Huizen met twee verdiepingen en een garage: interessante projecten

Een huis met twee verdiepingen en een garage is de belichaming van een moderne droom van comfort en veiligheid. In zo'n kamer is er plaats voor een groot gezin en voor de garage, die veilig beschermd zal zijn tegen sneeuw en regen.

Voor- en nadelen

Er zijn veel opties voor de locatie van de garage op de site. Iemand vindt het leuk om apart te staan, onder een luifel, anderen geven de voorkeur aan alles onder hetzelfde dak. Zowel deze als andere opties hebben hun voor- en nadelen.

Een van de belangrijkste voordelen van een enkele structuur is het besparen van vrije ruimte. Omdat de garage dicht bij het huis ligt, is het grondgebied leeggemaakt, wat belangrijk is voor kleine gebieden. Ook is het meestal mogelijk om een ​​enkele stijl te behouden, waardoor de binnenplaats netter en mooier oogt.

Het voordeel zit hem in het feit dat dit type garage zeer multifunctioneel is.Het kan worden omgezet in een opslagruimte, een werkplaats enzovoort. Zelfs als de hoofdruimte wordt bezet door een machine, passen sommige tuinaccessoires, gereedschappen of hengels er nog steeds in.

Een van de onbetwiste voordelen van dit type garages:

  • verwarming van communicatie thuis;
  • de aanwezigheid van één dak voor het hele gebouw;
  • toegang tot de auto zonder uit te gaan, wat handig is in het koude seizoen.

Het nadeel van het huis, dat zich onder hetzelfde dak met een garage bevindt, is er slechts één. Als de scheidingswand niet erg dicht is, zijn er luchtgaten, dan kan de onaangename geur van benzine, uitlaatgassen geleidelijk de woonkamer binnendringen. Om dit te voorkomen, moet u de wanden van de garage van zeer hoge kwaliteit van binnenuit afwerken en beschikken over een goed ventilatiesysteem.

materialen

Voor de bouw van een huis met 2 verdiepingen en een garageplaats worden verschillende bouwmaterialen gebruikt, maar hetzelfde geldt voor het hele gebouw. De uiteindelijke keuze hangt in de regel af van de middelen die de familie heeft. De meest milieuvriendelijke zijn natuurlijk hout en baksteen.

hout

De boom laat lucht naar binnen, maar laat geen warmte uit het huis ontsnappen, dus in zo'n gebouw slaap je goed en adem je gemakkelijk. De atmosfeer is gezond en ontspannend.Ja, en het is de moeite waard om een ​​klein huis van klein formaat te bouwen dat relatief goedkoop is. Vooral als je rekening houdt met het feit dat je kunt krijgen door een lichte basis te installeren.

Kijk mooi thuis, gebouwd van hout. Er zijn verschillende soorten gebruikt in de constructie. De meest voordelige optie is een rechthoekig hout. Maar hij heeft een duidelijk nadeel - het materiaal is van korte duur. Om op zijn minst een beetje langer te worden, is de levensduur van het oppervlak vereist om te vernis.

De tweede optie is een hoogwaardige profielstang. Het ziet er niet zo aantrekkelijk uit als alle andere houtsoorten. Het wordt meestal alleen gebruikt voor extra isolatie van de kamer, waardoor er geen tijd wordt verspild aan het dichten van de openingen. Dankzij het geprofileerde hout worden de wanden betrouwbaar beschermd, ze rotten niet en houden de warmte beter vast.

Het laatste type hout - gelijmd. Dit is de duurste en beste optie. Het wordt gebruikt om garages en huizen met twee verdiepingen te ontwerpen, degenen die bereid zijn te betalen voor kwaliteit. Bouw een huis van gelamineerd fineerhout, veel sneller.

baksteen

Bakstenen huis wordt beschouwd als de meest betrouwbare en duurzame.Dit materiaal heeft geen extra bescherming nodig. Je hoeft het niet eens te schilderen, de baksteen zelf ziet er aantrekkelijk uit.

Soorten garages

Met betrekking tot het grootste deel van een gebouw met twee verdiepingen zijn er drie hoofdtypen van de locatie van de garages.

boven het hoofd

Verhoogde garages kunnen worden onderverdeeld in twee ondersoorten: de zijkant - in de vorm van een verlenging en de onderste doos. De eerste optie is een kamer die zich dicht bij het huis bevindt, rechts of links. Deze garage is handig omdat deze zelfs een paar jaar nadat het hoofdgebouw is opgericht, kan worden bevestigd. Vaak vullen huiseigenaren de garagedeur aan die naar het huis leidt. In de regel wordt de entree gecombineerd met een gang, zelden met een keuken.

De onderste garage maakt deel uit van de begane grond. De constructie moet van tevoren worden bedacht, omdat er andere kamers erboven zullen zijn. Deze opstelling van de doos kan de hoogte van het hele gebouw vergroten, maar de optie is goed omdat de garage deel uitmaakt van het huis, wat betekent dat de ruimte op de binnenplaats vrij blijft.

ondergronds

Garage van dit type vestigt zich onder het huis. Daaronder bevindt zich een kelder of een kelder.Om de auto vrij naar binnen te laten gaan, is het noodzakelijk om de vlakke oprit in een rechte hoek uit te rusten. Er moet worden voorzien dat tijdens het koude seizoen een dergelijke afdaling glad kan zijn.

Als gevolg van deze inspanningen besparen huiseigenaren ruimte en verminderen ze de hoeveelheid werk met de grond, en verminderen ze vaak ook de hoogte van het hele gebouw. In sommige gevallen kan de garage worden gecombineerd. Je kunt er bijvoorbeeld een sauna of workshop aan vastmaken. Dit bespaart ruimte.

Planning en constructie

Het plan van een huis met twee verdiepingen en een garage blijkt altijd veel ingewikkelder dan gebruikelijk. Er zijn veel nuances die op geen enkele manier mogen worden vergeten. Comfort en veiligheid hangen er immers van af.

Locatie selectie

De eerste fase van het bouwen van een huis met een garage is de locatiekeuze. Eerst moet je beslissen: de bovengronds wordt het een gebouw of een ondergronds. In dit geval moeten we niet vergeten dat, volgens de veiligheidsvoorschriften, woonruimten niet boven de garage kunnen worden geplaatst.

Vooraf berekend en de grootte van het gebouw. Als er meer dan één auto in de familie is, is het ook de moeite waard om te overwegen, en niet alleen een groter gebied onder de garage te nemen, maar ook een reis te maken voor twee auto's.

De poorten kunnen direct naar de straat of naar de binnenplaats lopen. U moet van tevoren over de toegang beslissen. Alles wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de eigenaar van de auto meer comfortabel is. Dus als het huis dichter bij de weg wordt gebouwd, is het rationeler om een ​​garage te maken met toegang tot de straat en te besparen op de oprit

Projectvoorbereiding

Om een ​​huis met twee verdiepingen op de site te bouwen met een volledig nieuwe garage, is het niet voldoende om alleen deze stap te zetten. Zorg ervoor dat u de benodigde rechten krijgt en verzamel alle papieren.

Allereerst moet u op de tekeningdocumenten letten. Hun lijst bevat vloerlay-outs met exacte markeringen en de juiste schaal en communicatie-indelingen in het huis. U hebt ook aanvullende informatie nodig over het ontwerp van de fundering, trappen en andere elementen.

Communicatie en beveiliging

Voor comfortabel gebruik moet de herbouwde garage worden aangepast aan uw behoeften. Hun lijst is meestal kort en het is genoeg dat de kamer warm, licht en veilig is.

Het is in deze fase dat verwarmingsbuizen indien nodig in de garage worden gehouden, er is sanitair geïnstalleerd. Als u van plan bent de doos te verwarmen, moet u niet vergeten dat u alle kosten moet berekenen, zodat u vanwege hoge tarieven geen monetaire problemen ondervindt.

Ook een goed ventilatiesysteem waard. Alle onaangename geuren en gasdampen moeten op straat worden weergegeven en mogen in geen geval het huis binnendringen. Dit kan tot gezondheidsproblemen leiden.

Voor extra comfort kan de compacte garage ook worden aangevuld met geluiddichte panelen. Dus gedoe met de auto zal niet interfereren met diegenen die in huis zijn of langer willen slapen.

Opstelling van de tweede verdieping

Boven de garage is het ook best mogelijk om wat ruimte te plaatsen. Veiligheidsvoorschriften staan ​​plaatsing op de top van de woning niet toe. Maar niemand verbiedt een werkplaats of, bijvoorbeeld, een wintertuin in de kamer op de bovenverdieping.

Het is handig om de ruimte boven de garage te gebruiken om de zolder daar te plaatsen. Je kunt ook een balkon gebruiken. Op de zolder of op het balkon regelen ze een serre met een tuin, hoewel kleiner dan in een volwaardige ruimte. Met zo'n receptie kun je de onbewoonbare ruimte opvullen en tegelijkertijd een mooie hoek creëren die het huis opfleurt.

Algemene tips

Ondanks de bestaande tekortkomingen en vooroordelen die samenhangen met de locatie van de garage en het huis onder hetzelfde dak, kiezen velen nog steeds voor dit type constructie.Om ervoor te zorgen dat het geselecteerde resultaat niet teleurstelt, moet u luisteren naar het advies van professionals.

Eerst moet je altijd je uitgaven plannen. De indeling van het gebouw maakt het mogelijk om niet alleen te zorgen dat alles op zijn plaats is, maar ook om in te schatten hoeveel geld aan de bouw wordt uitgegeven. Deskundigen adviseren, voeg ongeveer twintig procent toe bovenop onverwachte uitgaven.

Ten tweede moet de aangebouwde garage worden gemaakt, zo niet van hetzelfde materiaal, dan op zijn minst in dezelfde stijl als het huis. Anders ziet de binnenplaats er slordig uit en ziet de buitenkant er slecht uit. Corrigeer alle verf van dezelfde kleur of bedekking van alle kamers met een bar.

En ten slotte is het de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan de keuze van de poort. Nu zijn er verschillende opties: schommelen, tillen, glijden enzovoort. Elk van hen heeft zijn voor- en nadelen. Het is de moeite waard om een ​​compromisoplossing te vinden die zowel voldoet aan zijn kwaliteit, prijs als functionaliteit.

Huis met twee verdiepingen en een garage is een betrouwbaar gebouw voor een groot gezin met een goed inkomen. Met een goed doordachte lay-out, zal het echt een volwaardige "vesting" worden voor zowel bewoners als hun transport.Het belangrijkste is niet om veiligheidsregels te schenden en om te onthouden dat in zo'n constructie zelfs kleine dingen belangrijk zijn, die op het eerste gezicht onbelangrijk lijken.

Garage thuis of op straat - de voors en tegens van beide opties, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer