Maak een designproject appartement met hun eigen handen

Je bent je nieuwe appartement binnengekomen of hebt besloten je oude interieur op te waarderen. Als u niet weet waar u moet beginnen, begin dan met het ontwerpproject.

Ja, natuurlijk kunt u deze specialist inhuren, die u met plezier zal helpen een gezellig nest te maken. Als u echter denkt dat u het zelf kunt en wilt doen - ga ervoor!

Speciale functies

De eigenaardigheid van zelfontplooiing van een ontwerpproject is dat je alles kunt doen zoals je wilt. Voordat je begint met ontwikkelen, moet je inspiratie opdoen, de relevante literatuur lezen en het advies van experts gebruiken.

Ideeën voor inspiratie

Als u niet weet hoe u uw interieur wilt ontwerpen, welke stijl u moet kiezen, welke kleuren u moet gebruiken, begint u uw reis door naar het interieur te kijken dat al is gemaakt.Je vindt overal inspiratie: in een café of met vrienden, in een boek of een tijdschrift over design, misschien kan dit artikel helpen.

Werkelijke stijlen

Er wordt aangenomen dat mensen, die hun huis opzoeken, in de eerste plaats worden geleid door hun smaak en mogelijkheden. Al vele jaren bestaat het bestaan ​​van zoiets als interieur, verschillende stijlen zijn gevormd. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken en onderscheidende kenmerken. Laten we het hebben over degenen onder hen die het meest relevant zijn in onze moderne realiteit.

Deze stijl is een van de meest populaire vandaag. Je kunt het eenvoudig karakteriseren - rustiek. Het combineert eenvoud, comfort, sfeer van warmte en comfort. In onze tijd, wanneer mensen het grootste deel van hun leven in de stad doorbrengen, willen ze er meer dan ooit buiten zijn.

Provence kan verschillen, afhankelijk van de regio. Het ontwerp kan gebaseerd zijn op de thema's van de provincies van verschillende landen, voornamelijk Engeland en Frankrijk. Ook geïsoleerde en Russische Provence.

Het is verbazingwekkend hoe het appartement is getransformeerd, gemaakt in deze stijl. Het lijkt erop dat dit helemaal geen appartement is, maar een privéwoning.

Loftstijl begint zijn geschiedenis uit de jaren vijftig van de twintigste eeuw. Het ontstond in de Verenigde Staten, op het moment dat de massale sluiting van fabrieken en productiefaciliteiten in het centrum van grote steden begon. Vertegenwoordigers van de creatieve bourgeoisie begonnen industriële gebouwen, of liever hun onderdelen, te kopen. Kunstenaars en muzikanten veranderden het pand om aan hun behoeften te voldoen, ze woonden daar en organiseerden tegelijkertijd tentoonstellingen en shows in nieuwe appartementen, concerten gehouden.

De belangrijkste kenmerken van de loftstijl zijn vrije ruimte en een grote hoeveelheid licht. In het appartement, gemaakt in deze stijl, kunt u vaak merken dat er geen scheidingswanden tussen de kamers zijn.

Wat het decor betreft, is de combinatie van een bakstenen muur met een open ventilatiepijp een standaard ontwerpoptie. Voeg er chroomdelen, spiegels, ongewone open lampen en moderne technologie aan toe.

De landelijke stijl is ontstaan ​​in het begin van de twintigste eeuw in de Verenigde Staten en breidde zich later uit naar Europese landen. Het belangrijkste idee van de stijl is om de bronnen te eren waarmee mensen verbonden zijn, met het dorpsleven. Deze stijl wordt gekenmerkt door eenvoud en natuurlijkheid.

Bij het kiezen van een kleurenpalet van een huis, appartement of kamer in landelijke stijl, geeft u de voorkeur aan natuurlijke kleuren, zoals zand, bruin, beige, olijf, blauw.

Voor textiel kunt u een stof kiezen met een kleur in een kleine bloem, dit is een kenmerk van deze ontwerprichting.

Moderne afwerkingen

Moderne designoplossingen in verband met de decoratie van de muren, zeer stoutmoedig en buitengewoon. Als u verveeld bent met gewoon behang of duidelijk geverfde oppervlakken, overweeg dan de volgende muurontwerpen.

 • Bakstenen muur De muur, die is bekleed met bakstenen imitatie tegels, is vaak te vinden in loft-stijl appartementen en huizen. Deze lichte nalatigheid geeft een speciale sfeer aan de hele kamer. Je kunt de muur geheel of gedeeltelijk met stenen versieren, waardoor de algehele look aanzienlijk verandert.
 • Kurk muren. Het gebruik van vellen balsahout als decor aan de muur is mogelijk in een ruimte met een lage luchtvochtigheid. Cork is een heel grillig materiaal, maar het ziet er erg indrukwekkend uit. Als het ontwerp van uw appartement dicht bij ecostyle ligt, kunt u de balsahouten panelen gebruiken in de inrichting.
 • Muur van steen. Zo'n oppervlak lijkt vooral interessant wanneer de stenen op een chaotische manier zijn aangelegd, alsof ze eenvoudigweg zijn verspreid. Of, in tegendeel, maak een patroon van steen.
 • Glazen wanden. Glaspanelen worden gebruikt in het ontwerp van de wanden wanneer het nodig is om de ruimte visueel uit te breiden. Op de glazen wand kun je een tekening of patroon toepassen, het hangt allemaal af van je verbeelding.
 • Volumepanelen. Gipspanelen met verschillende patronen laten u snel een wand een volumewerking geven. Dergelijke decoratieve elementen kunnen naar behoefte worden geverfd.
 • Muren gemaakt van gipsplaat. Maak een muur van gipsplaat en bepaal welk effect u wilt bereiken. Lichte, praktische ontwerpen voegen functionaliteit toe aan de muur.
 • Zachte muur Een muur die op deze manier is gemaakt oogt luxueus, maar in dit geval is het belangrijk om de maat te observeren. Gebruik eenvoudige meubels en decoratieve elementen in het interieur met dergelijke muren. Kant-en-klare zachte panelen van eco-leer zijn verkrijgbaar in de winkel. Of maak ze zelf.
 • Spanning muur. Dergelijke wanden worden gecreëerd op basis van het principe van verlaagde plafonds. Het is een speciaal duurzaam materiaal dat over het frame is gespannen. Op dit materiaal kunt u de afbeelding afdrukken die u nodig hebt.

Modieuze kleuren

Bij het kiezen van een kleurenpalet van het interieur moet allereerst worden gelet op hun interne voorkeuren, evenals de grootte van de kamer en de hoeveelheid invallend zonlicht.

Als de ruimte klein en donker is, gebruik dan een lichtpalet. Door de grote en lichte ruimte kunt u bijna alle kleuren gebruiken, afhankelijk van de vereisten.

Echter, in de wereld van interieurontwerp is er het concept van mode. Als u gewend bent om modetrends te volgen, overweeg dan hun vereisten. Gelukkig is mode op dit gebied niet zo snel veranderlijk als op het gebied van kleding.

Hieronder staan ​​de kleuren en kleuren die vandaag relevant zijn.

 • Blue. Gedurende verschillende seizoenen is blauw gebruikt in het ontwerp van veel interieurs. In het blauw zijn er veel tinten, waarvan de keuze afhangt van de algemene stemming in de kamer.
 • Gray. De grijze kleur van de wanden en decorelementen ziet er goed uit in combinatie met witte, beige en zwarte kleuren. Combineer ze samen en voeg heldere accenten toe.
 • Marsala. De zogenaamde wijnschaduw bekleedt een aantal seizoenen de leidende positie. Het interieur, versierd met deze kleur, wordt warm en gezellig. Wees echter voorzichtig, gebruik deze kleur selectief en combineer deze met tinten beige, natuurlijk hout.
 • Natuurlijke tinten. Dit seizoen is natuurlijkheid in de mode. Beige, bruine en warme tinten groen verschenen in veel interieurs van beroemde ontwerpers. Het interieur, gemaakt in de zogenaamde ecostyle, is te vinden in appartementen, huizen en industriële gebouwen.
 • Metalen elementen. Glitter metaal trekt aan. Decorelementen gemaakt van metaal zien er spectaculair uit als ze worden gecombineerd met de stijl van de hele kamer. Vandaag kunt u zelfs behang vinden met het effect van metaalglans.

Fasen en volgorde van werkzaamheden

Wanneer u begint met het ontwikkelen van een ontwerpproject van een appartement, probeer dan in acties vast te houden aan een bepaalde volgorde.

Stel allereerst een projectplan op en bepaal uiteindelijk wat u wilt zien.

Daarna ga je verder met het ontwikkelen van een schets en bereid je de tekeningen voor. Dit alles zal u helpen bij het bepalen van de keuze van meubels en decoraties. Laten we afzonderlijk over elke fase praten.

Appartement projectplan

Om een ​​projectplan voor een appartement te ontwikkelen, moet u eerst metingen van het pand uitvoeren. Benader dit probleem serieus, omdat dit onnauwkeurigheden helpt voorkomen.Let op het plafond op de hoogte van de plafonds, de breedte van de muren, de grootte van de ramen en deuren. Er moet ook worden opgemerkt waar u sockets, batterijen, leidingen en andere communicatie wilt plaatsen.

Maak een plan voor een appartementenproject met uw eigen handenals u speciale computerprogramma's gebruikt. Nadat ze de eerste gegevens hebben ingevoerd, maakt het programma het exacte plan van uw appartement. Markeer de gewenste locatie van het meubilair, dan kunt u de positie ervan aanpassen. Bewaar dit plan in een handig formaat voor u, met alle benodigde applicaties. Het zou wenselijk zijn om het op papier te drukken.

schetsen

Nadat u de stijl hebt gekozen waarin u uw appartement wilt zien en een projectplan hebt opgesteld, gaat u verder met het maken van een schets. Schets kan op papier of in elektronische vorm worden gemaakt. Markeer hier eerst de kleuroplossingen van uw interieur. Teken de gewenste meubels en decor items. Met behulp van een schets kunt u na renovatie duidelijk zien hoe uw appartement eruit zal zien.

Ontwikkel je eigen schets voor het geval je geen artistieke vaardigheden hebt, computerprogramma's zullen ook helpen.

Dus je kunt er zelf een maken of de beschikbare meubels, behang, vloeren kiezen.

Het interieurontwerp detailleren

Wanneer de hoofdfasen zijn voltooid, kunt u het interieurontwerp beginnen te detailleren. Voeg er elementen aan toe van decor, textiel en andere items die voor comfort in uw appartement zorgen.

Als u een eenvoudige reparatie wilt maken, minimaliseert u het aantal decorartikelen en meubels en laat u alleen de meest noodzakelijke.

Voorbereiding van tekeningen

Gebruik bij het voorbereiden van tekeningen uw projectplan dat u zelf hebt voltooid. De tekeningen lijken op het plan, maar ze zullen nauwkeuriger zijn. Je kunt ze ook in een computerprogramma uitvoeren. Tekeningen zullen u of een groep werknemers helpen wanneer u direct betrokken bent bij het repareren.

De keuze van meubels en andere elementen van de situatie

Een van de meest interessante momenten in de reparatie is de keuze van meubels. Na de metingen weet u al welke maat uw meubels moeten zijn. Bij het kopen van meubels en andere decor items, vasthouden aan een stijl volgens uw schets.

U kunt op zoek gaan naar een meubelzaak of designer meubels vinden via internet.

Soms zijn er gevallen waarin mensen worden geïnspireerd door een meubel en alle andere oplossingen eromheen bouwen.

Handige tips en trucs

Om onafhankelijk een ontwerpproject van uw appartement te ontwikkelen, gebruikt u de volgende nuttige tips en aanbevelingen.

 • Start de ontwikkeling van het project nadat u hebt besloten dat u deze taak zelf kunt uitvoeren.
 • Om de taak te vergemakkelijken, gebruikt u speciale computerprogramma's die u helpen een exact plan en tekeningen voor uw project te maken.
 • Bestudeer de speciale literatuur over interieurontwerp, evenals gespecialiseerde tijdschriften en internetsites. Daarin vind je inspiratie en interessante informatie.
 • Bouw, indien mogelijk, geen meubels voordat u een gedetailleerd ontwerpproject heeft ontwikkeld. Nadat ze misschien niet in de omstandigheden past.
 • Houd rekening met je behoeften bij het maken van het interieur. Allereerst gaat het ontwerp uit van gemak. Dit betekent dat u zich comfortabel in uw appartement zou moeten voelen. Kies de stijl en de kleuren die u verrassen of zorgen voor rust. Meubilair moet functioneel en comfortabel zijn.
 • Wanneer u een project ontwikkelt, moet u uw geschatte budget berekenen, dat u klaar bent om aan reparaties te besteden. Gelijktijdig met de ontwikkeling van het project, zoek naar informatie over de kosten van de benodigde materialen. Dergelijke berekeningen worden schattingen genoemd.

Interessante voorbeelden en opties

Er zijn zeer ongebruikelijke opties voor interieurontwerp. Overweeg sommige hiervan die u alleen zou kunnen herhalen.

Zeer interessante ontwerpstudio in de Scandinavische stijl.

Beige tinten hebben de overhand. De keuken wordt gecombineerd met de woonkamer, waardoor er een enkele ruimte ontstaat. Een interessante vondst - de tv is aan de muur op de beugel bevestigd, zodat u hem zowel vanuit de keuken als vanuit de bank kunt bekijken.

Al deze opties voor budgetherstel. Ze zijn geschikt voor een kleine dvushki of voor een appartement met één kamer. Een selectie van opties gemaakt in dezelfde stijl.

Zie hoe je je eigen appartementontwerpproject kunt maken in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer