moet u het natuurlijke daglicht zorgvuldig overwegen. Het is beter om Windows panoramisch te installeren. Dit zal meer daglicht naar de kamers trekken. Het is ook mogelijk om raamopeningen in het dak te plaatsen, vooral als u de zolder in meerdere kamers opsplitst.

Pluspunten van constructie met een zolder:

 • Economische voordelen. De kosten voor de inrichting van de zolder zijn minimaal, aangezien het niet nodig is om geld uit te geven aan extra materialen. U ontvangt twee extra kamers op de zolder van uw huis, die zonder deze worden gebouwd.
 • Een lichte stijging van de stookkosten in tegenstelling tot de twee verdiepingen tellende modellen.
 • De mogelijkheid om een ​​balkon uit te rusten, wat soms niet genoeg is voor bewoners van privé-huizen.
 • De mogelijkheid om huizen in te delen voor dag en nacht. Op de eerste verdieping zijn er gemeenschappelijke ruimtes en bijkeuken en op de tweede verdieping bevinden zich slaapkamers. Gasten komen niet naar de top van het huis.
 • De mogelijkheid om de tweede verdieping "uit te schakelen". Soms gebruiken oudere mensen de zolder alleen wanneer kinderen en kleinkinderen aankomen, dat wil zeggen als gast. In dit geval kunt u de mogelijkheid bieden van overlappende verwarming en vermindering van het gasverbruik.

Veel bouwers tegen de zolderisolatie. Maar met het juiste ontwerp van alle verwarmings- en ventilatiesystemen is dit een uitstekende optie om het gebied met minimale kosten te vergroten.

Model met twee verdiepingen

Huis met twee verdiepingen van 8x10 vierkante meter. m heeft een oppervlakte van ongeveer 160 m2. Het is geschikt voor een groot gezin van verschillende generaties. Met een volledige tweede laag kunt u een slaapgedeelte creëren voor elk gezinslid. Op de tweede verdieping kunt u niet alleen meerdere ruime slaapkamers, een badkamer, maar ook een kleedkamer onderbrengen, die de ruimte van andere kamers zal verlichten.

In een dergelijke structuur op de begane grond is het raadzaam om de keuken, eetkamer, woonkamer, een van de slaapkamers, een badkamer met een douche te verlaten.Vergeet de lobby en de stookruimte niet. En er is geen noodzaak om de kamers te verbinden, zoals de keuken en de woonkamer, er is genoeg ruimte voor alles. En als u de begane grond "aansluit", zal het huis ruim zijn.

De trap kan in de woonkamer of in de hal worden geplaatst, waardoor het mogelijk wordt om de kamer te verlaten voor gasten die geïsoleerd zijn. Over het algemeen is de ladder een belangrijk kenmerk. Daarom is het de moeite waard om aandacht te schenken aan de keuze voor een handig en veilig model. In de twee verdiepingen tellende structuren neemt het veel ruimte in beslag, omdat alle gezinsleden wiens kamers zich aan de bovenkant bevinden, het zullen gebruiken.

Een goed doordachte lay-out kan het mogelijk maken om tijdens de bouwfase van de fundering niet alleen een basis te creëren voor de dragers, maar ook voor de binnenwanden. Alle communicatie moet correct en zo goed mogelijk aansluiten op het verbruik. Niet slecht, als u autonome noodstroomvoorzieningen hebt, zoals een generator van elektriciteit, een waterput, een boiler voor hout of kolen. Hierdoor kan onder extreme omstandigheden het normale functioneren van het gezin worden gehandhaafd.

Interieurstijl

Met een grote verscheidenheid aan indelingen van woongebouwen van 8 bij 10 vierkante meter.m, tegenwoordig zijn er veel opties voor stijlen, zowel interne als externe decoratie:

 • Voor buitenhuizen geschikte decoratie van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Je kunt alle wanden scheren met een dakspaan, een imitatie van een bar of een blokhuis. Afgezien van het feit dat deze optie er natuurlijk uit zal zien, zal deze nog steeds zeer milieuvriendelijk zijn. Als uw huis een blokhut is, kunnen de muren niet worden ingekort en de boomstammen bedekken met speciale verbindingen. Aan dit interieur kunt u een open haard in de woonkamer toevoegen en het comfort van uw huis is aanwezig.
 • Voor liefhebbers van moderne ontwerpen in Scandinavische stijl of minimalisme. Hoogstwaarschijnlijk zal het gebouw worden opgetrokken uit baksteen en zullen de opties voor interieurdecoratie niet verschillen van het appartement. Vergeet niet dat lichte muren de ruimte altijd visueel vergroten, en donkere mensen "eten" het.
 • Panoramische ramen in de vloer trekken veel licht naar de kamer. Je kunt de raamdeuren maken die naar de veranda gaan. Het zal niet alleen functioneel en handig zijn, maar ook mooi.
 • Als u een huis in een klassieke stijl, barok of rococo wilt, dan is het beter om een ​​gebouw met twee verdiepingen met een kelderverdieping te overwegen,voor deze stijlen is meer ruimte nodig voor wanddecoratie en meubilair.
 • Het interieur in Engelse stijl past het best bij een woonhuis. Open haard, schommelstoel, boekenrekken, bank, bedekt met een donkere huid - dit alles zorgt voor comfort in uw huis. En de overvloed aan natuurlijke materialen zal milieuvriendelijkheid toevoegen.

Vergeet niet dat de juiste vorm van het huis u minder zal kosten en dat de kromming van de muren de structuur ongewoner en interessanter zal maken.

Mooie interieuropties

Doorloop woonkamer in het centrale deel van een een-verhaal privé-huis, waarin het bestemmingsplan wordt bereikt dankzij kolommen met bogen. De keuken is verbonden met het gastenverblijf, wat de ruimte vrijheid en gemak geeft. Lichte muren vergroten het oppervlak visueel en ramen met deuren naar de veranda trekken meer licht de ruimte binnen en voldoen aan hun functionaliteit.

Dit is een project van een huis met één verdieping, waarin dankzij de verbinding van de zolder en de eerste verdieping hoge plafonds werden verkregen. Engelse woonkamer met smalle, langwerpige ramen, open haard en fauteuils met hoge rug. Een gesofisticeerde geïsoleerde keuken met panoramische ramen en een minimum aan inrichting vergt enige ruimte in het huis,maar zal ruim genoeg lijken.

Slaapkamer op de zolder van een landhuis. Zeer milieuvriendelijke optie dankzij de muurbekleding.

Slaapkamer op de zolderverdieping met dakramen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer