Functies planning 4-kamer appartement

Functies planning 4-kamer appartement

In tegenstelling tot de stereotypen die zich hebben ontwikkeld, is een groot gezin in ons land niet ongewoon. Drie kinderen, een hond en een aquarium in de hele muur is vrij moeilijk te plaatsen in een kleine "Chroesjtsjov" met twee aangrenzende kamers, wat betekent dat het tijd is om een ​​constructieve beslissing te nemen. Het kopen van een appartement met vier kamers lost niet alleen veel alledaagse problemen op, maar biedt ook een comfortabele en gezellige sfeer voor alle gezinsleden. Wij brengen de belangrijkste criteria die moeten worden overwogen bij het kiezen van een 4-kamer appartement onder uw aandacht.

lay-out

Er zijn twee basisprincipes, waarna u de beste keuze kunt maken bij het kopen van een appartement.

Op het eerste gezicht lijken ze elkaar wederzijds exclusief.

  • Woonkamers moeten zo mogelijk van elkaar gescheiden zijn;
  • de totale ruimte van het appartement moet zo vrij en comfortabel mogelijk zijn.

Tot op heden, de onroerend goed markt zijn er verschillende basisopties voor het plannen van appartementen met vier woonkamers.

Het meest geprefereerd zijn de typen verbeterde planning, waarbij (minimum) 3 slaapkamers van elkaar zijn geïsoleerd, en de verbindende schakel een ruime hal is, van waaruit toegang tot kamers, keuken en bijkeuken (indien aanwezig) wordt verschaft.

Kamers in moderne appartementen met verbeterde planning zijn in de eerste plaats slaapkamers, waarvan de grootte en locatie zorgen voor de meest comfortabele woonomgeving van alle gezinsleden. Tegelijkertijd is een van de kamers meestal groter dan de andere: meestal is dit de slaapkamer van de ouders of de woonkamer. In een appartement met vier kamers heeft elk niet alleen zijn eigen hoek, maar vaker zijn eigen kamer, die kan worden ingericht op basis van persoonlijke smaakvoorkeuren.

De basis van elk appartement met meerdere kamers is een grote, ruime hal, die gratis toegang biedt tot de woonkamer en de keuken, en waarmee u ook gemakkelijk en logisch de nodige meubels en huishoudelijke artikelen kunt plaatsen.

In sommige gevallen kan de hal dienen als een woonkamer of zelfs als een woonkamer, als we het hebben over een echt groot gezin.

We moeten het toilet en de badkamer niet vergeten. In de appartementen van de verbeterde planning zijn in de regel 2 toiletruimtes, waarvan er één wordt gecombineerd met de badkamer. Het is erg handig, vooral 's morgens wanneer het hele gezin naar zijn werk gaat, naar school gaat of naar de kleuterschool gaat, toch?

Gezien het bovenstaande kunnen we de volgende conclusies trekken:

  • 4-kamer appartement is een comfortabele geïsoleerde slaapkamer en een ruime hal met directe toegang tot de woonkamer;
  • de keuken hoeft niet groot te zijn, maar 1-2 balkons of loggia's zijn een aangename toevoeging;
  • 2 toiletruimtes zijn beter dan één.

Nieuwe of secundaire markt?

Er is op dit moment geen definitief antwoord op deze vraag. Aan de ene kant zijn appartementen in moderne woongebouwen vaak groter in oppervlakte dan die op de secundaire markt. Aan de andere kant kan elke woning die minstens één eigenaar heeft veranderd, secundair worden, wat betekent dat je een geschikt vierkamerappartement voor je kunt kopen in een huis dat 2-3 jaar geleden werd gebouwd, omdat de eigenaar van deze woning bijvoorbeeld heeft besloten te gaan voor permanent verblijf in het buitenland.

Tegelijkertijd hoeft een appartement in een baksteenhuis uit de Sovjettijd niet per se kleinschalig te zijn: 4 kamers met een grote keuken, een aparte badkamer en twee grote balkons zijn helemaal niet ongebruikelijk op de secundaire huizenmarkt.

U moet een eenvoudig ding begrijpen: de lay-out van het appartement moet volledig bij de koper passen, want dit is een serieuze aankoop voor vele jaren, zo niet voor het leven.

Daarom is het bouwjaar van het huis niet zo belangrijk als de interne en externe conditie. Als u tevreden bent met de lay-out, de staat van communicatie en de geografische locatie, moet de leeftijd van het huis niet beschamend zijn.

Secundaire woningen hebben dergelijke nadelen als de algemene onbevredigende staat van het appartement (gebrek aan reparatie), of herinrichting, die gedeeltelijk of volledig niet bij u past als potentiële kopers. De secundaire markt is echter erg groot qua volume: u kunt zelf opties kiezen voor appartementen in goede staat en hun kosten zullen bijna op hetzelfde niveau liggen als die van nieuwe gebouwen.

Grote appartementen met verbeterde planning zijn te vinden in de "stalinistische" huizen en in moderne wooncomplexen.De algemene staat van communicatie en de beschikbaarheid van een ontwikkelde infrastructuur houdt niet direct verband met het type woningbouw en de leeftijd. Conclusie: de keuze voor nieuwe of secundaire woningen is geen principekwestie.

Kleine keuken: voor- en nadelen

Heel vaak is de keuken een belangrijke factor bij de beslissing om een ​​bepaald appartement te kopen. Als het gaat om kleinschalige planning, waarbij elke vierkante centimeter duur is, is de keuken van fundamenteel belang. In de beelden van een modern vierkamerappartement wordt echter vaak de grootte van de keuken verwaarloosd, waardoor deze kamer de hoofdfunctie behoudt: koken, voedsel en gerechten bewaren.

In appartementen met een groot aantal kamers, is de keuken meer een dochteronderneming, een bijkeuken, dan een volwaardige woonkamer waarin de hele familie 's avonds samenkomt.

Voor feesten of familiebijeenkomsten in een vierkamerappartement is de woonkamer perfect. In de regel is dit het grootste woongedeelte.

Voor degenen die graag grote keukens hebben, is er goed nieuws: in moderne appartementen met meerdere kamers wordt de keuken vaak gecombineerd met een eetkamer, zodat u comfortabel kunt eten in een groot, vriendelijk gezelschap.In dergelijke woningen is de eetkamer tegelijkertijd een woonkamer en kan deze ook dienen als speelkamer voor kinderen. Vanuit de keuken zelf kan de eetkamer worden gescheiden door een doorschijnende scheidingswand of een volledige deur.

Er zijn ook opties voor vierkamerappartementen waarbij de keuken wordt aangevuld met een ruim balkon of loggia. Dit is erg handig: in een groot gezin is het vaak niet genoeg om zaken te doen met één koelkast, en het meubilair in de keuken heeft meer dan 2-3 personen nodig.

Een deel van de belasting (en aanzienlijk) wordt in dergelijke gevallen ingenomen door de loggia, waar de tweede koelkast, moeders fitnesstrainer, vaders gereedschap en zelfs kinderspeelgoed met succes kunnen worden ondergebracht. Bovendien kan de aanwezigheid van een loggia of een balkon het probleem van een kleine keuken gedeeltelijk, zo niet volledig, elimineren.

We nemen een beslissing

Vierkamer appartement is een uitstekende keuze voor een groot en vriendelijk gezin, klaar om financiële investeringen te doen voor hun eigen comfort en welzijn. Als je niet zeker weet welk type huis de voorkeur heeft - baksteen of paneel, dan heb je je absoluut niet vergist bij het kiezen van het aantal kamers in je toekomstige appartement, aangezien een groot gebied een geweldige kans is.

Als u een vierkamerappartement met een betere planning niet kunt betalen en u oorspronkelijk een ander plan had, wordt de secundaire woningmarkt vertegenwoordigd, inclusief kleine opties met vier woonkamers, en het aantal slaapkamers voor een groot gezin is altijd een prioriteit.

Het blijft alleen maar om de voors en tegens af te wegen, twijfels weg te nemen en een beslissing te nemen over de aankoop van uw nieuwe, gezellige gezinsnest.

Vierkamer appartement is de beste oplossing voor degenen die gewend zijn aan de ruime en lichte woonruimtes en waardeert de persoonlijke ruimte. Bovendien is het helemaal niet nodig om veel kinderen te hebben om in een appartement met vier kamers te wonen. Een van de kamers kan eenvoudig worden uitgerust met een spel of bibliotheek. Vaak in een van de kamers een mini-fitnessruimte of een gecombineerde woonkamer.

De keuze is alleen voor jou en maak het vrij eenvoudig. Moderne woningmarkt biedt een groot aantal opties, waaronder u de beste kunt vinden. Het belangrijkste om te begrijpen is dat een 4-kamer appartement ruimte en comfort, persoonlijke ruimte en een huis voor een groot gezin is. Dit is niet alleen een kans om comfortabel in zo'n gebied te wonen, maar ook om gasten te ontvangen.En dit is echt de juiste keuze.

Hoe interessant om een ​​4-kamer appartement uit te rusten, leer van de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer