Interessante ideeën voor het interieur van villa's en particuliere woningen

 Interessante ideeën voor het interieur van villa's en particuliere woningen

Vandaag is het landhuis is eindelijk opgehouden burgers als een plek waar mensen komen alleen in de zomer, tijd doorbrengen in een poging om de staande gewassen of de zorg groeien voor jonge kleinkinderen te worden waargenomen.

Modern huisje - een geweldige plek voor een goede nachtrust in de frisse lucht tussen familie en vrienden. Gezellige avonden bij de open haard, gezelschapsspelen, populair voor een lange tijd, wandelen en inrichting van het interieur - dit alles geeft vandaag man streven ten minste soms om uit te rusten van de stad drukte, kantoren en supermarkten, met wat onvergelijkbare plezier.

Dat is de reden waarom het interieur van een moderne woning is erg belangrijk, want een mooi en comfortabel interieur ruimte helpt een persoon om te rusten en te ontsnappen uit de dagelijkse routine van de stad.Welnu, het uitrusten van een landhuis of een huisje is niet moeilijk, zelfs met een beperkt budget.

Speciale functies

We zullen meteen een reservering plaatsen om interessante interieurideeën te bekijken voor een landhuis of een klein huisje van maximaal 36 vierkante meter. m, en niet voor een privéwoning voor permanente bewoning of een villa. Deze ideeën helpen je om een ​​knusse ruimte te creëren in een klein huis, waar we eerst en vooral komen om je ziel te ontspannen.

Beginnend met het rangschikken van de datsja, is het wenselijk om van tevoren de aanwezigheid en de ruimte van functionele zones te bepalen.

De inrichting van het landhuis zal grotendeels afhangen van de aanwezigheid van de tweede verdieping, zolder en veranda, op het aantal kamers en ramen in hen.

De meest voorkomende variant van een landhuis is een houten of bakstenen constructie met een oppervlakte van ongeveer 6x6 vierkante meter. m waarin een kleine ruimte voor de keuken is, vaak gecombineerd met een veranda, 2-3 kamers op de eerste verdieping en 1 grote of 2 kleine kamers op de tweede verdieping of op de zolderkamer.

Laten we enkele functies benadrukken waarmee alle eigenaren van een landhuis rekening moeten houden, ongeacht de grootte ervan:

 • het interieur van het huisje moet niet vergelijkbaar zijn met het interieur van stedelijke woningen.Dit betekent niet dat de overblijfselen van behang of andere afwerkingsmaterialen die zijn bespaard na renovatie in een stadsappartement door economische eigenaren niet kunnen worden gebruikt. Natuurlijk kan dat. Maar om een ​​soortgelijk interieur te creëren in dezelfde stedelijke woonstijl - het is niet nodig, omdat het u herinnert aan het leven in de stad en uw zorgen over het werk;
 • voor het interieur van een chalet zullen dergelijke gemeenschappelijke "stedelijke" stijlen als zolder, minimalisme en stedelijke stijl niet werken. Kunststof en verchroomd metaal, die deze stijlen vergezellen, is moeilijk in te passen in het binnenland van het land;
 • de keuken en het recreatiegebied moeten worden toegewezen, zelfs als er maar één kamer in uw huis is;
 • rustige, lichte kleuren en alle tinten van natuurlijk hout zijn een geweldige optie voor landelijke inrichting, en met lichte accenten doet het textieldecor het perfect - kussens, gordijnen, tafelkleden, verschillende tapijten;
 • als je schilderijen en reproducties hebt die niet langer de muren van een stadsappartement sieren, neem je dan gerust mee naar de datsja. Ze zullen de muren van een landhuis prachtig versieren, maar als er meer dan drie aan de muur zijn, raden we aan om frames in dezelfde stijl en één kleur voor ze te maken (behalve voor zwart en wit, waarvoor je felgekleurde frames kunt gebruiken);
 • geef het apparaat van een echte of kunstmatige haard niet op - levend vuur, een fauteuil en een zachte deken worden geïdentificeerd met comfort en hebben niets meer dan een comfortabele rust;
 • Als het interieur vintage items gebruikt, moet je de ruimte er niet mee 'overbelasten'. Perfect advies voor degenen die geen afstand kunnen doen van beeldjes, kistjes, schelpen en andere souvenirs die het hart dierbaar zijn: verdeel de voorwerpen in drie delen, selecteer items die in elke stapel passen, plaats 2/3 in de dozen en plaats de rest in de kamer. Verander uw "collecties" één keer per jaar of zo vaak als u wilt;
 • het gebeurde zo dat het feit dat we niet in de stad werken vaak tot de datsja komt, maar het is jammer om het weg te gooien. De grootste vijand van een prachtig landhuis is vuilnis. We moeten er geen spijt van hebben, omdat we zo vaak worden geconfronteerd dat zelfs een moderne, aantrekkelijke buitenkant van het landhuis er achteloos en bedrukt uitziet vanwege de overvloed aan oude kleren, schoenen en schalen.

lay-out

De planning van een klein landhuis zou een comfortabele en gemakkelijke rust moeten bieden. Aangezien het landhuis vaak klein is, is het noodzakelijk om van tevoren de indeling en het ontwerp van het interieur zorgvuldig te plannen.

Bepaal voor jezelf of je deze taak aankunt.Het kan gemakkelijker zijn om contact op te nemen met een specialist om een ​​ergonomisch en mooi project van de interne ruimte van het huis te creëren.

Overweeg criteria zoals het aantal mensen dat in het huis zal wonen, de mogelijke toename van het gezin in de toekomst en de aanwezigheid van kleine kinderen.

De antwoorden op de volgende vragen helpen bij het bepalen van de lay-outfunctie:

 • hoeveel verdiepingen zijn er in het huis;
 • wat is de vorm van het dak van het huis, welk soort dakbedekking zal worden gebruikt;
 • Richten we ons op een economy class-project?
 • welke bouwmaterialen zullen in het project worden gebruikt.

Nadat u deze belangrijke punten hebt geïdentificeerd, kunt u doorgaan met het tekenen van de kamers in het huis en de selectie van het ontwerp van een geschikte veranda. Gewoonlijk heeft de economy class in het landhuis een centrale kamer, gecombineerd met een keuken, 1-2 slaapkamers en een badkamer.

In het comfortklasse huis kan ruimte voor extra slaapkamers worden toegewezen, evenals de inrichting van een sauna of een bad.

De zolderkamer is een geweldige kans om de ruimte van het huis te vergroten, het te hebben ontworpen als een volwaardige tweede verdieping en extra slaapkamers, een bibliotheek, een studeerkamer of een ontspanningsruimte te hebben ingericht.

Ook wordt de planning van kleine landhuizen meestal aangevuld met terrassen en veranda's. Zelfs gewoon een luifel boven de veranda van een landhuis biedt u de mogelijkheid deze ruimte te gebruiken als recreatiegebied. Door een goede planning van zelfs een klein landhuis kunt u de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer erin plaatsen. De woonkamer kan verschillende functies tegelijk vervullen - een eetkamer, een extra slaapkamer, een speelkamer en een ontspanningsruimte.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de locatie van de oven. Het meest praktisch is de optie waarbij de oven zich in het midden van de woonkamer bevindt, zodat u de hele kamer kunt verwarmen en tegelijkertijd kunt plaatsen.

stijl

Het interieur van een landhuis moet zo zijn dat u zo vaak mogelijk naar het land wilt komen. Overweeg enkele stijlen die geschikt zijn voor het leven op het platteland en laat u gebruiken wat ooit naar een link vanuit een stadsappartement is verzonden.

Landelijke stijl of rustiek

De meest universele, weerspiegelt de speciale smaak van het land waar het wordt gebruikt. Eenvoud en heldere accenten, het gebruik van natuurlijke materialen en natuurlijke stoffen - dit alles geeft de stijl van landelijke charme en oprechtheid.

Provence

Een van de meest favoriete bestemmingen is deze Franse stijl. Lichte tinten van meubilair, het ontwerp van muren voor gips, smeedelementen, rieten manden en textiel met doffe bloemmotieven zijn de belangrijkste onderscheidende kenmerken van de stijl.

Hier is het heel nuttig oude meubels, die kunnen worden uitgegeven in de stijl van de Provence met hun eigen handen. Toegegeven, er moet aan worden gewerkt - verwijder indien nodig de vernis en schilder deze met een verf van lichte tinten.

Het is passend om kanten tafelkleden, gordijnen met kanten rand, boeketten met wilde bloemen - gedroogde bloemen of verse, rieten meubels, bloempotten en bloempotten met een verscheidenheid aan planten te gebruiken. Interieurartikelen kunnen worden versierd met een appliqué in de stijl van decoupage en combineren ze in één stijl.

Licht geschilderde muren en vloeren zijn de onveranderlijke kenmerken van de Provence-stijl. Als de muren in het huis zijn bedekt met een dakspaan, moet je ze wit schilderen, maar de balken kunnen worden onderscheiden met donkerbruin.

"Russisch land"

Dit is een speciale smaak van de rustieke hut, met een groot fornuis, eenvoudig houten meubilair, lichte tapijten en calico-gordijnen voor de ramen.

Een rustieke hutstijl omvat het gebruik van quilten voor spreien en kussens.(voor het maken kunt u kleding gebruiken die u nog niet draagt), vodden gemaakt van snippers, gehaakte tafelkleden. Al deze decoratieve elementen van het interieur van vandaag kunnen worden gekocht, dus het is niet nodig om zelf tijd te besteden aan het naaien.

Het is goed als er antiquiteiten in het interieur zijn - een samovar, een spinnewiel, een spil of gewoon verschillende houtambachten, inclusief handgemaakte.

klassiek

Dit gebied omvat de Engelse landelijke stijl, gekenmerkt door terughoudendheid en aristocratie. Meubels die passen bij deze stijl zijn meestal donkerbruin of roodbruin. Deze kleuren schilderen ook de vloer, raamkozijnen, deuren.

Voor de decoratie van de muren met behulp van een strikte behang met een discrete bloemmotieven of celNou, als deze motieven in textiel worden herhaald. Engelse klassieke landelijke stijl is onmogelijk voor te stellen zonder een open haard en fauteuils eromheen. Vergeet niet dat de Engelse stijl een gevoel voor verhoudingen heeft, dus overbelast de ruimte niet met decor.

De stijl van het Russische adellijke landgoed

Het wordt ook een klassieke stijl.Deze stijl is vergelijkbaar met het klassieke Engelse land, maar een beetje "eenvoudiger". Als je je huis een "Tsjechov" -smaak wilt geven, moet je de muren bepleisteren en verven in olijfgroen, grijsblauw of roze-bruin. Textiel is beter om dezelfde tint als de muur te kiezen, maar een beetje helderder. of donkerder voor een paar tonen.

Plaats afbeeldingen of gravures in effen houten lijsten van donkerbruine kleur op muren, waarbij u de voorkeur geeft aan bescheiden stillevens en landschappen. Geglazuurde boekenkasten en borden zullen er ook geweldig uitzien in het Tsjechov-interieur.

minimalisme

Aanhangers van deze moderne stijl in landelijke interieurs moeten aandacht besteden aan de Scandinavische countrymuziek. Lichtgrijze en witte tinten worden gebruikt in de afwerking.. Een minimum aan eenvoudige meubels, de afwezigheid van complexe onderdelen en decoratieve elementen - dit alles stelt u in staat om een ​​speciale ruimte te creëren die een persoon een gevoel van vrijheid en vrede geeft.

Een gevoel voor verhoudingen en een gevoel van zuiverheid van het Scandinavische minimalisme laten de dorpelingen toe aandacht te schenken aan het belangrijkste waarom hij uit de stad kwam - naar de schoonheid van de natuur buiten het raam.

meubilair

De meubels in het land moeten in overeenstemming zijn met de algemene richting van de door u gekozen stijl. We hebben niet altijd de mogelijkheid om nieuwe tafels of stoelen te kopen om te geven, maar we kunnen altijd de oude de nodige smaak geven. In de meeste gevallen is de kwestie voor schilderen lichte kleuren voor de Provence, natuurlijk ongelakt hout voor Russische rustieke stijl, donkere tinten voor Engelse en Russische klassiekers.

Het combineren van onvolledige meubels zal helpen bij het gebruik van textielafwerkingen met hetzelfde ornament en dezelfde (of soortgelijke) kleur.

 • Tegenwoordig zijn er nieuwe trends met betrekking tot de productie van landmeubilair onafhankelijk van elkaar. Voor degenen die graag handwerk doen, moet u op de oude pallets letten. Dit meubilair is nu op het hoogtepunt van populariteit, groepen fans van dergelijke 'meubelcreativiteit' bevinden zich tegenwoordig zelfs in sociale netwerken, waar creatieve ideeën worden gepubliceerd. Naast de voordelen zoals beschikbaarheid en milieuvriendelijkheid, is het nog steeds het vermelden waard het grootste nadeel van dergelijke meubels - de kwaliteit van het hout dat wordt gebruikt is nogal laag.
 • Boomstammen en stukken boomstammen die overblijven na de bouw of zagen van grote bomen, mogen in geen geval worden weggegooid.Dit is bijna klaar met meubels! Stoelen, een beknopte en mooie bank, een tafel kan worden gemaakt van een logboek. Het meubilair van boomstammen is eenvoudig in verwerking, effectief en praktisch. Toegegeven, de verzorging en behandeling van insectenplagen is nog steeds nodig.
 • Een nogal interessant idee zou zijn om spoelen in het interieur te gebruiken. Ze kunnen voor een kleine prijs worden gekocht, omdat ze na gebruik op een bouwplaats meestal worden weggegooid. Van de gemiddelde grootte van de bouwspoel krijg je een prachtige theetafel, en van de kleintjes vind je comfortabele en stabiele krukken, voetenbankjes en fauteuils.

decoratie

Het afwerken van een houten huis moet volgens de meeste ontwerpers zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Houten lambrisering, die desgewenst kan worden geverfd, is ideaal voor een eenvoudige en economische afwerking. In een bakstenen of blokhuis kunt u gips- of wandpanelen gebruiken voor wandafwerking.. Wall paper wordt aanbevolen voor gebruik in die binnenruimtes waar er geen significant verschil is in temperatuur en vochtigheid.

In een klein landhuis is het niet aan te raden om een ​​complex decor te gebruiken, evenals kostbaar gestructureerd behang. Plaatsen die vaak nat moeten worden gereinigd (dit kan deel uitmaken van de muur en de vloer, de ruimte tussen de trappen) kunnen worden aangelegd met keramische tegels. Het gebruik van tegels en stenen is mogelijk als afwerkmateriaal voor een open terras - in dit geval zullen er geen weersomstandigheden door worden geïntimideerd.

De afwerking van het huis buiten en in de buurt van de veranda omvat het gebruik van een verscheidenheid aan materialen (van eenvoudig hout tot keramisch graniet en kunststeen), het hangt allemaal af van de algemene architecturale en interieurstijl en voorkeuren van de eigenaars.

Het belangrijkste om te onthouden over de relevantie en nuttige eigenschappen van bepaalde materialen voor een landhuis.

Ontwerpideeën

Van het feit dat eens naar het land kwam om "hun leeftijd te leven", is het heel goed mogelijk om een ​​echt designer-ding te krijgen. Het is tijd om iets te doen dat niet in het appartement kan worden gedaan, maar lange tijd wil ik het! In deze sectie willen we u echte voorbeelden laten zien van effectieve ideeën voor een landelijk interieur.

Laten we beginnen met de open haard. Zelfs als hij veel ruimte inneemt, maar de onbetwiste leider is in het geven van het landhuis een speciale troost. Ongeacht of er een echt vuur in brandt of alleen elektrische imitatie, de haard zal het belangrijkste element van de woonkamer zijn.Trouwens, imitatie van een open haard kan worden gemaakt van een dicht karton of multiplex, met behulp van een kunstmatige steen voor afwerking.

Ten tweede geliefd bij veel interieurontwerpers - het oude buffet. Geschuurd en opnieuw geverfd, het zal zowel de woonkamer als de keuken versieren.

Het belangrijkste is om een ​​aantal regels te volgen: als het interieur van je huis het dichtst bij de Provençaalse stijl staat, schilder het dan dapper met lichte verf (melkachtig wit, wit met olijftonen); Met de mediterrane stijl kunt u felle kleuren gebruiken - blauw en groen, in combinatie met de stencilversiering van donkere kleuren; Engelse klassieker is schilderen in donkerbruin en roodbruin.

En nog steeds bevestigd speciaal comfort voor het interieur van de buitenhuislamp. Een bureaulamp met een "antieke" lampenkap, een petroleumlamp op het dressoir, een verzameling kleine olielampen op de schoorsteenmantel, een vloerlamp op een hoge poot naast de bank, een schanslamp naast slaapplaatsen - dit alles voegt individualiteit toe aan zelfs een eenvoudig interieur.

In het land is er vaak behoefte aan zorgvuldige plaatsing van veel dingen - van inventaris tot zakjes van zaden die zijn voorbereid voor aanplant en boeken over tuinieren. Win een puinhoop en zet alles op zijn plaats zal een groot rek helpen. Hoog, van vloer tot plafond, met diep geopende secties van verschillende grootten, waardoor u nette dozen of plastic containers in deze secties kunt plaatsen, zal een dergelijk rek een echte redder worden in het handhaven van de orde in het land.

Prachtige voorbeelden

Deze foto's tonen de mooiste voorbeelden van het dacha-interieur:

 • Prachtige klassiekers met een vleugje boho-stijl zijn altijd een winnende optie. Dit voorbeeld toont een variant van een succesvolle zonering van een rustplaats met behulp van een licht tapijt en gestoffeerd meubilair, wat bevorderlijk is voor vriendelijke bijeenkomsten.
 • Een moderne kachel-open haard zal niet alleen een aanzienlijke ruimte opwarmen, maar ook perfect passen in het interieur van een klein landhuis. De inrichting van de oven zelf weerspiegelt de situatie van de hele kamer.
 • Zelfs een heel klein huis zal van binnen ruim en luchtig lijken, als je de muren schildert in lichte kleuren en laconieke lichte meubels gebruikt in het interieur. Gezelligheid geeft kleine details - manden, keramiek, bloemboeketten.
 • De ruimte op de zolder is ideaal voor het organiseren van een gezellige rustplaats. Als het mogelijk is speciale dakkapellen te installeren, weiger dat dan niet, want dan kun je creatief bezig zijn of overdag lezen bij daglicht.
 • Elementen van de Provence-stijl zijn altijd voordelig in het interieur van de dacha. Rieten meubels, gesmede lamp, textiel met een discrete inrichting - dit alles zal u met heel uw hart toestaan ​​om de warmte en de rust van het vruchtbare zuiden van Frankrijk te voelen.
 • Een open veranda is een uitstekende optie voor diegenen die de ruimte van hun vakantiehuis willen vergroten. Hier kunt u tijd doorbrengen op een hete middag en een warme zomeravond, rond een grote tafel vergaderen tijdens een familiefeest of een vriendelijke vergadering, en als er voldoende ruimte is, dan kunt u zelfs dansen.
 • "Eco-vriendelijke" stijl in het interieur is de laatste tijd erg populair. Simpele lijnen, veel hout, natuurlijke kleuren, een gevoel van zuiverheid en vrede. Deze situatie is belangrijk om niet te overladen met details - slechts een paar felle accenten die de aandacht trekken.
 • Het mixen van stijlen is altijd interessant. Dit voorbeeld laat zien dat zelfs de Franse Provence en de Russische hut elkaar perfect kunnen aanvullen.

Interessante ideeën voor een klein huisje vindt u in deze video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer