Gelijkvloerse huizen met garage: populaire opties

Mensen begonnen vaker huisjes te bouwen in een rustige landelijke omgeving en gaven de voorkeur aan appartementen in lawaaierige steden. Er zijn veel waardevolle projecten. Een goede optie is de bouw van een Fins huis. Het is handig gepland, gezellig en economisch, naast dat het is gebouwd met moderne materialen. U kunt een project van een bakstenen of houten huisje kiezen uit gelijmd gelamineerd hout. Beide opties hebben goede recensies. Veel voorkeur voor gebouwen met één verdieping en een garage onder hetzelfde dak.

Het plan kan zorgen voor een erker en een terras.

Er zijn twee soorten garagelocaties ten opzichte van residentiële ontwikkeling. - onder de woning en ernaast. Optie onder het huis kost minder ruimte op de site, maar kost meer.Je hebt een diepe kelder, een solide basis en goed ontworpen ventilatie nodig. Het betreden van de garage gebeurt onder een hoek van 12 graden, waardoor het moeilijk is om te bewegen tijdens het ijs. Het project is moeilijk te implementeren op bodems met voor-grondwater.

De garage in combinatie met het huis wordt geconfronteerd met dezelfde materialen en ziet eruit als een enkel gebouw ermee. Het wordt een uitbreiding van het gebouw, heeft een gemeenschappelijk project, een fundering, een dak, wat de kosten van de bouw vermindert. Het gebied van het huis kan worden uitgebreid met een bad, een zolder, een erker en een kelder onder de garage in het project. Voor zomervakantie organiseert u een terras op het dak.

Sterke en zwakke punten

Zelfs voordat de bouw begint, is het de moeite waard om te overwegen alle voor- en nadelen van een gebouw met 1 verdieping en een aangebouwde garage:

 • Eén gebouw neemt minder ruimte in dan twee vrijstaande. De tuin ziet er meer georganiseerd uit.
 • Besparen op het project en verminderen van het verbruik van bouwmateriaal (fundering, dak en muren gedeeld met het huisje).
 • De garage heeft een gemeenschappelijk verwarmings- en communicatiesysteem met het huis.
 • In aanvulling op het huisje, naast de auto, kunnen er huishoudelijke artikelen of groenten in de winter zijn.
 • De garage in het huis is comfortabel, omdat je in de auto kunt stappen zonder warme kleding te dragen. Het is handig om de auto uit te laden en te laden.
 • De auto is betrouwbaarder beschermd tegen rovers, vanuit de kamers is het gemakkelijk om gedoe in de garage te horen. Het is mogelijk om een ​​enkel beveiligingssysteem aan te sluiten.
 • De garageruimte is geschikt voor een workshop of een fitnessruimte.

De nadelen zijn onder andere de behoefte aan warmte- en geluidsisolatie, anders komen het geluid en de kou van de uitbreiding naar de woning. Zo'n project is niet geschikt voor een site met een moeilijk landschap, werken aan het egaliseren van het gebied brengt extra kosten met zich mee.

Huizen met één verdieping hebben hun voordelen:

 • Leven op hetzelfde niveau bevordert de communicatie en verenigt het gezin.
 • Als er oude mensen en kleine kinderen in het gebouw wonen, zijn ze comfortabeler in gebruik zonder een trap.
 • De afwezigheid van een tweede verdieping zal de constructie van de wanden economisch beïnvloeden.
 • In een lage structuur is het gemakkelijker schoon te maken en te repareren.
 • Het is niet nodig om de fundering te versterken en daarom te veel betalen.

Van de minnen kunnen we zeggen over de grote oppervlakte van het huis in het toegewezen gebied, de kosten van dakbedekking.

projecten

Plan een huis om het te ontwikkelen of solliciteer bij speciale organisaties om een ​​individueel project te maken. Als het terrein van het perceel vlak is, zullen de typische opties doen, ze zullen goedkoper zijn, maar soms moeten ze worden aangepast aan uw behoeften.

Eerst moet u het gebouw op de juiste plaats plaatsen. Dit is vastgelegd in het concept. Het huisje moet op een hoge grond worden gebouwd voor voldoende zonverlichting en om overstromingen met smeltwater te voorkomen. Als het landschap glad is, is het noordoostelijke deel van de site de beste plaats om te bouwen, en om het binnen te gaan, is het beter om de zuidkant te selecteren.

De ingang van de garage moet dichter bij de poort zijn. U moet parkeren voor een korte parkeerplaats. Garage ten opzichte van het huis is beter geplaatst vanuit het noorden, en verlaat de zuidkant voor de woonkamer. De slaapkamers passen in het oostelijke deel van het huis. Want de keuken en eetkamer zullen de westelijke richting blijven. Een dergelijke opstelling van het gebouw draagt ​​bij aan het maximale daglicht.

Houd rekening met het volgende bij het maken van een project:

 • Noodzaak om communicatie goed te plannen. Het verwarmingssysteem, watervoorziening van het huis kan naar de garage worden gebracht.Om gas- en ventilatiesystemen te plannen om ongevallen te voorkomen, is het beter om de specialisten toe te vertrouwen. Je moet nadenken over riolering en elektriciteit.
 • Alvorens een project te maken, is het noodzakelijk om het type fundering en bouwmaterialen daarvoor te bepalen.
 • De indeling van het gecombineerde gebouw moet zo functioneel mogelijk zijn en ongecontroleerde leegtes en gangen moeten worden vermeden.
 • Het is wenselijk om een ​​kleine vestibule tussen de garage en woonkamers te hebben, dit zal helpen om koude lucht, technische geuren en geluiden uit deze kamer op te vangen.
 • Bij het plannen van een garage is het noodzakelijk om een ​​inspectieput te voorzien voor de reparatie van de auto, een plaats onder de rekken met gereedschap en auto-uitrusting.
 • Slaapkamers moeten op een maximale afstand van de garage worden geplaatst om andere geluiden niet te hinderen.
 • Samen met het huis zijn toegangswegen en sporen gepland. Het zou ideaal zijn om het hele landschapsontwerp tijdens de bouw te plannen. Zelfs als de tuin, priëlen en andere tuinelementen geleidelijk verschijnen, krijgt de plot in de definitieve versie een doordachte en harmonieuze uitstraling.

Bij het contacteren van het bureau om een ​​individueel project te maken, maken architecten schattingen,Tekeningen en technische documentatie worden voorbereid met de ontwikkeling van structuren en een schetsplan.

schets

Dit document is een product van gezamenlijk werk van de klant en de architect. In dit stadium worden het aantal kamers, hun doel en locatie besproken, de interne en externe gevelbekleding van het gebouw wordt gespecificeerd. Nadat u een schetsplan hebt uitgewerkt, kunt u al geïnteresseerd zijn in de gemiddelde kosten van de constructie van het object.

Werktekeningen

Tekeningen worden aan overheidsinstellingen verstrekt, op basis daarvan zal een beoordeling van het veiligheidsniveau van het wonen in het gebouw plaatsvinden. Elke regio heeft zijn eigen vereisten, dus het is beter om vooraf bij de lokale toezichthoudende autoriteiten na te gaan welke documenten ze nodig hebben.

Werktekeningen bevatten ruimte-indelingsprojecten., ramen, deuren, garage, bijgebouwen, alle details van de structuur erin zijn tot in het kleinste detail doordacht. Met hun hulp wordt de hoeveelheid bouwmaterialen berekend. Deze tekeningen zullen door werknemers worden gebruikt tijdens de bouw van het gebouw. Ze houden rekening met ventilatie, watervoorziening, gastoevoer, verwarmingssysteem, riolering, elektriciteit. Constructies en soorten fundering, dak, kelder zijn aangegeven. Documenten over architectuur en structuren worden voorbereid.Tekeningen worden tegelijkertijd gemaakt met de bijbehorende documentatie.

Tijdens het werken aan het project berekent de specialist het type fundering, dakbedekking, belasting van de fundering en vloeren, berekent de kosten van het werk. Bestudeerde grond, grondwaterstand, klimatologische omstandigheden.

In de tekeningen die betrekking hebben op het oprichten van wanden, vallen lagerstructuren op, wordt hun stijfheid, de locatie van de dragers genoteerd. Geeft het aantal bevestigingen en mengsels aan, evenals bevestigingsmethoden.

Neem voorafgaand aan de aanschaf van materialen een grondige meting. De documentatie detailleert gedetailleerd de soorten bouwwerkzaamheden en hun volgorde, een lijst met gebruikte materialen en andere werkpunten.

Ontwerp wordt beschouwd als een van de moeilijkste gebeurtenissen in de bouw van het gebouw. Als individuele ontwikkeling niet nodig is, worden typische ontwerpen voorgesteld.

Bijvoorbeeld mooie en economische opties voor Finse huizen, die de nieuwste bouwtechnologieën combineren met een comfortabele indeling.

Fins huis Nurmes
Fins huis Shotozero
Fins huis Paanajärvi
Fins huis Shuya

voorbeelden

Garage, verbonden met het huis, vormt een L-vormig.Een dergelijke lay-out maakt het mogelijk om de ruimtes compacter in te delen.

De ingang van het huis loopt door een vestibule, uitgerust met twee deuren: aan de rechterkant is een garage, aan de linkerkant - woonruimte Tambour neemt alle negatieve aspecten van de garage over (geluid, technische geur). De hal, verlengd door een gang, heeft zeven deuren: drie slaapkamers, een keuken, een badkamer, een badkamer en een vestibule. De ruime gang loste alle problemen op met het isolement van het pand. Alleen de keuken bleek een doorgangskamer te zijn, men moest er doorheen om in de woonkamer te komen. Als de hal als eetkamer dient, is deze locatie uitermate geschikt. De garage is ontworpen voor één auto. Een voorbeeld van een succesvolle lay-out, wanneer de garage een gemeenschappelijke ingang heeft met het huis, maar zo ver mogelijk van het terrein.

Optiehuis met een garage voor twee auto's, gelegen aan de linkerkant. Een gemeenschappelijke ingang leidt naar de hal, vanwaar u naar de woonvertrekken (aan de rechterkant) en naar de garage (aan de linkerkant) kunt gaan. Een lange hal verbindt de keuken, eetkamer, badkamer, badkamer en drie slaapkamers. Alle kamers zijn gescheiden. De keuken heeft twee uitgangen naar de hal. Slaapkamers zo ver mogelijk van de garage.

Het project van een huis met één verdieping en een garage, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer