Projecten van huizen met kelder en zolder

Eigen huis is voor veel mensen een echte droom. Als het op weg is om het te implementeren en er moet snel gebouwd worden, dan is het de moeite waard om een ​​verantwoorde keuze te maken voor een bouwplan. Een gebouw met een mansarde en een kelder is een originele oplossing, een nogal populaire optie, die steeds populairder wordt in de aanleg van voorsteden.

Speciale functies

Het ontwerp van dergelijke structuren moet worden uitgevoerd door professionals. Maar de keuze van de structuur van het huis hangt alleen af ​​van de toekomstige eigenaar. Enkele tips die rekening houden met de kenmerken van dit project zullen helpen om de ruimte in het huis zo efficiënt mogelijk te verspreiden.

Zolderverdieping is het meest logisch om te gebruiken voor een slaapkamer. Deze ruimte zal de lichtste zijn in het gebouw, naast het hele complex van ruimtes wordt deze het meest effectief geventileerd. Belangrijk punt van opstelling: het wordt niet aanbevolen om zware voorwerpen op de hoogste verdieping te plaatsen.

De kelder zal een geweldige plek zijn voor de locatie van technische werkruimten of ruimtes voor amusement, actief tijdverdrijf. Goede opties: garage, sauna, fitnessruimte. Het is niet wenselijk om woonkamers in de kelder te organiseren, omdat de benodigde hoeveelheid natuurlijk licht niet beschikbaar is in de kelderruimte. In het onderste deel van het huis kunt u echter de keuken uitrusten om de gebieden koken en eten af ​​te bakenen. Als financiële kansen het toelaten, beschikken ze over een zwembad, een wintertuin of een biljartkamer.

Op de eerste verdieping van het gebouw (als het de bedoeling is om twee verdiepingen te bouwen), is de accommodatie van de woonkamer en eetkamer ideaal. Dit vergemakkelijkt de toegang tot het terrein en ontlast de eigenaren en hun gasten van het gebruik van de trap.

Zelfs voordat de bouw begint, is het belangrijk om rekening te houden met dergelijke factoren:

 • Het gebouw zou niet te veel ruimte moeten hebben, omdat na de bouw het onderhoud van grote ruimtes aanzienlijke kosten met zich mee zal brengen.
 • Het huis moet niet te klein zijn.De kelder kan alleen worden gebouwd als u meer dan 150 m2 plant.
 • Voor de bouw moet het grondwaterpeil worden gecontroleerd: als ze te hoog zijn, moeten plannen worden opgegeven.
 • Bij het regelen van de zolder, is het belangrijk om te onthouden de behoefte aan verbeterde isolatie van de kamer, want in feite is het een zolder.
 • Een klein trucje in de constructie van de zolder: om het bruikbare oppervlak te vergroten door gebruik te maken van de plaatsen onder de hellingen van het dak voor de opstelling van bergingen.
 • De kelderruimte vereist extra verlichting, waterdichtheid, ventilatie en verwarming.
 • De basis wordt aanbevolen om te plannen in gevallen waar de plot een helling van het oppervlak heeft.
 • Voor huizen met een kelder, de bouw van interne trappen. Houd bij het plannen van de constructie rekening met de parameters bij het berekenen van de breedte van het canvas en de hoogte van de stappen.

Voordelen van het project

Projecten van huizen met een mansarde en een sokkel geven de mogelijkheid van een grote uitbreiding van de gebouwen. Dergelijke gebouwen hebben veel voordelen ten opzichte van standaard constructietechnologieën.

Het is vermeldenswaard de belangrijkste van hun voordelen:

 • Elke volgende verdieping verhoogt het gewicht van het huis, en dit impliceert op zijn beurt de noodzaak van verdikking van de muren en de fundering. Versterking is nodig om de sterkte van de structuur te vergroten en de levensduur te verlengen. De zolder is geen volwaardige vloer, maar een residentiële zolder, waardoor de belasting van de fundering aanzienlijk daalt.
 • De kelder bevindt zich op een lagere diepte dan de standaard kelder. Dit vermindert de behoefte aan grootschalige bouwwerkzaamheden. Bovendien dringen de zonnestralen op natuurlijke wijze de kelder binnen, terwijl in de kelder kunstmatige verlichting moet worden georganiseerd.
 • De kosten van de bouw van deze technologie zijn aanzienlijk verminderd. Dit gebeurt vanwege het feit dat het ontwerpschema zo eenvoudig mogelijk is: de zolder is gebouwd op basis van de zolder en de benedenverdieping wordt tijdens de bouw gevormd in de vorm van een hoge kelder van het huis.

Ook verhogen de kelder en de zolder het totale oppervlak met meer dan 50%, wat betekent dat ze kunnen besparen op de constructie van extra uitbreidingen, bijvoorbeeld in dezelfde garage of werkplaats. En ten slotte is de kelder een bron van natuurlijke warmtewinst, waardoor u ook kunt besparen op verwarmingstoestellen. De lucht in het huis zal altijd warm en fris zijn dankzij natuurlijke ventilatie en verwarming.

 • De afwezigheid van extra uitbreidingen van het gebouw vermindert niet alleen de schatting voor de bouw, maar bespaart ook ruimte op de site, wat belangrijk is als er een beperkt gebied rondom het gebouw is.
 • Dankzij het geringe gewicht van de constructie wordt de behoefte aan frequente reparaties en bijgevolg de kosten van de bediening verminderd.

cons

Enkele nadelen van huizen met kelder en zolder komen voort uit de ontwerpkenmerken:

 • De zolder heeft een gebroken plafond, omdat het de lijnen van het dak volgt. Het is onmogelijk om dit minpuntje te repareren.
 • De hoge kelder van het gebouw verhoogt het, daarom is een verplichte opstelling van de trap vereist bij de ingang van het huis.

projecten

Een goed ontworpen project garandeert de maximale naleving van het eindresultaat met de individuele wensen van de toekomstige eigenaren. U kunt kiezen voor een indeling van één of twee verdiepingen van het gebouw. ​​Beide opties hebben hun eigen kenmerken:

Gelijkvloers

Zo'n gebouw combineert alle voorzieningen van een gebouw van één verdieping, terwijl het werkelijke bruikbare gebied gelijk zal zijn aan een huis met twee verdiepingen met extra ruimte in de kelder. Maar het gebied zou niet te groot moeten zijnanders zal het nodig zijn om veel gangen te bouwen. Dit is irrationeel, omdat er ruimte wordt gegeten zonder bruikbare functies uit te voeren.

De aanwezigheid van een zolder vermindert het warmteverlies, wat in het geval van de bouw van een conventioneel huis met één verdieping aanzienlijk zal zijn. Bovendien vermindert een uitgeruste zolder ook de kosten van het bouwen van de tweede verdieping. Je kunt een gebouw van één verdieping versieren met behulp van veel verschillende ontwerpoplossingen.

Het project van een gelijkvloers huis met een zolder en kelder is te vinden in de onderstaande video.

Dubbeldekker

Gebouwen met twee verdiepingen passen zelfs op het smalste gedeelte perfect, omdat ze kleinere afmetingen hebben en bovendien de lengte van de communicatie verminderen. De aanwezigheid van een zolder maakt van een huis met twee verdiepingen en drie verdiepingen, waardoor u de wet kunt omzeilen die de bouw van meer dan 2 verdiepingen op een privéperceel verbiedt.

Het huis met twee verdiepingen warmt goed op dankzij de natuurlijke warmtebron. vanuit de kelder en de zolder, met behoud van warmte. In een gebouw met één verdieping zijn hoge elektriciteitskosten vereist, omdat verlichting van veel gangen nodig is.

Prachtige voorbeelden

Er zijn veel mooie projecten die de beste oplossing zullen zijn voor de implementatie van vrijwel alle architectonische ideeën of die u zullen inspireren om uw unieke meesterwerk te creëren. Gedetailleerde voorbeelden van dergelijke gebouwen zijn te zien op de afbeeldingen hieronder.

  Het is echter belangrijk om te onthouden dat het, na het kiezen van een geschikt project, absoluut noodzakelijk is om professionele hulp te zoeken bij bouwers. Mensen die hier speciaal voor zijn opgeleid, van hun baan houden, ervaring hebben, in samenwerking met hun klanten, zijn altijd onmisbaar bij het regelen van het toekomstige huis, wat het ook mag zijn. Ze kunnen je bedoelingen perfectioneren, zelfs de meest bescheiden.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer