De subtiliteiten van het plannen van een tweekamerappartement

Appartement met één slaapkamer wordt beschouwd als het meest populaire en populaire type woning, omdat het gebied u een comfortabele indeling biedt en comfortabele accommodatie biedt voor alle gezinsleden. Bovendien zijn er voor dergelijke appartementen veel ontwerpprojecten, waardoor u de ruimte kunt vergroten en daarmee de functionaliteit van de kamers kunt uitbreiden. Met behulp van moderne afwerkingsmaterialen en verbeeldingskracht in het interieurontwerp, is het eenvoudig om van een eenvoudig eenkamerappartement een luxe appartement te maken.

Typen typische gebouwen

Het huisvestingsprobleem speelt een grote rol in het leven van veel gezinnen. Voordat mensen soms een moeilijke kwestie worden met betrekking tot de verkoop, uitwisseling of aankoop van nieuwe woningen.

Voordat je besluit te verhuizen,Allereerst is het niet alleen nodig om het gebied van het appartement te selecteren, maar ook om uit te zoeken in welk gebouw het zich bevindt, aangezien de indeling van de kamers en de mogelijkheid tot reparatie afhankelijk zijn van het type gebouw.

Tegenwoordig worden de volgende typen huizen onderscheiden.

baksteen

:

Gebouwen worden gekenmerkt door duurzaamheid, goede installatie en behoud van warmte. Als het huis in de jaren '70 werd gebouwd, dan betekent de indeling in zijn appartementen kleine doorgangsruimtes, een smalle lange gang.

Hetzelfde geldt voor de "Stalinok": het zijn vijf verdiepingen tellende gebouwen met grote balkons. In een tweekamerappartement, hier in de regel ruime kamers met dikke muren en betrouwbare plafonds. Naast de woonruimte is ook een opslagruimte opgenomen in de lay-out, maar het algemene type behuizing wordt bedorven door het "gang" -systeem.

In de "Chroesjtsjov" zijn tweekamerappartementen klein, hun hoogte is niet groter dan 2,60 meter.

Hoewel ze goedkoop zijn, maar slechte geluidsisolatie, zullen smalle toegangstrappen en oude communicatie veel problemen veroorzaken tijdens het verblijf.

paneel

Huizen van dit type zijn gebouwen met vijf verdiepingen en negen verdiepingen, waarvan de buitenmuren zijn bekleed met betonnen platen.De hoogte van de plafonds in de appartementen is 3,20 meter. "Oude" en "nieuwe" geprefabriceerde huizen van verbeterde planning kunnen elkaar ontmoeten, ze worden ook wel nieuwe gebouwen genoemd. De "oude" panelen omvatten ook "schepen", "brezhnevki" en "Chroesjtsjov".

De gebouwen, die werden gebouwd in de jaren 60-70, hebben ook kleine aangrenzende kamers, ingebouwde kasten en opslagruimten. Hun appartementen zijn koud, omdat de voegen tussen de panelen geen goede thermische isolatie bieden. Het gebied van "dvushek" is hier niet groter dan 42-45 m2, hoewel het plan een ruime keuken en een aparte badkamer heeft. De huizen hebben liften en vuilnisbakken.

Als de keuze viel op woningen in een paneelgebouw, dan is het niet aan te raden om een ​​hoekappartement te kopen, omdat u extra vloerisolatie zult moeten uitvoeren.

Wat betreft de "schepen", hun planning zal niet bijzonder plezieren: een miniatuurgang en een grote kamer, van waaruit u naar andere kamers kunt gaan. Maar desondanks zijn dergelijke voorzieningen duurzaam in gebruik.

Het meest moderne en handige type behuizing wordt beschouwd als het "nieuwe paneel". "Tweelinghuizen" in deze huizen openen volledige vrijheid voor alle beslissingen in de decoratie en herontwikkeling, gaande van het ontwerp van studio's tot een ontwerp met twee niveaus.

Beschrijving van gebouwen

Appartementen met een slaapkamer bezetten het grootste deel van de woningmarkt, omdat er veel vraag naar is. Bovendien zijn de meeste ervan vertegenwoordigd in paneelwoningen. Hier hebben ze een oppervlakte van 40-45, 50-54 en 60 vierkante meter. m. De lay-out van moderne woningen omvat niet alleen de woonvertrekken, maar ook ruime balkons, keukens, hallen en badkamers. Onlangs proberen ontwikkelaars appartementen te bouwen van grote gebieden die de meest comfortabele omstandigheden bieden om te leven.

Wat betreft de secundaire markt, dan zijn er in de regel standaard appartementen met twee slaapkamers die voldoen aan de lineaire lay-out. Van het gebied is niet groter dan 50,2 m2, de uitzondering wordt beschouwd als "vesten" met 57,7 m2. Daarom, als de financiële situatie het toelaat, is het het beste voor gezinnen om woningen te kopen in monolithische huizen die zijn gebouwd op individuele projecten. In hen zal elk tweekamerappartement niet minder zijn dan 75 m2, en een uitgebalanceerde verhouding tussen niet-residentiële en residentiële gebieden zal naar eigen goeddunken een rationele toewijzing van ruimte mogelijk maken.

Interessante ontwerpopties

Vaak kiest een gezin met kinderen voor tweekamerwoningen. Dus, zoals in een van hen, kunt u een werkruimte combineren met een woonkamer, en in de tweede kunt u een slaapkamer organiseren.Om ervoor te zorgen dat dergelijke accommodatie comfortabel is voor alle gezinsleden, is het noodzakelijk om het ontwerp correct te regelen.

Allereerst moet je de ruimte plannen. De combinatie van keuken en eetkamer zal de ruimte uitbreiden. Zoals je weet, is de woonkamer in het huis multifunctioneel, dus in deze kamer kun je zoneren en verdelen in een plek om te rusten en een kleine studie. Om dit te doen, volstaat het om een ​​standaardset meubels in de kamer te plaatsen, bestaande uit een salontafel, een bank, een fauteuil en een bureau.

Als het modulaire ontwerp dezelfde kleur en vorm opneemt, zien ze er als een koptelefoon uit.

Een ongebruikelijk gevoel van comfort in de kamers kan worden verkregen met behulp van verlichting; hiertoe wordt het aanbevolen lampen met helderheidsregeling in het interieur te gebruiken. Dus, voor de avondtijd, zal een wandlamp of een tafellamp geschikt zijn, en als gasten zich verzamelen in het huis, kan de verlichting in contrast met de bovenste kroonluchters worden gemaakt.

We mogen de werkplek niet vergeten, dus het is het beste om het bij het raam te organiseren, dichter bij de natuurlijke lichtbron, en verschillende planken en rekken in te bedden in de raamopening of hang het naast de muur.

Wat betreft de slaapkamer, dan moet het worden voorzien van een groot bed.De ligplaats wordt traditioneel bij de muur geplaatst en aan de zijkanten zijn nachtkastjes en een ladekast geplaatst. De kast in deze kamer is niet geschikt, omdat deze veel ruimte in beslag neemt en stof zal verzamelen. Om dingen op te slaan en kleding moet worden toegewezen in het appartement een aparte plaats.

Als een kind in een gezin klein is, is het niet nodig om de hoek van zijn kinderen door schermen en scheidingswanden van de plaats van de ouders te scheiden. Zodat de baby comfortabel kan slapen, kan zijn bed niet bij het raam en in de diepgang worden geplaatst. Wanneer het kind opgroeit, kunt u zijn persoonlijke ruimte in de kamer toewijzen en daar een tafel voor een laptop plaatsen.

Om zonering uit te voeren tussen het bed van de ouders en het volwassen kind, wordt aanbevolen om speciale decoratieve schermen te gebruiken.

Goede ideeën voor reparatie

De behoefte aan reparaties is constant, vooral als het gezin lange tijd in het appartement woont. Vroeg of laat zullen bewoners de indeling willen veranderen, het algemene uiterlijk van de kamers willen bijwerken en het "familie-nest" modern willen maken. Voor een tweekamerappartement kunt u zowel een economische (cosmetische) als een grote onderhoudsbeurt uitvoeren.

Als het de bedoeling is om de muren in de kamers te schilderen, het behangpapier te lijmen en de stopcontacten te vervangen, dan is het heel goed mogelijk om al dit werk zelf te doen, met inachtneming van de volgende regels:

  • Eerst moet je het plafond afwerken, en dan de muren en vloeren. Alle oppervlakken moeten zorgvuldig worden voorbereid en geprimed.
  • Bouwmaterialen worden het best gekocht in gespecialiseerde winkels.
  • De kleuren die in de decoratie worden gebruikt, moeten correct worden geselecteerd. Lichte tinten helpen de kamer uit te breiden, en donkere tinten maken het juist kleiner.

Voor een complete herontwikkeling en het maken van een nieuw ontwerp in een tweekamerappartement zal veel tijd en geld vergen. Een nieuw woningbouwproject kan alleen of op bestelling worden gemaakt.

Om de behuizing ruim en stijlvol te maken, wordt aanbevolen om niet alleen een aparte badkamer te maken, maar ook om de binnendeuren te vervangen door bogen. Bovendien moet u de vloer volledig vervangen, laminaat of parket hiervoor kiezen, verlaagde plafonds installeren en de wanden met gips of behang decoreren.

7 foto

Voorbeelden van succesvolle beslissingen

Tweekamerappartementen zijn zeer geschikt voor jonge gezinnen, hun gebied zelfs met de komst van het kind maakt het gemakkelijk om de ruimte te organiseren en alle huurders comfortabel te huisvesten.Voor standaardplanning wordt aanbevolen om niet-redelijke kamers te gebruiken. De rest van hen kan worden ingericht als een kinderdagverblijf, en in de nabije kamer om de slaapkamer van de ouders te regelen.

In het geval dat er geen kinderen in het gezin zijn, kan de ruimte het beste open worden gemaakt. Een grote kamer zal dienen als een woonkamer, die kan worden verbonden met een vloeiende overgang van de keuken, in dit geval is het goed om een ​​slaapkamer toe te voegen aan een kleedkamer, en de badkamer en de badkamer kunnen worden veranderd in een eenpersoonskamer, waar een douchecabine wordt geïnstalleerd.

Onlangs proberen ontwerpers scheidingswanden in appartementen te vermijden, dus proberen ze op alle mogelijke manieren om ze te verwijderen. Door bijvoorbeeld de wanden tussen de woonkamer en de keuken te ontmantelen, wordt niet alleen het gebied groter, maar wordt ook de ruimte comfortabeler. In het moderne ontwerp, het centrum van het appartement is de woonkamer, dus het moet groot, helder, comfortabel zijn voor rust en handig om gasten te ontmoeten.

Zie de volgende video voor meer informatie over het plannen van een appartement.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer