Varianten en kenmerken van een herontwikkeling appartement met één kamer

 Varianten en kenmerken van een herontwikkeling appartement met één kamer

Vaak kun je mensen ontmoeten die erg ongelukkig zijn met de indeling van hun huis en gewoon dromen om het appartement opnieuw te maken, zodat het volledig aansluit op de smaak en levensstijl van de bewoners. Bovendien komt het vaak voor dat een verandering in de burgerlijke staat of gezinssamenstelling herontwikkeling noodzakelijk maakt. Dergelijke ideeën ontstaan ​​in de regel juist van de eigenaren van appartementen met één slaapkamer.

Iedereen die denkt aan herontwikkeling, moet dit probleem eerst grondig bestuderen, analyseren in welk huis het appartement zich bevindt en of planning hier mogelijk is. En zo ja, welke.

Soorten gebouwen

De Russische bouwmarkt is nogal eentonig in de kwestie van de soorten woongebouwen. Vandaag de dag het populairste type woning - appartementen in paneelwoningen. Dit komt door het feit dat jonge gezinnen hun eigen woning willen kopen en een nieuw appartement in de hypotheek nemen. Vaak geven gezinnen in dit geval de voorkeur aan gedeelde constructie, waardoor de aanbetaling en de maandelijkse betaling aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Hierdoor bevonden "brezhnevki" en "stalinki" zich in de periferie van de belangen van potentiële kopers. Uit statistieken blijkt echter dat een vrij groot percentage van de bevolking nog steeds in "Chroesjtsjov" leeft. Op dit moment maakt de bouwmarkt een golf van renovatie van woongebouwen mee, aangezien de verandering van generaties binnen dezelfde familie veranderingen in het interieur impliceert.

Zaalprojecten

Laten we kennis maken met de projecten van verschillende soorten woningen:

 • studio verscheen voor het eerst in Rusland in het midden van de twintigste eeuw en kreeg onmiddellijk grote vraag van de zogenaamde creatieve elite. Het omvatte kunstenaars, beeldhouwers en muzikanten die graag brede en lichte lay-outs kochten, met hun eigen studio's en workshops.In de hoge gebouwen van Stalin begonnen ze de laatste verdieping speciaal toe te wijzen voor appartementen van dit type.

De speciale charme van de studio's is de overvloed aan ruimte en licht.

Heel vaak in dergelijke appartementen zullen er verschillende vensters zijn. En als de lay-out hoekig is, ontstaat het effect van een soort aquarium vol lichtbundels;

 • standaard kamer "Chroesjtsjov" - Deze behuizing is een combinatie van een kamer van 30 m², een keuken, een badkamer en een hal. De totale oppervlakte van een dergelijk appartement kan oplopen tot 35-37 vierkante meter en 40 vierkanten. In de nieuwe hoogbouw zijn alle kamers veel groter en breder;
 • "Dvushki" op 42 m² ook vaak worden herontwikkeld, vooral in de "Chroesjtsjov". Dit komt door het feit dat de vorm van de kamers in dergelijke gebouwen erg lastig is voor het interieurontwerp - de rechthoekige rechthoek die deze kamers vertegenwoordigt, veroorzaakt direct de wens om op zijn minst enige bestemmingsplannen uit te voeren, anders ziet de ruimte er saai uit.

Herwerk opties

Er zijn verschillende opties voor woningaanpassingen:

Visuele herontwikkeling

Het veronderstelt uitsluitend de verplaatsing van meubilair in de appartementruimte zonder enige reparatie.Zoals de ervaring leert, is het genoeg om een ​​ruimte of een kast op een bepaalde plaats te plaatsen, of om een ​​scherm te bemachtigen, zodat een ruimte onherkenbaar verandert of zelfs verandert in 2 kamers.

Alle veranderingen in termen van visuele herontwikkeling, het is wenselijk om uit te voeren, gewapend met de aanbevelingen van de ontwerper of eerder de basiswetten van bestemmingsplannen zelf bestudeerd.

Soms kan het interieur van de kamer hier ook zijn rol spelen - behang van verschillende kleuren zal helpen om het effect van gefragmenteerde ruimte en de transformatie van een 1-kamer appartement in een 2-kamer appartement te creëren;

Meer radicale optie

Dit is de sloop van scheidingswanden en muren. In appartementen met één kamer kun je vrijmoedig verdergaan - in de regel zijn er binnen dit gebouw geen dragende muren, dus hier kun je je volledig overgeven aan de kracht van je verbeelding: muren breken en eraan werken om een ​​appartement met één kamer te worden. En als u van tevoren met deskundigen overlegt, kunt u nog verder gaan - stel dat u twee appartementen samenvoegt in één drie of zelfs vijf kamers.

Maar zelfs met zo'n toelaatbare vrijheid in herontwikkeling, raden deskundigen aan om de badkamers niet aan te raken, anders zal het ongelooflijk moeilijk zijn om het werk van alle communicatie af te stemmen.

Bovendien mogen we niet vergeten dat een grote rol in het soort herontwikkeling wordt gekozen door wie in het veranderde appartement woont. Als de huurder bijvoorbeeld het liefst buiten het huis eet, is het veilig om de ruimte uit te breiden door het eetgedeelte te elimineren. Maar als een persoon in een appartement woont die thuis werkt, is een voorwaarde om ruimte te reserveren voor een bureau en, eventueel, een aantal kasten. De jongere generatie zal kalm reageren op de optie in de vorm van een transformerend bed, terwijl een paar van middelbare leeftijd kan worden geschokt.

Gezien de psychologische kenmerken van huurders bieden ontwerpers een hele reeks interessante oplossingen:

 • voor een alleenstaande man De meest optimale oplossing voor planning is de transformatie van een standaard eenkamerappartement naar een studio. Hiervoor worden alle scheidingswanden in de "odnushki" gesloopt, behalve de scheidingswanden die de badkamer scheiden. Zonering wordt niet aanbevolen met behulp van kasten of schermen, maar met het gebruik van glazen scheidingswanden die de ruimte niet visueel verkleinen;
 • voor stellen en pasgetrouwden Het heeft de voorkeur om de optie te kiezen waarbij de slaapruimte wordt gescheiden van de rest van de kamer en een meer intieme en gezellige sfeer heeft. De oplossing in dit geval kan dit zijn: de keuken is visueel uit te breiden vanwege het feit dat het tafelblad is gemonteerd in de vorm van de letter "p", draaien, inclusief in de voortzetting van de vensterbank. De keuken en woonkamer zijn gecombineerd tot één ruimte, en in het slaapgedeelte is er een kleine hoek met een raam;
 • echtparen Ook kun je eerst nadenken over de mogelijkheden voor herontwikkeling van je kleine nest, voordat je op zoek gaat naar ruimere huisvesting. Het lijkt erop dat deze taak onmogelijk is. Maar hier zijn mogelijke opties. U kunt bijvoorbeeld uw houding ten opzichte van de lay-out grondig heroverwegen en de keuken precies in het midden van het appartement plaatsen. Dan kan de ruimte die traditioneel is gereserveerd voor koken voor andere doeleinden worden gebruikt. Ook de rol van het verwarmen van het balkon en het veranderen in een voortzetting van de kamer.

Hoe reparaties uitvoeren?

Vergeet niet dat herontwikkeling een serieuze zaak is. Voordat u verdergaat met de reparatie, moet u daarom, als het gaat om ingrijpen in de structuur van de ruimte, een aantal belangrijke stappen nemen om uw project te coördineren. En om uw ideeën goed te keuren, moet u zulke eenvoudige regels niet vergeten:

 • als de reparatie in de "Chroesjtsjov" moet worden uitgevoerd, onthoud dan dat het in deze huizen verboden is om de keuken de woonkamer in te laten. Een van de hierboven beschreven herontwikkelingsopties zal bijvoorbeeld niet voor u werken;
 • moet de kenmerken van het gebied waarin je woont bestuderen. De regels van sommige gebieden verbieden de eenwording van de keuken met de leefruimte;
 • het is verboden om het gebied van de badkamer te veranderen (naar boven vanwege de leefruimte, of naar beneden vanwege de keuken);
 • Het is verboden om de positie van gasstoten en andere communicaties te wijzigen;
 • u mag het ventilatiesysteem in het proces van herontwikkeling niet aanraken wanneer er gastoestellen zijn;
 • het is onmogelijk om de batterij van de woonkamer naar het balkon over te brengen;
 • alle acties die leiden tot een toename van het gewicht toe te schrijven aan de ondersteunende muren worden ook als illegaal beschouwd;
 • Zorg er vóór de herontwikkeling voor dat uw woning niet is opgenomen in het aantal gebouwen waarvan de toestand als noodgeval wordt beschouwd.

Bovendien, als na de herontwikkeling van een klein appartement met één kamer in een tweekamerappartement, een van de kamers geen raam had, moet u rekening houden met de regels van ventilatie en frisse lucht.En om een ​​kamer zonder venster visueel te transformeren, kunt u een LED-tape gebruiken die een vensteropening simuleert of een van de muren met behang met een landschap lijmt, zodat de ruimte groter wordt.

Interessante ontwerpideeën

Om niet ongegrond te blijven, brengen we u enkele merkwaardige en niet-standaardvoorbeelden van de transformatie van een eenkamerwoning onder de aandacht:

 • meubilair bestemmingsplan kan niet alleen worden gedaan met het gebruik van een hoge kast of rekken - gebruik de bar om de keukenruimte van de receptie te scheiden. De toog zal de plaats niet visueel "opeten", zoals een kast onvermijdelijk zou doen, maar een definitieve grens tussen de zones zal worden aangegeven.

Dezelfde functie kan met succes worden uitgevoerd en een hoekbank. Het is voldoende om het niet langs de muren te plaatsen, zoals meestal wordt gedaan, maar in het midden van de kamer, dus een bepaald deel van de kamer wordt "afgesneden" van de hoofdruimte. Vergeet bovendien niet dat het meubilair tegenwoordig niet alleen in standaard vormen en maten wordt geproduceerd.

Soms kan zelfs een gebogen tafelblad of bank met een ongewone vorm een ​​geweldige manier zijn om de ruimte te verdelen;

 • blinds kan ook een rol spelen - installeer een plafondrand in het midden van de kamer en teken het deel van de kamer neer waar het bed of bureau wordt geplaatst als gasten arriveren. En het kan zowel zware als imposante gordijnen zijn en onopvallende bamboegordijnen;
 • schermmontage - De meest klassieke manier om ruimte te scheiden. Het hoeft niet eens in detail te beschrijven wat de voordelen van deze optie zijn. Het scherm van de gewenste grootte en stijl zal een groot accent zijn in het hele ontwerp van de kamer. De scheidingswand kan stof zijn en misschien houten, bijvoorbeeld maaswerk met ingewikkelde monogrammen. Een geweldige optie - glazen scheidingswanden.

En er is altijd de mogelijkheid om het scherm ongelijk transparant te maken - dit zorgt voor een bepaalde beweging van lucht en licht;

 • je kunt met de niveaus spelen: installeer zoiets als een catwalk voor een slaapgedeelte of til zelfs het bed op naar het plafond met behulp van een tier-installatie. Hierdoor ontstaat het gevoel dat het appartement een uit twee niveaus bestaat en het plafond visueel "opheft".

De eigenaren van het appartement in de "Chroesjtsjov" zullen deze optie echter moeten vergeten - herontwikkeling van dit type is alleen mogelijk als de plafondhoogte ten minste 3 m is.

In dit geval kunt u zich eenvoudigweg beperken tot het kopen van een stapelbed met een bank op de "eerste verdieping". En de verdieping met meerdere niveaus zal zeker een gedenkwaardig hoogtepunt van uw appartement worden, aangezien dit een vrij zeldzaam fenomeen is voor standaard appartementen met één kamer;

 • gebruik de loggia als een aparte ruimte of de voortzetting van de belangrijkste leefruimte. Om dit te doen, is het mogelijk (op voorwaarde dat het project wordt goedgekeurd vanuit een juridisch oogpunt) om het onderste deel van de muur te verwijderen. Als er geen toestemming wordt verkregen, is het de moeite waard om de loggia te beschouwen als een voortzetting van de keuken, het raam en de deur te verwijderen en openingen te maken, bijvoorbeeld in een toog.

Dit bespaart ruimte door de tafel weg te gooien;

 • gipsplaat zonering - een van de handigste en eenvoudigste manieren om de ruimte opnieuw te plannen. Ten eerste vereist het gebruik ervan geen speciale coördinatie, en ten tweede hoeft het niet te veel tijd te besteden aan de afwerking, ten derde is dit materiaal vrij aangenaam in termen van latere opruiming - er blijft weinig afval over. Bovendien heeft gipsplaat een hoge brandwerendheid.

Maar het is de moeite waard eraan te denken dat het gebruik van gipsplaat als scheidingswand geen absoluut geluidsisolatie oplevert. En houd er ook rekening mee dat de muur van dit materiaal niet erg sterk is, zodat er geen zware plank of een zwaar paneel op kan hangen.

Zie de volgende video voor meer herontwikkelingsopties.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer