Tweegezinswoning met twee afzonderlijke ingangen: voorbeelden van projecten

 Tweegezinswoning met twee afzonderlijke ingangen: voorbeelden van projecten

Elk gebouw van vandaag onderscheidt zich door zijn originaliteit en uniekheid. Naast de gewone huizen met één ingang zijn er echter ook huizen aan twee ingangen, waarin twee gezinnen comfortabel kunnen wonen. Voor veel mensen is de verdeling van land en een privéwoning in twee delen een dringende kwestie, omdat niet iedereen er in slaagt een apart huis te verwerven of bestaande eigendommen te verdelen.

Speciale functies

Een huis voor twee eigenaren met twee ingangen en het dubbele aantal kamers moet om verschillende redenen worden gebouwd en opnieuw opgebouwd.Meestal leven meerdere generaties van dezelfde familie in dergelijke gebouwen. Dit is handig omdat senioren jongeren kunnen helpen bij het verzorgen van hun kinderen en het regelen van hun levensonderhoud. Bovendien hebben gezinnen in sommige gevallen niet de mogelijkheid om onroerend goed te delen. Of het blijkt te duur, vanuit financieel oogpunt. Daarom moeten we kiezen voor dergelijke structuren.

Gezinnen die te maken hebben met thuisverbetering met een paar stopcontacten, moeten letten op het feit dat ze niet alleen te maken hebben met de fysieke kant van de reparatie, maar ook met de wettelijke.

Het is dus niet genoeg om met een project te komen en muren te breken of te bouwen. Het is noodzakelijk om een ​​bouwvergunning te verkrijgen en een nieuw project te registreren. Deze aanpak bespaart je eigen tijd en geld, omdat je dan geen extra problemen en straffen hoeft te krijgen.

Als er geen ervaring is op dit gebied, is het de moeite waard om contact op te nemen met advocaten die gespecialiseerd zijn in dergelijke zaken. Meestal gebeurt dit wanneer het onroerend goed wordt gedeeld door erfgenamen. In de regel is het eigendom in de afwezigheid van een wil verdeeld in gelijke mate.En iedereen kan hun helft gebruiken. Om alles officieel te laten zijn, is het noodzakelijk om alle benodigde documenten te geven, een deel van elke eigenaar te selecteren en een project uit te geven voor de wederopbouw van het huis, dat voortaan zal worden ontworpen voor twee ingangen.

Tegelijkertijd is het onmogelijk om het land waarop het huis zich bevindt te verdelen. Het plot wordt gedeeld door dezelfde regels als het huis.

Heel vaak gebeurt de verdeling van huizen in twee volledige delen na de echtscheiding van de echtgenoten. Zodoende is het in het huwelijk verworven eigendom verdeeld. En zo verschijnt het huis meteen twee eigenaren. Volgens de regels van het Family Code hebben een man en een vrouw precies de helft van het eigendom, tenzij er een andere huwelijksovereenkomst is. En dit betekent dat voor elk van hen de helft van het huis en de helft van het landperceel eronder ligt. In dit geval blijven het adres en het kadastrale nummer hetzelfde.

Thuis makend een duplex, ontvangt elke nieuwe eigenaar een certificaat van eigendom van het huis en afzonderlijk aan hem het recht op eigendom van het land eronder. Dit stelt elk van de mede-eigenaars in staat om naar eigen goeddunken over het deel van de eigendom te beschikken dat hem ter beschikking staat.

Vaak proberen mede-eigenaren, om conflicten tussen henzelf te voorkomen, hun deel van het onroerend goed als een afzonderlijke kamer te regelen.Hiervoor is het noodzakelijk om een ​​overeenkomst te sluiten, waarin wordt aangegeven dat het woonhuis en het land eronder in bedrijf is.

Veel particuliere huizen, die afzonderlijk op het stuk grond staan, hebben volgens het project slechts één ingang. En om ze in twee volledige delen te verdelen is gewoon onmogelijk. Daarom moet u in dergelijke gevallen thuis herontwikkeling doen.

Goedkeuring van het plan gebeurt in verschillende instanties. Dit is een zeer moeilijke en lange procedure. En zelfs nadat alle schriftelijke vergunningen zijn ontvangen en de herontwikkeling is voltooid, is het noodzakelijk om een ​​aanvullende aanvraag in te dienen bij de lokale autoriteiten. Dit wordt gedaan om een ​​commissie te kunnen verzamelen die het huis bezoekt en controleert of alles voldoet aan de normen en wetten. Daarna krijgt de eigenaar een vergunning voor het recht om het gerenoveerde huis te exploiteren.

Soorten ontwerpen

Het project van het huis voor 2 gezinnen kan anders zijn. Immers de gebouwen zijn zowel in twee verdiepingen als in één verdieping te vinden. Maar er zijn niet meer dan twee verdiepingen in dergelijke huizen. En ook de ruimte kan worden uitgebreid met verschillende uitbreidingen, bijvoorbeeld een garage of een bad. En ten slotte verschillen de ontwerpen in hun functionaliteit: één familie en twee kunnen erin leven.

Als twee gezinnen tegelijk in het huis wonen, dan moeten ze een aparte ingang hebben met een veranda, aparte communicatie en aparte kamers. Er zijn zulke gebouwen waar de kamers gescheiden zijn, maar de keukens en badkamers zijn gecombineerd.

Gelijkvloers

Als we naar gebouwen met één verdieping kijken, wordt het meest gebruikte project een huis voor twee eigenaren, waarbij de kamers in een spiegelbeeld worden geplaatst. Dat wil zeggen, zijn een exacte kopie van elkaar. Elk gezin kan beschikken over twee slaapkamers, een woonkamer, een keuken of eetkamer, een badkamer en een aparte uitgang met een veranda.

Het verenigen in zo'n ruimte is slechts één gemeenschappelijke muur, die een goede geluidsisolatie heeft. Het is aan haar te danken dat naast elkaar bestaande families zich niet ongemakkelijk voelen, in tegenstelling tot hoge gebouwen met een zeer sterke geluidsdoorlaatbaarheid. De muren van dit gebouw zijn gemaakt van baksteen of cellenbeton. Als de tweede optie is gekozen, moet u de bekleding aanvullend met gevelbeplating maken, zodat het huis er aantrekkelijker uitziet.

Meestal wordt in dergelijke huizen de buitenkant in dezelfde stijl uitgevoerd, om de algemene indruk van het huis niet te bederven.En van binnen creëert elke eigenaar het interieur dat hij leuk zal vinden.

Dubbeldekker

De aanwezigheid van twee verdiepingen op vele manieren vergemakkelijkt het werk aan het project. Het kan een volwaardig gebouw met twee verdiepingen zijn of een huis met een zolderverdieping. De tweede optie is goedkoper, maar heeft geen belangrijke nadelen.

7 foto

Als de keuze wordt gemaakt voor de constructie met een loft, ontworpen voor twee gezinnen, kunt u er slaapkamers, kinder- of functionele kamers regelen. Als u dat wilt, kunt u daar bijvoorbeeld een game of een kantoor plaatsen. De eerste verdieping is gereserveerd voor de hoofdruimten - woonkamer, keuken en ga zo maar door. Het is handig ook in het geval dat er één gezin in het huis woont, en als er meerdere zijn.

Een volwaardig huis met twee verdiepingen is duurder en de realisatie van een creatief idee kost in de praktijk meer. Maar voor grote gezinnen is deze optie erg goed.

Met garage

Erg handig als het huis voor twee gezinnen een garage heeft. Het bevindt zich op de eerste verdieping. Het is erg handig, want bij slecht weer hoef je niet naar een andere kamer in de regen of sneeuw. Het is genoeg om naar de eerste verdieping te gaan en je kunt veilig de garage verlaten. Naast het kiezen van een dergelijk project, kunt u geld besparen op de bouw van een aparte garage. Garage kan aan beide zijden worden geplaatst. In de regel wordt het geïnstalleerd in het deel van de werf waar er meer vrije ruimte is. Tegelijkertijd kunt u daar een volwaardige garage regelen en geen carport of schelp.

Bouwmaterialen

Een huis met twee ingangen is een vrij fundamenteel gebouw dat zo duurzaam mogelijk moet zijn. Als u een project van een dergelijk huis maakt, moet u rekening houden met alle technische kenmerken van de ondersteunende structuren en tellen hoe sterk de materialen voor de constructie van wanden en scheidingswanden moeten zijn.

Modern huisje voor twee uitgangen kan worden opgebouwd uit de volgende materialen:

  • hout;
  • schuimblokken;
  • cellenbeton;
  • shell rock;
  • baksteen;
  • houten frame.

U kunt een van de opties kiezen. Ze zijn allemaal even goed en hebben veel kracht en duurzaamheid. Met behulp van deze kunt u een huis bouwen met een willekeurig aantal verdiepingen. Bovendien heeft elk van hen zijn eigen voor- en nadelen.

baksteen

Een van de duurste materialen is baksteen.Maar ondanks dit, zijn het bakstenen gebouwen komen veel vaker voor. Het is een feit dat ze zo sterk mogelijk, duurzaam zijn en niet worden beïnvloed door negatieve weersomstandigheden. Dragende wanden worden in twee stenen geplaatst en voor binnenwanden is een halve baksteen voldoende. Maar daarvoor is het noodzakelijk om de lay-out van het gebouw te maken om ervoor te zorgen dat de wanden en scheidingswanden vrij sterk zijn.

coquina

Een economische optie is de bouw van een schelpenhuis. Immers, dit materiaal heeft blokken van groot formaat, dus vouwen ze heel snel en gemakkelijk op. Bovendien heeft de shellrock milieuvriendelijkheid, zodat het gebouw de natuur niet schaadt. Het enige negatieve - dit materiaal wordt snel vernietigd door vocht. Daarom, als het klimaat te vochtig is en het vaak regent, is het beter om in de omgeving geen huis te bouwen vanaf de schelpenrots.

Prefab huizen

Maar je kunt ook het project van monolithische constructie ontmoeten. De lay-out moet worden bepaald voordat de bouw begint. Dit wordt gedaan omdat alle wanden, zowel dragende als inwendige, zijn gemaakt met behulp van een speciale technologie, en dan kan niets worden veranderd.

Het vakwerkraamwerk is gemaakt van natuurlijk hout. Hierna volgt een oplossing van beton, waaronder Portland-cement. Voeg er vervolgens klei en steenslag aan toe. En ook in de bekisting wordt wapeningsnet geplaatst, het dient als een verbindende en versterkende schakel. Zo'n constructie is goedkoper dan baksteen, terwijl hij bestand is tegen zelfs moeilijke weersomstandigheden en de tand des tijds.

blokken

Maar u kunt ook een huis van sintelblok of schuimbeton bouwen. Maar in dit geval raden de professionals niet aan huizen met twee verdiepingen van dit materiaal te bouwen. Ze kunnen immers zelfs onder hun gewicht worden vervormd. Voor een huis met één verdieping is deze optie zeer geschikt. De bouw zal goedkoop zijn en zal in een korte tijd eindigen.

hout

Dit spul is ook erg goed. De gebouwen gemaakt van hout zien er prachtig uit en worden gekenmerkt door hoge sterkte. De boom is natuurlijk, milieuvriendelijk en stelt u in staat om een ​​gezellige sfeer in huis te creëren. De geur van natuurlijk hout heeft een positief effect op de gezondheid en kalmeert.

Bij het kiezen van een materiaal zoals hout voor het bouwen van een tweewoonst het is noodzakelijk om te weten dat het voor het begin van het werk noodzakelijk is om het goed te drogen en de behandeling met behulp van speciale verbindingen te maken. De behandeling wordt gedaan om te beschermen tegen schimmels en verschillende insecten.Hiermee kunt u de levensduur van het materiaal enkele decennia verlengen. En het hele oppervlak van het gebouw moet worden bedekt met een dikke laag primer.

Goed verwerkt hout en gaat langer mee en ziet er aantrekkelijk uit. Indien gewenst kan de basis van de huizen van de bar verder worden ingericht. Bedek bijvoorbeeld met houtsnijwerk. Het ziet er goed uit in veel stilistische richtingen.

lay-out

Het grootste voordeel van semi-vrijstaande huizen is dat, hoewel alle familieleden onder hetzelfde dak staan, elk van hen een eigen ruimte heeft.

Een huisplan voor twee eigenaren met aparte ingangen is erg handig voor grote gezinnen om in te wonen. Bovendien, Met deze lay-out kunt u besparen op de constructie. Dit komt door het feit dat de huizen een gemeenschappelijke basis en gemeenschappelijke communicatie hebben, wat betekent dat ze geen extra geld en tijd hoeven te spenderen. Dit geldt overigens ook voor bijgebouwen, die zich in een deel van het huis of in twee tegelijk kunnen bevinden.

Spiegel lay-out

Meestal kiezen ontwikkelaars een dergelijke optie als een spiegellay-out. In dit geval bevinden de entrees zich tegenover elkaar tegenover elkaar.andere. De indeling van de kamers in een deel van het huis herhaalt volledig de indeling van de kamers in de andere helft. Hetzelfde geldt voor de grootte van de kamers en de locatie van de ramen.

Eén uitweg

Sommige mensen denken dat het handiger is als de deuren aan één kant kijken. Het ziet er in onze steden en gemeenten niet zo bekend uit. De deuren bevinden zich op korte afstand van elkaar. Elk van hen wordt aangevuld door een veranda. Als je wilt, kun je proberen de twee portieken te combineren tot één grote of om te zetten in een veranda.

Voor een gezin

Een andere populaire lay-outoptie is geschikt voor een groot gezin of voor degenen die het niet erg vinden om thuis met hun buren vrije ruimte te delen. In dit geval wordt een van de ingangen de hoofdbron en de tweede - de reserve. Het is handig en praktisch.

De keuze van de planning hangt uiteindelijk af van de gezamenlijke beslissing van de twee families die het huis zullen delen.

Prachtige voorbeelden

Een huis met twee gezinnen is goed omdat het erg groot is, wat betekent dat er een plek is om rond te dwalen. In dit gebouw kunt u alle benodigde faciliteiten plaatsen en comfortabel leven met zelfs een zeer groot gezin. Het is heel belangrijk dat het gebouw zo geschikt mogelijk is voor het gezin, dat wil zeggen dat het comfortabel is en ontworpen voor het nodige aantal mensen.Gelukkig is het creëren van een goed doordacht en ideaal geschikt project niet zo moeilijk, omdat er veel kant-en-klare gebouwen zijn waar u op kunt vertrouwen.

Klassiek huis met één verdieping

De eerste optie is precies het gebouw dat het best geschikt is voor de comfortabele coëxistentie van twee gezinnen in hetzelfde huis. Uiterlijk lijkt zo'n huis nogal gewoontjes, en het enige dat het onderscheidt is de twee ingangen die naast elkaar liggen. Elk van hen wordt aangevuld door een kleine veranda met een paar treden.

Om de harmonie niet te verstoren, schilderden de eigenaren het huis in een lichte kleur, zonder het in twee delen te verdelen. Je kunt ook individualiteit in het huis laten zien en experimenteren met het ontwerp van de kamers.

Het dak van het gebouw heeft een contrasterende donkere tint, evenals de basis. De klassieke combinatie van kleuren ziet er eenvoudig en thuis.

Binnen in het huis is er plaats voor alle benodigdheden, en niemand voelt zich geknepen. Je hoeft alleen maar te zorgen dat de partitie en duurzaam is en voldoende geluidsisolatie heeft. Het persoonlijke leven van een familie zal dus niet interfereren met de buren. In zo'n huis is het ideaal om een ​​spiegel lay-out te maken.Het blijkt dat elk gezin een eigen keuken, eetkamer, woonkamer en het juiste aantal slaapkamers en badkamers heeft. Daarom zal niemand zich beroofd voelen.

Bovendien kunt u de omgeving decoreren met bloembedden of ander groen, wat zal helpen de site nieuw leven in te blazen.

Twee verdiepingen tellende gebouw

Maar het is ook mogelijk om een ​​huis met twee woningen te bouwen met een zolderverdieping, die twee volwaardige ingangen zal hebben. Op de begane grond kunt u een vrij grote woonkamer met twee ramen plaatsen. In elke helft van het huis is het eenvoudig om uw keuken uit te rusten met de aanwezigheid van twee vensters.

De trap naar de tweede verdieping bevindt zich meestal in de woonkamer. Dit is het handigst. In dit geval hindert het niemand en neemt het geen vrije ruimte in. En vergeet ook een kleine badkamer niet, die op de eerste verdieping kan worden geplaatst. Hoewel het niet in grote afmetingen zal verschillen, kan het venster er nog steeds in worden gemaakt. En om ruimte te sparen, kunt u een bad combineren met een toilet of zelfs vervangen door een compacte douche.

Van buiten ziet het huis er ook heel goed uit. Het gebouw, zoals de vorige, is gemaakt in klassieke beige en bruine tinten.Het massieve dak wordt gecombineerd met extra kolommen die het balkon op de tweede verdieping en een donkere omheining ondersteunen. Elke ingang heeft een aparte veranda, met een vizier dat beschermt tegen regen en volle treden. Het huis is groot en goed gemaakt. Er is genoeg ruimte voor iedereen, en een goed verzorgde omgeving zal de ogen van iedereen die daar woont verrukken.

Over het algemeen is een huis dat is ontworpen voor twee gezinnen om er te wonen een geweldige optie voor diegenen die eigendommen willen delen en voor degenen die na de bruiloft niet ver van hun ouders willen gaan. Als je de ruimte correct verdeelt, is er voor iedereen genoeg ruimte in dit huis en zal niemand zich krap voelen.

Bekijk het huis voor twee gezinnen in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer