Ideeën voor thuis: creëer comfort met je eigen handen

Voor elke persoon is het huis een speciale plek waar je je lichaam en geest kunt ontspannen, kunt ontspannen na een dag hard werken en tijd kunt doorbrengen met je familie en vrienden. Dit is een rustig eiland, gevuld met rust en warmte, comfort en zorg, dat het hart van de eigenaars vervult met een onbeperkte rust, waardoor hun zielsrust inherent is aan gelukkige mensen. Niet altijd ziet ons huis er zo gezellig uit als we soms wel zouden willen. Dit probleem is volledig opgelost: je kunt van je huis een hoek maken waar comfort en warmte leven en waar rust en sereniteit heerst. U zult zelf in staat zijn om van uw huis een gewenste plek voor uw hart te maken: wij begrijpen de fijne kneepjes van het creëren van comfort met uw eigen handen.

Speciale functies

Alle benodigde materialen voor handwerk die je thuis kunt vinden of doe het zelf met je eigen handen. Dergelijke ambachten zullen niet de ruimte geven voor zelfs de meest stijlvolle designerornamenten. Maar vergeet niet de kenmerken van de decorkeuze voor elke kamer. Wat geschikt is voor de ene kamer, voor de andere is absurd en absurd.

De keuken ziet er geweldig uit, met name als het over koken gaat. Onderwerpen kunnen theepotten, kannen en andere tafelattributen zijn.

Zo'n paneel zal de indruk wekken van een speciaal comfort en warmte. Mooie papieren vlinders ontworpen voor de kroonluchter zullen niet geschikt zijn in de keuken, omdat ze deze zullen verstoren.

Papieren vlinders zijn de perfecte aanvulling op de woonkamer of slaapkamer. Het is in deze kamers dat ze het gevoel van gewichtloosheid creëren, de lichtheid die voor dergelijke kamers vereist is.

In de badkamer kunt u een kleed gemaakt van stof, met de hand gemaakt. Kies de kleur die past bij het kleurenschema van uw badkamer. Vergeet niet dat niet elk vaartuig geschikt is voor een bepaalde kamer. Voordat je begint te sleutelen, match de kleur met de kleur van je kamer, de relevantie van de kamer, de gelijkenis met de stijl.

Interessante ideeën

Nu zijn steeds meer mensen geïnteresseerd geraakt in met de hand gemaakt (handgemaakte ambachten). Dergelijke ambachten worden zeer gewaardeerd omdat fabrieksextrusie en de afwezigheid van een exclusiviteit hen vreemd zijn. Handgemaakt is altijd een unieke stijl, het enige exemplaar. Je kunt een hand maken voor het huis, je moet gewoon de fantasie de vrije loop laten en nadenken over wat je wilt doen. Je kunt alles maken dat fantasie mogelijk maakt. Zoiets heeft een uniek ontwerp, speciale waarde en originaliteit. Je kunt iets maken voor het interieur en voor de gevel van je huis.

Bedenk wat het kan zijn. Dat geeft je huis extra comfort. Misschien een ongewone foto, paneel, beeldje van gips, een lamp die lijkt op een sterrenhemel, en nog veel meer. Je kunt je interieur transformeren met elk, zelfs een klein element dat harmonieus past in de stijl van de kamer. Dit alles kun je met je eigen handen doen.

Beroep door vergelijkbare creativiteit verzwakt en brengt plezier. Wees creatief. Laat je huis je persoonlijke werkplaats worden en een museum van je unieke werken.

Voor verschillende kamers

Je kunt met je eigen handen iets bouwen voor elk interieur (of het nu om een ​​decor voor een geliefd zomerhuis gaat of een schattig handgemaakt artikel voor een appartement). In de regel wordt voor een landhuis iets gemaakt dat bij zijn stijl past. Het ontwerp van zo'n huis is meestal relaxt, tamelijk eenvoudig, niet alsof het veeleisende luxe is. Daarom, maak zulke ambachten die het huis zullen aanvullen, als een afspiegeling van de essentie ervan. Dit kan een foto zijn gemaakt met behulp van bloemen, een gebreid paneel of een rieten mand.

Voor een houten landhuis zijn ook geschikte eenvoudige elementen van decor. Alles wat gedachten van de natuur oproept, eenvoud (bijvoorbeeld, handwerk gemaakt van hout of stof zal een uitstekende aanvulling zijn op de inrichting van een dergelijk huis).

Voor een privéwoning of appartement is er een enorme verscheidenheid aan ideeën voor interieurdecoratie. Het kan zelfs handwerk zijn van de bladeren (herfstbladeren, licht gedroogd, vervolgens bedekt met vernis en gelijmd op karton, wat charme aan uw huis zal geven). Voor sommige handwerk hebt u mannelijke handen nodig om u te helpen verder te werken dan uw kracht.

Van geïmproviseerde middelen

Het is mogelijk om je creatieve intenties te realiseren, zelfs op de meest gebruikelijke manieren die je thuis kunt vinden. Briljante ambachten vereisen geen hoge kosten.U hoeft alleen maar uw verbeelding aan te sluiten en het decor voor uw interieur te sleutelen. Om dit te doen, kunt u verschillende onnodige stoffen gebruiken, bijvoorbeeld van oude kleding, karton, papier, eenvoudige tandenstokers, cd's en andere kleine voorwerpen die in elk huis te vinden zijn.

Decoratieve panelen kunnen gemaakt zijn van stof of garen. Monochromatisch meubilair kan worden ingericht met vlinders uit papier gesneden: dit geeft uw kamer een geur van schoonheid en directheid. Je kunt de muren beschilderen met sakura en roze bloemblaadjes moeten voorzichtig uit papier worden gesneden en aan de muur worden geplakt.

Gebruik oude gebruiksvoorwerpen die u niet meer gebruikt, schoenen of tassen. Eventuele overbodige items (oude kleding, tijdschriften, dozen voor iets, oude dozen, koffers en nog veel meer) kunnen worden gebruikt.

Gedetailleerde workshops

Je leert hoe je panelen van stof kunt maken, een beeld in de techniek van quilling, knutselen in de techniek van patchwork, leren hoe je de oude CD's kunt aanbrengen, de wandpanelen thuis kunt schilderen, andere nuttige informatie kunt lezen over het maken van je huis. Neem een ​​paar nuttige tips op, die hieronder worden weergegeven.

Wat naaien voor comfort?

Ongelooflijk gezellige en schattige ambachten kijken met een interessante naam - het paneel. Ze kunnen worden gemaakt van stof, hout, kralen en andere materialen.

We beschouwen de meest eenvoudige optie, hoe je een panel van stoffen kunt maken:

 • U zult pleisters van verschillende kleuren en lengtes nodig hebben. Het is noodzakelijk om ze op karton of ander dicht materiaal te plakken (je kunt het op een houten plank, als je er een hebt). Kies onmiddellijk de foto die u wilt belichamen: u kunt gemakkelijker het juiste materiaal kiezen.
 • Na het selecteren van de gewenste afbeelding, begin het uit de stof te snijden en plak het op het karton. Het is raadzaam om PVA-lijm te gebruiken, omdat deze geschikt is voor het plakken van pleisters en deze stevig op het karton zal houden.
 • Pre-karton kan ook worden geplakt met een soort stof, bij voorkeur monofoon. Het zal dienen als achtergrond voor de hoofdafbeelding.
 • Als u geen lijm wilt gebruiken voor uw paneel, kunt u stukjes draad naaien. Deze naden zien er erg interessant uit.

Als u denkt dat een dergelijke taak u niet kunt veroorloven, maakt u zich geen zorgen. Voor het paneel passen alle afbeeldingen, zelfs de meest eenvoudige en duidelijke.Knip verschillende geometrische vormen of eenvoudige objecten (bijvoorbeeld een theepot, kopjes, potten, kannen, bloemen, enz.) Uit de stof. Zelfs een kind kan het doen.

lapwerk

Niet minder interessant in het interieur zijn ambachten in patchwork-stijl. Deze patchwork-techniek lijkt op een paneel van stof. Dit zijn netjes gesneden patches verzameld in een compositie van een specifiek thema dat elk object in je kamer kan versieren. Vaak versieren patchwork bijvoorbeeld kussenslopen of dekens en worden ze verzameld uit verschillende patches van verschillende grootten en kleuren. Vaker zijn fragmenten voor composities rechthoekige en driehoekige geometrische vormen, evenals vierkanten. De kussens gemaakt in de patchwork-techniek zien er erg interessant uit, ze zullen zeker felle kleuren toevoegen aan je woonkamer.

By the way, de elementen van het decor, gemaakt in de techniek van patchwork, zijn vooral geschikt voor interieurs in de stijl van de Provence of boho.

Creatief breien

Ongetwijfeld zullen gebreide ambachten gemaakt van garen een prachtig element en toevoeging aan uw interieur zijn. Als je van breien houdt en weet hoe te breien, zullen de originele schema's van speelgoed, standaards en servetten je helpen om je plannen in realiteit te vertalen.Je kunt een interessant hoesje voor bloempotten of een standaard voor warm maken. We presenteren de instructies voor het maken van een gebreid vloerkleed van die dingen die u niet langer gebruikt.

Neem het oude en begin het in een spiraal te snijden. Je zou een lange strook moeten hebben met een breedte van niet meer dan 4-5 cm. Bewapen jezelf met een haaknaald en begin met het maken van een ketting van luchtlussen. Gebruik stroken van verschillende kleuren als je veel oude spullen hebt. Het resulterende tapijt decoreert de gang of een andere kamer in het huis. Zo'n decor item ziet er origineel uit, het zal niet moeilijk zijn om het te maken. Bovendien is het gemaakt voor een korte tijd, dus het kost niet veel tijd om te creëren, maar u zult zeker comfort gegarandeerd zijn.

Opslag ideeën

Niet alleen een professionele ontwerper kan creatieve dingen maken die er stijlvol en origineel uitzien. U kunt zelf ongebruikelijke en nuttige dingen doen voor huishoudelijke kleinigheden.

Een lege plastic fles limonade is bijvoorbeeld geschikt voor het bewaren van allerlei kleine dingen:

 • Snij met een administratief mes de fles doormidden. Je hebt een billen zonder nek nodig.Bewapen jezelf met mooie papieren servetten en lijm. Mastering capacity in decoupage techniek.
 • U moet een lijm gebruiken om een ​​deel van de fles met een servet te plakken. Maak het, zoals je al begrepen hebt, gemakkelijk.

Als je oude dozen van de tafel hebt, kun je ze omtoveren tot een exclusief designerdesign, de binnenwanden van de lade plakken met kleurrijke papieren servetten of glanzend papier als cadeau. In deze box kun je alle kleine dingen opslaan. Overigens kunnen de buitenmuren van de doos ook in een andere kleur worden overschilderd of speciaal worden verouderd, waarbij de oude verf wordt verwijderd.

Verouderen van dingen is nu een speciale techniek die het decor een vintage stijl zal geven.

Als je na reparatie van verfpotten bent weggegaan, kun je ze gebruiken als opslag voor kleine voorwerpen. Je hoeft alleen maar uit te zoeken hoe je de pot moet decoreren en een goede uitstraling kunt geven. Je kunt werken in de techniek van decoupage, verpakken in geschenkverpakking of zelfs versieren met strass-steentjes, pailletten. Je kunt zo'n potje ophangen of op een plank leggen, briefpapier en andere kleinigheden erin bewaren.

Restauratietips

Als u de minnares of eigenaar van een houten huis bent, bent u niet vreemd aan het probleem van donker hout en het verlies van zijn vroegere aantrekkelijkheid.Om schade aan de houten oppervlakken van het huis te voorkomen, kunt u de binnenvoering beschilderen. De verf houdt de houtstructuur goed en maakt het hout meer bestendig en duurzaam. Het is nodig om de voering in verschillende fasen te schilderen:

Verf voorbereiding

In dit stadium heeft u puimsteen, een schone doek, een kwast en een primer nodig. Reinig de bekleding van vervuiling door de oplossing te gebruiken die is verkregen uit warm water en soda; oude verf kan worden verwijderd met behulp van folie. Veeg het oppervlak ermee schoon, zonder al te veel druk uit te oefenen, om het houten oppervlak niet te bederven.

slijpen

Gebruik puimsteen of schuurpapier (bij voorkeur fijnkorrelig) om de muurplaat grondig te polijsten.

vulling

Veeg de bekleding van het verzamelde stof grondig af en breng een primer aan in verschillende lagen met elk van hen droog.

schilderij

Deze fase is de laatste fase, waar je twee borstels nodig hebt: middelmatige breedte en smalle borstel. Breng verf aan in verschillende dunne lagen, maar niet meer dan drie. Het wordt aanbevolen om van bovenaf te schilderen, zodat de vlekken niet over reeds geverfde plaatsen stromen. Wacht tot de eerste laag droog is voordat je de tweede laag verf aanbrengt.De laatste verflaag moet de dunste zijn. Kies alleen goede kleuren, die zich in de markt van dit segment met een positieve kant hebben bewezen en de hoogste ratings van kopers ontvangen. Om dit te doen, is het voor het kopen de moeite waard om beoordelingen te vragen.

Papier meester

Papier is een van de meest betaalbare materialen voor handwerk. Hieruit kun je origami maken, servetten, onder de hete en andere ambachten staan ​​die er origineel en interessant uitzien, je moet gewoon je fantasie tonen. Een van de mooiste ambachten die gemaakt kan worden van papier is een beeld in de techniek van quilling. Voor dit knippen dunne stroken papier.

Elke strook wordt gevouwen, waardoor deze elke vorm krijgt (meestal ovaal). Druk met uw vingers onder druk op uw opgerolde bal papier en vorm een ​​ovale vorm met meerdere lagen. Duw het papier gewoon niet te hard, anders loop je het risico een platte bal te worden. In deze techniek kun je een foto maken en aan de muur hangen. En u kunt deze papierballen direct aan de muur lijmen, als deze stevig en niet fel is.

Pak het karton en maak het papier klaar. Je kunt gekleurd karton gebruiken.Snijd dunne stroken papier en begin deze op het karton te plakken met behulp van PVA-lijm. Stel je een fantasiebloem of vlinder voor. De afbeelding kan van alles zijn. Deze foto kan worden opgehangen in de slaapkamer, woonkamer. Het ziet er in elke kamer prachtig uit.

Van papier kun je zelfs een stand houden onder de hitte. Knip hiervoor dikke stroken papier, begin de resulterende stroken te vouwen en vorm een ​​bal. Afhankelijk van de grootte waarop je wilt staan, knip je de ballen min of meer. Verbind ze dan met elkaar, aan elkaar geplakt op de zijkanten. Sta onder het hete klaar.

We raden u aan uw kroonluchter met papieren vlinders te versieren. Teken hiervoor een vlinder op papier en knip deze langs de contour. Naald een klein gaatje en rijg er een draad in. Maak een knoop aan het einde en hang de resulterende vlinder aan de kroonluchter.

Hoe meer vlinders je snijdt, hoe charmanter je kamer eruit zal zien.

Teken een boomstam en vertakkingen in donkere verf op een monotone muur in verschillende richtingen. Knip met gekleurd papier de groene bloembladen van de boom of de roze bloembladen van de sakura,ze op de twijgen van de geschilderde stam leggen. Dit is een prachtige optie voor het oplichten van vaste wanden.

Spectaculaire delen van de schijven

Zeker in uw huis zijn er oude schijven die u niet langer gebruikt. Dergelijk materiaal kan dienen als een element voor het oorspronkelijke decor. Je kunt de schijf voorzichtig in kleine stukjes (mozaïekelementen) breken en over de oude plaat lijmen. Een dergelijk decor zal je als een mooie toevoeging aan je interieur dienen. Het kan ook aan de muur worden gehangen of eenvoudigweg op de salontafel worden gezet. U kunt de kleur van de schijf wijzigen door deze in te kleuren met een kleurmarkering.

En hier is een andere manier om oude schijven te gebruiken, er een handwerk van te maken: breek de schijven in grote stukken, versier ze in elke gewenste kleur en plak ze op de muur in de vorm van een afbeelding. Als je de muur niet met lijm wilt beplakken, plak dan eerst de delen van de schijf op het karton en hang het karton met het afgewerkte beeld aan de muur.

U kunt panelen van de schijven maken door ze te versieren met pailletten of kralen.

De schijf die glinstert in zijn ongebruikelijke kleur lijkt op visschubben. Wij bieden u een interessant decor voor de badkamer: neem een ​​schijf en gebruik een zwarte stift om iets als schalen te tekenen. Lijm van papiervinnen, ogen, staart. Ambachten zijn klaar.In gespecialiseerde winkels voor creativiteit verkoop pop ogen van elke grootte. Gebruik ze voor uw visafbeelding.

Tips voor alle gelegenheden

Zoals u kunt zien, is het gemakkelijk om uw interieur in te richten en een huiselijk comfort te bieden. Het is alleen nodig om de onnodige dingen te vinden die in het huis van elke persoon zitten, om te voorzien van de nodige gereedschappen (schaar, lijm, penselen, verf) - en de ambachten staan ​​klaar.

Voordat u een of ander element kiest om uw huis te versieren, is het belangrijk om de set gereedschappen voor het maken van een decor te bepalen:

 • Geef de voorkeur aan vloeibare lijm, die sterk hecht aan onderdelen en geschikt is voor papier, karton, textiel, hout en leer. Hij lijmt snel en permanent verschillende delen van zijn textuur.
 • Borstels voor het schilderen van voering gebruiken gemiddelde hardheid.
 • Gebruik voor het kleuren van CD's markers die speciaal zijn ontworpen om op dergelijk materiaal te schrijven. Als u besluit om een ​​normale marker te gebruiken, wast deze eenvoudigweg van de schijf.

Mooie voorbeelden in het interieur

Een mooi decor maken voor je huis is eenvoudig. Wij presenteren onder uw aandacht een selectie van opties voor het decoreren van uw eigen huis.

 • Kroonluchter, versierd met vlinders, uit papier gesneden.Deze inrichting zal niet alleen indruk maken op u, maar ook op uw gasten.
 • Papieren vlinders op de muur. Verdun de saaiheid van het behang en wek de gedachten van het mooie op. Ze kunnen worden gemaakt in elke kleur of toon van textiel, meubels, gordijnen.
 • Monochromatische wanden van de kamer kunnen felle kleuren toevoegen door ze met een afbeelding te schilderen.
 • Sakura op de muur kan worden getekend, snij de bloembladen van roze gekleurd karton. Het ziet er erg indrukwekkend uit.
 • Een paneel van stof is de perfecte aanvulling op effen muren.
 • Een gewone spiegel kan worden omlijst met kleine delen schijven, die op een mozaïek lijken.
 • Het originele gordijn van oude schijven. Om dit te doen, moet u gaten in de schijven maken voor de haken, die de schijven met elkaar verbinden en op de dakrand zijn gemonteerd.
 • Commode in decoupage techniek. Vaker wordt een dergelijke techniek gebruikt in het interieur van de Provence.

In de video hieronder vindt u nog meer interessante ideeën voor thuis.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer