Glazen vazen: soorten en nuances naar keuze

Bloemen maken mensen gelukkig, brengen geluk en verdrijven slechte gedachten. Maar het is belangrijk om niet alleen een mooi beeld te geven van het boeket zelf, het is ook nodig om er zorgvuldig een goed vat voor te kiezen. Ons artikel is gewijd aan de kenmerken van de keuze van glazen vazen ​​voor bloemen.

types

Als u eenvoudige of originele vazen ​​selecteert, bijvoorbeeld met deksels, moet u eerst uitgaan van de stijl van de ruimte waar ze moeten worden gebruikt. Op basis van glas kunnen zeer ingewikkelde, uniek in uiterlijk modellen worden gemaakt. Velen van hen worden zelfs een onafhankelijk onderdeel van het decor en worden een van de toonaangevende ontwerpelementen.

Glazen vazen ​​kunnen vloer of tafel zijn. Het kunnen vaten zijn met een smalle of brede hals, gemaakt van verschillende glassoorten, gedecoreerd in verschillende kleuren, versierd, enz.

materiaal

Als het gaat om glazen vaas, wordt meestal gedacht dat fabrikanten alleen de geometrie en dikte van hun goederen variëren. Maar met voldoende geld kunt u meer originele producten kopen, soms zelfs opwinding veroorzaken bij een ervaren ontwerper.

Samen met de gebruikelijke transparante, kan worden gebruikt en Murano glas. Het is altijd een product van handwerk. En omdat elk exemplaar een indrukwekkende persoonlijkheid heeft. Niet minder aantrekkelijk kan een vaas zijn van Gutin-glas. Uiterlijk lijkt het op Italiaanse ontwerpen.

Tsjechen richten zich op de buitengewone elegantie van vorm en opvallende, pakkende kleuren. Het is in de Tsjechische Republiek dat vazen ​​zijn gemaakt van fosforescerend uraniumglas. Zowel dik als dun materiaal kan worden gebruikt.

Maten en vormen

De geometrische kenmerken van glazen vazen ​​zijn erg belangrijk. Grote structuren worden voornamelijk op de vloer geplaatst en kunnen harmonieus in elk interieur worden geïntroduceerd. Het is niet nodig om de ruimte nauwgezet aan te passen aan het uiterlijk van een decoratief object. Wat betreft de vorm, de ronde vaas is een klassieke oplossing en ziet er overal even goed uit.Maar persoonlijkheidsliefhebbers kiezen vaak andere vormen, zoals een cilinder.

Dergelijke cilindrische producten kunnen verschillende hoogten hebben, hetgeen in de eerste plaats wordt bepaald door esthetische overwegingen. Vierkante configuratie is relatief zeldzaam. Maar een rechthoekige vaas kan vaker worden gedetecteerd, de grootte van het ontwerp geeft aan of het is ontworpen voor 1 bloem of voor een boeket. Op deze esthetische zoektocht houdt het niet op: in veel gevallen hebben de volgende de voorkeur:

 • fles met een kleine nek;
 • bolvormige exemplaren;
 • vazen ​​op de steunen in de vorm van poten.

kleur

Het is niet eenvoudig om een ​​vaas met gekleurd glas te kiezen, u moet onmiddellijk beslissen of u een contrast creëert met de muren, de vloer en het plafond of om hun kleur te behouden. In de beige kamer is de bruine kleur een elegante keuze, het lijkt niet somber om eruit te zien, zoals in andere gevallen.

Belangrijk: als u ervoor kiest de optimale toon niet werkt, moet u de universele witte versie verkiezen. Als de vaas op dezelfde manier wordt geverfd als het behang, lijkt de ruimte breder. In de slaapruimte raden we dimbare, niet-indrukwekkende tinten aan, daar zullen ze hun charme maximaal onthullen.

Stijl en ontwerp

De traditionele ontwerpbenadering omvat de vorming van vaas-gebaseerde composities met stenen die aan het oppervlak zijn gelijmd. Hiermee kunt u de herinneringen aan uw vakantie verlevendigen of het koude seizoen opfleuren, uzelf presenteren op het strand. Er zijn ook combinaties met stoffen, munten en andere materialen. Eenvoudig uiterlijk stelt u in staat de schoonheid van het boeket te verdoezelen. Om de originaliteit van de compositie te laten zien, kan bijvoorbeeld een vaas in de vorm van een blok ijs worden gebruikt.

Meer regels:

 • als het huis is ontworpen voor hoogtechnologische, passende vazen ​​met gedeeltelijk verchroomde oppervlakken;
 • met de hand geschilderd keramiek is harmonieus verweven in de klassieke setting;
 • minimalisme vereist het kiezen van een volledig transparant smal ontwerp.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Bij een bezoek aan Ikea-winkels en andere winkels zijn veel mensen terecht op zoek naar producten die in Italië zijn gemaakt. Het is daar immers dat de eeuwenoude tradities van kwaliteit en onberispelijke stilistiek worden geaccumuleerd. Gunstige beoordelingen ontvangen consequent producten van Decotech, Pavone, Ahura en andere bedrijven. Zwarte producten met steentjes, Swarovski-kristallen, de oorspronkelijke vorm van opslag voor bloemen - dit alles gebeurt in Italiaanse fabrieken.De Tsjechische productie, die eersteklas Boheems glas gebruikt, dat ook enthousiaste beoordelingen oplevert, blijft niet achter bij vakmanschap.

Hoe te kiezen?

Maar met alle variëteit aan aantrekkelijke aanbiedingen zal het noodzakelijk zijn om voor één optie de voorkeur te geven. Experts adviseren om te beginnen met het bepalen van de juiste grootte van het boeket, waardoor u de gewenste hoeveelheid kunt schatten. Hoe meer kleuren je gebruikt, des te breder je keel nodig heeft. De middelgrote vaas met een verlengde voet is universeel. Hoogte wordt geselecteerd om redenen van harmonie met de omringende ruimte.

Hoe versier je met je eigen handen?

Versier een ronde vaas met papier-maché of breng een primer en verf aan. Voor de vorming van het gerede uiterlijk van de samenstelling worden droge takken gebruikt. De eenvoudigste optie voor het decoreren van een monotoon geverfd oppervlak is stickers aan de buiten- of binnenkant. Als er geen bloemen zijn, kunt u de vaas vullen met verschillende granen. Om te beginnen worden ze verspreid op papier, gemengd, geverfd, toegestaan ​​te drogen en pas daarna gebruikt voor decoratie.

Extra soorten decor kunnen heel verschillend zijn. Dit kan bijvoorbeeld papierwerk zijn.Je kunt het ene schip in het andere plaatsen en de opening opvullen, stokken, takjes enz. Gebruiken.

Bij gebrek aan ideeën of twijfels over hun esthetische talenten, smaken, moet je kant-en-klare masterclasses gebruiken. Deze video laat bijvoorbeeld zien hoe je linten gebruikt met gekleurde kralen en fruit.

Professionals zijn klaar om uit te leggen hoe volumeschilderen gebeurt met acrylverf.

Maar in veel gevallen is er niet genoeg tijd om ingewikkeld werk uit te voeren. Helpt vervolgens het gebruik van scotch en gekleurde verf.

Succesvolle voorbeelden en opties

De foto toont de originele kandelaar, verkregen uit een glazen vaas. De toevoeging van een kaarslicht met witte en groene elementen ziet er geweldig uit.

   Maar eenvoudig transparante ontwerpen kunnen extern elegant zijn. Het is voldoende om ze te versieren met felgekleurde bloemblaadjes en knoppen. Krijg een luxueuze, stijlvolle decoratie voor een modern interieur.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer