Ideeën en opties voor herontwikkeling appartementen

 Ideeën en opties voor herontwikkeling appartementen

Een groot probleem in veel gevallen is het onhandige, onpraktische ontwerp van het appartement. Vaak wordt het een obstakel voor het realiseren van interessante ontwerpideeën. Er is maar één uitweg in deze situatie - herontwikkeling. Maar het is belangrijk op te merken dat zelfs een appartement in eigendom alleen kan worden vernieuwd in overeenstemming met de normen die zijn vastgelegd door de wet.

Wat is het?

Bij het ontwerpen van een woning wordt uiteraard strikt rekening gehouden met de geldende voorschriften. Voor zover mogelijk proberen ontwikkelaars rekening te houden met de smaak en de behoeften van potentiële bewoners.Maar normen veranderen in de loop van de tijd, smaken en behoeften zijn des te vatbaarder voor verandering.

Ongeveer 50 jaar geleden werd het zich vestigen in een appartement op de rand van een wonder waargenomen, maar nu zijn mensen veel discriminerend geworden. En zelfs in het monolithische huis van de nieuwste versie wordt vaak veel niet meer voldaan.

Het lijkt erop dat het alleen nog blijft duren om werk te aanvaarden (of de juiste specialisten uit te nodigen), en het probleem zal worden opgelost. Maar niet alles is zo eenvoudig en eenvoudig, in dit geval is het noodzakelijk om rekening te houden met de bestaande beperkingen.

Wat is verboden?

Het verbod omvat altijd al die werken die de betrouwbaarheid van een flatgebouw als geheel kunnen verminderen of de situatie van andere huurders dramatisch verslechteren. U kunt dus geen werk doen dat ventilatiebewegingen vermindert of elimineert; Ik zou niet graag een nis plaatsen, een koelkast plaatsen of een ingebouwde kledingkast, dit is onaanvaardbaar.

De controlerende autoriteiten zullen ook de toename van de belasting op de vloer meer dan gespecificeerd in het project verbieden. Zware chape, het leggen van zware tegels, het plaatsen van zeer massieve meubels, huishoudelijke apparaten of apparatuur is ook verboden.

Het is niet toegestaan ​​de radiator over te brengen naar een ruimte waar standaard geen centrale verwarming aanwezig is, zowel wanneer als zonder ruimten met balkons en loggia's te combineren. Bovendien, zelfs als de batterij willekeurig in de voorraadkast of in de gang wordt geplaatst, waar het oorspronkelijk niet was, wordt u bevolen te ontmantelen. De wet blokkeert de ontvangst van water door een met water verwarmde vloer uit de leidingen van het gebouw voor warmwatervoorziening of verwarming.

Niemand mag het bad, het toilet naar de kamers verplaatsen, waaronder zich woonruimte bevindt.

Het is niet toegestaan ​​om ruimtes kleiner dan 9 vierkante meter te vormen. m, absoluut om het even welke herontwikkeling in huizen uitvoeren die na 36 maanden of eerder zullen worden vernietigd en opnieuw gevestigd. Het verbod geldt ook voor gebouwen die worden beheerd door de instanties voor civiele bescherming en noodhulp.

Wat kan?

Maar het is mogelijk om veel te doen volgens de huidige wetgeving: niemand heeft het recht om het gebruik van behang, pleisters of decoratieve mengsels te verbieden. Vervanging van de vloer met een matig zware vloer, afsnijden van het plafond, slopen van de mezzanine, demontage van alle ingebouwde planken en het maken van nieuwe, verplaatsing van de elektrische kookplaat naar een nieuwe plek in de keuken is ook toegestaan ​​zonder beperkingen.

Een soortgelijke procedure is van toepassing op de installatie van de airconditioner, op voorwaarde dat ze de dragende muur niet breken. Maar satelliet-tv-antenne moet van tevoren worden gecoördineerd.

Verplaats het sanitair in de keuken, verander het gasfornuis in een elektrisch fornuis, demonteer de secundaire wanden (als ze niet als dragend zijn gemarkeerd), perforeeropeningen erin en het bevestigen van bestaande gaten zijn toegestaan, maar alleen met officiële toestemming.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste vereisten (deze kunnen onverwacht veranderen), maak je kennis met de nieuwste uitgaven van de huisvestingscode en de wetten van je regio voordat je aan het werk gaat. Vervolgens worden de toegestane manipulaties precies gedefinieerd en maakt u geen fouten.

Basisvereisten

Om opnieuw te plannen over het project - de meest correcte beslissing. In eerste instantie bestellen ze een plan bij BTI, van daaruit wordt het doorgegeven aan ontwerpers die geregistreerd zijn in de SRO. Projectmaterialen en een aanvraag voor herbewerking moeten worden ingediend bij het Multifunctioneel Centrum, waarvan de medewerkers zelf communiceren met de Woninginspectie. Na het veranderen van de lay-out naar de site arriveert inspecteur, die controleert of de wet en andere voorschriften worden nageleefd.Bij afwezigheid van schendingen krijgt u een certificaat van acceptatie van herontwikkeling.

Maar nog steeds niet over: de handeling en het project zitten in de BTI, ze bereiden een bijgewerkt technisch paspoort voor. Als u niet de laatste stap zet, is het in gebruik nemen van de bijgewerkte communicatie illegaal. En later zal zelfs de rechtbank niet helpen je rechten te herstellen.

Hoe maak je jezelf?

Er is nog een andere optie, onafhankelijk van elkaar, zonder de hulp van gespecialiseerde registratiebedrijven, om de herontwikkeling voor te bereiden. Deze afstemming met de architect of organisatie die het project van het huis heeft ontwikkeld. Zo'n pad is optimaal als het ontwerp van dragende muren verandert. En dan gaat de stapsgewijze instructie op dezelfde punten: in de MFC, van het naar de woningtoezicht, en, ten slotte, naar het inventarisatiebureau.

Deze oplossing is optimaal als u naar:

 • Verplaats of rust nieuwe openingen uit;
 • Verander de locatie van keukens en badkamers;
 • Combineer appartementen door openingen of sloopmuren te vormen.

In het laatste geval dient u een dagboek bij te houden van de productie van werken, handelingen voor te bereiden voor verborgen werk. De herontwikkeling zelf moet worden uitgevoerd onder constant toezicht van de initiatiefnemer van het project.Het is onmogelijk om te bepalen of een wand al dan niet zonder speciale kennis is.

Project Inhoud

Een schets van toekomstige herontwikkeling kan onafhankelijk worden gemaakt, maar tegelijkertijd zijn alle metingen en berekeningen die op basis daarvan worden gemaakt, het voorrecht van professionals. Andere informatie zal in het geheel niet worden aanvaard door de instanties die instemmen met herontwikkeling. De locatie van de natte zones van het BTI-plan (vloer) geeft de stippellijn weer, hoewel andere opties mogelijk zijn.

Op dezelfde manier moet de plaatsing van keukens en leefruimte worden getoond. U bouwt partities op of monteert technische netwerken zonder af te wijken van de vereisten van het plan. U kunt zich beperken tot het opstellen van een schets en deze goedkeuren in de huisvestingsinspectie.

Maar in veel gevallen zal het onmogelijk zijn om te repareren zonder de oorspronkelijke bestemmingsplannen te wijzigen. Dan moet u nog steeds een officieel project uitgeven met de hulp van gespecialiseerde organisaties. De handeling van het uitgevoerde werk kan onafhankelijk worden uitgevoerd, maar vergeet niet dat een vertegenwoordiger van de VvE of het beheermaatschappij erop moet tekenen.

Zelfs voor typische woningprojecten kan de lijst met herbewerkingen nogal variëren: iemand wil een studio maken, iemand om de deur naar een andere plaats te verplaatsen,iemand om de gang te vergroten ten koste van bijgebouwen enzovoort. Wanneer u een aanvraag indient bij ontwerpers, moet u alle gewenste wijzigingen beschrijven, waarbij u van de ingang naar het appartement met de klok mee beweegt. Een voorbeeldtoepassing is meestal beschikbaar in de organisatie waar deze wordt ingediend.

In verklaringen is het noodzakelijk om te markeren:

 • Zijn vloeren en wanden waterdicht gemaakt?
 • Verandert het ontwerp en het type vloer;
 • Hoe zal de beglazing van de gevel (het moet voldoen aan een enkel project).

Elk aangekocht materiaal, zelfs decoratief, moet worden voorzien van een certificaat van Rosstandart. Als je het deelvenster van de muur moet doorsnijden, kun je alleen diamantscharen gebruiken, maar in geen geval percussie-instrumenten. En een ander ding: als een appartement wordt gekocht met een hypotheek, dan zal het nodig zijn om toestemming van de bank te ontvangen voor alle manipulaties.

Hoe te legaliseren?

Voor het coördineren van de herontwikkeling van de woningtoezichtautoriteiten zijn documenten nodig zoals een plan:

 • Kentekenbewijs voor woongebouwen;
 • Een document dat het eigendomsrecht of een kopie ervan bevestigt, gewaarmerkt door een notaris of (vanaf 2017) een uittreksel uit het rijksregister;
 • De aanvraag heeft een speciale vorm (de vorm moet worden uitgegeven door de instantie die dit probleem in uw regio regelt);
 • Project en gefaseerd implementatieplan.

Het is niet toegestaan ​​om één kamer opnieuw te ontwikkelen totdat u schriftelijke toestemming hebt ontvangen van alle geregistreerde en permanente bewoners. Met deze voorwaarde kunt u hun legitieme rechten en belangen beschermen. In veel oude gebouwen is een aanvullende eis voor herontwikkeling coördinatie in de architectonische toezichtsorganen of in instellingen die betrokken zijn bij de bescherming van historische en culturele monumenten.

Dit is de definitieve lijst met documentatie die u moet verstrekken voor de goedkeuring van het project, geen andere materialen zijn vereist om van u te eisen.

De commissie moet een definitieve beslissing nemen uiterlijk 45 dagen na het moment van ontvangst van het pakket documenten (en de datum van ontvangst wordt vastgesteld door een stempel dat op de ontvangstbevestiging wordt aangebracht). De afgewerkte tekst van de conclusie moet na drie werkdagen aan de aanvrager worden meegedeeld.

In geval van weigering heeft de commissie het recht om slechts naar drie omstandigheden te verwijzen:

 • Uiteenzetting van het project en plan met de wetgeving of de basisprincipes van herontwikkeling;
 • De onvolledigheid van het ingezonden pakket documenten of de twijfelachtigheid van de informatie die erin is vervat;
 • Beroep bij de instantie die niet bevoegd is om een ​​beslissing te nemen over de herontwikkeling van woongebouwen.

Als ongeautoriseerde herontwikkeling wordt gevonden, of niet het werk waarvoor toestemming is gegeven, of als de wettelijke vereisten niet worden nageleefd, heeft de toezichtcommissie het wettelijke recht om te eisen dat alle wijzigingen enige tijd worden opgeheven. Onafhankelijke herontwikkeling van woningen, niet in strijd met de bestaande regels, niet veranderen van de algemene bouw van het huis, onder voorbehoud van de betaling van een boete voor willekeur kan officieel worden geregistreerd.

In het geval van een categorische weigering om de woning in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen, kan deze voor de rechter worden teruggetrokken met de betaling aan de eigenaar van alle opbrengsten van de veiling, met uitzondering van de kosten van juridische procedures. Dit zijn de belangrijkste wettelijke bepalingen voor de herontwikkeling in de Russische Federatie.

Hoeveel kost het?

Maar naast wetgeving moet u ook letten op de prijs van herontwikkeling.En elke keer zal het speciaal zijn, omdat twee identieke woningen, zelfs schijnbaar behorend tot hetzelfde type, niet zijn en niet kunnen zijn. De samenstelling van het plan van deze zal ook aanzienlijk veranderen. Bovendien is de opstelling van het project ook een puur individueel werk en wordt de vergoeding daarvoor in elk geval extra berekend.

De kosten van het project worden bepaald door wat het bedrijf voorbereidt, omdat ze allemaal hun eigen speciale tarieven hebben. Als u alleen projectmateriaal hoeft te maken en advies kunt krijgen over de volgende stappen bij het coördineren - dit is één ding, als u het wilt doorgeven aan de aannemer en goedkeuring, zal de vergoeding ongeveer verdubbeld zijn. Vertegenwoordiging voor de rechtbank is de duurste. Hoe groter het gebied van het appartement, hoe meer het verschilt van de typemonsters, hoe belangrijker de betaling zal zijn.

Wat is nodig?

Opgemerkt moet worden dat de herontwikkeling van woningen vereist het gebruik van strikt gedefinieerde soorten materialen. Kleine architecturale vormen zijn vaak gemaakt van gewapend beton, deze optie biedt voldoende sterkte en stabiliteit van constructies. Een baksteen is niet in staat om dezelfde duurzaamheid te bieden en daarom is het niet redelijk om blokken voor partities ervan te maken.

Als we het niet over de hoofdmuur hebben, is de versie met gipsplaat ook niet slecht - de structuren die ervan zijn gemaakt, zijn licht en betrouwbaar, hierdoor kunt u de meest originele decoratiescènes maken. Even belangrijk is het feit dat het een droog materiaal is dat geen vuil achterlaat in het proces. Er moet een dubbele laag gipsplaat worden gebruikt en de ruimte tussen de platen moet worden ingenomen door geluidsisolerend materiaal. Meestal in de cursus gaat kurk of minerale wol; isolatie is in de meeste gevallen niet nodig.

Als er draden en kabels in de dikte van de gipsplaatafscheiding worden geplaatst, moeten deze zich in een speciale golf bevinden die op betrouwbare wijze brand voorkomt. Zorg ervoor dat u profielen, bevestigingen, stopverf en materiaal nodig hebt voor afwerking. Reparaties kunnen worden voltooid met sierlijsten met clapboard, behang; soms is het ruwe oppervlak van wanden (scheidingswanden) alleen geverfd.

Op het plan en in het project wordt specifiek vermeld tot welk type materialen een bepaald bouwwerk behoort, dat werd beslist te creëren. Houd bij het kiezen rekening met de ernst van elke optie, zodat de belasting op de vloer en de overlap niet groter is dan aangegeven in het project van het huis.

Interessante ontwerpideeën: voorbeelden en opties

Zonder verder te gaan dan de gevestigde regels, kunt u uw appartement veel aantrekkelijker maken. De aanpak hangt af van het gebied, het aantal kamers en het type structureel ontwerp van het huis.

Voor een kamer

Het grootste deel van de bestellingen voor de herontwikkeling van appartementen met een slaapkamer omvat het combineren van badkamers om hun oppervlakte te vergroten of voor een meer rationeel gebruik van de ruimte. Herontwikkeling omvat vaak werkzaamheden voor de vernietiging van opslagruimten, ingebouwde kasten; andere soorten diensten worden geselecteerd op basis van de smaak en de behoeften van de klant.

Veel eigenaren van appartementen met een slaapkamer proberen ze om te zetten in tweekamerappartementen door de slaapkamers van elkaar te scheiden. Of dit mogelijk is, hangt af van de gekozen variant en de eigenaardigheden van de structuur.

In het panel huis zullen aantrekkelijke oplossingen zijn:

 • De deur van de badkamer naar een andere muur verplaatsen;
 • Een voorraadkast of kast veranderen in een kleedkamer;
 • Het aantal deuren in de gang verminderen;
 • Demontage van de scheidingswand bij de ingang van de keuken en installatie van een andere, die de slaapkamer scheidt.

Afhankelijk van uw voorkeuren en mogelijkheden, worden soms beglazing en isolatie van het balkon uitgevoerd om het op de kamer aan te sluiten.

Hoewel de "brezhnevki" comfortabeler is om te leven dan de "Chroesjtsjov", maar er kunnen ook zijn eigen problemen zijn, bijvoorbeeld, te lange smalle keukens. De oplossing hier is om dit te vinden: de scheidingswanden die tussen de gang en de keukenruimte staan ​​worden verwijderd, plus de badkamer verwisselen door alle sanitair en wasmachines erin te installeren. De gang is uitgerust met een scheidingswand en benadrukt het gebied onder de ingebouwde kledingkast.

De woonkamer wordt door een miniatuurbarrière gescheiden van de keuken en eetkamer, de eethoek is op een afstand van elkaar geplaatst, ruimtelijk blijft het alsof het werkoppervlak. Waar je vanuit de oude keuken naar het balkon kunt gaan, zet je de raamunit. Om de gipswand van de slaapkamer te markeren, is het mogelijk om in plaats daarvan een doorzichtig schuifsysteem te gebruiken. De slaapkamer zelf is zeker niet verkleind, het gebied is behouden door de verwering en beglazing van de loggia.

Studio-appartement kan worden omgezet in een studio. Zijn radicale verschijning is wanneer alleen de sanitaire unit is omheind en alle andere tussenmuren zijn gedemonteerd. Een meer acceptabele oplossing die een bepaalde privacy combineert en ruimte verenigt, zijn partities die de gangpaden niet tot het einde blokkeren.Het benadrukken van het verschil tussen de delen van de keuken, de eetkamer en de woonkamer kan te wijten zijn aan het gebruik van verschillende vloerbedekkingen.

11 foto

Een andere scheidingsmethode is de grote hoogte van tafels of bar tellers, waaraan de banken zijn bevestigd aan de achterkant.

De studio is op een andere manier gemaakt: de scheidingswand tussen de keuken en de kamer wordt verwijderd, de muur tussen de gang en de kamer wordt afgebroken. Slechts een kleine barrière herinnert aan de onafhankelijkheid van de gang, die het scheidt van de keuken. Om externe muren onder een hoek te vervangen, wordt een nieuwe scheidingswand gevormd, die de slaapzone een beetje scheidt.

Je kunt een kinderdagverblijf maar op één manier selecteren - door een transparante scheidingswand in de gemeenschappelijke ruimte op de hele hoogte van de kamer te plaatsen.

Voor twee kamers

Appartementen met twee kamers kunnen veel diverser worden getransformeerd, er zijn meer mogelijkheden om hun verbeeldingskracht aan te wenden. Velen streven ernaar een extra kamer te creëren, bijvoorbeeld door de langste en smalste kamer die het verst van de ingang is, te verdelen in twee delen. Als u een niet-lineaire partitie maakt, kunt u onmiddellijk een paar kasten voor bovenkleding plaatsen.

Een andere manier is om het volume van de badkamer te vergroten door een deel van de gangruimte te bezetten.Omdat vaak een dergelijke stap niet toelaat dat de keuken uit de gang komt, is het noodzakelijk om een ​​doorgang uit de woonkamer of de gemeenschappelijke ruimte te trekken. Het alternatief is om twee kamers te verlaten, maar met de isolatie van de woon- en eetgedeeltes, waardoor de kamers respectievelijk kinder- en volwassen slaapkamers worden. Er wordt een ruime gemeenschappelijke ruimte gevormd waar alle gezinsleden zich gemakkelijk kunnen verzamelen. Het is opmerkelijk dat het in beide kamers een kast blijkt te zijn.

Als de bewoners van het tweekamerappartement drie afzonderlijke delen willen krijgen, kunnen ze anders doen, zelfs zonder de badkamer of keuken te verplaatsen. De partitie, die de gang scheidt, wordt verwijderd, twee nieuwe worden ingesteld, die de gemeenschappelijke ruimte scheiden (de geïnstalleerde partities kunnen transparant zijn).

In de kamer verder van de ingang zetten ze een kledingkast. Het is echter gemakkelijker en waarschijnlijker om een ​​grote kamer in tweeën te delen en er zijn twee uitgangen naar het balkon.

De herontwikkeling van een tweekamerappartement kan zowel een verlenging van de gang met absorptie van een deel van de badkamer als een teruggaande slag betekenen - een toename van het oppervlak van het toilet en de badkamer met de bezetting van een bepaalde gangruimte.Als het niet bekend is in de kamer waarom er een richel is, zou het juister zijn om de badkamer te combineren en rationeel gebruik te maken van de ruimte.

De constructie van het appartement met "tram" is een schema waarbij je vanuit elke kamer in alle anderen kunt komen, meestal is zo'n woning langs één lijn gespannen. Geïsoleerd van de anderen is alleen de laatste rij van de kamer.

Een dergelijk apparaat is erg lastig wanneer er meer dan twee mensen in een appartement wonen, omdat iemand in de inkomhal moet wonen of constant overlast voor anderen moet bieden. De oplossing kan zijn om vanuit de hoekkamer de toegang tot de keuken toe te voegen en tegelijkertijd de badkamer te combineren in een fragment van de gang.

In een ander schema is de hoekkamer uitgerust met een extra muur die de gang zal helpen scheiden. Het laatste segment van zijn uitrustingskleedkamer miniatuurgebied, dat misschien de rol van een pantry uitvoert.

In de zijkamers is het zinvol om een ​​slaapkamer en een studeerkamer te plaatsen, waar niemand zich bemoeit met bijvoorbeeld werken op een computer of een film kijken. Voor de woonkamer gebruikt een standaard combinatie van een bank, een tv en een kleine tafel.Keuken doen in het formaat van de studio is niet wenselijk. Vaak worden een volwaardige tafel en stoelen weggegooid ten gunste van transformerende oplossingen als de meest compacte.

De badkamer kan worden uitgerust met een boiler en een wasmachine, de ingang is er gemaakt vanuit de gang. Het is raadzaam om het balkon niet als woonruimte te gebruiken, maar als een plek om kleren te drogen en op te bergen.

Als u een appartement naar een lineaire configuratie nadert, verhoogt u niet alleen het comfort van uw eigen leven, maar u kunt ook het gebruikelijke gebied met 6-8 vierkante meter vergroten. Als het vóór de herontwikkeling 40-44 vierkante meter was. m, dan is het gelijk aan 48-52 vierkante meter. m, wat als een uitstekend resultaat kan worden beschouwd.

Nog erger dan de tram, de oorspronkelijke lay-out is een 'boek', dat wil zeggen een paar aangrenzende kamers die onmiddellijk na de gang volgen.

Aan de rechterkant van de ingang organiseerden de bouwers ooit een keuken en een toilet. Het gebied is altijd 41 vierkante meter, niet meer en niet minder.

Voor 3 x-kamer

Herontwikkeling van een driekamer appartement is zelden onderworpen aan het doel om een ​​extra kamer te regelen. Meestal proberen ze de badkamer te vergroten of te verenigen, om het gebruik van de beschikbare ruimte efficiënter te maken.Na het verwijderen van de scheidingswand, die de woonkamer en de hal scheidt, kunt u de meest gedurfde ontwerpprojecten in de resulterende ruimte implementeren.

Als u deel uitmaakt van de gang en deze aan de woonkamer geeft, en van deze kamer een doorgang maakt, ontvangt u nog een uitstekende oplossing. De badkamer is ook gecombineerd en de muur is uitgevoerd in de gang, waardoor u meer ruimte kunt geven aan deze kamer. Op 60 vierkante meter. m, je kunt zelfs de keukenruimte vergroten door de deur naar binnen te duwen, bijna op dezelfde plek waar een ingang naar de badkamer komt. De laatste hand is de sloop van de gordijn-drempel en de installatie in plaats van het oude raamblok van glazen schuifdeuren. Op de balkons kun je nog steeds kleine kasten plaatsen om dingen op te bergen, niet bang voor vorst en vochtigheid.

"Zakken", het zijn "vlinders" - een soort van "Chroesjtsjov's" appartement, dat 46 vierkante meter beslaat. Het kenmerk is de vrij grote grootte van de kamers en daarmee het onvermogen om de keuken uit te breiden. De oorspronkelijke oplossing voor het probleem is de visuele associatie met de gang, terwijl de beweging van de muren niet wordt uitgevoerd. Daarom wordt al het werk gedaan door middel van ontwerp en coördinatie van dergelijke manipulaties is niet vereist.

Herontwikkeling in de "Stalinka" is relevant omdat deze woning, hoewel ruimer dan die gebouwd in de volgende decennia, maar de structuur niet voldoet aan de huidige eisen en smaken. Een belangrijk voordeel van dergelijke gebouwen is een hoge plafondhoogte en de uitsluiting van interne dragende muren. Daarom zullen reparaties die geen invloed hebben op communicatie en ventilatie vrijwel altijd zonder problemen worden gecoördineerd.

7 foto

Vanuit het eenkamerappartement is het niet moeilijk om een ​​tweekamerappartement te maken, je hoeft alleen maar een decoratieve scheidingswand te plaatsen en de keuken en de woonkamer samen te voegen. Tegelijkertijd neemt de samenhang van de ruimte en het gemak van het gebruik helemaal niet af.

Een goede stap is om het op het balkon van het werkgebied te plaatsen, op voorwaarde dat er een doorgang vanuit de woonkamer is (of speciaal is ingericht). De hoofdruimte is verdeeld in ruimtes voor volwassenen en kinderen (of voor twee volwassenen, afhankelijk van de situatie), er is ook ruimte voor een tv en een kledingkast.

"Stalin" kan worden aanbevolen om opnieuw te maken in de studio en de hoofd- en keukenruimtes met elkaar te verbinden. Als u tegelijkertijd de badkamer combineert, neemt de kookruimte onmiddellijk toe.Als je in dezelfde kamer bent, lijken toilet, bad en wastafel niet overdreven dicht vanwege de hoge muren. Bovendien helpt het vergroten van de zichtbare ruimte van de studio om leidingen en andere communicaties binnen de muren te verbergen en radiatoren naar verborgen plaatsen te verplaatsen. Voor zonering toepassen valse balken op de plafonds.

9 foto

Om de specifieke functie van elke kamer te benadrukken, is deze in passende kleuren gedecoreerd. Dus, wanneer u maximaal comfort wilt, zijn ingehouden chocolade en lichte zandtinten handig, blauwe en blauwe kleuren, hun combinaties zullen jonge mensen en alle aanhangers van de maritieme stijl aanspreken.

In de woning van Stalin is het beter om de overdracht en de sloop van muren toe te vertrouwen aan professionals, omdat zelfs niet-dragende scheidingswanden vaak cruciaal zijn voor het behoud van plafonds. Het is raadzaam om herontwikkeling te combineren met het elimineren van de oude krakende vloer en deze te vervangen door een nieuwe, meer betrouwbare en comfortabele.

In een klein appartement is het logisch om de keuken en het eetgedeelte te isoleren van alle andere kamers, dit helpt om te voorkomen dat geuren zich verspreiden naar woonkamers.

De herontwikkeling van een gemeenschappelijk appartement heeft een aantal belangrijke kenmerken en nuances, en dit is niet alleen het verkrijgen van schriftelijke toestemming van alle eigenaren van de andere kamers.Meestal proberen ze verschillende kamers samen te voegen om het beschikbare gebied op zijn minst te vergroten.

Sloop van de muren kan gedeeltelijk zijn, het helpt om de ruimte duidelijker te plaatsen. Elke slaapkamer moet een eigen raam hebben.

Soms is een relatief grote kamer verdeeld in twee kleinere, maar nogmaals, geen van hen moet minder zijn dan 9 vierkante meter. m. Een andere manier om hun leefomstandigheden te verbeteren is om de verlichting in een gemeenschappelijk appartement te vergroten, dat wil zeggen om al zijn delen uit te rusten met ramen of transparante scheidingswanden.

Als er twee vensters in één ruimte zijn, kan de partitie (die nu niet noodzakelijk transparant is) loodrecht daarop worden geïnstalleerd.

8 foto

Een van de meest veelbelovende opties voor binnenlandse redenen is de vorming van een kamer in de kamer van een douchecabine en / of een badkamer, bijna altijd voldoet aan wettelijke obstakels. 9e verdieping, evenals de achtste, vijfde of tiende hiervan, zal op geen enkele manier werken, alleen de eerste.

Het zal moeilijk zijn om goedkeuring te krijgen voor het aansluiten van de ventilatie van een autonome badkamer op de algemene ventilatie in het huis, voor het direct in de gang leggen van riool- en waterleidingen.

Voor de vierkamer

Vierkamerappartementen van 64 vierkante meter.m of meer is niet ongebruikelijk, omdat herontwikkeling vaak gericht is op het organiseren van een tweede badkamer. Of dit kan worden gedaan, hangt af van de technische mogelijkheden. Wij herinneren u eraan dat u een dergelijke ruimte niet boven de woonkamers beneden kunt plaatsen, uw inspectieplan zal alleen goedkeuren op voorwaarde dat de technische ruimten hieronder zijn.

De ontwerper, die is belast met de herontwikkeling van het appartement, moet vaak een oplossing bedenken om de doorgangskamers kwijt te raken. Veel huurders zijn bereid om de algehele leefruimte zelfs met succes te verminderen. Het is dan ook goed mogelijk om in een van de ruimtes partities te installeren, waardoor het mogelijk is om in het afgeschermde deel bovendien een kast te organiseren en de kamerconfiguratie naar het juiste plein te brengen.

Veel herontwikkelingen van vierkamerappartementen omvatten manipulatie van de badkamer, bijvoorbeeld, bijna alle scheidingswanden worden afgebroken en zelfs de deur bij de ingang van de keuken wordt verwijderd. Een klein fragment van de gang wordt opgenomen door de sanitaire zone en de doorgang naar de keuken gebeurt via de woonkamer. Bijna altijd is de scheidingsmuur van toepassing, dus u moet het project voorbereiden en de scheidingswand met metalen structuren versterken.Bepaling van dragende muren is mogelijk door zorgvuldige studie van documentatie en visuele inspectie van structuren, maar nogmaals, het is het beste om de professionals toe te vertrouwen.

In het geval van de initiële planning van de wagen, probeer de configuratie van alle kamers op een normaal plein te brengen. Een aantal kamers kan worden gebruikt als een eetkamer en een logeerkamer, respectievelijk, raak de slaapkamers helemaal niet aan. Als je de garderobe wilt betreden (nadat deze is omheind), moet je door de gang zijn. De badkamer en het toilet in deze oplossing kunnen niet met elkaar worden gecombineerd, maar door de uitlijning van de wanden kunt u nog steeds hun volume vergroten. Het deel van de ruimte dat voorheen gereserveerd was voor de gang, is noodzakelijkerwijs voorzien van versterkte waterdichting.

Als we het balkon (loggia) opwarmen en aan de leefruimte bevestigen, kunnen we alleen dat deel van de muur schoonmaken dat voorheen door het raam werd gebruikt. Het gebeurt helaas dat het onmogelijk is om de ruimte om technische redenen opnieuw in te delen.

Vervolgens moet u op de volgende manieren visueel het gebied van het appartement uitbreiden:

 • Het plaatsen van decoratieve gipsplaatconstructies (meestal nissen, rekken en planken);
 • Het vergroten van de breedte van de openingen van deuren en ramen, of ze een gebogen configuratie geven (dit kan extern aan het vierkant worden toegevoegd);
 • Het gebruik van schuifdeuren (een dergelijke stap is vooral veelbelovend voor doorgangskamers);
 • Spiegelende afwerking (het voegt meer originaliteit en verfijning toe aan de inrichting van de kamer).
8 foto

Kies bij het trimmen van het oppervlak de dominante kleuren, bij voorkeur beige of wit. Ze zullen een uitstekende achtergrond zijn voor heldere en expressieve decoratieve elementen.

Het is onwenselijk om het interieur met details te verzadigen, ze relatief klein te laten zijn, maar elk daarvan wordt maximaal doordacht. Zijd glanzende oppervlakken kunnen ook bijdragen aan de visuele uitbreiding van de ruimte, maar ze zijn niet erg praktisch, althans niet in de gang.

Hoe meer licht, hoe beter; de optimale oplossing is bijna altijd het gebruik, samen met de centrale kroonluchter, extra lampen, gericht op een of andere plaats. Appartementen, herwerkt in de studio, het is aangewezen om zones in te delen, kleine podia te organiseren of zich op verschillende delen te concentreren vanwege variaties op de vloer. Andere goede accentmoves zijn het gebruik van decoratieve verlichting en een verscheidenheid aan kleuren voor wandpanelen of behang op verschillende plaatsen.

Als je op het behang blijft, zou je zeker de voorkeur moeten geven aan kleine lettertjes, hierdoor kun je de grenzen van de kamer verder verleggen.

Probeer het plafond zo licht mogelijk te maken. Hoe dichter de kleur bij puur wit ligt, hoe voordeliger het ontwerp zal zijn. Meerlagige gipsplaatplafonds, uitgerust met extra lampen, lijken iets hoger dan normaal. Spiegels mogen niet worden misbruikt, want als ze overvloedig zijn, wordt in plaats van de kamer uit te breiden, een zeer onaangenaam emotioneel effect verkregen en zal het veel moeilijker worden om voor hen te zorgen.

Professionele ontwerpers versieren vaak kleine kamers met fotobehang, en repareren en versterken het resultaat van herontwikkeling; maar houd er rekening mee dat experts het moeten doen, want er zijn te veel subtiliteiten in dit proces

Als herontwikkelingsprojecten zo strikt mogelijk worden gehouden, is het versieren van een verbeterde ruimte veel vrijer. U kunt de meest verschillende, de origineelste oplossingen en decoratie-elementen gebruiken, zodat ze passen in het totale concept en u in staat stellen om de ruimte uit te breiden, de plafonds op te tillen. Raadpleeg in geval van twijfel onmiddellijk specialisten.

In deze video vindt u een videobeoordeling met interessante ideeën voor de reparatie en transformatie van het appartement.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer