Small House Projects with Attic: Secrets to Expanding Space

Zolder - een geweldig idee voor het bouwen van een huis in een klein gebied. En in dit geval, en wanneer het apparaat van het gebouw na verloop van tijd na zijn werking verandert, is het noodzakelijk om de ontwerpprincipes strikt in acht te nemen. Dit is de enige manier om het meest rationele gebruik van de ruimte te bereiken.

Vaak is het probleem voor ontwerpers de kleine omvang van het huis. Daarom zijn er veel manieren ontwikkeld om deze moeilijkheden te overwinnen en moeilijke omstandigheden in voordelen om te zetten.

Hoe een beperkte ruimte te verslaan?

Het kopen van je eigen huis is voor veel mensen een droom, en het doet er niet toe of het de hoofdwoning is of gewoon een plek voor een korte vrije tijd. Materiële omstandigheden dwingen velen om de voorkeur te geven aan kleine huizen.In dit geval wordt aanbevolen om niet te haasten, maar om het project zorgvuldig te selecteren, rekening houdend met de opties van verschillende ontwerporganisaties, waarbij de voorstellen onderling worden vergeleken.

De meest voorkomende fout - de keuze van projecten waarbij de locatie van de slaapkamers of kinderkamers bovenaan het gebouw ligt.

Kleine kinderen, ouderen, zieken of gewoon vermoeide mensen vinden het moeilijk om naar de zolder te gaan. Nogmaals, naar beneden gaan is ook niet erg handig. In dit geval moet u eenvoudig verschillende kamers ruilen.

Uitgang naar het balkon kan erg aantrekkelijk zijn., maar de kosten van zo'n ontwerpbeslissing zijn groot genoeg. Soms is het handiger om jezelf te beperken tot een niet te groot platform in plaats van een volledig balkon, met behoud van de esthetiek.

Bij het bouwen van een klein huis met een zolder, moet u een redelijk evenwicht in acht nemen tussen de kwaliteit van de fundering (draagvermogen) en de totale kosten van het werk. Als de basis aanzienlijk boven de grond wordt geheven, is het noodzakelijk om de toegangstrap en de leuningen erop uit te rusten. Voor mensen die maximaal comfort willen, zal deze omstandigheid niet al te plezierig zijn.

Om het grondgebied van kleine gebouwen correct te gebruiken, wordt aanbevolen om alleen hulp te zoeken van getrainde ontwerpers en architecten.

Selectie van materialen

De bouwmaterialenindustrie heeft een groot aantal opties ontwikkeld die kunnen worden gebruikt bij de constructie en decoratie van de zolder.

Traditionele oplossingen zijn:

  • baksteen;
  • hout;
  • klei (saman);
  • shell rock.

  Meestal worden de zwaarste materialen op de begane grond gebruikt, terwijl relatief lichte materialen worden gebruikt om mansards te maken. Onder hen is er ook cellenbeton. Hieruit vormen blokken met een dikte van 300 - 400 mm, die superieur zijn aan vele andere materialen voor thermische isolatie. De bouw van cellenbeton is goedkoop en praktisch.

  Hout is een meer natuurlijk materiaal, maar het gebruik ervan vereist een nauwgezette uitvoering van de standaardconstructietechnologie en verwerkt het materiaal strikt volgens de regels.

  Bakstenen muren hebben hun voordelen. Een daarvan is een lange constructieservice, die meer dan 100 jaar oud kan zijn. De steen houdt gemakkelijk een vorm vast, klapt niet in onder invloed van verandering van temperatuur en vochtigheid.Blokstenen zijn moderner en goedkoper, maar hun parameters zijn geenszins inferieur aan de klassieke versie.

  Frame constructie met een zolder heeft een aantal sterke punten:

   • meervoudige vermindering van warmteverliezen vergeleken met koude zolders;
   • de afwerking van de bovenkamer kan glad zijn (huurders kunnen zich veilig op de eerste verdieping bevinden);
   • Er zijn veel manieren om de bovenste verdieping te gebruiken.

   De frame-oplossing houdt echter de strengste uitvoering van bouwcodes en voorschriften in.

   Als u hiervan afwijkt, kunt u geconfronteerd worden met constant bevriezen, warmteverlies en ophoping van gecondenseerd vocht. Het is ook noodzakelijk om maatregelen te nemen zodat de sneeuwval niet interfereert met de natuurlijke verlichting van de zolder.

   We maken de buitenkant

   De buitenmuur van de zolder is gemaakt van een verticaal deel gevormd door het belangrijkste structurele materiaal van het huis. Het maakt gebruik van spanten, dakbedekking en lambrisering voor de binnenkant van de kamer. De verhouding tussen beide wordt in elk geval bepaald op basis van de kenmerken van het project.

   Buiten gebruiken ze voornamelijk metalen tegels of zachte dakbedekkingen. Opties voor het afwerken van de gevel van huizen met een mansarde heel veel.Dit en experimenteert met de configuratie van het dak, die heup of polupalmovoy met een verschillend aantal hellingen maken. Deze en complementaire vizieren zijn rond en nog extravagant van vorm (het zogenaamde schuurtje).

   Vaak voeren ontwerpers experimenten uit met verschillende soorten vensters, waardoor ze een ingewikkelde en buitengewone look krijgen (rond, trapezium, enzovoort). Andere ontwerpers geven de voorkeur aan nog minder pakkende, maar kwalitatief goede en stabiele typen bedieningsvensters.

   Vensterblokken kunnen worden geïnstalleerd:

    • in één versie;
    • in de vorm van een ketting;
    • verdeeld in afzonderlijke blokken;
    • monolithische.

    Een van de nieuwste ontwerpoplossingen is een "inklapbaar" balkon, dat gemakkelijk kan worden opgevouwen en geopend indien nodig.

    Interieurideeën

    • Volgens deskundigen is het het beste om ofwel de verpletterende ruimte op zolder te verlaten of de voorkeur te geven aan gipsplaatwanden. Dit is een redelijk lichtgewicht materiaal dat de belasting op de fundering van het gebouw minimaliseert. In dit geval presteren hun taken, zoals begrenzingsblokken, stabiel.
    • Het is onwenselijk om een ​​plafond te maken dat minder dan de helft van het oppervlak van de hele kamer inneemt. Dit kan visueel ongemak veroorzaken.
    • De vensters van een atypisch ontwerp zijn een manier om niet alleen uw esthetische concept uit te drukken, maar ook om de maximale hoeveelheid licht aan de ruimte toe te voegen.

    Handige tips en tricks van ontwerpers

    Zolder werd in de 17e eeuw gebruikt voor permanente bewoning, maar tegenwoordig hebben mensen veel meer mogelijkheden voor hun ontwerp en functionele inhoud. Binnen kunt u beide slaapkamers met panoramische ramen plaatsen en zuinigere opties (bijvoorbeeld sportscholen). Een vrij ruime en lichte kamer verandert eenvoudig in een studeerkamer en een kinderkamer. Sommige ontwerpers bieden aan om de gehele zolder met een badkamer te bezetten om nuttig gebied op de eerste verdieping van het huis te behouden.

    Om een ​​compacte ruimte aangenamer te maken, moet u nadenken over een geschikte variant van het dak.

    Bijvoorbeeld, zadeldaken, voor al hun visuele aantrekkingskracht, maken het mogelijk om slechts 2/3 van het beschikbare gebied te gebruiken. Met gebroken configuraties kunt u dit percentage verhogen tot 90%.Door het dak tot 150 cm omhoog te brengen, kunt u de totale oppervlakte van het huis met 100% optellen. Het helpt ook om het gevoel van ruimtegebrek kwijt te raken.

    Als het op de zolder slechts een smal gebied blijkt te zijn, is het aan te bevelen om er een slaapkamer in te plaatsen. In de laagste delen van de zolder wordt geadviseerd om het opslagsysteem te plaatsen, omdat mensen daar nog steeds niet kunnen komen.

    Ontwerpers adviseren vanaf het allereerste begin na te denken over hoe de toegang tot de zolder en de uitgang ervan wordt gemaakt, welke trappen worden geïnstalleerd. Een ander belangrijk punt is het gebruik van duurzame vloeren om onaangename incidenten te voorkomen. Natuurlijk moeten de spanten en de details van de vloeren ook sterk zijn. In gebieden waar de zomer warm is, rationeel gebruik van airconditioning.

    Spectaculaire voorbeelden voor inspiratie

    Mooie zolder kan een kleur hebben die past bij de voormuur. Door een apart gedeelte van een schuin dak te kaderen, kunt u een decoratief element aantrekkelijker maken. Als je een zolderverdieping hebt gemaakt in een landhuis, zou je je niet moeten schamen voor zijn uitgesproken driehoekige vorm. Integendeel, het is gemakkelijk om waardig en voordelig te worden om te 'kloppen'.De afwisseling van verzadigde zwarte balken met hout van edele kleur, loodrecht erop geplaatst, ziet er zeer indrukwekkend en ongewoon uit.

    Wat betreft de buitenprestaties van landhuizen met zolder, is de witte kleur van de gevel met een kleine bakstenen pilaar die de twee delen van het raam van elkaar scheidt, bijna de beste oplossing. Het venster zelf kan niet-uniform in hoogte worden gemaakt. Dankzij de atypische vorm zal het interieur van de kamer lichter lijken.

    Bekijk het kleine huis met een loft in de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer