Kristallen vazen: variaties en aanbevelingen voor selectie

 Kristallen vazen: variaties en aanbevelingen voor selectie

Een kristallen vaas kan een uitstekende aanvulling zijn op elk interieur: zowel klassiek als modern. Kristal is altijd gewaardeerd om zijn schoonheid, het is al lang een decoratief element in de decoratie van extreem rijke en nobele mensen. Vandaag de dag is kristal betaalbaarder geworden, het is goed mogelijk om tegen concurrerende prijzen te kopen. Voordat u een kristallen vaas kiest, moet u weten wat voor soort geschenk het is. Het is net zo belangrijk om vertrouwd te raken met de basisontwerpstijlen van dit soort accessoires, en met populaire fabrikanten.

types

Edel en luxueus kristal wordt vooral vaak gebruikt om prachtige decoratieve vazen ​​te maken die elk interieur van een privéwoning of appartement kunnen aanvullen. Vervolgens beschouwen we de belangrijkste soorten van dit soort accessoires, die in de regel het meest populair zijn.

 • Klassieke vazen ​​voor bloemen, fruit en zelfs chocolaatjes. Kan in verschillende vormen en variaties worden gemaakt. Meestal wordt gepolijst kristal gebruikt voor dergelijke vazen.
 • Vazen op het been. Vooral mooi zijn de opties van gekleurd kristal.
 • Lage conische vazen ​​worden "Jardinières" genoemd. Ze zijn vooral geschikt voor bloemen met kleine stengels.
 • Outdoor-opties. Dergelijke modellen zijn meestal vrij hoog. Er zijn zeer grote en omvangrijke opties. In dergelijke vazen ​​kunt u bloemen plaatsen of alleen als decoratie gebruiken.
 • Antiek. Het vinden van dergelijke opties is eenvoudig, maar ze kunnen een behoorlijk bedrag kosten. Dergelijke vazen ​​zijn meestal geschikt voor klassieke interieurs, zoals barok of art deco.
 • Ronde designvazen. Kan een geweldige aanvulling zijn op het moderne interieur in de stijl van hi-tech, minimalisme of futurisme.

Natuurlijk zijn dit niet alle soorten vazen ​​die te vinden zijn in moderne winkels en boetieks.Vooral duur en ongebruikelijk zullen ontwerpopties zijn die in één exemplaar worden uitgevoerd. Geen slechte look en modellen in de vorm van een amfora of een kruik.

materiaal

Om kristalproducten betaalbaarder te maken, gebruiken veel fabrikanten verschillende materialen om hun accessoires te vervaardigen. Overweeg de meest populaire.

 • Rhinestone. Deze variëteit wordt beschouwd als zeer elegant en duur, meestal wordt het gebruikt om sieraden te maken, maar op vazen ​​maken ze enkele miniatuurdetails. In zijn pure vorm is het best lastig om een ​​vaas met bergkristal te vinden. Maar als het toch door de individuele orde wordt gemaakt, dan zal het een nobele witte of transparante schaduw hebben.
 • Gekleurd kristal. Accessoires uit dit materiaal worden meestal vintage genoemd, maar je kunt ook vrij moderne modellen vinden. Maar wees voorzichtig: veel fabrikanten geven gewoon gekleurd glas uit voor duur gekleurd kristal. Verwerven van dit soort dingen moet uitsluitend in vertrouwde verkooppunten zijn. Bijzonder duur zijn kobalt-varianten. Crystal zelf is transparant, maar als er verschillende metaalverontreinigingen aan worden toegevoegd, wordt het gekleurd en erg rijk.
 • Tsjechische Crystal kan een geweldige aanvulling zijn op elke bohemienstijl in het interieur. Dit materiaal is vrij compact en gemakkelijk om voor hem te zorgen.

Elk van de materialen heeft zijn voordelen, nadelen en kenmerken. Hieruit ontwikkelt zich ook in de toekomst en de prijs van het product.

Stijlen en ontwerpen

Tegenwoordig produceren zowel binnenlandse als buitenlandse fabrikanten vazen ​​in klassieke en moderne uitvoeringsstijlen. Overweeg vervolgens in dezelfde richting waarin kristallen vazen ​​kunnen worden gemaakt.

 • In de zee. Bijzondere vazen, versierd met schelpen en golven, kunnen een uitstekende aanvulling zijn op een landhuis in Scandinavische stijl aan zee. Gemaakt in verschillende vormen.
 • Klassieke kristallen vaas op het been Met een unieke tekening kan worden gebruikt voor kunstmatige of natuurlijke kleuren. Bijzonder dure vazen ​​met gouden tekening.
 • Moderne vierkante vaas in minimalistische stijl met een beperkt aantal pakkende details - een uitstekende keuze voor een gezellige woonkamer of keuken.
 • Ziet er elegant model uit van de VAZ in Japanse of Chinese stijl. Ze zijn volledig gemaakt van gekleurd kristal of gedeeltelijk.Ook in dergelijke gevallen kunnen halfedelstenen en mineralen zijn.
 • Zeldzame versies van de VAZ sinds de USSR. Velen van hen worden heel goedkoop verkocht, ze zijn gemakkelijk te vinden in oudere generaties. Als je het oude kristal schoonmaakt, zal het niet slechter schijnen dan een nieuw.

Beroemde fabrikanten

De meeste van allemaal in ons land worden gewaardeerd door buitenlandse fabrikanten van kristalproducten. Het is zo dat de geboorteplaats van kristallen vazen ​​en van het kristal zelf Europa is. Misschien is dat de reden waarom de luxe accessoires van tegenwoordig het daar vandaan brengen.

Tot nu toe zijn de beroemdste fabrikanten in de Tsjechische Republiek, Frankrijk, Duitsland en Italië. Bijna iedereen importeert zijn producten in ons land. Bekijk vervolgens populaire merken en merken van dichterbij.

 • Bohemia Jihlava - Dit Tsjechische merk wordt als uniek in zijn soort beschouwd, omdat het een verscheidenheid aan decoratieve items voor het interieur van het zuiverste kristal produceert met de toevoeging van goud, platina en zilver.
 • Een uitstekend bedrijf uit de Tsjechische Republiek is ook Egermann. In het assortiment van dit merk vindt u luxe producten van gekleurd glas en Tsjechisch kristal. Vazen en sets zijn vooral goed.
 • Ook in ons land kunt u geweldige producten vinden. Italiaans merk Timon S. R. L. Dit merk heeft niet alleen kristallen vazen, maar ook wijnglazen en andere gerechten.
 • Pools merk Kolglass Ryszard Kolat produceert uitstekende producten van echt gekleurd kristal met vergulding. Dit merk kan worden gevonden zeer ongebruikelijke vazen ​​die een decoratie voor elk huis kunnen zijn.
 • De beste moderne vazen ​​moeten in een assortiment worden gezocht. Tsjechisch merk Caesar Crystal Bohemia.

Hoe te kiezen?

Het kiezen van een echte kristallen vaas is het beste van beproefde fabrikanten. Het wordt niet aanbevolen om dit soort producten te bestellen op dubieuze sites op internet. Het is het beste om de voorkeur te geven aan exclusieve dingen die later een erfstuk van de familie kunnen worden. Ook moet bij het kiezen van een geschikt accessoire voor de binnenzijde van kristal speciale aandacht worden besteed aan de volgende details.

 • U moet licht op het product kloppen. Crystal klinkt heel mooi, in verschil, bijvoorbeeld, van gewoon glas. Hier zal het verschil merkbaar zijn zelfs voor iemand die dit absoluut niet begrijpt.
 • Het is erg belangrijk om aandacht te besteden aan de schittering, die een vaas publiceert.Op een echt kristal zullen de randen en de hoogtepunten zelf heel mooi flikkeren.
 • Er moet aan worden herinnerd dat kristal er niet altijd transparant uitziet. Als er kobalt aan wordt toegevoegd, is het blauw en silicium - lichtroze. Controleer in dit geval het etiket waarop deze onzuiverheden moeten worden vermeld.
 • Er moet speciale aandacht aan de prijs worden besteed. Echte kristallen vazen ​​kunnen eenvoudig niet goedkoop zijn, anders dekt de marktprijs de materiaalkosten niet. Kortom, de kosten bestaan ​​uit het type kristal, het merk van de fabrikant, evenals de vorm en sommige onderdelen van het accessoire.
 • Bij het kiezen van het benodigde attribuut voor het interieur, moet u informeren naar de beschikbaarheid van speciale verzorgingsproducten in de winkel. Soms zijn professionele hulpmiddelen veel beter en handiger dan de gebruikelijke thuisapparaten.

Verzorgingstips

Alle kristalproducten, inclusief vazen, vereisen attente en zorgvuldige zorg.

 • Na verloop van tijd kan het kristal een beetje vervagen als het niet goed wordt verzorgd. Het is echter het beste om preventieve maatregelen te nemen zodat het product niet dimt. Om hem in de toekomst te wassen zal niet zo moeilijk zijn.
 • Vazen kunnen het best worden gewassen met koud water en azijn.Het is ook toegestaan ​​om items gemaakt van kristal af te vegen met katoenen doeken bevochtigd met alcohol. Met behulp van alcohol kunt u de vaas zo schuren dat deze als nieuw glanst. En om van plaque af te komen, moet een niet-grove borstel worden gebruikt.
 • Met koud water en een gewoon afwasmiddel kunt u de vaas grondig reinigen als er lange tijd bloemen in zaten.
 • Heet water en vooral kokend water zijn volledig gecontra-indiceerd voor kristal.
 • Als de vaas gebarsten is, kunt u proberen hem thuis te plakken. Alles moet zorgvuldig worden gedaan, met behulp van speciale lijm op glas en kristal. Het wordt aanbevolen om de gebroken vaas in de toekomst te schilderen, zodat de plaatsen van spaanders en scheuren niet zichtbaar zijn.

Succesvolle voorbeelden

Kristallen vazen ​​zijn een essentieel kenmerk van Chebbi-chic en boho-interieurs. In de regel zijn ze gemaakt van gekleurd kristal met een massa ongewone details.

Niet minder kleurrijke en originele minimalistische vazen ​​met mooie vormen in de Scandinavische stijl. Kristallen vazen ​​op poten zijn bijzonder duur en luxueus als ze rozen hebben, zelfs kunstmatige.

Een lage vaas met een gouden lijst kan een geweldige oplossing zijn voor de keuken.Een klein model kan zelfs als snoepje worden gebruikt.

Hoe je de kristallen vaas schoonmaakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer