De subtiliteiten van het plannen van een huis van de grootte van 6 bij 9 met een zolder

Elke bewoner van de megalopolis droomt van zijn landhuis waar je kunt ontspannen van het lawaai. Een van de beste opties is een klein huis van 6 bij 9 meter, dat een gezin of een groep vrienden comfortabel zal huisvesten. Dat het huis niet beladen en ongemakkelijk leek, is het erg belangrijk om aandacht te schenken aan de planning.

Speciale functies

Een huis van 6 op 9 meter is al ongebruikelijk voor zijn kleine maar optimale grootte. Een belangrijke rol in deze constructie wordt gespeeld door de zolder. Dankzij dit neemt de woonruimte toe en ziet het huis er van buiten mooi en mooi uit. Zolderruimte in termen van functionaliteit en grondgebied is niet onderdoen voor een volwaardige, standaard vloer in huis.

Bij het plannen van de grootte van kamers is de locatie van vensters belangrijk.

Het is raadzaam om speciale aandacht te besteden aan het feit dat toegang tot natuurlijk licht elke kamer heeft. Op de zolderverdieping is er ook een mogelijkheid om ramen te installeren die aangepast zijn voor dit type constructie.

Bij elke kwadratuur van het huis, en met name bij 6 bij 9 meter, moet niet alleen worden gekeken naar de indeling van de binnenmuren, maar ook naar de locatie van de binnendeuren. Het is belangrijk om alle beschikbare mogelijkheden te maximaliseren om het bruikbare gebied te vergroten. In de ruimte onder de trap naar de zolderverdieping kunt u bijvoorbeeld een kledingkast of een plek om uw huiswerk op te slaan organiseren.

Om ruimte te besparen, weigeren ze soms de badkamer en de badkamer te gebruikendoor ze op straat te organiseren. De kleine grootte van het huis heeft een open veranda, die op zijn beurt de rol kan spelen van een zomerkeuken of een eetkamer.

Het gaat om het ontwerp van elk gebouw. Een goed doordachte lay-out en een goed gekozen individueel interieur zullen visueel de ruimte vergroten, comfort en gezelligheid creëren in elke kamer.

project

Een 6x9 huisplan begint met de definitie van zijn bestemming - voor permanent of seizoensverblijf. De constructie is voor een jong stel en hun vaste gasten of voor een gezin van drie of vier personen.

Bouwen voor permanent verblijf impliceert de behoefte aan isolatie, communicatie, de locatie van de badkamer en de badkamer binnen.In zo'n huis, zoals in het geval van de seizoensoptie, is het mogelijk om een ​​open haard te plaatsen en te installeren voor verwarming.

Gezinssamenstelling en levensstijl zijn belangrijk bij het ontwerpen van kamers. Als de eigenaren van zo'n klein gebouw graag gasten uitnodigen en vergaderingen bij hen organiseren, dan moet je zeker denken aan de woonkamer met een bank. En als de bewoners van het huis een getrouwd stel zijn met een kind, dan is het belangrijk om twee slaapkamers te plaatsen.

Accommodatie kan anders zijn in een huis van 6 bij 9 meter voor een gezin van vier (ouders en twee kinderen). De ingang van het huis begint bijvoorbeeld met een gang en een woonkamer, die is verdeeld in een recreatiegebied en een eetkamer. Vanuit de eetkamer kunt u de keuken en de werkruimte bereiken via een lichte boog.

De ruimte stelt u in staat om nog twee kleine afzonderlijke kamers te organiseren. Dit zal een verenigde of aparte badkamer zijn, evenals een slaapkamer voor ouders. De woonkamer is een trap naar de tweede verdieping van het huis.

Op de zolder is er een grote slaapkamer voor kinderen en een speelhoek. Een andere optie - twee aparte kamers met bedden en tafels voor lessen.

Kleur oplossing

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de kleurkeuze in de kamer.Ze kunnen niet alleen de ruimte vergroten, maar ook de gewenste stemming instellen. In de badkamer is het bijvoorbeeld gebruikelijk om warme en lichte tinten toe te passen om een ​​aangename temperatuur te visualiseren. De keuken zelf is gevuld met hete lucht van het werk van de kookplaat en andere apparaten, dus het is gebruikelijk om koude en gebalanceerde tinten in het ontwerp te gebruiken. Het wordt ook aanbevolen om felle kleuren aan het ontwerp van de keuken toe te voegen om de sfeer en comfortabele omgeving van dit gebied te behouden.

Wanneer alle kleuren zijn gekozen en de muren de gewenste tonen begonnen te spelen, dan is het tijd om de plaatsing van huishoudelijke apparaten te doen. Na technische uitrusting is het gebruikelijk om de plaatsing van gestoffeerde meubelen en vervolgens het plaatsen van kasten, sokkels en tafels. Hierna komt de draai van kleine voorwerpen - stoelen, gordijnen en staande lampen. Het is wenselijk dat alle meubels het idee van een kamer met kleur en stijl ondersteunen.

Ruimtelijke zonering

Als het niet nodig is om de kamer in twee verschillende kamers te verdelen, kan zonering worden toegepast om een ​​specifiek gebied te benadrukken voor het beoogde doel. Het werk- en eetgedeelte van de keuken kan bijvoorbeeld worden gescheiden door een werkblad, een toog of een compacte leren bank.

Woonkamer - een multifunctionele ruimte in elk huis. Dit is een logeerkamer, een speelkamer voor kinderen, een familiecinema en een eetkamer. Het is erg belangrijk om zones in een kleine kamer te definiëren voor comfortabel gebruik. Net zoals in het voorbeeld met de keuken, kan de ruimte worden verdeeld door een bank. De ingebouwde end-to-end-planken zijn ook goed geschikt voor het in zones onderverdelen van een kamer.

Een ander idee om verschillende gebieden te benadrukken, is het kleurengamma. De helft van de ruimte is in dit geval geverfd, bijvoorbeeld in lichtgrijs en het tweede deel - groen. Deze methode betekent zones in elke kamer.

De slaapkamer is vaak verbonden met een hobbyhoek. En hier zijn twee opties. Aparte toewijzing van ruimte voor slaap- en recreatiegebieden, evenals de verdeling van ruimte voor twee soorten entertainment. De laatste optie kan het beste worden gebruikt in de slaapkamer voor kinderen.

Mooie ideeën

Een klassiek en gebruikelijk voorbeeld is een keuken in barstijl. Licht tafelblad, ontleed de keuken, hangende plafondlampen van roestvrij staal, hoge stoelen met lange chromen poten. Dit alles zal de noodzakelijke strikte en ingetogen stemming verraden.Deze neutrale grijze kleur is goed verdund met heldere vlekken in de vorm van vazen, kussens, horloges en planten.

Het is belangrijk om de plaats voor de slaapkamer te bepalen. Het is wenselijk dat de kamer zich bevond in een van de stilste hoeken van het huis, weg van de keuken en de voordeur.

Het bed met luifels ziet er prachtig en pompeus uit. Houd er rekening mee dat de slaapkamer een zithoek is en geen felle laadkleuren mag hebben. Mooie gebeeldhouwde schansen aan beide zijden van het bed ondersteunen verfijnde stijl.

De woonkamer is meestal gevuld met allerlei soorten entertainment: Tv, videogames, boekenkast. De kamer is goed ingericht met familiefoto's. Het kan worden ingericht als een grote familiefoto of een collage van verschillende foto's. Voor zo'n grote kamer is het beter om zoned lighting te maken, zodat elke hoek zijn eigen onafhankelijke lichtbron heeft.

Elke kamer kan door het hele huis heen een stijl behouden of individueel worden ingericht. Welke kamers, klein of groot, de mensen die er wonen altijd een belangrijke rol spelen. Alleen de ziel kan de koude wanden werkelijk prachtig en comfortabel opvullen.

De volgende video vertelt over de voordelen van huizen met een zolder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer