Twee verdiepingen tellend huis met zolder: de keuze van materialen en voorbeelden van projecten

Het is een natuurlijk verlangen van elke persoon om ernaar te streven hun huis te veredelen, omdat het de plaats is waar we het grootste deel van de tijd doorbrengen. Plezierige herinneringen aan gezinscomfort worden geassocieerd met het huis. Met de toename van familieleden kan de ruimte echter al worden gemist en is er behoefte aan uitbreiding van de leefruimte. Voor dit doel zijn vaak extra gebouwen, zoals een zolder, aan een landhuis verbonden.

Speciale functies

Gebouwen met twee verdiepingen en een zolder zijn recent erg populair geworden omdat ze hun eigenaars extra vierkante meters bieden, wat, zoals we weten, niet veel gebeurt. De eerste verdieping is meestal toegewezen voor de kamers en een woonkamer, op het tweede niveau zijn er slaapkamers.

Als het gaat om het kantoor, de creatieve werkplaats of de extra woonruimte, gebruiken de eigenaars zolderruimte voor deze doeleinden. Een huis met een zolderverdieping biedt dus een structuur die significant is in termen van zijn parameters en oppervlakte, die bewoners op welke manier dan ook kunnen uitrusten.

Voors en tegens

Gebouwen met een zolderverdieping zijn behoorlijk populair omdat ze veel voordelen bieden die tegemoetkomen aan de belangrijkste behoeften van klanten.

Het gebruik van zolderruimte is een van de meest voordelige manieren om de ruimte van een huis uit te breiden en te vergroten.omdat de zolder multifunctioneel is. Daar kun je een andere woonwijk uitrusten of de ruimte verslaan, bijvoorbeeld door de zolder onder het kantoor uit te rusten, een plek voor recreatie, een biljartkamer of een creatieve studio.

Bovendien is de zolder een ongewone architectonische oplossing voor een standaardkamer. Door het schuine plafondontwerp kunnen de ramen niet-triviaal worden aangebracht - direct in de dakhelling. Dit geeft het pand een hoge mate van bezonning, dat wil zeggen licht. Deze factor is van fundamenteel belang, vooral als er een woonkamer op de zolder is gepland.Deze beslissing houdt echter verband met een van de belangrijke tekortkomingen, namelijk de hoge installatiekosten bij het installeren van dakvensters in een schuin dak. Vaak is hun prijs twee of drie keer duurder dan normaal.

Desondanks is misschien het belangrijkste argument voor de bouw van de zolder de economische efficiëntie van de constructie. In vergelijking met de gebruikelijke bouw van een volwaardige standaardvloer, vermindert de zolder de kosten van de constructie aanzienlijk. Dit komt door de eigenaardigheden van de dakconstructie: hoe groter het dakvlak, hoe lager de kosten van de zolder.

De zolder speelt een belangrijke architecturale en stilistische rol., omdat het een bepaald beeld van de buitenkant van het huis vormt. Dankzij de zolder krijgt het gebouw een compositorisch compleet uiterlijk en wordt de constructie ook aantrekkelijker en toonbaarder.

Naast de positieve eigenschappen zijn er ook nadelen, die niet kunnen worden genoemd. Deze omvatten thermische isolatie: de zolder, eigenlijk onder het dak zelf, is zeer gevoelig voor veranderingen in weers- en temperatuurveranderingen.Met de juiste benadering van de technische verzadiging van de zolder, kan dit nadeel worden omgezet in een voordeel, dat wil zeggen om warmteverliezen door het bovenste deel van het huis in het algemeen en het dak in het bijzonder te verminderen. Om dit te doen, moet je heel goed nadenken over het gebruik van alle benodigde materialen. Je moet bijvoorbeeld de ruimte onder het dak en tussen de gevels opwarmen. Dergelijke engineeringtechnieken zullen de ruimte immuun maken voor alle atmosferische verschijnselen.

Welke materialen is beter om te kiezen?

Huizen met een zolder worden beschouwd als de belichaming van een comfortabel leven, de constructie van een dergelijke structuur biedt de vrijheid om bouwmaterialen te kiezen en te gebruiken. Als de belangrijkste, en misschien wel de meest populaire, kan gipsplaat worden genoemd. Het is vrij duurzaam, maar tegelijkertijd heel licht. Dankzij deze eigenschappen is er geen extra druk op de dragende muren en de bodem van het huis.

Recentelijk is frameconstructie bijzonder populair geweest.welke ook geschikt is voor de bouw van gebouwen met een zolderverdieping. Ze kunnen onafhankelijk worden gebouwd, maar je kunt teams kopen, dat wil zeggen, kant-en-klare.

Daarnaast zijn schuimbetonnen huizen ook interessant voor klanten.Zulke gebouwen zijn zeer betrouwbaar en duurzaam, ze zien er modern uit en stellen je in staat om elke ontwerpbeslissing te verslaan. Oppervlakken kunnen eenvoudig worden gepleisterd met verschillende soorten buitenafwerkingen. Een mooie toevoeging is de prijs van blokhuizen: ze zijn veel goedkoper dan baksteen, hoewel ze niet inferieur zijn aan hun eigenschappen. Dankzij het gebruik van schuimblokken kunt u niet alleen de bouwkosten verlagen, maar ook de tijd om een ​​gebouw te bouwen.

Welk materiaal er ook wordt gebruikt, de basis van de zolder wordt altijd uitgevoerd vanuit de bar.Zo'n houten frame kan later worden ommanteld met multiplex of de zogenaamde OSB-plaat - een meerlagig stuk fiche dat aan elkaar is geplakt. Het is belangrijk om te onthouden dat alle bouwmaterialen alleen bedoeld zijn voor huisvesting, om milieuvriendelijk te zijn. Anders zal het de hygiënische normen schenden en een negatieve invloed hebben op de staat van de eigenaars.

Overzicht van moderne projecten

Op de onroerendgoedmarkt zijn huizen met een loft erg gewild, omdat ze misschien als de ruimste en comfortabelste worden beschouwd. In dit opzicht werden een hele reeks ontwerpvoorstellen ontwikkeld met extra zolderkamers. Over gebouwen met verschillende metrische zolders wordt hieronder besproken.

Als we een huis met een klein gebied noemen, nemen we het volgende project waar. Het wordt gepresenteerd in neutrale lichtkleuren die er op elk moment van het jaar geweldig uitzien. Bijvoorbeeld, in de winter past het in de sneeuwachtige atmosfeer, en in de zomer zal het gunstig afsteken, visueel een koele schaduw creëren tegen de achtergrond van de natuur in. Contrasterende elementen fungeren als accenten en benadrukken de stijve, geometrische contouren van het gebouw.

Bij het bouwen van een huis met een klein gebied, moet speciale aandacht worden besteed aan het dak. Het moet scherp genoeg zijn en de hellingen zijn zo steil mogelijk. Deze aanpak zal helpen om het huis visueel groter en ruimer te maken. Bovendien bespaart de eenvoudige vorm van het dak klanten extra kosten en kan het zoldergedeelte van binnenuit worden uitgebreid. Zoals te zien is in figuur 3, zijn op de zolder verschillende slaapkamers en een ruime badkamer.

Vaak vindt u residentiële lofts met een balkon, dit is een van de architecturale technieken waarmee u extra volume buiten het huis kunt creëren. Tenslotte vormt het balkon een bepaald baaigebied voor de benedenverdieping. Hierdoor kunt u "spelen" met het gebied van het gebouw vanwege de toename ervan.

Voor een groot gezin hebt u woningen van de juiste grootte nodig, bijvoorbeeld een landhuis met een zolder van 10x10. Op de zolder kunt u ruime slaapkamers en kinderkamers uitrusten. We wenden ons tot het project. Op het eerste gezicht lijkt het huis klein, maar biedt voldoende ruimte om alle gezinsleden tegemoet te komen en aan hun behoeften te voldoen.

Het plan toont dus dat de eerste verdieping volledig gereserveerd is voor de bijkeuken en een woonkamer. De zolderkamer heeft drie ruime slaapkamers, een badkamer en een ruime badkamer. Dit projectvoorstel laat duidelijk zien hoe vierkante meters effectief kunnen worden gebruikt, zodat er geen "dode zones" in het huis zijn. Met deze techniek kunt u een ingewikkeld, elegant en origineel interieur creëren.

Mooie voorbeelden voor inspiratie.

De ontwerpbenadering van de transformatie van de zolder heeft een aanzienlijke invloed op hoe de eigenaren van het huis zich erin zullen voelen. Om deze reden is het noodzakelijk het doel van de kamer te vergelijken met zijn stilistische component.

Warme lichttinten zijn geschikt voor de slaapkamer en de kinderkamer, wat een aangename sfeer in de kamer zal creëren en zal bijdragen aan de ontspanning van de persoon die erin zit.

Voor het kantoor is het een uitstekende optie om koude tinten te gebruiken - ze vullen zich met energie en helpen om zich op het werk te concentreren.

Tegelijkertijd moeten we stilistische beslissingen niet vergeten: door bijvoorbeeld verschillende kleuren in een interieur te gebruiken, voeg je niet alleen visuele accenten toe, maar help je ook bij het in zones onderverdelen. Dit zal ook bijdragen aan het gebruik van verschillende balken, spanten en nissen tussen hen. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat dit raadzaam is om te doen in het geval dat de zolder groot is en het niet nodig is om het visueel uit te breiden.

Gebouwen met residentiële zolderruimte vormen een interessante benadering voor de bouw van een woonhuis. Het ziet er niet alleen modern en solide uit, maar biedt ook extra vierkante meters voor een redelijke prijs. Een dergelijke bruikbaarheid in combinatie van prijs en kwaliteit bepaald de trend in de bouw van landhuizen.

Het project van een klein huis met een zolder, zie hieronder in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer