Hoe maak je een tuinvaas van cement en stof met je eigen handen?

Als er na reparatie extra cement overblijft, dan kan het worden gebruikt om unieke tuinvazen ​​te maken. Voor hun productie zijn geen speciale componenten nodig, omdat je naast cement in de loop zelfs gewone handdoeken kunt gebruiken die de aantrekkelijkheid van de originele vorm hebben verloren. Om te leren hoe je een tuinvaas van cement en stof met je eigen handen kunt maken, laten we je hieronder in meer detail bekijken.

Maten, ontwerp en vorm

Tuinvaas kan anders zijn: dit is een vloerproduct en een miniatuurversie van het hangende type. De tweede opties zijn vaak versierd met veranda's, waardoor ze elegant zijn. Het uiterlijk van de toekomstige vaas zal grotendeels afhangen van:

 • bestaande geweven basis (handdoeken of ander textiel);
 • een hulpvorm waarop het weefsel zich tijdens het drogen zal bevinden;
 • kwaliteit en kwantiteit van de cementsamenstelling, voorbereid voor de vervaardiging van de pot.

Als je wilt, kun je het ontwerp van de vaas zo aanpassen dat het lijkt alsof het niet zal wijken voor exclusieve ontwerpmodellen. In dit geval kan het product een andere vorm, volume en afmeting hebben. Bovendien is het bij de vervaardiging mogelijk om een ​​ander type textuur te verkrijgen, waardoor een pot ontstaat, niet alleen met een matte, maar met een glanzend oppervlak. Het type textuur kan variëren, afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt.

Dit verklaart het verschil tussen de vazen, bijvoorbeeld met reliëf van de badstof en de gelijkenis van jute. Het is zelfs mogelijk om tule te nemen als basis voor het maken van een vorm, of onnodig kant van gordijnen. Iemand gebruikt om buitengewone bloempotten en stof met franje te maken. Soms gebruiken voor de vervaardiging van cementvazen ​​zelfs oude vellen.

De vorm zelf kan traditioneel rond, vierkant, rechthoekig, conisch, trapezoïdaal, piramidaal en zelfs cilindrisch zijn. Indien gewenst kan het anders worden gemaakt (bijvoorbeeld door de randen in te pakken en ze een interessante vorm te geven, waardoor een schijn van grote kannen ontstaat).Er zijn geen harde normen in dit opzicht, hoewel hoe groter het product, hoe meer het versterkt moet worden door versterkende ringen of platen. Dit verlengt de levensduur bij gebruik onder verse bloemen.

Door de verschillende vormen en afmetingen, kunt u landschapsdecoratie van verschillende stijlen maken. Tegelijkertijd kan het ontwerp worden gediversifieerd vanwege de decoratieve elementen en decoraties die nog niet volledig bevroren zijn. In elk geval wordt een speciaal product verkregen. Tegelijkertijd kunt u verschillende bloempotten in dezelfde stijl maken, die, zelfs met verschillende vormen, het landschap van het tuinperceel interessanter maken. Vazen mogen bijvoorbeeld geen steunen hebben of worden geplaatst op cementsubstraten in de vorm van palmen.

Wat is vereist

Natuurlijk heeft elke meester zijn eigen set componenten, waarvan hij de voorkeur geeft aan het maken van tuinpotten. Wat de optimale of universele optie betreft, is werk meestal vereist:

 • grijs cement of witte Portland-cementkwaliteiten M 400 of M 500;
 • gezeefd en gewassen fijn zand;
 • schoon of gedestilleerd water bij kamertemperatuur;
 • kleur voor beton of een speciale kleurstof daarvoor;
 • houder voor het mengen van de werkoplossing;
 • elektrische boor met mondstuk "menger";
 • boor voor drainagegaten;
 • polyethyleenfilm of lossingsvet (vet);
 • vorm voor een toekomstige vaas;
 • doek (keuken of badhanddoek, jute ontslaan, tule).

Afhankelijk van het type model, kunnen er ook banden nodig zijn, waarmee u een toekomstige vaas een speciale vorm kunt geven. De voorbereide container voor het cultiveren van cement moet schoon en vetvrij zijn. Het is ook belangrijk om te zorgen voor de netheid van de werkplek, waarvoor het de moeite waard is om elk bedekkingsmateriaal te bereiden (geschikte oude kartonnen dozen of dezelfde dikke film, gebruikte plastic zakken van grote afmetingen).

Wat betreft het materiaal van de vorm voor de toekomstige vaas, kan het anders zijn. Een metalen emmer, een oude bloemenvaas en zelfs een plastic bekken doen het. Iemand gebruikt voor de vervaardiging van rechthoekige containers van tuincementvazen ​​voor zaailingen, evenals kartonnen dozen. Soms worden dergelijke basismaterialen echter specifiek verpletterd om een ​​meer ongebruikelijke vorm te krijgen.U kunt alles gebruiken dat later gemakkelijk te verwijderen is, en de bevroren stof en vorm scheidt.

Onder andere zijn werkhandschoenen vaak heel handig. Ze zullen de huid van de handen redden, de workflow aangenamer maken en, indien nodig, bijdragen aan de vorming van de vorm van het droogproduct. Je kunt handschoenen ook als een vorm gebruiken, ze omwikkelen met een doek gedrenkt in cementmortel. Naast handschoenen worden gewone ballonnen gebruikt bij het maken van tuinvazen.

De oplossing voorbereiden

Het maken van een cementmortel is eenvoudig: u hebt vers cement en water nodig. De verhoudingen kunnen variëren, maar ze zijn gemiddeld als volgt: om beton van hoge kwaliteit te maken, neem je 2 delen turf (of geëxpandeerde klei, vermiculiet). Deze hoeveelheid heeft 1 deel zand en 1 deel droog cement nodig. Water wordt toegevoegd totdat de consistentie viskeus is. Het moet dunner zijn dan voor een betegelde voering, omdat het de taak van de meester is dat de stof volledig doordrenkt is met de cementsamenstelling.

Cement of beton wordt gekneed in een voorbereide emmer met behulp van een bouwmixer. (een boor met een speciaal mondstuk).Daarna wordt het een paar minuten bewaard en vervolgens opnieuw gemengd, waardoor een volledige homogeniteit van het resulterende mengsel wordt gewaarborgd. Het is belangrijk dat er geen klonters in zitten, hoewel een ander deel van zand is toegestaan. Nadat de compositie gereed is voor werk, ga je verder met de vorming van een vaas.

Hoe te maken?

De methode om een ​​vaas met cement en stof te maken, hangt af van het type vorm. De standaardversie is als volgt:

 • de vorm is omwikkeld met plasticfolie om het gemakkelijker om later van de basis te verwijderen;
 • installeer het op een voorbereide werkplek zodat het veilig is gelegen;
 • Het voorbereide weefsel (handdoek, tule of ander deel van oud textiel) wordt in de oplossing gedompeld en ermee geïmpregneerd;
 • zonder overtollige mortel uit te persen, worden cementtextiel op de mal gelegd, waarbij het midden van de stof wordt opgepakt zodat de randen min of meer gelijk van alle kanten hangen;
 • vouwen kunnen worden gevormd en het product kan worden vastgemaakt met touwen of decoratieve koorden, voordat de compositie droogt;
 • nadat de stof met cementimpregnatie droog is geworden, verwijdert u de vaas van de basis;
 • alvorens decoratie in te voeren, worden er gaten gemaakt in de bodem van het afgewerkte product voor drainage,een boor gebruiken voor het bewerken van steen of een andere boor.

Het formulier moet op een heuvel worden geïnstalleerd. Dit is nodig zodat de randen van de stof niet over de grond verspreiden. Als er echter een variant met afgeronde randen wordt bedacht, kunnen zelfs afgeronde stenen rond de container worden geplaatst om de uiteinden van een toekomstige vaas de vorm van bloemblaadjes te geven. Deze techniek maakt het rechttrekken van materie mogelijk, maakt het breder en geeft de nodige plooien.

U kunt de stof op een andere basis leggen. Als er bijvoorbeeld geen geschikte vorm is, kunt u zelfs een klein rond of vierkant werkblad gebruiken. Wat betreft de vorming van vouwen, in het geval van het gebruik van kantstof, zijn ze niet nodig, omdat ze alleen het uiterlijk van de toekomstige vaas bederven door het bestaande patroon visueel te vervormen. Voor textiel zonder reliëf is het echter eenvoudig om vouwen en vouwen te maken. Tegelijkertijd kunnen ze niet alleen verticaal worden gelokaliseerd: als u het textiel verdraait, kunt u diagonale vouwen bereiken.

Bloempotten gemaakt van cement, beton en stof kunnen worden gebruikt voor bloemen, het decoreren van de tuin of tuin met hen, de voet van de veranda of het gebied in de buurt van het tuinhuisje. De cementmortel droogt op verschillende manieren uit, afhankelijk van de luchttemperatuur.Bovendien, om het eindproduct te versterken, moet de vaas bovendien worden bevochtigd met koud water, wat ook de duurzaamheid zal verlengen.

Het lijkt ingewikkelder om producten op een andere manier te maken. In dit geval is de vervaardiging echter niet moeilijk met het enige verschil dat de vaas kan bieden voor het oprollen van de vorm, die de kern van het product zal blijven. Iemand denkt dat het mogelijk is om cementvazen ​​gemaakt van stof te maken zonder vorm, hoewel dit proces onpraktisch lijkt voor een beginner, omdat het een beetje lijkt op aardewerk.

Interessant is de methode om jute aan te trekken op een ronde basis. Dergelijke bloempotten kunnen alleen met touw worden versierd en met grove knopen worden gebonden. In de regel worden meestal twee containers voor dit proces gebruikt (de ene moet in de andere worden geplaatst, op voorwaarde dat er vrije ruimte is voor de infusie van cementmortel). Dergelijke vazen ​​worden als volgt gemaakt: een kleinere wordt op de bodem van een grotere container geplaatst, het cementmengsel wordt in de randen ingegoten. Na het drogen wordt de vorm uitgenomen en gedecoreerd met een zak die is geïmpregneerd met de samenstelling, vastgebonden met een geïmpregneerd touw.

De gebruikelijke tijd voor het drogen van een vaas kan variëren van 24 tot 72 uur.Nadat het product uit de vorm is verwijderd, wordt het extra gedroogd. In de meeste gevallen heeft het in de regel kleine onvolkomenheden die het uiterlijk bederven. Het is mogelijk om druppels cement te verwijderen, en ook de verdunde agnails, met gebruik van schuurpapier.

Om de taak van het maken van een tuinvaas in eerste instantie te vereenvoudigen, verdient het de voorkeur om wit cement en licht, bijna wit zand voor het werk te gebruiken. Natuurlijk zullen dergelijke componenten meer kosten. Maar hun gebruik zal toelaten om het product naar eigen goeddunken te versieren, zonder angst dat de grijze kleur de kleuren van de kleurstoffen zal veranderen of het uiterlijk van de vaas tijdens het plakken ervan zal vereenvoudigen.

De inrichting van het eindproduct

Als het voltooide resultaat onvolledig lijkt, kunt u de tuinvaas versieren. De eenvoudigste versie van de decoratie - schilderij. U kunt speciale kleurstoffen gebruiken voor beton in de vorm van spuitbussen, waarbij u de binnenkant met één kleur uitdust en de buitenkant met een andere kleur. Het is moeilijk om een ​​gekleurd mozaïek of een kapotte spiegel aan dergelijke vazen ​​te lijmen, dus zoek naar andere manieren van decoratie.

Iemand decoreerde het buitenoppervlak van de vaas met schelpen en kleine stenen.Vanwege de speciale vorm met plooien en vouwen, zal dit echter problematisch zijn. Als je een pot met dergelijke elementen echt wilt versieren, moet je van tevoren zorgen voor de vorm van het toekomstige product, waarbij je een deel van de pot achterlaat (bijvoorbeeld een imitatie van een kousenband of een riem), waar het vastzittende decor er mooi en gepast uit zal zien. U kunt de geïmpregneerde stof ook op elke plaats rechttrekken om deze te gebruiken voor het lijmen van de schalen.

Uiteraard zal het gebruik van dergelijke modellen vrij moeilijk zijn, en in de meeste gevallen is het niet nodig, omdat het product zich onderscheidt door zijn vorm, en daarnaast door reliëf door het geselecteerde weefsel. En toch, als de decoratie nodig is, kun je naast schilderen ook andere opties bedenken. U kunt bijvoorbeeld bloemen met bloemen wikkelen, ze met cement verzadigen en ze vervolgens op het eindproduct lijmen. Deze decoratie is geschikt voor jute-vazen ​​zonder vouwen. Het is beter om zo'n decor in het bovenste gedeelte te hebben.

De vaas uit de zak, op de juiste vorm en al met een decoratieve kousenband, is origineel op zich. Ze heeft geen andere decoraties nodig, hij ziet er spectaculair uit met verse bloemen.Sommige producten zijn versierd met cementbladeren of zelfs bloemen, die zijn gemaakt van een soortgelijk materiaal als de vaas zelf. Vaak zien deze producten er in één kleur beter uit dan in felle kleuren.

Je kunt de bodem decoreren met cementbladeren en kiezelstenen, waardoor het product de vorm van een bloem krijgt. Hiervoor kunt u niet alleen de stof, maar zelfs grote bladeren gebruiken, deze als een formulier gebruiken. Om ervoor te zorgen dat het product langer meegaat, is het noodzakelijk om het uit te wassen, het regelmatig nat te maken met water, zodat het niet uitdroogt. Natuurlijk zal het meer tijd kosten, maar zo'n vaas zal beter bestand zijn tegen slecht weer en regen.

Vazen van cement en stoffen, thuis gemaakt met uw eigen handen, kunnen worden aangevuld met verschillende dragers. Iemand maakt hun "handen" voor hen, met behulp van rubberen handschoenen. Houders voor bloemen of kleine vazen ​​worden gemaakt door cement in handschoenen te gieten, waarna ze de gewenste vorm krijgen door ze in kartonnen dozen te plaatsen zodat de "handen" de vaas in de toekomst kunnen houden. Nadat de samenstelling is uitgehard, wordt de rubberen basis verwijderd. Indien nodig wordt het product gecorrigeerd met fijn schuurpapier.

    Wat betreft de vervaardiging van soortgelijke vormen van doek (handdoeken) gedrenkt in cement, om zo'n beginneling te maken zal problematisch zijn. Natuurlijk is het idee interessant, maar voor de implementatie ervan is het nodig om afzonderlijk een grote vorm voor te bereiden, die in de toekomst scrupuleus moet worden ingepakt met dunne materie, waarbij het gewenste volume wordt gevormd. Wikkel de gebruikelijke handschoen met een doek is ook geen werk, en nog meer met een handdoek.

    Hoe je een pot cement met hun eigen handen maakt, zie de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer