Herontwikkeling "Chroesjtsjov": prachtige ontwerpopties

De zogenaamde "Chroesjtsjov" - is een appartement in huizen uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Ze waren gebouwd op het principe van 'snel en veel'. Ze hebben alles wat je nodig hebt om te bestaan, maar ze zijn klein en niet altijd even handig voor het leven. Daarom durven velen ze opnieuw te ontwikkelen.

Speciale functies

De gebruikelijke Chroesjtsjov-stijl zijn kleine kamers, vaak aangrenzend, gecombineerd toilet en badkamer, een kleine keuken van 6 meter, lage plafonds. Vaak zijn er in dergelijke appartementen oncomfortabele gangen, pantry's, donkere kamers, mezzanines, waar afval wordt bewaard. Ongemakkelijk als de locatie van het pand in de Chroesjtsjov. Het is onmogelijk meubels in doorgangskamers te plaatsen, omdat het noodzakelijk is om ruimte te laten voor doorgang naar een andere kamer.In de gang en de gang is er ongebruikte ruimte waar geen meubels kunnen worden geplaatst.

Het is niet verwonderlijk dat de eigenaren van dergelijke appartementen nadenken over veranderingen die hen kunnen helpen om de oppervlakte van het appartement te vergroten zonder extra meters te kopen. In dit geval zou een goed idee herontwikkeling kunnen zijn.

Bij de herontwikkeling verwijderen ze een deel van de muren, waarbij ze bijvoorbeeld een keuken met een grote ruimte combineren of een badkamer door een gang uitbreiden. U kunt de deur verplaatsen of uitbreiden, de loggia verwarmen en aan de woonkamer bevestigen, apart toilet en badkamer maken. Soms slopen de eigenaars van appartementen de binnenwanden volledig af en het blijkt een studio-appartement te zijn.

Bij het bepalen van de herontwikkeling van Chroesjtsjov is het belangrijk om een ​​aantal van de nuances te kennen.

Basisregels

43 vierkanten worden nooit 70 of ten minste 50. Desondanks helpt een competente herverdeling van gebieden om zich op een klein gebied comfortabel te voelen.

Een van de populaire oplossingen is om verschillende kamers samen te voegen. Tweekamerappartement kan veranderen in een eenkamer of een studio. De kamer wordt groter als gevolg van het verdwijnen van binnenwanden.Hiermee kunt u het nodige meubilair plaatsen en de druk wegnemen die wordt uitgeoefend op een persoon in een kleine kamer. De leefruimte kan worden uitgebreid door de gang, hal, bijkeuken of keuken.

In de gemeenschappelijke ruimte is het handig om zones te gebruiken om werkplekken, rust, koken en eten te onderscheiden, evenals aparte ruimtes voor elke persoon die in dit appartement woont.

Een andere manier om een ​​klein appartement te veranderen, is om het visueel te vergroten door bepaalde kleuren, partities en materialen te gebruiken.

Wanneer herontwikkeling rekening moet houden met een paar punten.

 • Geen enkele muur kan worden gesloopt.. Dragende wanden, waarvan de dikte 22-32 cm is, vormen het frame van het huis en u kunt ze niet aanraken. Maar de binnenwanden met een dikte van 7-9 cm kunnen worden verwijderd, verplaatst of de deur erin worden geplaatst op een handige plaats. Helaas zijn in een bakstenen huis bijna alle wanden dragende, in het paneel zijn binnenwanden gemaakt van gipscement of gipsplaat, en ze kunnen worden gesloopt.
 • Keuken kan niet worden gemaakt in de woonkamerals het is uitgerust met een gasfornuis, kolom of ketel.Het plaatsen van een toog tussen de keuken en de kamer zal niet werken, maar je kunt wel een lichte partitie maken. Of u kunt een elektrisch fornuis in de keuken installeren, het is veiliger en veroorzaakt geen bezwaren van BTI. Wat betreft de boiler, deze wordt, indien beschikbaar, naar de badkamer verplaatst.
 • De keuken kan niet aan het deel van de woonkamer worden bevestigd.. De keuken kan echter worden uitgebreid door een deel van de gang of gang te gebruiken.
 • Maak de badkamer deel van de kamer of verhoog het ook ten koste van de kamer, zal niet werken.
 • Het is niet toegestaan ​​om de toegang tot centrale communicatie te blokkeren., verplaats of ontmantel ventilatieschachten.
 • Het is onmogelijk om vloerdekken volledig of gedeeltelijk te vernietigen, als aangrenzende appartementen boven elkaar liggen.
 • Ook niet onderworpen aan volledige sloop dragende muur tussen het balkon en de hoofdkamer.

Waar en hoe legaliseren?

Als met deze vereisten rekening wordt gehouden, kunt u doorgaan met de procedure voor het opstellen van de projectherontwikkeling. Dergelijke documenten zijn noodzakelijk, omdat eventuele juridische acties met een appartement onmogelijk zijn zonder een echt appartementsplan. Als het feit van ongeautoriseerde wijziging van een appartement wordt ontdekt, moet de eigenaar een boete betalen en het plan wijzigen of het appartement in de oorspronkelijke vorm terugbrengen.

Dus toestemming voor herontwikkeling wordt uitgegeven in het BTI - Bureau of Technical Inventory. Voor het verkrijgen van toestemming moet u de volgende documenten voorbereiden:

 • eigendomsakte;
 • herontwikkelingsproject, dat de veranderingen toont;
 • technisch rapport over de veiligheid van reparatiewerkzaamheden, besteld in een gespecialiseerde organisatie;
 • plattegrond BTI, technisch paspoort;
 • de toestemming van alle bewoners of huiseigenaren (geschreven in vrije vorm);
 • een verklaring met de details van herontwikkeling (ingevulde woninginspectie).

U moet ook een vergoeding betalen voor papierwerk.

Documenten voor herontwikkeling worden binnen anderhalve maand gemaakt. Daarna krijgt de aanvrager binnen drie dagen een gecertificeerd document en kunt u beginnen met repareren.

Layout opties

Er zijn verschillende opties voor herontwikkeling Chroesjtsjov, deze variëren afhankelijk van het aantal kamers en de planning.

studio

Eenkamerappartement wordt vaak omgebouwd tot een studio-appartement. Hiervoor wordt een eenpersoonskamer gecombineerd met een keuken, waardoor een grotere kamer wordt verkregen. Ook kan de kamer worden vergroot door een gang of gang.

Een ander idee is om het balkon of de loggia op te warmen en ze te gebruiken als een kantoor, een plek om uit te rusten of om ze deel uit te laten maken van een keuken of kamer. Een mooie boog die de loggia van de rest van de kamer scheidt en tegelijkertijd verbindt, ziet er eenvoudig en origineel uit.

Op het plan zien we dat het 1-kamer appartement na de wijziging een studio-appartement is geworden. De muur tussen de keuken en de kamer werd verwijderd, de leefruimte werd uitgebreid door het balkon met de kamer te verbinden. Er was een apart bed. Kasten worden geïnstalleerd in nissen, wat bijdraagt ​​aan het behoud van het volume van de kamer en het meest efficiënte gebruik van het oppervlak van het appartement.

Als het maken van een studio ongewenst is, kunt u de kamer, keuken of badkamer vergroten door de partities overeenkomstig te verplaatsen. Als we de muren verplaatsen, krijgen we een badkamer, waarin plaats is voor moderne huishoudelijke apparaten of een grotere keuken.

In de kamer kunt u extra ruimte krijgen door de voorraadkast of kast te verwijderen. Een dergelijke hoek kan worden gebruikt als slaapplaats of werkplek.

Twee kamers

Chroesjtsjov dvushka is ruimer dan een eenkamerappartement, maar heeft meestal een ongemakkelijke lay-out.De keuken en de badkamer zijn klein, de gang en de gang nemen veel ruimte in beslag, de kamers zijn ongemakkelijk.

In dit geval helpt het wijzigen van de locatie van de binnenmuren.

 • Aan de ene kant kun je extra partities toevoegen. Aangrenzende kamers met uitzicht op een "tram" in termen van en die uitkijken op ramen aan verschillende kanten van het huis, kunnen worden gescheiden door een gang. In zo'n gang kun je een kledingkast plaatsen, en in de kamers zal ruimte worden gemaakt, die eerder werd gebruikt voor kasten en muren. Als u wilt, kunt u zelfs een appartement met drie kamers krijgen door een structuur te bouwen die is gemaakt van gipsplaat.
 • Aan de andere kant kan de muur tussen de kamers worden verwijderd en krijgt u een ruime kamer. Verschillende zones kunnen worden onderscheiden met behulp van meubels, rekken, draagbare scheidingswanden of door zones met kleur te begrenzen.

In veel Chroesjtsjov deuren zijn de kamers en de keuken ongemakkelijk gelegen. De plaats voor hen, evenals de doorgang naar hen, kan niet worden geblokkeerd. Er zijn "dode zones" - vrije ruimte, die niet zal werken. Dit probleem kan eenvoudig worden opgelost door de deuren naar een gemakkelijkere plaats te verplaatsen. Soms is het mogelijk om een ​​aparte kamer te maken vanuit de doorgangskamer door de deur naar een andere kamer te verplaatsen.

Schuifdeuren of harmonicadeuren besparen ook ruimte.Een interessante ontwerpoplossing is de schuine kant van de muren, hun locatie schuin, waardoor elke centimeter van het oppervlak kan worden gebruikt.

Hier is een voorbeeld van een reconstructie in een appartement met een tramtype. Hier zijn twee aangrenzende kamers gescheiden door een gang. Zo is een van de kamers niet langer gepasseerd. Daarnaast een plaats voor een pantry. In de lange kamer verscheen een scheidingswand tussen de slaapkamer en de woonkamer. Dit appartement is nu een driekamer geworden.

BRS

De driekamer Chroesjtsjov wordt ook geconfronteerd met het probleem van het meest rationele gebruik van de ruimte. Hier kun je de kamers vergroten door een gang of een deel van de gang met hen te verbinden.

De indeling van dit appartement heeft grote veranderingen ondergaan. De uitgerekte kamer in het midden van het appartement veranderde in een gezellige compacte slaapkamer. De lege ruimte wordt gebruikt om de woonkamer te vergroten, die voor het gemak in twee zones is verdeeld: de badkamer heeft een deel van de gang ingenomen en de gang is verplaatst naar waar de werkruimtes stonden.

Dit appartement heeft een interessante ontwerpbeweging gebruikt. De woonkamer is verbonden met de gang door een hellende gang. Een deel van het gebied van de voormalige hal ging naar de badkamer en de kinderkamer,die in de plaats van bijgebouwen nam. Het appartement is herbouwd volgens de behoeften van het leven erin.

Hoe visueel de ruimte uit te breiden?

Er is nog een andere manier om een ​​appartement groter te maken: de randen visueel uitbreiden. Hiervoor worden verschillende trucs en tricks gebruikt.

Een van hen - de keuze van meubilair voor het appartement. Kleinere meubels zijn geschikt voor een klein appartement. Ruimte besparen op vouwbedden, schuiftafels, klapstoelen. Op het schema van de opmaak nemen dergelijke meubelstukken minder ruimte in beslag.

Voor een klein appartement is het belangrijk om multifunctionele meubels te kiezen die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Een sofa met een hefmechanisme, banken en voetenbankjes met een scharnierend deksel kunnen worden gebruikt als extra opbergruimte voor spullen.

Ook ruimte besparen help vouwen bed-kast of hoogslaper, waaronder er een plek om te werken. Een interessante optie is het transformerende bed dat overdag wordt opgevouwen en veel minder ruimte in beslag neemt.

Breid de ruimte visueel uit met transparante en spiegeloppervlakken. Transparant meubilair is onzichtbaar, maar vervult zijn functie.Een transparante partitie zendt kleur uit, maakt de kamer niet rommelig, maar scheidt tegelijkertijd de ene "kamer" van de andere.

Spiegels aan de muren of kasten reflecteren de kamer, voegen diepte toe en verbeteren het visueel. Til het plafond optisch op om het plafond te helpen en reflecteer de ruimte eronder.

Een andere manier om de ruimte groter te laten lijken, is door bepaalde kleuren in het interieur te gebruiken. Een kamer in één oogopslag wordt ruimer als er lichte achtergronden in zitten. Horizontale strepen op het behang helpen de ruimte visueel uit te breiden.

Voor kleine kamers geschikt behang met een klein patroon.

In een kleine kamer is zeer belangrijke verlichting. Een kamer lijkt groter als er geen donkere hoeken zijn. En hier voor verlichting is het noodzakelijk gebruik verlichtingsapparaten die niet veel ruimte innemen - tafel- en wandlampen, led-achtergrondverlichting, ingebouwde puntlichtbronnen.

In een kleine, lage ruimte zullen planken, hoge rekken en kasten helpen om het plafond visueel omhoog te brengen. Bovendien kunt u hiermee het gebruik van muurruimte maximaliseren.

Doorgangsruimte is eenvoudig visueel ruimer te maken, als u de deur erin verwijdert. Vaak sluiten deze deuren toch niet. Maar een mooie grote boog zal de ruimte uitbreiden.

In deze kamer vergroten lichte meubels en horizontale oppervlakken aan de muur de ruimte visueel. Photowall-papier op een muur met het beeld van het veld dat wegwijkt, voegt ook toe aan een ruimte met volume.

Dit is een gewone kamer in een klein appartement, maar het lijkt ruimer dan het in werkelijkheid is. Alle hierboven genoemde technieken worden hier gebruikt: lichte wanden en meubels, lange planken en nachtkastje, een transparante tafel. De kamer is gevuld met lucht en licht.

Handige tips en trucs

Bij het nadenken over herontwikkeling is het belangrijk om in het project een persoonlijke ruimte op te nemen voor elk gezinslid. Het kan worden gescheiden door een lichte partitie, een scherm of gemarkeerd in kleur.

De keuken is meestal toegewezen werk- en eetgedeelte. De grens tussen hen kan dienen als een bar, bank of boog. Het werkgedeelte kan met een raam naar de muur worden verplaatst, waar de gastvrouw licht en gezellig is om te koken. Een interessante optie is om het werkgedeelte over te brengen naar een balkon of loggia. In dit geval moet u de communicatie daarheen verplaatsen.. Daar kun je ook een zone nemen voor voedselopslag en keukengerei. De opnieuw geplande keuken biedt plaats aan een eethoek, waar u een tafel kunt plaatsen, een hoekbank, een tv aan de muur kunt hangen - en dit gebied zal ook veranderen in een recreatiegebied.

In Chroesjtsjov vaak vergroten van het gebied van de woonkamer ten koste van de slaapkamer, ruimte voor het alleen voor bedden en nachtkastjes. Dit is handig als de eigenaar van de slaapkamer veel tijd doorbrengt in de woonkamer. Je hoeft alleen maar een plaats voor het bed te verlaten, zodat een persoon kan opstaan.

Scheid de slaapkamer van de rest van de kamer kan zware gordijnen of nis zijn. Als je het bed op het podium zet, regel het dan met tegenlicht, dit ontwerp ziet er stijlvol en modern uit. Op het podium kun je een plek toewijzen om dingen op te slaan, dit zal helpen om extra kasten in het appartement kwijt te raken.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de woonkamer, omdat dit de plaats is waar een persoon zijn vrije tijd doorbrengt, vrienden ontmoet, met zijn familie communiceert. Het is belangrijk dat de woonkamer niet vol zat met dingen, was in het belang van de eigenaren. Handig, wanneer de woonkamer zich in het midden van het appartement bevindt en toegang heeft tot de rest van het pand.

Let bij het regelen van meubels in de woonkamer op de locatie van de tv. Als het zich direct voor het venster bevindt, zal verblinding de weergaveprogramma's belemmeren.

De tv moet rechts of links van de zittende persoon worden geplaatst.

Prachtige voorbeelden

Laten we kijken naar de beste opties voor het ontwerp van verbouwde appartementen.

Dit appartement is ingericht in moderne stijl. Het interieur oogt stijlvol dankzij dezelfde kleuren in het ontwerp van de keuken en het recreatiegebied. Deze zone wordt door een scheidingswand gescheiden van de keuken en gemarkeerd door een andere kleur van de vloer. Van bijzonder belang zijn de halfronde scheidingswanden die op de vloer blijven cirkelen. Dankzij deze beslissing nodigt het recreatiegebied u uit om met pensioen te gaan, terwijl u een verbinding heeft met een enkele ruimte van het appartement.

Hier wordt de grens tussen de keuken en de woonkamer aangegeven door een lichte, gebogen afscheiding, spotverlichting op het plafond en een speciaal vloerpatroon in de keuken. De gekozen kleuren voor de scheidingswand en het meubilair zijn warm en kalm.

Maar een ongebruikelijk voorbeeld van een economische inrichting van meubels. De slaapkamer neemt heel weinig ruimte in beslag, in feite is het slechts een bed op het podium waar de trap naartoe leidt. Maximaal gebruik van de ruimte onder de bank - dingen worden daar opgeslagen.De scheidingswand tussen de kamers is een rekken. Alle meubels zijn multifunctioneel en compact geplaatst.

Hier is een andere optie voor degenen die geen aparte keuken willen maken. In dit appartement, op de grens van de keuken en woonkamer, is er een lichte transparante tafel die de ideeën van eten en rust verenigt. De keuken is gemaakt in heldere, heldere kleuren. De horizontale strepen op de panelen in de woonkamer weerspiegelen de kleuren met de keukenverticaaltjes.

De spiegel op de muur boven de tafel vergroot de keuken visueel en vormt een aanvulling op de ramen. In het algemeen ziet het appartement er modern uit en in tegenstelling tot de Chroesjtsjov.

Op deze foto moet je letten op het succesvolle ontwerp van de scheidingswanden tussen de kamers. Een plank en een iriserende lamp scheiden de gang en de woonkamer. Een glijdende matte scheidingswand omsluit de privéruimte van de slaapkamer. Zo'n partitie kost niet veel ruimte, maar het ziet er erg indrukwekkend uit.

Over hoe je de herontwikkeling van "Chroesjtsjov" kunt doen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer