Projecten van bakstenen huizen met zolder

Huis met een zolder - een veel voorkomende woning op het land. Een zolderverdieping eenvoudiger en goedkoper bouwen dan normaal. Een bijkomend voordeel is dat u op de zolder kunt experimenteren met verschillende interieurdecoraties.

Speciale functies

Kenmerken van huizen met een zolder zijn dat een van de lokalen om te wonen op de zolder onder het dak is gelegen. Voor meer comfort is het dak gebroken of hellend. Het ontwerp gaat ervan uit dat het bovenste gedeelte vlak is en het onderste gedeelte steil. Dankzij deze functies worden warmteverliezen aanzienlijk verminderd. Bovendien trekt een prachtig dak de aandacht. Zolder bespaart ruimte en maakt het mogelijk om gedurfde ontwerpideeën te implementeren.

In feite wordt de zolder automatisch omgevormd tot de belangrijkste architectonische zone in het huis. Meestal op deze verdieping zijn uitgerust met slaapkamers, kinderen of sportzalen. De belangrijke rol in opstelling van deze kamer wordt gespeeld door vensters. Voor bakstenen gebouwen worden vaak plastic producten gekozen, omdat ze zuiniger zijn. In aanwezigheid van financiën toegestaan ​​het gebruik van houten structuren. Ze hebben ook verschillende voordelen. Een andere optie voor ramen op de zolder - Frans frameloos ontwerp, voor maximale lichtsterkte en een prachtig uitzicht.

Als de keuze van opties om met volledige verantwoordelijkheid te benaderen, zal een bakstenen huis met een zolder niet alleen in uw eigendom, maar ook in de echte decoratie van het dorp veranderen. Voordat u volledig uit het niets een structuur kiest en bouwt, evalueert u zorgvuldig de mogelijkheden van uw site. Na het bepalen van de parameters van de bodem, gaat u op zoek naar een geschikt project. Opties voor mansard-structuren ingesteld. Besteed speciale aandacht aan de zolderstenen gebouwen.

Baksteenconstructies zijn optimaal vanwege uitstekende eigenschappen. De steen heeft een goede reputatie bij andere bouwmaterialen.Een belangrijk kenmerk van het moderne gebouw is het verschaffen van mansard lifting in de ontwerpfase. Een ander belangrijk punt waarmee tijdens de bouw rekening moet worden gehouden, zijn de afwerking en isolatiewerken van het dak tegelijk met de reparatie van andere gebouwen. Mogelijkheden voor het uitvoeren van intern werk zijn beperkt, behalve voor financiën.

Gegeneraliseerde kenmerken van bakstenen gebouwen zijn:

 • maximale sterkte en betrouwbaarheid;
 • een verscheidenheid aan dimensionale vormen en kleuren;
 • veelzijdigheid en het vermogen om te combineren;
 • goede bescherming tegen externe ruis;
 • optimaal, comfortabel en gezellig microklimaat binnenin.

Materialen voor constructie

Voordat een materiaal voor constructie wordt gekozen, is het noodzakelijk om de functie van de toekomstige structuur aan te wijzen.

Er zijn verschillende opties:

 • Landhuis voor recreatie in de zomer. Het is niet nodig voor hem om kapitaalstructuren te bouwen. Een bepaald aantal slaapkamers, prieeltjes en een ruime woonkamer zijn voldoende.
 • Landhuis voor recreatie het hele jaar door. Kapitaalconstructieprojecten van bakstenen zolderhuizen zijn geschikt voor deze zaak. Het is voldoende om te zorgen voor de isolatie van vloeren en de gevel.
 • Huis voor permanente bewoning.Het vereist een zorgvuldige isolatie en alle communicatie. De kelder en de garage zullen nuttig zijn.

Projecten van bakstenen huizen met een zolder zijn erg populair, omdat het oorspronkelijke uiterlijk van het bouwmateriaal nog vele jaren bewaard blijft. Maar om dit waar te laten zijn, is het belangrijk dat het metselwerk correct wordt uitgevoerd.

De voordelen van bruine bakstenen boven een houten constructie hebben de volgende materiaaleigenschappen:

 • weersbestendigheid;
 • hygroscopisch;
 • behoud van vele cycli van bevriezen, ontdooien;
 • brandwerendheid;
 • een geluidsisolerend effect creëren.

Weerstand tegen compressie hangt samen met het type product: vast, hol. Het is toegestaan ​​om gebouwen te bouwen met bakstenen met verschillende geometrische vormen. De buitenkant van het gebouw is toegestaan ​​om te veranderen door het gebruik van veelkleurige stenen. Het is bijvoorbeeld handig om variaties van geel naar rood te combineren. Geconfronteerd met metselwerk kan worden gemaakt van tegels, porselein, decoratieve steen, gips en andere materialen.

Bakstenen huizen onderscheiden zich door toegenomen milieuvriendelijkheid.Omdat de chemische componenten niet worden gebruikt bij de productie van bouwmaterialen.De omgeving wordt niet beschadigd, zoals het geval is met houten gebouwen, wanneer hout wordt gebruikt voor het oogsten van industrieel hout. Variaties van combinatiematerialen kunnen afhangen van hoe de structuur wordt gebruikt: voor zomervakanties, het hele jaar door recreatie en permanente bewoning.

Gezien bakstenen projecten met een mansarde, is het noodzakelijk om rekening te houden met het aantal mensen dat leeft. Je moet ook rekening houden met de behoefte aan gasten en het belang van de ingebouwde garage. Het kan zijn dat er geen kelderverdieping nodig is, maar ook in tal van werkruimten. Overweeg enkele variaties in meer detail.

projecten

In de ontwerpfase is het belangrijk om het ontwerp van de trap te kiezen. De constructie zal een aanzienlijke invloed blijven hebben op het volledige beeld van woningen.

Er zijn verschillende traditionele opties om stappen in een kamer te vinden:

 • Locatie langs de dragende muur. Tegelijkertijd worden verschillende bovenste en onderste graden 90 graden gedraaid.
 • Afgerond ontwerp van one-shot lift met normale en instaptreden die voor meer comfort zorgen.
 • Sta op met zigzagstapjes naar de binnenmuur.Dit originele ontwerp zal iets meer ruimte nodig hebben om te herbergen.

Gegeneraliseerde regels voor het ontwerpen van een huis met een zolder suggereren dat het snijpunt van het dak en de gevel op minstens anderhalve meter van de zolderverdieping moet liggen. Daarnaast omvat het ontwerp nauwkeurige berekeningen van de afmetingen die op de zolder van het meubilair zijn geïnstalleerd.

Overweeg bijvoorbeeld een bakstenen mansard-cottage-project van 213 vierkante meter. De afmetingen van het gebouw zijn 13.50 * 15.50, de bebouwde oppervlakte is 178 vierkante meter. De begane grond oppervlakte van 137 m² M. Kan een hal bevatten - 3,19 m2, een woonkamer - 19,70 m2, kamers - 20,21 en 15,68 m2 en twee badkamers - 9,11 en 11,2 m². M. m. De hal kan een oppervlakte van 24,89 hebben. en de keuken is 24.30 plein. Het gedeelte van de stookruimte en het terras wordt 3,48 en 4,46 vierkante meter. m. respectievelijk. De zolderverdieping omvat een slaapkamer van 17, 89 m2, een hal - 28.12 m2, een kledingkast - 3, 26 en een badkamer met een oppervlakte van 6.69 vierkante meter. Het project omvat belangrijke kenmerken als een stripfundering, bakstenen muren en vloeren van gewapend beton. Het dak van het project is duo-pitch, het afdekmateriaal is tegels.

Als een groot huis niet goed is, overweeg dan de tocht van een zolderstenen huis van 10x12. Bezette gebieden: eerste verdieping - 80 m2 en zolderverdieping - 75 m2. De nuances van het project impliceren dat in termen van het huis een verhaal blijft.Dakconstructie gevel 45 graden. Een belangrijk architectonisch kenmerk is een erker die vrijheid geeft aan de indeling binnenin. Zolder verdieping is buiten ingericht met een balkon "a la France".

Zolderramen zijn deuren met glazen deuren. Klinkertegels fungeren als thermische isolatie voor de gevel. Er is een kelderverdieping waarin het is toegestaan ​​om een ​​fitness, een workshop, andere elementen van recreatie voor vrije tijd te plaatsen. De plattegrond op de begane grond omvat inkomhal 2.0, bergruimte 19.7, keuken 8.6, eetkamer, veranda, woonkamer 42.5, badkamer -4.2 en stookruimte 7.9 vierkante meter. De zolderverdieping omvat een badkamer van 8,6 m2 en meerdere kamers van 9 tot 15 vierkante meter. m. Zeer economische versie van het project impliceert de beschikbaarheid van woonoppervlak gelijk aan 56 m².

Gebouw 10 * 10. De indeling van de eerste verdieping van een dergelijk huis omvat de volgende kamers: een kamer - 10, een woonkamer - 15, een eetkamer met een keuken - 11, een hal - 3.9, een badkamer - 3.3 en een kleedkamer - 2.6 vierkante meter. De zolderverdieping omvat een slaapkamer - 15, een kleedkamer - 4.3, een woonkamer - 5.0 en een andere kamer - 15.7 vierkanten.

Zoals je ziet, vereist zelfs de meest economische versie van het huis met een zolder een voldoende aantal kamers voor een gezin van vier of vijf personen.

Naast de verdiensten heeft baksteen als bouwmateriaal enkele nadelen:

 • De hoge kosten van bakstenen gebouwen. Kosten betalen zich af in de loop van de tijd. Omdat andere bouwmaterialen zich ook niet kwalitatief lang voordoen.
 • Een bakstenen huis vereist een solide basis. Deze factor beïnvloedt de kosten van voorbereidende werkzaamheden. Het ontwerpen van bakstenen huizen kost meer dan vergelijkbare houten constructies.
 • De eigenschappen van een steen zijn zodanig dat het actief vocht absorbeert. Daarom is het in een bakstenen huis belangrijk om in alle kamers dezelfde temperatuur te handhaven. In het zolderstenen huis kan dit worden gedaan, behalve bij centrale verwarming.

Een belangrijk punt in het ontwerp van een bakstenen mansardedak - speciale aandacht voor het terrein. De variant van de aangebrachte fundering is afhankelijk van de grond op de site. Met zwakke bodems en overvloedige vochtigheid is het beter om een ​​heipaalmethode te kiezen. Soms laten de reliëfomstandigheden niet toe om een ​​structuur met twee verdiepingen te bouwen. In deze uitvoeringsvorm is de constructie van een huis met één verdieping en een zolderverdieping de enige uitweg uit deze situatie.

In het bakstenen bakstenen huis zijn er optimale en comfortabele omstandigheden voor het leven van alle gezinsleden.Bovendien worden op zolderversies aanzienlijke bedragen bespaard voor de bouw van de tweede verdieping, in vergelijking met het hoofdgebouw met twee verdiepingen.

Prachtige voorbeelden

Als je de mooie voorbeelden in meer detail bekijkt, is het raadzaam om te beginnen met een studie van de trap naar de zolderverdieping.

 • Een elegante trap gebouwd langs de dragende muur, met een draai van de stappen van 90 graden.
 • De constructie van een ladder met één ladder mag worden afgerond. dus het zal handiger zijn om de vloer te beklimmen, en het zal nogal wat ruimte in beslag nemen.
 • Een interessante versie van de trap met zigzag stappen.
 • Mooi, vrij ruim, groot vakantiehuis met een volledig balkon.
 • Bouw met het originele dak. Dit is het kapotte dak. De hele structuur als gevolg van dit ontwerp ziet er erg aantrekkelijk uit.
 • Een klein herenhuis met een terras en twee Franse balkons. Een aantrekkelijk detail van het project is een dak met een complexe vorm, evenals de afwerking van de zolderverdieping en een deel van de structuur met gele baksteen. Het dak biedt maximale functionaliteit van de zolderverdieping.

     Zoals je kunt zien, is een bakstenen mansardedak een veelzijdige structuur, die volgens de meest verschillende ideeën kan worden geïmplementeerd.Iedereen kiest het project naar eigen smaak en in overeenstemming met de financiële mogelijkheden.

     Over de soorten projecten bakstenen huizen met zolder, zie de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer