Projecten van huizen met zolder en garage: maximaal comfort en gemak

Elk jaar neemt de vraag naar één- en tweelaagse kleine huizen toe. Dergelijke gebouwen zijn vooral populair buiten de steden, in de dorpen en huisjes. Huizen met een residentiële loft (de zogenaamde zolderverdieping) - dit is de maximale woonruimte voor minder geld. De combinatie van een dergelijke kamer met een garage stelt u in staat om veel ruimte op het land te besparen. Dergelijke projecten zijn erg populair bij mensen voor wie het maximale comfort en gemak de prioriteit is.

Ergonomische opstelling

De zolder wordt vaak gecombineerd onder hetzelfde dak met de ruimte voor het voertuig. Dergelijke huizen in de moderne bouwmarkt zijn erg populair, ze verdienen speciale aandacht.

  In vergelijking met de gebruikelijke gebouwen met één en twee verdiepingen, kan worden opgemerkt dat Dit type huis heeft veel voordelen:

  • Plaats op het land wordt zo efficiënt mogelijk gebruikt. Op de begane grond is er een garage, verschillende bijkeukens. Door deze combinatie is er meer ruimte over op het perceel: bijvoorbeeld voor het planten van bomen, struiken, bloemen of het plaatsen van een serre en andere structuren die u nodig hebt.
  • Zolder omgaat met de rol van de slaapkamer, het kan een slaapgedeelte combineren met een eethoek. Het uitzicht vanuit het raam kan erg mooi zijn. Verschillende projecten zijn mogelijk: u kunt een huis kiezen dat exact overeenkomt met uw voorkeuren.
  • In de planningsfase zijn voor elke landeigenaar de kosten van het bouwen van een gebouw van groot belang. De prijs voor een bruikbare vierkante meter in het huis, waarin de zolder en de garage worden gecombineerd, zal lager zijn dan die van het gebouw met een aparte garage. Besparingen in verband met het rationeel gebruik van bouwmaterialen en kenmerken van de bouwers. Bovendien vereist deze opstelling minder kosten voor verwarming en sanitair.
  • Een groot aantal afgewerkte projecten van dergelijke huizen in de bouwmarkt vergroot de kans dat rekening wordt gehouden met alle wensen van de klant. De mogelijkheid om een ​​individueel project te creëren garandeert de ontvangst van het oorspronkelijke gebouw met uitzonderlijke kenmerken. Dankzij de professionaliteit, ervaring van architecten en bouwers kunt u uw favoriete huis in de kortst mogelijke tijd krijgen.

  Natuurlijk kan niets perfect zijn. Dus het huis met een zolder en een garage heeft bepaalde nadelen.

  Deze optie omvat een complexe dakconstructie (om warmteverlies te verminderen), dus in de toekomst zal het, indien nodig, moeilijk te repareren zijn.

  Vanwege de helling van het plafond is het gedeelte van de zolder kleiner geworden, wat betekent dat er beperkingen zijn met betrekking tot de lay-out. Bovendien wordt het ontwerp van het huis gecompliceerd door verplichte ventilatie, die de nodige luchtcirculatie verschaft en overmatige vochtigheid voorkomt. Sommige eigenaren van dergelijke huizen zeggen dat de zolder in de zomer wordt verwarmd.

  Ideeën voor verschillende gebieden

  Uiterlijk, interne capaciteit, efficiëntie van de plaatsing op de site en de kosten van het huis is grotendeels afhankelijk van de totale omvang enbouwvormen. Heel populair zijn de projecten van huizen met een garage en een zolder voor kleine of smalle ruimtes. Het huis, op de eerste verdieping waarvan er een ruimte voor een voertuig is, is perfect geschikt voor nauwe ruimtes. Een klein huis is voldoende als je niet regelmatig naar het land komt, maar alleen van tijd tot tijd.

  Zelfs als je een plot hebt dat behoorlijk indrukwekkend groot is en je bent niet beperkt in je keuze, kan een huis met een geïntegreerde garage een zeer goede optie zijn. Door de aanzienlijke grootte van het gebouw kunt u een garage voor twee auto's organiseren. Dit geldt met name voor gezinnen met grote aantallen mensen of voor liefhebbers van frequente gasten. In dit geval kunnen de auto's parallel of loodrecht op elkaar worden geplaatst.

  De beste opties voor zomerhuisjes worden met recht beschouwd als huizen van 8 bij 10 en 10 bij 12. In hen kan de totale ruimte 150 vierkante meter bereiken. m, en het bruikbare gebied kan beginnen bij 100-120 vierkante meter. m. Meestal zijn het dergelijke opties die van plan zijn met een interne lift naar de zolder. Er zijn veel meer manieren om dergelijke huizen te ontwerpen.

  Selectie van materialen

  Het gebouw met een zolder, gecombineerd met de ruimte voor het voertuig, moet gemaakt zijn van sterke, betrouwbare en milieuvriendelijke materialen - net als elk ander gebouw. Meestal worden hiervoor hout, schuimblokken, cellenbeton, gasvormige silicaatblokken of stenen gebruikt: ze voldoen aan alle noodzakelijke eisen, hoewel ze in veel opzichten van elkaar verschillen. De goedkoopste optie is om een ​​huis met blokelementen te bouwen - bijvoorbeeld van schuimblokken. Het is ook vermeldenswaard dat de constructie zelf zo snel en gemakkelijk mogelijk zal worden uitgevoerd, maar dat extra afwerking nodig is (om de thermische isolatie-eigenschappen te verbeteren).

  De klassieke optie is een bakstenen huis, dat zich onderscheidt door zijn duurzaamheid, hoog niveau van warmte en geluidsisolatie.

  Helaas vereist het gebruik van dergelijk materiaal aanzienlijke financiële investeringen en tijdskosten voor bouwwerkzaamheden. Dit is echter precies de situatie wanneer duurder is beter: een goed gebouwd gebouw zal meer dan een dozijn jaar meegaan en zal blij zijn met zeer goede kwaliteit.

  Gebruik voor de bouw van dergelijke huizen niet alleen de bovenstaande opties, maar ook hout, hout. De voordelen van het bouwen van een kozijn - in een zeer esthetisch uiterlijk, de mogelijkheid om de ruimte gemakkelijk te verwarmen in het winterseizoen en het onbetwistbare gevoel van comfort (vanwege het vermogen om de optimale luchtvochtigheid te handhaven). Zo'n gebouw is gemakkelijker op te richten dan een steen, maar het is meer brandgevaarlijk. Het duurt lang om een ​​houten huis te verkleinen. Dergelijke huizen zijn inferieur aan baksteen voor duurzaamheid.

  Hoe berekeningen maken?

  Het ontwerpen van huizen met een zolder en een garage is een vrij ingewikkeld proces dat bepaalde kennis, vaardigheden en tijd vereist. De eenvoudigste optie is een beroep te doen op specialisten die alle berekeningen voor de bouw uitvoeren en andere werkzaamheden aankunnen. Veel Russische bedrijven kunnen professionele architecten en engineers leveren die niet alleen rekening houden met al uw eisen, maar ook een project aanbieden dat aan alle moderne standaarden voldoet.

  Als u de berekening zelf wilt uitvoeren en de indeling van het zolderhuis wilt verzorgen, moet u de grootte en vorm van het perceel kennen.Voor berekeningen is het raadzaam om het bedrag te bepalen dat u kunt toewijzen voor de uitvoering van bouwwerken. Gericht op het budget, kunt u beginnen met het kiezen van de grootte van het gebouw, het type en de hoeveelheid materiaal waaruit het huis te bouwen. De volgende stap is een tekening: eerst een schematische en dan een meer gedetailleerde, met een indicatie van de optimale dimensies.

  Zolderruimte wordt beschouwd als een zolder en kan worden gebruikt voor het wonen in de volgende gevallen:

   • plafondhoogte moet minimaal 2,5 meter zijn;
   • vloerniveau naar de kruising met de helling van het dak - 0.8-1.5 meter;
   • beschikbaarheid van ramen en verwarming.

   De berekening van de bruikbare vloeroppervlakte van de zolderruimte bestaat uit het uitsluiten van het gedeelte dat "afgesneden" wordt door het dak. Dit zijn plaatsen met een hoogte tot 0,8 meter. Wanneer het zadeldak is uitgesloten twee driedimensionale driehoek, die zich langs de oprit bevindt. Hun grootte kan worden berekend door de stelling van Pythagoras: het kwadraat van de hypotenusa is gelijk aan de som van de vierkanten van de benen (of c2 = a2 + b2).

   Alle zolderruimte kan worden verdeeld in driehoeken en rechthoeken.

   Bij het berekenen van de bruikbare en totale gebieden hebt u formules nodig om het gebied van de rechthoek te berekenen (lengte,vermenigvuldigd met de breedte) en een driehoek (de helft van de lengte vermenigvuldigd met de hoogte).

   De volgende stap in de berekening is de berekening van het gebied van de vensters. De beglazing op de zolderkamer moet ten minste 10% van de totale vloeroppervlakte bedragen. De beste optie is om twee vensters tegenover elkaar te installeren. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent om de interne ruimte te omsluiten met partities voor het in zones onderverdelen van een kamer.

   Het is vermeldenswaard dat voor een juiste interieurplanning en berekening van bouwkosten het niet voldoende is om de grootte van het toekomstige gebouw en zijn oppervlakte te kennen. Het is nodig om vertrouwd te raken met de normen van de bouw van woongebouwen en om verschillende projecten van huizen te overwegen (om de beste optie te bepalen).

   De keuze van interieuroplossingen

   Kant-en-klare ontwerpen van huizen met een mansard in combinatie met een garage zijn uitstekende illustratieve voorbeelden. Dankzij de tekeningen en foto's van de afgewerkte constructies, kunt u door de keuze van de binnenruimtes navigeren. Kant-en-klare opties zullen helpen bij het bepalen van het materiaal: dit is belangrijk, omdat sommige projecten specifiek voor een specifiek bouwmateriaal zijn ontworpen.De meest interessante interieuroplossingen zijn meestal ontworpen voor kleine en middelgrote huizen, omdat deze het meest gevraagd zijn in de moderne bouwmarkt.

   Het project van een huisje met een residentiële zolder kan zelfs zorgen voor de inrichting van een site met een terras.

   Deze oplossing voegt comfort en comfort toe aan uw huis. (vooral warme zomeravonden). Als de klant dat wenst, kunnen de specialisten een bouwproject met een garage en kelder aanbieden en later deze praktische en handige optie tot leven brengen. Omdat het huis met de zolderverdieping en de ruimte voor de auto aanzienlijk ruimte op uw site besparen, kunt u uw eigen bad krijgen.

   Het creëren van een interieurwoning is een belangrijk en tijdrovend proces., omdat het je niet alleen moet plezieren, maar ook praktisch moet zijn. Op de eerste verdieping is alles min of meer duidelijk, omdat het meestal wordt ingenomen door een auto en mogelijk door een trap en een berging. Op de zolderverdieping is de situatie een beetje ingewikkelder, maar tegelijkertijd interessanter. Aan de ene kant "snijdt" de beperkte ruimte de woonruimte af en aan de andere kant geeft het ruimte voor nieuwe ideeën voor interieurontwerp.

   Zolderzones die door het dak worden "afgesneden" kunnen worden gebruikt als opslagruimtes. De meest populaire optie is om op deze plaatsen lange dressoirs te installeren voor het opbergen van kleding, schoenen, beddengoed en andere noodzakelijke items. Een andere optie is een open, smalle kast met één schuin vlak voor boeken, die tegelijkertijd kan dienen als een scheidingswand voor het in zones onderverdelen van een kamer. Een goede oplossing is om langs de wand van het bureau te plaatsen, maar alleen als je het echt nodig hebt.

   In sommige gevallen kunnen schuine plafonds een onaangenaam gevoel veroorzaken, maar met geschikt meubilair en het gebruik van bepaalde kleuren kan dit probleem worden opgelost.

   U kunt compactere meubels en lichte tinten van de muren gebruiken. Het zal ook helpen om de ruimte rondom te vergroten, wat gewoon niet genoeg is. Een groot aantal ramen en goede verlichting laten toe om de zolderkamer te vullen met licht, gezelligheid en de atmosfeer comfortabeler te maken.

   Mooie voorbeelden voor inspiratie.

   Een prachtig voorbeeld van een klein huisje met een zolder en een garage wordt getoond in de onderstaande foto.Dit gezellige gebouw is erg praktisch - ondanks zijn grootte. Op de eerste verdieping, naast de auto, is er een hal, een extra kamer, een kleine badkamer en een trap naar de tweede verdieping. Dit typische project is zeer geschikt voor een klein gebied in een buitenwijk.

   De volgende versie van een huis met twee verdiepingen en een zolderverdieping is van aanzienlijke omvang: de totale oppervlakte bedraagt ​​150 vierkante meter. Het moderne ontwerp geeft het gebouw een beknoptheid (dankzij strikte lijnen en eenvoudige vormen). Het huis is opgetrokken uit cellenbeton (gebruikmakend van monolithische vloeren en een donker geveltop pannendak).

   Een ander vergelijkbaar in gebied huis heeft een langwerpige vorm en een groter aantal ramen op de zolderverdieping, die de toetreding van zonlicht zorgt.

   Ontworpen in dezelfde oranje-witte kleuren (met een donker dak). Deze optie is waarschijnlijker voor de categorie middelgrote huizen, waarin u naar keuze meerdere slaapkamers en zelfs badkamers kunt huisvesten.

   Eenvoudige ontwerpen van huizen met een zolder en ruimte voor een voertuig kunnen ingewikkeld zijn: bijvoorbeeld uitbreiding van de garage voor twee auto's. Dit gebeurt in het project, waarvan je de foto hieronder ziet.Zo'n huis trekt meteen klanten aan door de aanwezigheid van een open balkon met een hoge balustrade op de zolderverdieping.

   Gedetailleerde video-evaluatie van de lay-out van het huis met een zolder en garage, zie in de video hieronder.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer