Hoe maak je een vaas met restmaterialen?

Tegenwoordig is niemand verrast door de relevantie van moderne, handgemaakte dingen. Een vaas van afvalmateriaal is zo'n product. Het is vrij eenvoudig om te doen, maar het zal heel lang duren om te behagen.

Wat kun je maken?

Er zijn nogal wat geschikte materialen om een ​​vaas van te maken. Meestal is het niet de moeite waard vanwege het gebrek aan materialen om naar de bouwsupermarkt te gaan of ergens anders, verschillende materialen zijn heel geschikt voor een vaas.

Hier zijn enkele voorbeelden van waar een vaas van gemaakt kan worden: oude plafondlampen, keramische afwas, saladebakken, bloempotten en zelfs gebruikte plastic flessen.

Om een ​​vaas te versieren, hebt u de volgende materialen nodig:

  • lijm;
  • scotch tape;
  • toiletpapier of ander / gekleurd papier;
  • stopverf;
  • scharen;
  • borstels;
  • gouache of verschillende verven;
  • kleurloze beschermende vernissen.

Het is ook mogelijk om stukken gebroken porselein te gebruiken voor decoratie en zelfs een verband om een ​​ruw oppervlak te creëren.

Naast al het bovenstaande heb je natuurlijk ook je fantasie en verlangen nodig om iets moois en relevants te maken voor het interieur van de kamer.

instructie

Hieronder wordt stap voor stap beschreven hoe je een bloemenvaas met je eigen handen maakt.

Pak de basis op

Allereerst moet je beslissen welke vorm de basis voor de vaas zal zijn. U kunt zowel één container als meerdere tegelijkertijd gebruiken met behulp van superlijm. De vaas kan worden aangevuld met een standaard of lagere ondersteuning. Bij het lijmen van verschillende containers is het belangrijk om te onthouden dat hun diameter op de kruising moet overeenkomen en dat het bovenste gedeelte niet de zwaarste moet zijn.

Pennen of andere items

Als u van plan bent om handvatten aan een vaas te bevestigen, dan is dit het juiste moment. Het handvat kan één en een groot worden gemaakt en u kunt twee kleine handvatten bevestigen. Als handgrepen voor een vaas kunt u oude haken gebruiken, ongeacht het plastic of metaal, knoppen van andere meubels, snijd uzelf van hout, maak draad.

Het is het beste om ze met dezelfde lijm te fixen met superfixatie. Naast de handgrepen kunt u naar eigen inzicht andere details aan het ontwerp toevoegen.

Uiterlijk en gladmaken van vaasvormen

Voor deze fase, zoals niets anders, is een gipsverband zeer geschikt, maar het is mogelijk om een ​​meer budgettaire optie te vinden - gewoon verband en witte lijm. Bij het aanbrengen van een pleisterverband wordt het oppervlak bevochtigd met water en daarna droogt het de dag op. Bij het gebruik van conventionele bandage en lijmtechnologie is hetzelfde. Het is noodzakelijk om het oppervlak glad te maken om te voor de hand liggende uitstulpingen te voorkomen. Het is noodzakelijk om vanuit de hals van de vaas geleidelijk naar de basis toe te bewegen. Nadat de verbandlaag is opgedroogd, is het noodzakelijk om deze basis te bevestigen. Dit gebeurt met stopverf. Het kan zowel in de bouwsupermarkt als in de kunstwinkel worden gekocht. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven, en een dunne laag aan te brengen. Natuurlijk, laat opnieuw een dag drogen.

Ontlastingsontwerp

Zoals de naam al aangeeft, moet je in dit stadium een ​​reliëf maken in de vorm van verschillende uitstulpingen op de vaas. Om dit te doen, kunt u eishells, stukjes gebroken vaatwerk en andere beschikbare voorwerpen naar keuze gebruiken.Bijvoorbeeld, eierschaal overweegt hoe het op de juiste manier te lijmen. Eerst moet je de stukjes van de schaal op het oppervlak van de vaas plakken, eroverheen opnieuw bedekken met een laag PVA-lijm, en dan op een laag toiletpapier plakken, en later - opnieuw lijmen. Van de laag wc-papier moet je alle lucht eruit persen met een borstel en laten drogen.

Toiletpapier maakt de scherpe randen van de schaal glad en creëert het effect van de integriteit van het oppervlak. Zoals gebruikelijk, opnieuw laten drogen voor een dag.

Oppervlakteafwerking

Het kan op wil worden vastgehouden. Je kunt de vaas wit laten, maar als je deze optie erg saai vindt, gebruik dan het advies van professionals. Allereerst moet je op een droog oppervlak een tekening in potlood zetten. Als een foto zijn verschillende landschappen van de zee, het bos of de bergen welkom.

Maak volume

Deze fase kan naar believen worden uitgevoerd. Voor volume is hetzelfde toiletpapier het beste. Het is zacht, goedkoop en gemakkelijk te draaien, en dat is wat er moet gebeuren. Gedraaid papier moet op de randen van de afbeelding worden geplakt. Het volume kan ook worden gegeven door figuren uit klei of klei te lijmen. In dit opzicht zijn verschillende stucbloemen zeer populair: niet alleen rozen, maar ook lelies, viooltjes en andere.

Het is het beste om gebakken klei voor hen te gebruiken om ze een vaste vorm te geven die niet beschadigd raakt tijdens het plakken.

We vullen het volume aan

In dit stadium is het noodzakelijk om alle bloemen of andere geplande details te plakken. Onderdelen moeten worden gelijmd met een lijm met een sterke fixatie en niet met PVA-lijm. Voor deze fase is het het beste om een ​​pincet in te slaan en ermee te werken.

Verf applicatie

U kunt uw eigen afbeelding en de details in elke gewenste volgorde kleuren. Maar er is zo'n aanbeveling van ontwerpers dat je eerst in zwart moet schilderen en later lichtere kleuren moet aanbrengen. De procedure voor het aanbrengen van verf is bijvoorbeeld als volgt: zwart, bruin, groen, geel en wit. Details zijn aan het einde getint.

Je kunt gebruiken en aquarel, maar bij voorkeur gouache. Het ligt beter op het oppervlak en ziet er helderder uit.

Vernis aanbrengen

Alvorens de lak aan te brengen, is het opnieuw nodig om de vaas goed te drogen, om de ongeverfde gebieden met een geschikte kleur af te vegen.

Pas de bloemenvaas aan

Als je water in een vaas wilt verzamelen en er vervolgens bloemen wilt neerzetten, moet je het afwerken. Het is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt.Om dit te doen, volstaat het om een ​​container met een volume kleiner dan de vaasholte op te pakken en deze met superlijm in de vaas te bevestigen.

hals

Het moet apart worden gedecoreerd en eenvoudig, als u daar geen water gaat trekken. Als er binnenin een andere container is, moet de afstand tussen deze twee vaten worden gelegd met toiletpapier, bovenop, ook bedekt met toiletpapier met lijm en later vernis. Dit kan als een voltooide vaas worden beschouwd. Het blijft alleen wachten tot het definitief is gedroogd.

Waar moet nog meer rekening mee worden gehouden?

Eerst moet u een speciale container voor PVA-lijm inslaan, omdat het verbruik behoorlijk groot zal zijn.

Ten tweede moet u ook verschillende penselen aanschaffen om de foto te tekenen.

In plaats van extra capaciteit kunt u epoxyhars gebruiken, dat na stolling in een vaste stof verandert. Je moet het gewoon de juiste vorm geven.

Een vaas kan in elke vorm worden gemaakt: beide rond, waarbij de ballon als basis dient en cilindrisch, waarvan de basis een pijpsegment is.

Vergeet niet dat er in dit geval geen criteria en normen zijn, het belangrijkste is dat uw product u zal verrassen en dat het dan nog lang een aangenaam decor zal blijven.

Zie de volgende video voor meer informatie over het maken van een vaas uit een plastic fles.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer