Projecten van mooie huizen met een zolder tot 150 m2

Een zeldzaam persoon zou zijn huis niet graag gevuld zien met comfort en schoonheid. En als het nog steeds tegelijkertijd functioneel is - prima. Schoonheid en originaliteit van een privéwoning kunnen details toevoegen als een zolder. Momenteel is het een zeer populaire optie onder grondbezitters. Hoe een project van een huis met een zolder te ontwikkelen en het te bouwen op een oppervlakte van maximaal 150 vierkante meter wordt beschreven in het artikel.

Speciale functies

De belangstelling voor woningen tot 150 m2 is voornamelijk te danken aan hun lage kosten en hun compacte formaat. In onze tijd, wanneer niet alleen steden, maar ook cottage-dorpen meer dan dicht zijn opgebouwd, zijn kozijnhuizen erg belangrijk. Dergelijke projecten uitgevoerd door hout zijn erg populair bij gezinnen met kinderen, omdat de gebouwen milieuvriendelijk en duurzaam zijn. Opgemerkt moet worden dat zowel schuimblokken als baksteen niet minder betrouwbare materialen zijn.

Je hoort de mening dat het op zo'n klein gebied moeilijk is om een ​​echt ruime en functionele woning te maken, maar dat is niet waar. Met de juiste planning kan een dergelijk huis worden geleverd met een zolder en een garage en zelfs een kelder. Tegelijkertijd zal het op een klein stuk grond worden geplaatst.

Ik moet meteen zeggen dat de zolder geen balkon is, het maakt deel uit van de woonruimte onder het dak. Het bouwen van een zolder is goedkoper dan de tweede verdieping, bovendien is er voor de inrichting geen zolderverdieping nodig.

Huisjes met een dergelijk gebied kunnen met verschillende technologieën worden gebouwd. en bouwmaterialen. Projecten passen zich aan de bodem en klimatologische omstandigheden aan; ze kunnen bij de ontwerpers worden besteld en je kunt het zelf ontwerpen. Als je bouwervaring hebt, wat kennis en vaardigheden, kun je zelfs proberen je project tot leven te brengen.

Eerst moet u beslissen welk materiaal zal worden gebruikt voor de bouw.

De keuze van materiaal voor constructie

Er is veel vraag naar projecten van schuimblokken. En dit is begrijpelijk - ze zijn zeer budgetvriendelijk, en betrouwbaar en duurzaam. Schuimblokken zijn gemaakt van schuimbeton, dit materiaal is licht (het is lichter in zowel bakstenen als hout), praktisch en relatief goedkoop.Omdat de blokstructuur poreus is, bieden ze een goede thermische en geluidsisolatie. Een ander voordeel van schuimbeton is water- en brandwerendheid. Het belangrijkste voordeel is milieuvriendelijkheid, omdat het wordt geproduceerd zonder het gebruik van chemische additieven, er geen onzuiverheden aan worden toegevoegd en wijzigingen in het project kunnen worden aangebracht.

Omdat het materiaal licht van gewicht is, is de belasting op de fundering laagdienovereenkomstig neemt het leven van het huis toe. In ongeveer 3 maanden is het mogelijk om een ​​huis te bouwen en naar de afwerking te gaan. Maar om een ​​huis van baksteen of houten timmerhout te maken, heb je minimaal zes maanden nodig. Er kan van elk materiaal worden afgewerkt, of het nu gaat om baksteen, gips, hout, tegels of panelen - het schuimblok kan met elk van deze materialen overweg. Alle bovengenoemde materialen zijn perfect gehecht aan schuimbetonblokken, dus u kunt een werkelijk unieke gevel creëren. Hetzelfde geldt voor de inrichting van kamers.

Wat huizen met een mansardedak betreft, is cellenbeton het meest gevraagd voor hun constructie. Dit materiaal kan alleen worden gemaakt in de productie, in de samenstelling - water, cement, kalk en gips, evenals aluminium, hetzij in de vorm van poeder, hetzij in de vorm van een pasta.Het is een katalysator voor de vorming van gas.

In feite is dit materiaal een grote poreuze spons. Op dezelfde manier als schuimbeton, is het milieuvriendelijk, omdat de productie ervan geen onzuiverheden en chemische additieven vereist.

Cellenbetonblokken absorberen water zeerDaarom moet de structuur ervan worden betegeld met een ander materiaal dat beter bestand is tegen vocht. Tegelijkertijd krijgt cellenbeton meer kracht van schuimbeton. Bovendien is schuimbeton onderhevig aan krimp, terwijl zijn lichtere kerel dat niet is. Het is volkomen logisch dat cellenbeton meer kost.

Omdat gasblokken erg weinig wegen, zet het huis geen druk op de fundering. Dit maakt het op zijn beurt mogelijk de basis minder massief te maken. Cellenbeton op dezelfde manier als schuimbeton is vriendelijk voor elk materiaal, daarom is het mogelijk om een ​​huis eruit te trimmen in overeenstemming met de wens van de eigenaar.

Als de eigenaar van de site beslist over de bouw van een bakstenen huis, zal hij hoogstwaarschijnlijk een individueel project nodig hebben. Bij het samenstellen worden de financiële mogelijkheden van de eigenaar en zijn wensen in aanmerking genomen. Dit is al eeuwen een echt huis, het kan meer dan één generatie leven.De baksteen is zeer duurzaam, respectievelijk zal de woning ervan veilig en betrouwbaar zijn en de eigenaar beschermen tegen ongewenste gasten en knaagdieren.

Als u van plan bent om een ​​duur huis te bouwen, is het beter om een ​​project te bestellen bij een bedrijf dat al lang op de markt is voor deze diensten. Opties worden meestal voldoende aangeboden om aan de behoeften van elke klant te voldoen. In overeenstemming met de aanpassingen

De voordelen van bakstenen huizen zijn als volgt:

 • brandwerendheid;
 • bestand tegen schimmel en meeldauw;
 • behoud temperatuur dalingen;
 • niet instorten van vocht;
 • uitstekende warmte- en geluidsisolatie;
 • milieuvriendelijk.

Het ontbreken van bakstenen huizen is er één - ze hebben geen budget.

  De populariteit van huizen uit houten balken groeit gestaag. In dergelijke gebouwen hebben blokken een rechthoekige vorm. Coniferen worden gebruikt voor hun productie: het materiaal bevat dus hars. Het voorkomt rotten. Balk is geprofileerd of normaal. Als u zich wendt tot productietechnologie, kan deze worden onderverdeeld in één stuk en gelijmd.

   De voordelen van het huis van hout zijn:

   • netheid en milieuvriendelijkheid;
   • duurzaamheid en betrouwbaarheid;
   • gelijmd hout brandwerend;
   • daaruit kun je het moeilijkste bouwen in de uitvoering van het huis;
   • Eenvoudig te monteren bedrading.

   Er zijn nadelen aan glulam:

   • het is giftig, hoewel binnen aanvaardbare limieten;
   • impregneer heel voorzichtig, anders zal er rot zijn; impregnatie moet van hoge kwaliteit zijn, aangezien goedkope analogen fenol afgeven, wat extreem gevaarlijk is voor het menselijk lichaam;
   • isolatie van het huis van hout is erg duur.

   projecten

   Om een ​​mooi, duurzaam en duurzaam privéhuis te bouwen, moet je niet zonder het project. Als u geen geld wilt uitgeven, zich tot specialisten wendend, kunt u een typisch project, dat tegenwoordig heel veel is, als basis nemen en aanpassen aan uw smaak en behoeften.

   Voordat u begint met zoeken of een project ontwikkelt, moet u natuurlijk zelf beslissen over:

   • welke maat zal het huis zijn;
   • van welk materiaal het zal zijn.

   Zodra de antwoorden zijn ontvangen, kunt u doorgaan naar de tekenfase. Ze kunnen absoluut elk zijn: één en twee verdiepingen, met een loft, terras of garage, met een kelder of kelder - het hangt allemaal af van de wens van de eigenaar.

   Het is moeilijk om te zeggen welke projecten het populairst zijn.Gelijkvloers zijn goed en in trek waar de percelen complexe geologie hebben. Twee verdiepingen zijn geschikt als de eigenaren de kamers willen verdelen volgens hun functionele doel, bijvoorbeeld op de eerste verdieping hebben ze een keuken, een eetkamer, een badkamer en een badkamer, en op de tweede verdieping zijn er slaapkamers.

   Heel vaak bij de planning van huizen tot 150 vierkante meter. m er zijn garages. Ze sparen ruimte goed, en daarom zijn ze zo populair. Bovendien kunt u in de ingebouwde garage een kleine ruimte voor een magazijn of pantry toewijzen.

   Wat betreft de zolder, met zijn opstelling is het mogelijk om fantasie de vrije loop te laten en bijvoorbeeld een biljartkamer te maken. Of een workshop. Ruimte voor kinderspellen. Kabinet voor creatieve aard. Zolder is goed omdat je het kunt decoreren en decoreren zoals je wilt, in overeenstemming met het doel dat de eigenaar voor haar koos.

   Het is belangrijk om te onthouden dat niet-naleving van de technologie tijdens de bouw ertoe kan leiden dat het in de winter op zolder koud zal zijn. Daarom is het beter om alles te doen zoals aangegeven in het project, met bijzondere aandacht voor de thermische isolatie van deze kamer.

   Bovendien, in het geval van een zelfontwikkelingsproject, moet u er rekening mee houden dat de materialen voor de bouw van de zolder lichter moeten zijn dan die voor de bouw van het huis.Anders zal de belasting op de ondergrond te groot zijn, wat op zijn beurt kan leiden tot verzakking van de constructie.

   Prachtige voorbeelden

   Laten we stilstaan ​​bij enkele interessante projecten van huizen met zolder:

   • het huis van schuimblokken met gipsbekleding ziet er eenvoudig en elegant uit;
   • het project van gasblokken met dakkapellen is origineel en mooi;
   • het project van de gepleisterde houten bar - de milieuvriendelijke en originele beslissing;
   • geconfronteerd met steen en gips is een interessante en niet-gebroken combinatie;
   • gevelbeplating, uitzicht vanuit verschillende invalshoeken - functioneel en praktisch.

   Zie de volgende video om te leren hoe u een project van een huis tot 150 m² M kunt maken.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer